ttahlil tetkit derken anca eve vardım hanımlar sizler nasılsınız
Şimdi benim 1.ve 3.oglum hiç süt emmedi buyukte hemen gebe kaldım sütüm bozulmuştu 3.cu oğlumda ise babamın hastalığını öğrenmiştim stresten hemen kesilmişti sadece 2.ci oğlum 2 yaşına kadar emdi neyse şuan küçüğüm 14 aylık dk ameliyata girmeden kes sütten dedi ama çok bağımlı nasıl yapıcam bilmiyorum gece 3 4 kere kalkıyor gündüz çok bağlı hele bana akıl verin nasıl yapayım 2 gün evde idare etsin gene emsin kafasindayim allak bullak düşünüyorum size ihtiyacim var
bence bebek 17 ayina kadar iyi kitu gercekten beslenerek emio. sonrasi bagimlilik dustu meme kalkdi meme cani sıkildi meme eli acidi meme kolu carpti meme tepesi atti meme sevindi meme uzuldu agladi meme yani tamamen bagimlilik .
annenin sabri varsa ben eziyet cekmek istiom yapis yapis vicik bicik olmaktan zevk aliosurm eksi eksi sut kokmayi seviyorum cocukda gece gunduz zort birt emsin ozellikle gece 80 kez uyanirim zirt birt ac kapa ac kapa artema musluk gibi 24 saat ugrasirim sorun degil diosa 2 yas 2 bu uk yas 3 yas sabri nekadarsa emzirir o ayri.. 16 aydan sonra 17. aydan sonrasi fasa fiso. o yizden iki ay icin degermi diye degerlendirirm ben olsam. sabirtasi surup emzirebilirsin agzi meme ucuna degdigi an tiksinip geri ceker kendini emmez bir iki gune alisir
İşte sütü kesince her şeyi yemeye başlayacak biliyor musun benim kızım 22 ay emdi ama 24 saat emziriyor doom yani bağımlılıktı gün içinde hiçbir şey yiyemiyordu emzirirmekten fırsat bulduğumuz anda hiç fark etmez zaman öğün hiç fark etmez bir kase yayla çorbası hemen tıkı veriyordum ağzına yani tek öğün çorba yiyordu geri kalanı hep memeyi 22 aylık çocuk düşün yani emzirmeyi kestik o gün fındık fıstık atıştırdı öyle gereksiz saçma sapan şeyler aburcubur salatalık falan hiç yemek yemedi ertesi sabah kahvaltı ye de yumurtası peyniri ben şoklara girdim öğlende köfte möfte yaptım makarna yaptım ben şoklardayım çocuk resmen öğün normal insan gibi yemek yemeye başladı çorbası yogurdu meyvesi kuruyemişi sonra kafama dank etti keşke çok daha erkenden kesseymişim bu çocuğu normal insan gibi yemek yiyebiliyormuş sadece memeye bağımlıymış diye düşündüm dank etti kafama yani yaşayınca
oğlumu da hamileyken hangi ayda sütten keseceğimi hesaplamıştım düşün yani daha hamileyken hesaplamıştım 16 ayı bitirdiği anda hemen kestim
İns kesebilirim bende sanki ilk oğlum ya
@casperiye11, konudan bağımsız olarak, senin birseyler yazmayla aran nasıl? Bence kendine has mizahi dilin çok kuvvetli. Betimlemelerin çok güzel. Biraz uğraşsan çok eğlenceli kitaplar çıkar senden gibi geliyor, belki senaryo falan 😉🤔
ayy 🥰🥰cok isterdiim esasen yetenegim varmi yokmu bilmiyorum denemedigim icin. ama felsefe bölümü mezunuyum 4 bucuk yil boyunca bir cumleden sayfalarca anlam cikarmaya calismakla bir kelimeden yola cikip saatlerce o kelime hakkinda birseyler konusmakla gectigi icin universite hayatim belkide gelistirmisimdir o yönumu ister istemez😀😀
Bunun için kendine vakit ayırıp denemelisin. Yetenekli olduğun aşikâr
Kendını hazır degılsen kesme sag sutu sen yokken içersinler Allah şifa versin
Sağım makinası alabilirsem bende öyle düşünüyorum hani sütüm var yani biraz daha emsin diyorum bakalım canım saol
