Neden 90'lar ve 2000'ler şarkılarından vazgeçemiyorum?

0 oy
527 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,680 puan) tarafından

Selamlar, 

Bugün radyoda şarkıları dinlerken yine farkettim ki 90lar 2binler şarkıları benim için hala en güzel şarkıları barındırıyor. Eskiye çok bağlı kalan biri değilim ama müzik konusunda maalesef ki öyle değil 😇

Şuan ki nesil ise k-pop furyasında.

Sizin de var mı eski usül diyebileceğimiz alışkanlıklarınız🤔🤗 

33 Cevaplar

+1 oy
önce (17,037 puan) tarafından

Yaaa ne kadar güzel bir post😍

Sanırım her şeyin yanına yeşil çay yapmak olsa gerek😁

önce (5,680 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥰 Yeşil çay çok masumane kaldı ama☺️ 

-Reklam-
+1 oy
önce (13,502 puan) tarafından

oturup kalkarken ayyhh, uuyy faln diye ses çıkardığımı farkettim bugün 😂 

Yaa bunu da çok yaşıyorum 😂 

önce (13,502 puan) tarafından

Allah bilir ne zamandır yapıyorum bilmiyorum ama bugün dedim ne oluyor 😂😂 

Bu dediğin durumu geçen evde yakalamaca oynarken nefes nefese kaldım, çocuklara dedim ki durun biraz soluklanayım 😂😂 ne oluyor bana dedim yaaa. 

+1 oy
önce (1,207 puan) tarafından

Çarşı avm gibi kalabalık yerlerden eve gelince başım ağrıyor 🤦‍♀️ çocukken anneme çok olurdu bu dalga geçerdim 32 yaşındayım ve 2 senedir bu böyle  

Annelerimizde kınadığımız ne varsa yaşıyoruz zaten 🙂‍↕️ 

önce (1,207 puan) tarafından

Ay aynen ya 🤦‍♀️ 

önce (5,057 puan) tarafından

Ben annemi kınarsam galıba dotum yer gormez dur duragı yok dısardan gelse bıle ıkı dk oturmaz hemen iş yapar iş yoksa bıle iş cıkarır sjsjs 

+1 oy
önce (1,379 puan) tarafından

25 yasindayim ve hala fundy seda Tripkolic İsmail yk taylan kaya aciyorum arsiz bela açtım bile oluyo yeni suanki sacma s*****sarkilardan daha güzel bence eski sarkilari daha cok begeniyorum resul dindar vok var ama en cok bunlar 

Dün radyoda tripkolik gözlerinin yeşilini özledim çaldı ve ben ezbere eşlik ettim 😅 

+1 oy
önce (2,071 puan) tarafından

Benim genelde off kafam götürmüyor gayri  bı susun çocuklar oldu klasik lafa döndü benjm ki 😀😀😀😀 Allah'ım yokluklarini göstermesin aminnnnn 

Ama  bazen kafam gerçekten doluyor heralde yaşlanmissim  gayri çekmiyor lafı bidi bidiyi

Bide şey var istemsiz bı iş yaptıktan sonra hıh diye kendimi onaylıyorum mesela temizledigin odaya girip misafir gözüyle bakıp hıh diyip çıkıyorum kafayı yedim bennnnnn🫣🫣🤣🤣

Temizlikten sonra şööyyle bir gözden geçirme hepimizde vardır ☺️ 

+1 oy
önce (1,734 puan) tarafından

Tv filmi ve sırlar dünyası izlemek. Saçma bi şekilde hoşuma gidiyo😅😅

Sırlar dünyası ve özellikle kalp gözünü izlerken hep korkardım 😅 Şuanda da izleyemem valla. 

0 oy
önce (5,824 puan) tarafından

Eskiden beri para biriktirmeyi, yaşlıları ziyaret etmeyi severim ya da hastaları. Küçükken lakabım neneydi. Neneler yapar bunları diye yaş 28 😂 her işten sonra da ay öldüm, geberdim diye söylenirim 😂

😅 Lakabın güzelmiş yalnız. Hatır bilen birisin, bu açıdan bakalım biz. 

0 oy
önce (186,804 puan) tarafından

dusundum dusundum bi daha dusundum bulamadim 😜 ben gencim yaa yasli ozelligi guncellemesi daha gelmedi bana 🤣 @&Gastamonlummm& soralim onda vardir bisiler🤣🤣🤣

Gencim güzelim diyorsun 🤗 

önce (186,804 puan) tarafından

aynen gencim guzelim😍🥰

0 oy
önce (190 puan) tarafından

Enerjimin tükendiği hissi.

Ve ben hep 2000 Ler dinlerim 😁

Eski şarkıların ruhu bile farklı bence. 

