Bebeğimin cildindeki inatçı yaralar ve döküntüler için ne yapmalıyım?

+1 oy
308 göst.
önce Diğer kategorisinde (216 puan) tarafından

Anneler eski postları okuyanlar zaten Mahir i tanıyor Çok zorlu bir süreç geçirdi ve bu süreci kazandı 2 aylık olduğunda cildiye ilgili sorunlar çıktı Sorun bulunmayınca genetik test istendi ve cilt rahatsızlığı ortaya çıktı Cildi tahriş oluyor sulanıyor dökülüyor elini sürekli yüzüne vücuduna atıyor kendine zarar vermesin diye kollarını bağlamak zorunda kalıyorum 1 saate 1 kremler vazelinler sürüyorum Sürekli doktora gidiyoruz Bir şey diyemeyiz büyüdükçe ne olur bilinmez böyle devam edeceksiniz diyor İnanın onu kremlemek her saat başında durmak hiç umurumda değil O yaralarını acı çektiğini görmek beni mahf ediyor Daha önce dualarınıza la Mahir yoğun bakımdan çıktı Size yalvarıyorum Mahirin bu tekrarlayan yaraları için dua edin Kimin duası kabul olur bilinmez İnanın bir anne olarak çok kötü sınanıyorum ve dayanacak gücüm kalmadı elimden hiç bir şey gelmiyor sadece dua istiyorum 

image

25 Cevaplar

+2 oy
önce (26 puan) tarafından

Kıyamam ya küçücük bedenle Rabbim şifa versin tez vakitte Rabbim mucezisi çoktur Allah büyük inşallah tez vakitte sağlığına kavuşur da rahatlar Rabbim senin kalbinede ferahlık versin 

-Reklam-
+1 oy
önce (832 puan) tarafından

Cok gecmis olsun ama baska doktorlara gidin bence ne demek bilemeyiz sallamislar sanki bu ileri bir durum gibi alerji testi yapildi mi cilt rahatsizligi dedikleri hastaligin adi neymis peki teshis edildiyse tedavisi vardir mutlaka

Benim kizimda da pul pul kizarik dokuntuler oluyordu sut alerjisi cikti diyet yapmistim bi sure rahatlamisti

Ozel mama da yaziyorlar gerekirse sütten kes aci cekmesin cocuk

0 oy
önce (3,701 puan) tarafından

Rabbım şifa versin inşallah cnm uzulme Rabbım yardımcınız olsun inşallah 

0 oy
önce (5,175 puan) tarafından

Oyy miniğim benim. Rabbim tez zamanda bolca şifa versin inşallah 

0 oy
önce (215 puan) tarafından

Ah yavrum rabbim şafi ismiyle şifa nasip etsin acısını hafifletsin insaAllah tez vakitte kurtulur bu hastalıktan 

0 oy
önce (3,221 puan) tarafından

Rabbim tez vakitte şifa nasip etsin 🤲 

Kızım benim ya bilirim benim oğlum 3 derece yandı onun vücudunu görünce nasıl dayanıyor diyip hep aglardim Allah büyük inşallah geçer çok güneşe cikarmacannesi

0 oy
önce (672 puan) tarafından

Oy yüreğim paramparça oldu Allah yardımcınız olsun

0 oy
önce (3,233 puan) tarafından

Oyyy yavrum yaaa kıyamam . Rabbim en kısa zamanda şifa versin inşallah 

0 oy
önce (1,203 puan) tarafından

Hayy benim güzel mevlam gözlerimizden akan yaşları sen görüyorsun bu yavruya afiyetli kalıcı şifa ver Allahümme amiiiin. 

Karaciğer ile alakalı bir durum gibi sanki karaciğerine bir şey dokunuyor gibi vucud dışa atıyor

vazelin daha çok kurutur ve sulandırır pullanmayı arttırır 

Kesinlikle dıştan ne sürülürse sürülsün fayda etmez içten tedavi yapılmalı. Genetik olarak test sonucında çıkan hastalığın adı ne ?

önce (216 puan) tarafından

Araştırdılar önce alerji falan mı dediler ama genetikte iktiyoz tanısı aldı ve başka bir geninde daha sorun var iktiyoz kurutuyor ve çatlıyor diğer gen ise vücudunu çok hassas yapıyor buda sürtünme falan olunca tahriş ve sulanmaya sebep oluyor O kadar çok şey araştırdım ki artık çok yoruldum sadece dua etmek dua edilsin istiyorum Kim ne derss desin rabbim isterse olur Rabbime bırakmak istiyorum çok yoruldum ben iyi olsun yavrum 

0 oy
önce (7,675 puan) tarafından

Allah en kısa zamanda şifasını versin. Kelebek hastalığı mı

önce (216 puan) tarafından

Yok iktiyoz hastası balık pulu diyede söyleniyor İki geninde sorun var diğer gende hassas olmasına sebep veriyor 

