20'lik dişim çok ağrıyor, randevuda hemen çekerler mi?

0 oy
603 göst.
önce Diğer kategorisinde (44,713 puan) tarafından

Günoo kızlar 💕💕 

20 lik dişim ağrıyor ne çektim bende bu dişlerden be 🫪

O sebepten gecem gündüzüm karıştı sabah sabah deli mi öptü demeyin 🤣 bugüne de randevum var çekerler mi kızlar??

Hadi hangi çağda olduğunuzu da deyiverin 🤣🤣🤣🤣

image

📊 Tek Seçim
15% (6 oy)
85% (34 oy)

22 Cevaplar

+1 oy
önce (16,333 puan) tarafından

Sen dısten haber ver boşver çağı geçmiş olsun naptı doktor? Benimki de 30 yaşına geldim daha yeni aklına gelmiş çıkmaya çalışıyor kaç gündür ağrı yapiyor bende dısten çok çektim hala çekiyorum şeytan diyor komple çektir takma diş yaptır kurtul :D 

önce (44,713 puan) tarafından

Sinire geliyor cerrahi işlem diyip cekmediler aşko 2o lik benim ağrıyan özele gitcem şuan Ağrı kesici ve antibiyotikle ağrıyı durdurduk ama cekilmesi lazım 

önce (16,333 puan) tarafından
+1

Oyy geçmiş olsun Allâh yardım etsin bızlere

önce (44,713 puan) tarafından

Amin canım amin 🩷

-Reklam-
+1 oy
önce (34,549 puan) tarafından

3. Cag fln yokmu altin cagida astik sagolsunlar bu zamanin insani cag ustune cag atlatiyor insana

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

20’lik diş ağrısı için randevuda hemen çekim yapılır mı?
20’lik diş ağrısı ile gidilen randevularda diş çekimi yapılıp yapılmayacağına diş hekimi klinik muayene ve röntgen sonuçlarına göre karar verir. Eğer dişte akut bir enfeksiyon veya iltihaplanma varsa, hekimler genellikle önce antibiyotik tedavisi uygulayarak enfeksiyonun baskılanmasını bekler ve ardından diş çekimini planlar. Ancak dişin konumu uygunsa ve şiddetli bir iltihap durumu gözlemlenmiyorsa aynı gün müdahale edilmesi mümkündür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gömülü 20’lik diş ağrısı nasıl geçer ve ne zaman doktora gidilmeli?
Gömülü 20’lik diş ağrısı başladığında ağrı kesici kullanımı geçici bir rahatlama sağlayabilir ancak kesin çözüm için uzman muayenesi şarttır. Diş eti şişliği, ağız açmada kısıtlılık, lenf bezlerinde şişme veya şiddetli zonklama gibi durumlar acil bir diş hekimi kontrolünü gerektirir. Evde yapılan tuzlu su gargaraları veya soğuk kompresler ağrıyı hafifletmeye yardımcı olsa da, dişin çekilip çekilmeyeceği röntgenle belirlenmelidir.
20’lik diş çekimi sonrası iyileşme süreci kaç gün sürer?
20’lik diş çekimi sonrası iyileşme süreci genellikle ilk 24-48 saat içerisinde en hassas dönemi yaşar ve tam iyileşme ortalama 7 ila 10 gün içinde gerçekleşir. Çekimden sonraki ilk gün kanamayı durdurmak için tampona baskı uygulamak ve bölgeye doğrudan sert darbe almaktan kaçınmak önemlidir. İlk 3 gün soğuk uygulama yapmak şişliği minimize ederken, doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ve antiseptik gargaraların düzenli kullanımı iyileşmeyi hızlandırır.
20’lik dişin çekilmesi gerektiğini nasıl anlarım?
20’lik dişin çekilmesi gerektiğini gösteren en yaygın belirtiler; diş etinde sık tekrarlayan şişlik, çene bölgesinde ağrı, çevre dişlerde çürük başlangıcı ve dişin diğer dişleri sıkıştırmasıdır. Eğer diş düzgün çıkmıyorsa ve diş eti dokusuna zarar veriyorsa, bölgede gıda birikimi oluşarak ciddi enfeksiyonlara zemin hazırlayabilir. Bu tip durumlarda diş hekimleri genellikle çekim kararı vererek ağız sağlığının korunmasını hedefler.
20’lik diş ağrısı neden gece daha şiddetli olur?
20’lik diş ağrısı gece yatar pozisyona geçildiğinde baş bölgesine giden kan basıncının artması nedeniyle daha şiddetli hissedilir. Vücudun yatay pozisyonda olması, diş etindeki iltihaplı bölgede ödemin artmasına ve sinir uçlarına daha fazla baskı yapılmasına neden olur. Bu durum ağrının yoğunlaşmasına ve uyku kalitesinin düşmesine yol açar; bu yüzden şiddetli diş ağrısı yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden diş hekimine başvurması en sağlıklı adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,208 göst.
+1 oy
22 cevap 1,356 göst.
0 oy
38 cevap 1,620 göst.
0 oy
37 cevap 1,696 göst.

Kategoriler

1,513,133 soru

24,678,683 cevap