0 oy
önce (4,879 puan) tarafından

Her yerim ağrıyor 😅 ablamla konuşuyoruz şakasına diyorum artık iyi olmayız buna şükür 😅 

😌 Çocuklardan sonra iyice çöküyor insan. 

0 oy
önce (5,057 puan) tarafından

Ben hep eskı donem dınlerım yenılerı dınlemıyorum nerde ***** saçma insan orada sanatcı

O kadar gereksiz kişiler şarkıcı oluyor ki. Sanatçı da demem onlara. 

0 oy
önce (10,351 puan) tarafından

Artık oryantal oynayamıyorum belim başım ağrıyor 

😁 Bu da çok tatlı bir yakarış oldu. Oryantal oynamak da iyidir yalnız. 

0 oy
önce (9,266 puan) tarafından

Ben de öyle Yeni tarz şarkılar asla bağlanmıyor beni ise önceden kulaklıkla çok şarkı dinliyordum ama şu an dinlemiyorum dışarı çıkıp kalabalığa karışmaktansa sessiz piknik yerlerinde daha çok seviyorum

Piknik mevzusu gerçekten yaşlılık belirtileriden😅 boş kalabalıklığı kafa almıyor gerçekten. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eski müziklere olan bağlılık neden bir kişilik özelliği olarak görülür?
Eski müziklere olan bağlılık, bireyin gelişim dönemindeki anıları ve o dönemin duygusal atmosferini koruma isteğiyle doğrudan ilişkilidir. Psikolojik olarak bu durum nostaljiye duyulan özlem ve tanıdık olanın getirdiği güven duygusundan beslenir. İnsanlar ergenlik ve genç yetişkinlik dönemlerinde dinledikleri müzik türleriyle kimliklerini inşa ettikleri için, bu şarkıları dinlemek kişiye o dönemin yaşam tarzını ve kişisel değerlerini hatırlatan bir çapa görevi görür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
90'lar ve 2000'ler müziği neden günümüz şarkılarından farklı hissettiriyor?
90'lar ve 2000'lerin müziği, analog dönemin sonu ile dijitalleşmenin başlangıcı arasında yer aldığı için daha organik ve melodik bir yapıya sahiptir. Günümüz müzik prodüksiyon teknikleri genellikle bilgisayar destekli seslere ve hızlı tüketilebilir k-pop tarzı ritimlere odaklanırken, o dönemin şarkıları daha çok hikaye anlatıcılığına ve enstrümantal zenginliğe dayanır. Bu müzikal farklılık, dinleyicinin şarkılarla kurduğu duygusal bağın derinliğini de doğrudan etkiler.
Eski usul alışkanlıklar insan psikolojisi üzerinde nasıl bir etkiye sahiptir?
Eski usul alışkanlıklar, modern dünyanın hızlı akışına karşı bireye bir denge ve aidiyet duygusu sağlar. Teknolojik değişimlerin çok hızlı yaşandığı günümüzde, geçmişten gelen ritüelleri sürdürmek zihinsel bir sığınak işlevi görür. Bu alışkanlıklar, kişinin geçmiş kimliğiyle bağını koparmamasını sağlayarak kaygı düzeyini azaltır ve yaşamında devamlılık hissi yaratarak daha stabil bir ruh hali oluşturmasına yardımcı olur.
K-pop furyası gibi yeni nesil müzik trendleri neden bu kadar popüler?
K-pop furyası gibi yeni nesil müzik trendleri, görsel şölen, yüksek tempolu prodüksiyon ve dijital platformların sağladığı etkileşim gücü sayesinde popülerleşmektedir. Sosyal medya odaklı bu müzik anlayışı, sadece işitsel değil görsel bir deneyim de sunduğu için genç kuşakların aidiyet kurma ihtiyacına daha hızlı cevap verir. Bu durum, eski nesil için müzik bir dinleme eylemi iken, yeni nesil için bir topluluk ve izleme deneyimi haline gelmiştir.
Nostaljik alışkanlıklar günlük yaşam kalitesini nasıl artırabilir?
Nostaljik alışkanlıklar, kişinin kendi geçmişiyle pozitif bir bağ kurmasını sağlayarak günlük yaşam stresine karşı direnç geliştirmesine yardımcı olur. Eskiden keyif alınan müzikleri dinlemek veya geleneksel yöntemleri korumak, endorfin salgılanmasını tetikleyerek motivasyonu yükseltir. Kendini iyi hissettiren bu küçük rutinler, hızla değişen dünyada bireyin kendi değerlerini ve kişisel zevklerini hatırlamasına olanak tanıyarak yaşam tatminini artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+7 oy
42 cevap 1,582 göst.
+1 oy
39 cevap 1,772 göst.
0 oy
28 cevap 1,698 göst.
30 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mavimsi (84 puan) tarafından soruldu
+4 oy
34 cevap 1,422 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler