Pırasa sarması nasıl yapılır ve tadı nasıldır?

0 oy
266 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (8,298 puan) tarafından

Kızlar pırasa sarması yapan varmı 

Nasıl tadı denemek istiyorum. Soğan dolmasını çok yaptım ona mı benziyor acaba . 

5 Cevaplar

0 oy
(1,603 puan) tarafından

Annem yapar çok güzel oluyor soğan dolmasını seviyorsanız onu da seversiniz 

(8,298 puan) tarafından

Evet canım seviyoruz onu 

Teşekkürler deneyim bende 

Etlimi yapıyor anneniz

(1,603 puan) tarafından

Evet satır etiyle yapıyor annem 

-Reklam-
0 oy
(9,835 puan) tarafından

Soğan dolması sevdiyseniz onu da seversiniz canım. Ben etsiz yapıyorum sarma dolma bizde zeytinyağlıdır etle sebze çok nadir bir araya gelir 😄

(8,298 puan) tarafından

Evet bizdede öyle lahana yaprak dolma hepsi etsiz olur

Acaba etsiz olurmu die sormuştum arkadaşa

Herkesin damak zevkine göre artık

(1,347 puan) tarafından

Kız sen Konyalı değil misin sarma dolma nasıl etsiz oluyor😅 @Mys-2boys2girls

(8,298 puan) tarafından

Konya'da etli olur evet 😄 ama benim koca yemez aileside yemiyor öyle alışmışlar 

Yoksa ben has Konyalı olduğum için babannem hep etli yapardı . Et yoksa sarma bile sarılmaz dı 15 senedir buraya ayak uydurdum bende 😅

0 oy
(12,860 puan) tarafından

güzel olur ama yapmak yürek istiyor biraz😅

(8,298 puan) tarafından

Niye ayy zormu

Evdeki pırasa biraz inceymiş

Kalın alayımda öyle yapayım artık

(12,860 puan) tarafından

sabır gerektiriyor😅zor değil de uzun sürer

kalın daha iyi olur

0 oy
(1,347 puan) tarafından

Ben deneyemedim benim eşim pırasa soğan ve sarımsak yemediği için.Ben de evinde pırasa yapamayan bir konyalıyım işte🤣Sadece kendime de yapmaya üşendim açıkçası ama annem ananem falan yapmışlar beğenmişler. Özellikle pırasa dolmasını fırında pişirilenin daha lezzetli olduğunu söyledi annem tencerede yapınca hafif şekerli bir tat oluyormuş. 

(8,298 puan) tarafından

Benim eşim Karaman lı sayılır doğum yeri Konya ama 2 yaşındayken Karaman a taşınmışlar 25 sene orda kalmışlar çok değişik damak zevkleri

Pırasaya bayılır eşim . Pırasa pişirdiğim gün ooo yemeğin kralı var bugun der 😂 yaparsam fırında yapayım ozamn

(1,347 puan) tarafından

Bu eşler var ya bu eşler:) diyorum ya ben de evde hiç soğanlı salata yaptığımı bilmem bak. Yedi yıllık evliyiz bir kere pırasa pişir dim o gün de görevden erken dönmesi tuttu yiyemedim kokuyor diye eve zor girdi valla:)kız Karaman yakın baktığın zaman ama yemek kültürü tamamen farklı. Onlar Sarmada dolmada bulgur kullanıyor sadece:) Pırasa ben de çok severim  limonlu şanslısınız gerçekten yemek seçen biri olduğu zaman kısıtlanıyor insan baya. 

0 oy
(4,978 puan) tarafından

Pırasaya olan bütün ön yargım kırıldı sarmasıyla diyebilirim .  Bu kadar lezzetli olabilir ancak harika oluyor .

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Pırasa sarması tadı nasıl bir şeye benziyor?
Pırasa sarması, kendine has hafif tatlımsı ve aromatik bir lezzete sahiptir. Soğan dolmasına kıyasla pırasanın tadı daha yumuşak ve daha az keskindir; bu nedenle soğan dolmasını seviyorsanız pırasa sarmasını da damak tadınıza uygun bulma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Pırasa sarması yapmak için pırasalar nasıl hazırlanır?
Pırasa sarması yapmak için pırasaların beyaz kısımları yaklaşık 5-7 santimetrelik parçalara kesilir ve iç kısımları parmak yardımıyla dışarı itilerek silindir formunda boşaltılır. Ardından hazırladığınız pirinçli iç harcı, bu boşaltılmış pırasa silindirlerinin içine nazikçe doldurarak sarmaya hazır hale getirebilirsiniz.
Pırasa sarması ile soğan dolması arasındaki lezzet farkı nedir?
Soğan dolması daha yoğun, karamelize ve karakteristik bir tada sahipken, pırasa sarması daha hafif ve dengeli bir sebze lezzeti sunar. Pırasa, piştiğinde soğan gibi acılaşmaz, aksine daha yumuşak ve lifli bir dokuya bürünerek iç harcın baharatlarını çok iyi içine çeker.
Pırasa sarması pişirirken nelere dikkat edilmelidir?
Pırasa sarması pişirirken en önemli nokta pırasaların formunu bozmadan tencereye dizmek ve üzerine ağırlık koymaktır. Zeytinyağlı olarak kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirilmesi, pırasanın tam kıvamında yumuşamasını ve iç harcın pirinçlerinin tam pişmesini sağlar.
Pırasa sarmasının yanına en iyi ne yakışır?
Pırasa sarması, zeytinyağlı bir yemek olduğu için genellikle soğuk servis edilir ve yanına en çok sarımsaklı süzme yoğurt yakışır. Ayrıca taze nane, dereotu ve bir dilim limon eşliğinde servis edildiğinde hem görsel olarak hem de lezzet olarak tamamlayıcı bir öğün oluşturur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 287 göst.
12 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 656 göst.
25 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde By (32 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 508 göst.
9 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Evrim.34 (607 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,227 soru

24,573,712 cevap

362,097 kullanıcı

...