Araba kullanmayı ve park etmeyi nasıl öğrendim?

0 oy
661 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde tarafından

Kizlar araba kullanıyor musunuz park konusunda nasılsınız ? Ne kadar sürede öğrendiniz tak diye park yapabiliyor musunuz 😄 birde acmeligi üstünüzden nasıl attınız ne zaman tmm ben oldum dediniz şoförlükte nasıl ustalastiniz ?

22 Cevaplar

0 oy
(4,517 puan) tarafından

Geçen sene şubat ayında ehliyet aldım öncesinde kullanıyordum araba ama o zamanlar park etmeyi falan bilmiyordum ehliyeti alırken park etmeyi öğrendim. Geçen seneden bu zamana sürekli kullanıyorum ama hala daha usta bi şoför  kadar güzel kullanamasam da baya baya kullanıyorum yani.  En önemlisi cesaret ben yaparım demek😊

-Reklam-
0 oy
(2,474 puan) tarafından

3-4 senedir kullanıyorum ilk tek bindiğimde kollarımın ve dizlerimin titremesinden bayılcam sanmıştım eşimle pratik yaparken kavgada etsem ona güvendiğimden rahattım. İstanbulun kalabalığında öğrendim manuelaracı. İlk zamanlar park ederken bi tırın sığacağı boş yer arıyordum şimdi dar alanlarada rahatça girebiliyorum zaman geçtikçe alışıyorsun. Araba kullanıp her işini kimseyi beklemeden yapmak büyük rahatlık bunu kullandıktan sonra daha iyi anlayacaksın korkma kimse anasının karnında öğrenmiyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Araba sürmeyi ve park etmeyi ne kadar sürede öğrenebilirim?
Araba sürmeyi temel seviyede öğrenmek ortalama 20-30 saatlik direksiyon dersi gerektirir. Park etme becerisi ise tamamen pratikle gelişir; günlük 15-20 dakikalık düzenli park alıştırmalarıyla 1-2 ay içerisinde park etme korkusunu yenip ustalaşabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Direksiyon başındaki acemilik hissi nasıl atılır?
Acemilik hissini atmanın en etkili yolu trafiğin sakin olduğu saatlerde ve aşina olduğunuz güzergahlarda sık sık sürüş yapmaktır. Kendinize güven kazanana kadar yanınızda deneyimli bir sürücü ile kısa mesafeli sürüşler yaparak stres seviyenizi düşürebilir ve otomobil hakimiyetinizi artırabilirsiniz.
Park yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Park ederken en önemli unsur aynaların doğru ayarlanması ve aracın köşe noktalarının belirlenmesidir. Park yerine girmeden önce aracın konumunu hizalamak, yavaş hareket etmek ve çevrenizdeki sensörleri veya geri görüş kamerasını rehber alarak manevra yapmak hatasız park etmenizi sağlar.
Ne zaman kendime tam şoför oldum diyebilirim?
Şoförlükte ustalık, aracın mekanik hakimiyetinden ziyade trafikteki öngörü yeteneğinin gelişmesiyle başlar. Aynaları kontrol etmeden şerit değiştirmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde, park ederken mesafe hesabı yapmadan manevra yapabildiğinizde ve trafik stresini yönetebildiğinizde kendinizi tam bir şoför olarak görebilirsiniz.
Kızlar için kolay araba sürme yöntemleri nelerdir?
Araba sürmede en önemli yöntem, debriyaj ve gaz dengesini kavramak ve aracın boyutlarını içselleştirmektir. Oturma pozisyonunu kendinize göre doğru ayarlamak, direksiyon tutuşunu doğru yapmak ve panik yapmadan sürekli pratik yapmak süreci hızlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 523 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (1,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 399 göst.
7 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Cadna (5,197 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 534 göst.
30 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linkin (27,285 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,067 göst.
24 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Befo (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,722 soru

24,700,872 cevap

368,906 kullanıcı

...