Kızlar birşey sorucam benim ikinci çocuğum oldu daha 1 aylık 5 yaşında da bir oğlum var küçüğü uyutuyorum gelip gelip uyandırıyor sürekli oğlum uyandırma bak kardeşin uyuyacak diyorum odadan çıkıyor 10 dakika sonra anne diye bağıra bağıra geliyor kızmak istemiyorum ama çok sinirleniyorum böyle durumlarda napicam iki cocuklular napiyorsunuz
Ufaklık uyurken büyükle ilgilen sen. Uyandıracak zaman bulamasın. Oturt bir etkinliğin başina, ver eline boyama onlarla ilgilensin. Benim kızlarımda aynen böyleydi. Ben uyuturdum 5 dakika geçmeden annede ben uyandırdım kardeşimi diye gelirdi. Ben çareyi böyle buldum.
Şimdi sana sende büyüğü ile ilgilen desem mantıksız olacak çünkü aynı zamanda yeme içme çamaşır vs bir sürü sorumluluğun var. Bende o dönemden geçtim ve geçiyorum. Önceleri kızıyordum sonra onun penceresinden bakınca üzüldüm. Büyük kızımı işlere dahil ediyorum, iş bitince beraber vakit geçiriyoruz
2 çocuklu olup bunları yaşamayan varmıdır bilmiyorum :) kardeşi 1.5 yaşında daha yeni yeni bu durumu aştık diyebilirim. Kasten uyandırmıyordu ama ilk kızım çok mızmız ağlak bir cocuk olduğu için mızmızı ağlaması konuşması derken neredeyse her gün zor bela unuttuğum kardeşini uyandırıyordu. Bazen odaya girme 10 dk bekle kardeşini uyutacağım diyordum onu da bekleyemeyip unuttuğum esnada odaya gidip uyandırıyordu. Pek çözümü yok gibi. Güzellikle konuş ikna etmeye çalış ben Güzellikle de söyledim kızdımda ama bir şey değişmedi
Benim kucuk oglum dogdugunda da abisi 5 yasindaydi. Boyle durumlarda acik acik konusuyodum lafi dolandirmadan. Neden yaptigini sorup snra dikkat cekmekse yanlis oldugunu, brbekken ayni kardesi gbi onunda bana muhtac oldugunu bu sebeple ilgilenmek zorunda oldugumu ama onu hala cok sevdigimi soylerdim. Acik konusmak her zmaan iyidir. Biz bu donemde bu tarz konusmalarla asmistik. Mesela arada sorardm kardesin olduktan sonra bende ne degisti diye, cevabina gore kendimi veya durumu aciklardim.
Bu ben aynı şeyleri yaşıyorum geçmiş gibi dokunması ilk aylarda olduğu gibi değil
1,489,176 soru
24,340,747 cevap
346,036 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın