0 oy
116 göst.
önce Diğer kategorisinde (30 puan) tarafından

Kızlar sezeryandan vazgeçtim ama normal doğumu nasıl yapcam bilmiyorum çok korkuyorum aranızda benm gibi olan var mı o kesiden dikisten doktorun elinde makası görsem bayılırım napcam bilmiyorum bu kadar zor olacagini düşünmemiştim 37. Haftadayim çatı muayenesinden bile korkuyorum ben mi çok garibim normal mi bu

7 Cevaplar

+2 oy
önce (337 puan) tarafından

Bak canım 4 doğum yapmış biri olarak o çatal denilen nalet masadan hala korkarım ama bu doğumdan korktuğum anlamına gelmez İnanki kim sana ne anlatıyor nerde ne şekil doğum videosu izliyorsun kiii bu sadece benim düşüncem hepsi yanlış şeyler 

Doğum korkulacak bir şey değil doğum sancısı zaten sadece 10 dk çok yoğun geçen birşey kiii zaten o an ne makas ne çatal ne ebe gözün gormuyor sadece o anki odagin biran önce sancinin bitmesi ve bebeğine kavuşmak oluyor hatta son dakikalar sancı vursada ikinsam diye bile düşündüğün oluyor gerçekten normal doğum korkunç bişey değil biraz disini sıkıp sonrasında bebeğine ve rahata kavustugun bir an 

Sezeryanda doğum anında sancı vs evet yok ama onun birde sonrası var o süresi sana en güzel sezeryan olmuş arkadaşlarımız anlatır

Normal doğumdan asla korkma yapman gereken çok basit hareket etmek dua etmek ve sancı geldikçe nefesini toplayıp bagirmadan olan gücünle ikinmak veee sonrası sıcacık cennet kokulu bir evlat

-Reklam-
0 oy
önce (20 puan) tarafından

Hayatım niye korkuyorsan kendini zorluyorsun ki. 2 kere sezaryen doğum yaptım ikisinde de yarı kırkım çıkmadan iyileştim her işimi kendim yaptım hastaneden eve gelince bile hiç yatmadım ayakta atlattım o süreci. Normal doğumdan korkan biri bence normal doğum için diretmemeli. Onun da riskleri var unutmamak gerek... 

0 oy
önce (1,147 puan) tarafından

4 normal doğum yaptım bende her doğum zor ve özel bence bazıları kolay bazıları zor atlatiyor bu tamamen bunyeyle alakalı sana tavsiyem kesinlikle eğer normal oluyorsa normal yapmam son bebeğimde tasindigim dün doğuma gittim geldim yavaş yavaş evimi toparladım düşün 

0 oy
önce (10 puan) tarafından

Valla o masaya yattiginda hic korktugun gibi olmuyor hissetmiyorsun bile cocugunu gordugun an hersey bitiyor en zor dogumu yapmis biri olarak soyluyorum o an dusundugun tek sey bebegin oluyor

0 oy
önce (3,820 puan) tarafından

Bu kadar korkarken neden illa vajinal doğum istiyorsunuz ki. Normal olan annenin ve bebeğin sağlıkla evine gittiği doğumdur. Kızıma hamileyken asla sezaryen düşünmeyen biriydim, ama kızım iri olduğu için kanala girmedi ve sezaryen oldum. Ve ameliyatta anladım ki ben zaten vajinal doğum yapamazmışım. 1 hafta içinde de kendimi topladım. 20 günlükken kızım hastalandı, ve 25 gün hastanedeydik gayette rahat hallettim her şeyi

0 oy
önce (189 puan) tarafından

Sezwryan dogum yapan olarak söylüyorum keşke normal doğum ihtimalim olsaydı sadece o gün sancı Ağrı çekerdim bununda korkulacak bir yani yok sezaryen doğum düşünme o daha berbat hiç bir şekilde bebeğin ihtiyacını karşılayamıyor sun ilk gün sonrasında hep ağrılı sancılı normal doğum da dikiş illaki oluyor diye birşey yok tek yapman gerek dua edip normal doğum yapacam diyeceksin kendini buna hazirla  kuzenim iki doğum yaptı bebeklerde iyiydi kilosu hiç dikişi bile yok doğumdan çıkıp direk evine gelir hastanede kalmaz oturup rahat bir şekilde yemeğini yer bebeği emzirir rahat kalkar oturur bense 1 hafta 10 gün desteksiz yerimden kalkamam

0 oy
önce (3,045 puan) tarafından

Bnde 35.hsftada korkmaya başladım öyleki  uyuyamazdım balkonda sabaha kadar otururdum ama olanla ölene çare yok kimisi kolay kimisi zor atlatıyor doktorda çok önemli benim doğum sürecim 5 saat sürdü toplam zor olan sancını çektiğin zaman dilimi yoksa çatal da 5 dk ancak sürmüştü doktor sohbet ede ede doğum yaptırdı bnde şoktaydım zaten onları izledim sende bolca nefes alıp verme nasıl olmalı varsa yakınında gebe okulu doğumda ıkınma nasıl olur vs hepsini öğren işin kolaylaşır

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 205 göst.
+1 oy
3 cevap 155 göst.
0 oy
5 cevap 146 göst.
15 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asya15 (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 329 göst.
1 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,820 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,489,311 soru

24,342,238 cevap

346,100 kullanıcı

...