Lazanya yaptığım iftar sofrasına yanına ne yakışır?

+1 oy
1,592 göst.
Diğer kategorisinde (5,008 puan) tarafından

Hayırlı günler bacılar ☺️ ☺️ 9 gün hastane sürecinden sonra şükür evime geldim bugün  ilk iftar soframı hazırlayacağım Allahın izniyle 🤲 canım lazanya istedi ama yanına ne yapayım bilemedim patates çorbası mı yapsam yada ne yapsam fikir verebilecek olan varsa beklerim ☺️ 

Sizler neler yapacaksınız? ❤️ ❤️ 

27 Cevaplar

+1 oy
(443 puan) tarafından

Mantar çorbası firinda besamel soslu kıymalı makarna istiridye mantarı kavurması mecbur yaptim ziyan olmasın diye et sote yaptim bir de mecbur kucuk bebegimvar kayinvalidem geldi kızımla ilgilenirken yaptim 2 3 günlük yemek :)))

(5,008 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım valla bende de 2 küçük çocuk var bende o yüzden şimdiden başladım yapmaya bitti iftara yakın fırına atacam sadexe ezanda erken okunuyor yetişemem diye korkuyorum 😅 

(443 puan) tarafından

Senin de ellerine sağlık canim Allah kolaylık versin bize

(5,008 puan) tarafından

Allah razı olsun canım cümlemize inşallah 🤲 ❤️ 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Bugün ben kolaya kaçtım şehriye çorbası yada tavuk corbasi ve mücver yapcam 

(5,008 puan) tarafından

Hergün ağır yemek olmuyor zaten ya en güzelini yapmışsın afiyet olsun🤲 🤲 

+1 oy
(9,473 puan) tarafından

Şu lazanya yı bide ben yapayım ya . Varmı aldığınız marka acaba

Geçmiş olsun bu arada çocuk mu kaldı hastanede 

Bizim favori çorbamız domates çorbasıdır tel şehriye de güzel olur 😋 

Bendede biraz sarma biraz güllaç var yanına bulacam inşallah bişiler

(5,008 puan) tarafından

Veronelli kullanıyorum ben güzel bence ama önceden 1dk felan haşlayıp yapıyorum diğer türlü diri gibi geliyor.

Allah razı olsun canım evet kızı 9 gün kaldı rsv ve bronşiolit oldu çıktık dün şükür 🤲

Domates çorbasına bende bayılırım bol bol kaşar peynirli favorim 😍 

Ellerine sağlık afiyet olsun şimdiden 🤲 🤲 bende şu hazır şekerparelerden yaptım yanına ☺️ 

+1 oy
(1,454 puan) tarafından

Ellerine sağlık canımmm afiyet olsun şimdiden 😘😘bende kaynanamdayım bugün 🥴

(5,008 puan) tarafından

Hahaha sana ne desem bilemedim,i😅 en iyisi Allah sabır versin diyeyim😅 

(1,454 puan) tarafından

Aminnnn😂

0 oy
(27,845 puan) tarafından

Mantı çorbası ve gürcü haçaburisi yaptim bu gün.

(5,008 puan) tarafından

Haçaburi ne kızz ilk defa duydum☺️ 

0 oy
(8,930 puan) tarafından

Patates çorbası nasıl bir şey ilk defa duydum 😂

(5,008 puan) tarafından

Ay çok severim ben İnternette tarafi var dene istersen ☺️ yapmadım ama iyiki de yapmadım zaten ağır geldi yemek 

(8,930 puan) tarafından

İçine yoğurt var o mu yoğurtlu çorbaları çok seviyorum deneym 😂

(5,008 puan) tarafından

Yok kız yoğurt yok süt var ☺️

image

(8,930 puan) tarafından

Denicem bunu cok merak ettim sağol 🤭

(5,008 puan) tarafından

Kolay gelsin canım ☺️

0 oy
(17,142 puan) tarafından

Gözün aydın canım 

Geçmiş olsun ❤️‍🩹 

imageBenim böyleydi bügün 

(5,008 puan) tarafından

Allah razı olsun canım 🤲 ❤️ ellerine sağlık nefis duruyor şifa olsun ❤️ 

(17,142 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim 🙏 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Lazanya yanına en çok yakışan tamamlayıcı yemekler nelerdir?
Lazanyanın yoğun ve baskın lezzetini dengelemek için yanına ferahlatıcı bir yeşil salata, közlenmiş sebze tabağı veya sarımsaklı ekmek gibi hafif eşlikçiler tercih edilebilir. Özellikle mevsim yeşillikleriyle hazırlanan sirkeli bir salata, lazanyadaki peynir ve kıymalı sosun ağırlığını kırmak için en ideal tamamlayıcıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Lazanya sofrası için patates çorbası iyi bir tercih midir?
Patates çorbası hem doyurucu hem de lazanya ile lezzet olarak uyumlu bir başlangıç seçeneğidir ancak menünün karbonhidrat dengesine dikkat etmek gerekir. Eğer lazanyanın yanında patates çorbası sunacaksanız, ana yemeğin yanına ek bir karbonhidrat grubu yerine taze bir salata veya yoğurtlu bir meze ekleyerek sofrayı daha dengeli hale getirebilirsiniz.
Evde pratik ve lezzetli bir iftar menüsü nasıl oluşturulur?
Pratik bir iftar menüsü oluştururken karbonhidrat, protein ve sebze dengesini korumak en önemli adımdır. Ana yemek olarak lazanya gibi fırın yemeklerini seçtiyseniz, yanına hızlıca hazırlanan bir çorba ve bol malzemeli bir salata ekleyerek hem besleyici hem de zaman kazandıran bir sofra kurabilirsiniz.
Misafirlere lazanya yaparken yanında ne ikram edilebilir?
Lazanya ikram edeceğiniz bir sofrada yan lezzetler olarak zeytinyağlı taze fasulye, yoğurtlu semizotu veya domatesli bir çorba tercih edebilirsiniz. İtalyan mutfağının klasiklerine sadık kalmak isterseniz ise fesleğenli bir salata ve ızgara sebze çeşitleri misafirleriniz için oldukça şık ve hafif bir alternatif olacaktır.
İftarda lazanya gibi ağır yemekler nasıl dengelenmelidir?
İftarda lazanya gibi karbonhidrat oranı yüksek ve ağır yemekler tüketecekseniz, sindirimi kolaylaştırmak için mutlaka bol lifli yeşil salatalar ve probiyotik değeri yüksek yoğurtlu mezeler kullanmalısınız. İçecek olarak ise ağır şerbetler yerine taze sıkılmış meyve suları veya ayran tüketmek kan şekerini dengelemek adına en sağlıklı yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
19 cevap 655 göst.
23 Mart 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (9,115 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 866 göst.
20 Ocak 2026 Ev & Yaşam kategorisinde zeyneb34 (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 112 göst.
8 Ocak 2026 Yemek-Tarifler kategorisinde Prensannesi.. (707 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,637 soru

24,699,561 cevap

368,835 kullanıcı

...