Bı aydan sonra bağımlılık yapıyor sonra zor kesersin eğer biraktirabiliyorsan biraktir yoksa sağma makinesi ile sağım yap onu içsin sonra devam et
Bakicam artık saol
Ameliyat sonrası antibiyotik ve ilaç kullanacaksın en az 7 gün ve süreç içinde yine emziremeyeceksin ki
Ooo bişey demedi dk tamam Allah razı olsun
Bazı antibiyotikler bebeğe dokunmuyor süte geçince demişti doktorum sormanız lazım doktora
Perşembe anesteziye gidicem işte testlere bakicam sorucam ozaman inş öyledir vallahi 40liydi dişimi çektirdim ağladı diye uyusmasini bekledim koku içinde kırıldı hala gidemedim Allah mecbur etmesin işte
Allah razı olsun teşekkür ediyorum
İlk sütünü sağıp atıyorsun ben kasık fıtığı ameliyatı olmuştum sonra emzirdim ben
Sorucam bende dk eğer olmadı mecbur bıraktırma ya çalışıcam
Ne ameliyati olacak sin fitikmi bir Kere sormustun
Evet hem fıtık hemde karaciğerden parça alınıp patolojiye gonderilecek
Gecmis olsun karaciger neden peki bir hastalik mi cikti
Bilmiyorum canım raporda 8mm bişey gözüküyor yaziyo Perşembe günü anestezi için gidicem soruyorum ama dk patoloji sonucuna göre konuşuruz diyo
Çocuğun n denli bağımlı,kardeşin nasıl bakıp,baş edebilir bunu en iyi sen bilirsin. Kendimden örnek verirsem ben kesmedim sütten. Yumurtalık kanserine yakalandım. Ameliyat ve hastaneden çıkana kadar 4 gün vermedim. Çocuğu gündüz güzel oyaladılar ama ilk gece özellikle çıldırmış. Ben taburcu olduktan sonra öğrendim. Alt kat komşum bile eşine yukarı çık,çocuğu bakamıyorlar yardım et demiş üstelik. Çok şükür pataloji sonucum da 1 a evre olunca kemoterapi görmedim,devam ettim 2 yaşa kadar. Seninde az çok birşey demişlerdir karaciğer için. Ona göre karar ver. Ben emzirmeği çok severim 🤭 ama önemli olan çocuğum bu zamanı en zararsız atlatması.
Allah yardımcın olsun kuzum❤️
Allah razı olsun saol
Valla göbek fıtığı ameliyatı olucam oda 3 günde toparlanırsin 1 ay ağır iş yasak dedi dk ama bebeğim var dedim bişey demedi ameliyat sonrası ilac felan oluyormuş çok bişey yemiyor zorluyorum kusuyor 14 aylık ama süt güzel emiyor gecede gündüzde sürekli emiyo yani bilmiyorum aslında keseem aklım ondada kalmaz hastanede olunca bilmiyorum kafam çok karışık dk eğer olmazsan bağırsağa sıçrar dedi üstelik sabır taşı alıp denemeyi düşünüyorum eğer olmadı sağım makinası bulursam sagicam öğle evde biberonla çeker inş 🙁
Emzirirken kullanılan antibiyotik var. Kaç kere kullandım . İllaki bidaha gidersin ,doktorunla konuş. Zor süreç , arkada emzikli olunca daha da zorlaşıyor
Valla kıyamıyorum bide mama diyolar ama alacak bütçem yokki Allah büyük bi caresini bulucam inş
Adana'da şifa diliyorum Allah'tan rabbim ikizlere bağışlasın❤️💞
Mamalar gerçekten uçtu. Süt kutularında devam sütleri var,bimlerde görüyordum. Hiç kullanmadım ben ama yeğenim bayıl bayıla içerdi. Bi bak istersen. Ameliyata girmeden önce muhakkak eve bırak cnm normal süt ve bebe bisküvisi. En zorda kalırsa birşey yiyecek yavru
Sağol, Allah razı olsun. İkizlerin abisi de var teyzesi. Üçüne bağışlasın inşAllah 🤲🏻☺️ Cümlemizi 🤲🏻
Maşallah Salih evlat olsunlar herşey onlar için
Amin. Hepimizin kuzuları inşAllah 🤲🏻
1,489,468 soru
24,344,481 cevap
346,184 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın