0 oy
740 göst.
önce Diğer kategorisinde (10,551 puan) tarafından

şimdinin X i eskinin Twitterında birkaç gündür bunun muhabbeti dönüyor. 

imageilk kültür şokunuz nedir?

-adanalıyım dediğimde çoğunluğun birkaç adım geri kaçması, insanlar adanayı nasıl biliyor 😂

-Osmaniyenin il olarak bilinmiyor oluşu 😅

28 Cevaplar

0 oy
önce (24,367 puan) tarafından

Babam malatyalı. Biz antalyalıyız. Aslında biz de malatyalı oluyoruz haliyle ama hiç gidip görmediğimiz için malatyslıyız diyemiyoruz. Neyse 

Malatya'da halaya bibi

Teyzeye hala derlermiş. 

Ee peki kime teyze diyorsunuz dediğimde yoldan geçen tanımadığın kadınlara teyze diyorlarmış😃

önce (10,551 puan) tarafından

bibiyi bizimkiler de dermiş ama teyzeye teyze yine 😅

-Reklam-
0 oy
önce (7,047 puan) tarafından

Valla canım Adana denilince aklımıza direk Show haberleri geliyor 🤣 yada Güldür Güldür deki Adana adliyesi skeci geliyor. Tabi bunu görümcem Adanalı biriyle evlenene kadardı. Ailesi gerçekten çok iyi çok sevdik .hepsi çok naif kibar insanlar yedirmeyi seviyorlar.. 

adana adliyesi olaylı 😂😂

önce (2,834 puan) tarafından

Kıvanç Tatlıtuğ’un adanalı olması da bir yerde kültür şokudur bence. Gerçi Balkan göçmeniymiş. 

Bir tane adanalı arkadaşım Adana’dan çıkan her şey kötü değil ya abartmayın biz kıvancı yaptık diyordu. 

adanada çok fazla balkan göçmeni var. annemler de o şekilde, balkan savaşları esnasında Bulgaristandan çıkıp gelmişler, yerleşmeleri için de ceyhan nehrin göstermişler. 

hatta nüfus mübadelesinden sonra gelenler içinde de adanaya, ceyhana yerleşen çok. dayımın eşi de o şekilde, benim annemlerde ise büyük büyük dede, Bulgaristan doğumla.

adananın yerli bir kısmı da arap, arap dediğim de aynı bulgar göçmenleri nasıl orada toprak kaybedilince ana yurda dönmüş, buradaki araplar da suriyeden Lübnandan kaybedilen topraklar sonucu ana yurda dönen Türkler, oradan geldikleri için arap deniyor. 

haberlere konu olan da urfadan çıkıp başta tarım işçisi olarak gelip yerleşen pkk destekçisi kürtler, sonra conolar. 

genelde adana texas edasıyla anılıyor da hiç öyle değiliz yani😂

önce (7,047 puan) tarafından

Benim eşimin tarafta Bulgaristan göçmeni hatta Pomak diolar. Pomakça konuşurlarmış ananesi felan .puşkenama felan der eşim bazen birilerine 😅 hakaretmiş oda 😂

muhacir der bizimkiler de kendilerine

0 oy
önce (37,283 puan) tarafından

Süllüm 

Kasar suyu

Yağlık 

Bunları kime söylesen bilmez bence 2 günlük gelinken kaynanam bunları söylemişti ben avel avel bakıyorum ne diyor bu diye ilk kültür şokum 🤣🤣 hiç bir dediklerini anlamıyordum gerçi hala anlamıyorum öğrenmek için de cabalamiyorum banane 🤣🤣

kasar suyuny bilmem diğerlerin bilirim 😅

0 oy
önce (8,704 puan) tarafından

Bana pek olmadı ama arkadaşlarında şaşırdığım şeyler çoktu.

