Bebeğimin beyin hasarı ve nöbet aktivitesi var, ne yapmalıyım?

+3 oy
821 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,377 puan) tarafından

Kızlar bugün Poyraz’ın kontrolleri vardı. Dün MR çekildi . Bugün ise EEG. 

Doktorlar EEG’sinde nöbet aktivitesi olduğunu söyledi. Asıl yıkımı ise MR sonucunu anlatırken yaşadım. Beyin yapısının çok hasarlı olduğunu, beyin dokusunun ciddi şekilde azaldığını ve büyük kısmının sıvı ile dolu olduğunu söylediler.

O an dünyam başıma yıkıldı.  Bir anne olarak bunu kabullenmek o kadar zor ki. İçim parçalanıyor. Her gün zaten onun acısıyla, hastanelerle, ilaçlarla uğraşırken şimdi bunları duymak beni tamamen bitirdi.

Bugün ilk defa ağlarken gerçekten yüreğimin yandığını hissettim. Tarif edilemez bir acı bu. Kelimeler yetmiyor.

Çok yoruldum kızlar… hem bedenen hem ruhen. Sürekli güçlü durmaya çalışıyorum ama artık içimde tutamıyorum. Bazen sadece ağlamak istiyorum, başka hiçbir şey yapamıyorum.

Poyraz için çok korkuyorum. Ona bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Ne yapacağımı, nasıl dayanacağımı gerçekten bilmiyorum. Sadece içimi dökmek istedim. Belki biraz hafiflerim diye.

Yanımda olmanıza, dua etmenize çok ihtiyacım var🤍

36 Cevaplar

0 oy
önce (1,734 puan) tarafından

Rabbim şifa versin hayırlı bir kapı açsın canım. Dua et canm cennet kusudur. Rabbim acılarını hafifletsin

önce (2,377 puan) tarafından

Rabbim acı vermesin yavruma iyi olsun 😢

-Reklam-
0 oy
önce (3,733 puan) tarafından

Nolur artık şu duruma bi çözüm bulunsun her haltın tedavisi var bunun niye yok ya evlat acı çekecek ya anne evlat acısı çekecek ne biçim iş bu ne biçim sağlık ne biçim adalet bu mevlama karşı gelip isyan etmek istemiyorum haddim değil ama isyan etmeyipte ne yapalım

Ah canm yoğun bakımi görsen tedavisi olmayan o kadar hasta var ki . Acı çeken bı çaresi bulunmayan anlaşılmayan 😢 ben Halime şükrediyorum onları görünce. Psikolojim bozuldu artık 

önce (3,733 puan) tarafından

Kimin olsa bozulur öyle zor sinir bozucu durum ki

Öyle çok zor

0 oy
önce tarafından

Rabbim yüreğine ferahlık versin. İmtihanını kolaylaştırsın evlat imtihanı hiç bir şeye benzemez ne desek eksik kalır. Dualarımdasın Gamze sen de Poyraz da... 

Dualarını eksik etme canım 😢 çok zor dayanamıyorum artık 

0 oy
önce (1,462 puan) tarafından

Yaaaa🥺🥺🥺 rabbim şifa versin üzme kendini nolur can bedende olduğu sürece hep bir ümit vardır bunu unutma olmaz dediğimizi olduran Rabbimiz var bir bakmışsın herşey çok güzel olmuş rabbim senin ve evladının yanında olsun hep şifa bulsun inşallah 

Resmen azıcık ömrü kalmış demedikleri kalmıştı ama görsen 😢 dayanamıyorum artık kalbim dayanamıyor. Çok zor 

0 oy
önce (12,890 puan) tarafından

Ben okurken yüreğim yandı boğazım düğümlendi.

Seni düşünemiyorum Rabbım şifa versin inşallah herşey mucize gibi biranda geçsin iyleşsin

Amiin amin canım inşallah ya Allah razı olsun 

0 oy
önce (67 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah

Allah razı olsun canm 

0 oy
önce (628 puan) tarafından

Ahh okurken yeminle kalbim ağrıdı gözlerim doldu bi bebeğin hastalığı cok üzüyor beni Allah Şafi ismiyle şifa versin İnşallah iyilesir tüm bebekler hastalar

Benim kalbim duracak gibi oluyor hiç bir üzüntünün böyle etkileyeceğini düşünmemiştim.. 😢😢

0 oy
önce (3,616 puan) tarafından

Bn okurken yutkunamadım cnm Rabbım yardımcınız olsun ınsallah şifa versin Allah ım

Allah razı olsun canm 😢

0 oy
önce (26,631 puan) tarafından

Rabbim şu yavrucuğa şifalar versin inşallah tez zamanda sağlığına kavuşsun  allah olmazları oldurandır. Sana da güç kuvvet kolaylıklar versin. 