0 oy
önce (9,129 puan) tarafından

Çok üzüldüm Rabbim şifalar versin inşallah dualarım minik mahir ile

0 oy
önce (476 puan) tarafından

Off kurban olurum sana Rabbim şifa versin inşallah kıyamam sana kuzum 

0 oy
önce (140 puan) tarafından

Rabbim acil şifalar versin inşallah hastalığı ne kelebek hastalığına benziyor

0 oy
önce (14,198 puan) tarafından

Allahım şifa versin yavruya. görmeye bile dayanamadım Allahım sana da sabır versin

0 oy
önce (384 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah çok geçmiş olsun 

0 oy
önce (211 puan) tarafından

Oy kıyamam yavrum ya miniğim kuçuk bedenindw  oluşana oy kıyamam Allahım kurban olayım ben yarrabim sen sifanı ver yarabbim ben dayamadım ya😢😢Allah çok buyuk onun gucu kudreti herseye yeter dua edelim miniğimize iyi olur insallah🥹🥹

0 oy
önce (64,880 puan) tarafından

oy bebegim canim benim alerji falan değil demi deterjan olur bisey olur cok cok gecmis olsun kuzuma

0 oy
önce (1,538 puan) tarafından

İnşallah en kısa zamanda en kolay yolla atlatmanizi allah nasip eder inşallah 

0 oy
önce (385 puan) tarafından

Rabbim en kısa zamanda kalıcı şifalar versin inşallah 

0 oy
önce (5,645 puan) tarafından

Rabbım yardımcınız olsun insallah hizlica şifasını kavuşsun. Alerjiye ilgili olabilir gibi geldi bana instagramda yabancı birini görmüştüm onun da cocugu böyleydi yulaf banyosu yaptırıyordu skainlestiriyormus . 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde genetik cilt rahatsızlıkları nasıl teşhis edilir?
Bebeklerde genetik cilt rahatsızlıklarının teşhisi, fiziksel muayene sonrasında klinik tabloya uygun olarak genetik testlerin yapılmasıyla konulur. Öncelikle bir çocuk dermatoloğu veya genetik uzmanı, semptomların şiddetini ve yayılımını değerlendirerek deri biyopsisi veya spesifik kan testleri isteyebilir. Bu testler, cildin bariyer fonksiyonundaki genetik mutasyonları belirleyerek doğru tedavi planının oluşturulmasını sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İnatçı bebek egzaması veya cilt döküntüleri nasıl yönetilir?
İnatçı cilt döküntülerinin yönetiminde en önemli adım, cildin bariyerini korumak için sık aralıklarla uygun nemlendiriciler kullanmaktır. Doktorunuzun önerdiği tıbbi kremleri düzenli saatlerde uygulamak, cildin tahriş olmasını ve su kaybını engeller. Ayrıca, bebeğin cildini tahriş edebilecek kimyasal içerikli deterjanlardan kaçınmak ve pamuklu giysiler tercih etmek semptomların hafifletilmesine yardımcı olur.
Bebeklerde kendine zarar vermeyi önlemek için ne yapılabilir?
Bebeğin şiddetli kaşıntı nedeniyle kendine zarar vermesini önlemek için tırnakların daima kısa ve pürüzsüz tutulması ilk adımdır. Kaşıntının yoğun olduğu dönemlerde, yumuşak dokulu özel eldivenler veya hekim onayıyla kol hareketlerini kısıtlayan giysiler kullanılabilir. Bu yöntemler cildin bütünlüğünü korumaya ve açık yaraların enfeksiyon kapmasını engellemeye yardımcı olan geçici bir güvenlik önlemidir.
Bebeklerde sürekli tekrarlayan cilt yaraları ne anlama gelir?
Bebeklerde sürekli tekrarlayan cilt yaraları, atopik dermatit, iktiyozis veya çeşitli genetik cilt hastalıklarının bir göstergesi olabilir. Bu durumlar genellikle cilt bariyerinin dış etkenlere karşı kendini koruyamaması nedeniyle oluşur ve kronik bakım gerektirir. Yaraların sık tekrarlaması, bağışıklık sistemi veya metabolik süreçlerle de bağlantılı olabileceği için sürekli tıbbi takip gerektiren bir süreçtir.
Genetik cilt rahatsızlığı olan bebeklerin bakımı nasıl olmalı?
Genetik cilt rahatsızlığı olan bebeklerin bakımı, cildin nem dengesini koruyan yoğun bariyer onarıcı kremlerin her 1-2 saatte bir uygulanmasıyla başlar. Banyoda aşırı sıcak sudan kaçınılmalı, sabun içermeyen nazik temizleyiciler tercih edilmeli ve banyo sonrası cildin kurumasına izin vermeden nemlendirici sürülmelidir. Tedavi sürecinde doktorun belirttiği periyodik kontrollere sadık kalmak ve ciltteki ani değişimleri yakından takip etmek hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 389 göst.
7 Ekim 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhilall (3,095 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 804 göst.
12 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde huzun_iyidir (8,044 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 709 göst.
25 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (215 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,859 soru

24,648,460 cevap

366,176 kullanıcı

...