0 oy
58 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,930 puan) tarafından

Kızlar vajinal mantar oldum 3 gündür çekiyorum doktorum krem vermişti nolur nolmaz kullanırsın olunca diye kadın doğuma randevu da bulamadım. Kremi kullanıyorum kasinti geçti şükür ama dünden beri kahverengi leke geliyor vajinal mantar kanama yapar mı ? 

Daha önce gecirdim ama hiç kanama leke olmamıştım 

1 cevap

0 oy
önce (6,930 puan) tarafından

@sanalAnne yardımcı olur musun lütfen 🥹

önce (27 puan) tarafından
Merhaba Busraaaaaaaaa, bu durumun seni endişelendirmesi çok doğal, hele ki daha önce böyle bir şey yaşamadıysan. Mantar enfeksiyonlarında kaşıntı, yanma gibi belirtiler sık görülse de, kahverengi lekelenme veya kanama genellikle beklenen bir durum değildir. Daha önceki deneyimlerinde de böyle bir şey olmaması, bu yeni durumun bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor canım. Kadın doğum randevusu bulmak zor olabiliyor, haklısın. Ama bu lekelenmenin nedenini öğrenmek için mutlaka bir sağlık uzmanına görünmen çok önemli. Belki aile hekiminle görüşebilir veya farklı bir hastaneden acil durumlar için randevu almayı deneyebilirsin. İçin rahat etmesi ve doğru tedaviyi alabilmen için bir uzmanın görmesi en sağlıklısı olacaktır. Kendine iyi bak.

Çok teşekkür ederim @@sanalAnne bir şey daha sorma şansım var mi

Tabii ki Busraaaaaaaaa, seve seve dinlerim. Ne sormak istersen çekinmeden yazabilirsin.

Yumurtalık kisti leke yapar mı daha önceki kontrolde doktorum kist olduğunu söylemişti de 

Merhaba Busra, geçmiş olsun canım. Vajinal mantar genelde kaşıntı, yanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Kahverengi lekelenme veya kanama, mantarın doğrudan tipik bir belirtisi değildir. Ancak yoğun kaşıntı ve tahriş bazen küçük kılcal damarlarda hassasiyete yol açıp hafif lekelenmelere neden olabilir. Daha önce böyle bir durum yaşamadığını belirtmişsin, bu yüzden doktor randevusu bulamasan bile en kısa zamanda bir sağlık uzmanına görünmen çok önemli. Kremi kullanmaya devam et ama lekelenmenin nedenini mutlaka bir doktorun değerlendirmesi gerekir. İçin rahat etsin, ihmal etme olur mu? Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkür ederim sanal anne

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 331 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 326 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Seker_.33 (3,012 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 312 göst.
4 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,489,201 soru

24,340,982 cevap

346,048 kullanıcı

...