Rabbim bir mucizesini de bize gösterse kurban oldugum rabbim. Git gide kötü oluyor.  Nöbetten sağ tarafı felçli kaldı geçici dedi ama bir haftadır ayni

önce (26,631 puan) tarafından

İnşallah inşallah

0 oy
önce tarafından

Rabbim acil şifalar versin sizlere de sabır güç kuvvet versin evladınız için güçlü olmalısınız rabbim yardımcınız olsun 

Elimde olsa keşke 

0 oy
önce (8,579 puan) tarafından

Ne diyeceğimi bilemiyorum okurken senin acını içimden yaşadım  yavrum qllah şifa versin acı cektirmesin

Amin Allah razı olsun abla çok sağol 😢

0 oy
önce (64,660 puan) tarafından

Rabbim sifa versin inşallah minik savasciya sana da dayanma gücü guc kuvvet versin rabbim 

Sağol canım benim Allah razı olsun inşallah 

0 oy
önce (151 puan) tarafından

Evlat kadar zor bir şey yok rabbim şafi ismiyle şifa versin  sanada sabır versin canım 

Sağol canım Allah razı olsun çok zor gercekten dayanılacak gibi değil 

0 oy
önce (3,284 puan) tarafından

Rabbim safi ismiyle şifa versin inşallah.Sen çok güçlü bir annesin sakın böyle bırakma kendini sen güçlü dur ki oglunda güçlü olsun

Sağol canım benim o kadar zor ki 

0 oy
önce (4,815 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah 🤲🤲 sanada güç kuvvet versin inşallah ne diyeceğimi bilemiyorum ama çok üzgünüm onu söyleyebilirim 😥 

Elden bişey gelmiyor sadece üzülüyoruz 

0 oy
önce (890 puan) tarafından

Allah Yardımcınız olsun okurken ben bıle kotu oldum senı dusunemıyorum bıle🥺 

Çok kötüyüm çok zor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde beyin dokusunun azalması ve sıvı artışı ne anlama gelir?
Bebeklerde beyin dokusunda azalma ve yerinin sıvı ile dolması, genellikle beyin gelişimsel bozuklukları veya nörodejeneratif süreçlerin bir göstergesidir. Tıbbi görüntüleme yöntemleri ile tespit edilen bu durum, beyin parankiminin zarar gördüğünü ve fonksiyonel kayıplar yaşanabileceğini ifade eder. Bu tablo, nörolojik takip ve uzman çocuk nörolojisi desteği gerektiren ciddi bir klinik durumdur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda EEG'de nöbet aktivitesi görülmesi neyin belirtisidir?
Çocuklarda EEG üzerinde nöbet aktivitesi görülmesi, beyindeki sinir hücrelerinin anormal elektriksel deşarjlar ürettiğini ve epilepsi veya benzeri nöbet bozukluklarına işaret ettiğini gösterir. Bu aktivite, çocuğun klinik durumuna göre farklı tedavi protokolleri gerektirir. Uzman hekimler, bu aktiviteyi kontrol altına almak ve beyin hasarını minimize etmek için antiepileptik ilaç tedavileri başlatabilir.
Çocuğunun ağır bir nörolojik tanısını öğrenen bir anne nasıl başa çıkabilir?
Çocuğunun ağır bir nörolojik tanısını öğrenen bir anne için psikolojik destek süreci yönetilmesi en zor aşamadır. Öncelikle duygularınızı bastırmak yerine kabul etmek, aile desteği almak ve çocuk nörolojisi uzmanları ile sürekli iletişimde kalarak tedavi planına odaklanmak önemlidir. Psikolojik danışmanlık veya benzer sağlık süreçlerinden geçen ailelerle iletişim kurmak, yalnızlık hissinin azalmasına ve manevi dayanıklılığın artmasına yardımcı olabilir.
Beyin hasarı olan çocuklarda nörolojik takip nasıl yapılmalıdır?
Beyin hasarı olan çocuklarda nörolojik takip, düzenli MR ve EEG kontrolleri ile beyin dokusunun ve elektriksel aktivitenin yakından izlenmesini kapsar. Tedavi planı, çocuğun nöbet sıklığına, gelişimsel basamaklarına ve radyolojik bulgularına göre periyodik olarak revize edilir. Bu süreçte çocuk nöroloğu, fizik tedavi uzmanı ve gerekirse rehabilitasyon ekibi koordineli bir şekilde çalışmalıdır.
Nöbet geçiren bebeklerde ilaç tedavisi sürecinde nelere dikkat edilmelidir?
Nöbet geçiren bebeklerde ilaç tedavisi, hekimin belirttiği doz ve saat aralıklarına tam uyum gerektirir. İlaçların beyin üzerindeki etkisi ve olası yan etkileri düzenli takip edilmeli, nöbetlerin karakteri veya sıklığında bir değişiklik olduğunda vakit kaybetmeden doktora bildirilmelidir. Düzenli EEG takipleri, ilacın nöbet aktivitesini baskılamadaki başarısını ölçmek için kritik önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,260 göst.
19 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Emrem Emirim (1,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 660 göst.
0 oy
2 cevap 338 göst.
13 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (3,785 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,703 göst.
26 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,511 soru

24,578,430 cevap

362,322 kullanıcı

...