Maraş'ın Akdeniz bölgesinde olduğunu, Uşak'ın Ege'de olduğunu,

Elbistan'ın bir ülke değil Maraş ilçesi olduğunu,

Limonun ağaçta yetiştiğini bilmeyen arkadaşlarım vardı. Öğrenince şok olmuşlardı😂

Ben üniversitede inançsız insanların olmasına ve bunu rahatlıkla ilan edip inanan insanlarla hunharca tartışmalarına şaşırmıştım. Yetiştiğim ortamda dört dörtlük Müslüman kimse yok tamam ama inanmayan kimse de yoktu. Ateizm beni bir parça şaşırtmıştı😄

inanç farkı evet şaşırmıştı. 

ben Osmaniyeliyim ve çevremde inanılmaz milletyetçi vardı, solculuk ne biliyordum tabii ki ama direkt pkk sempatizanlığınj görünce şok olmuştum 

önce (2,834 puan) tarafından

Yalnız Uşak Ege’nin değil Karadeniz’in hakkıydı şimdi…😁

önce (8,704 puan) tarafından

Hahahhaha😂 Gerçekten Karadeniz'de sanıyorlardı ama

0 oy
önce (990 puan) tarafından

Kultur soku degilde zorbaligina ugradim usakta yasiyoduk ankaraya tasindik bi taraf ege bi taraf ic anadolu bi taraf sadicim der bi taraf la bebe diyo arada buyuk fark var ben uyum saglamaya calistikca batiyodum her hareketimden bi sevgilim oldugu ve ona kacacagim fikrini cikariyolardi mesela teyzem otur otur gidersin diyodu yok isim var deyince sevgilimle buluscam saniyodu halbuki halkegitime gidip kayit yenileme yaptiriyorum ya da bankaya gitmem lazim diyorum sevgilim asker ona para gondercem saniyodu halbuki okul harci yatiriyorum bu banka olayinda cikti ortaya teyzem inşallah yatiramazsin dedi niye dedim sevgiline mi gonderecen dedi ben sok teyze dedim ne sevgilisi oyle sinav harci yatirmaya gidiyorum su kafaya bakar misin her bekar kizin sevgilisi var ve kacacak saniyolar kendi kizinin biri lisede resit olmadan sevgilisiyle yakaladi babasi liseden sonra hemen evlendi biri 27 yasinda hala evlenmedi biri 15inden beri biriyle gorusuyomus suan 19 yasinda cocuk askere gidiyomus ugurlamaya gitti sen memleketi ben sevdamizi koruyacagim askerim diyerek durumlar atti kotu bisey degil yaptiklari iyi birini buldularsa sevdikleriyle evlensinler tabiki en guzel zamanlari ama teyzem bende veya cevresinde neyi kinadiysa bir bir yasatti yuce Rabbim 

ama bu saçmalık ya🤦🏼‍♀️

önce (990 puan) tarafından

Sacmalik degil zorbalik demekki benim oz teyzem basima bisey gelse sevinecekmis zorbalikda degil asagilik karaktersizlik 

önce (4,309 puan) tarafından

Ayy acaba kızları oyle yapınca hıc aklına geldı mı sana yaptıkları 

0 oy
önce (4,275 puan) tarafından

Ben bu şoku başka şehire gelin gelince yaşamıştım

Koridora=antire

Çamaşır teline=germeç

Kepçeye=çömçe

Son olarak nasılsına=nördün diyorlardı

Bende karşılık olarak iyiyim sen nasılsın diyorum hala alışamadım

antre daha genel bir ad aslında 😅

0 oy
önce (190 puan) tarafından

Amerika'daki yaşadığım dönemde, o çöpleri yiyerek nasıl 40 yaşında ölmüyorlar buna şaşırmıştım. 

bünyeleri alışkın bence ondan😂

önce (190 puan) tarafından

Ya öyle bir zulme hiçbir bünye alışamaz bence 😂😂

0 oy
önce (4,190 puan) tarafından

Ahbun kelimesini çoğu kişinin bilmemesi benim şokum😅 birde Şorik var tabi😅

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 151 göst.
1 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (742 puan) tarafından soruldu
+1 oy