0 oy
811 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (124 puan) tarafından

Kizlar beni tanıyorsunuz yuva olan hesap benim işte hani geçmişte kayannamla neler yaşadığımız anlatmıştım size 4 sene kaynanayla kaldım sürekli bana laf atıyordu iftira atıyordu isimle dalga geçiyordu bana aileme Bedua küfür ediyordu eşimle aramızı bozmaya çalışıyordu akrabalara herkese işte gelinim delidir diyordu anlaşamadık benim ceketimi çantamı aldi koridora attı bu evden git diye ayrı eve çıktık alt kata oturuyoruz bir haftadir hasta diyor kalmamiyorum çok hastayım bende az önce aradım sordum nasıl oldun diye aynıyım dedi isim çok var yarın gelsen isimi yap dedi bugün seni bekledim beni aricaksin gel yemeğe dedi bende isim var yemek yapmamisim dedi sizce ne yapayım rabbimin rızası için bir yandan gitmek istiyorum büyüklük bende kalsin ama bir yandan da yaşananlar gözümün önünde sidet yalan ifitra her şey bir yandan gitmek istemiyorum siz ne yapardınız Allah rızası için yardım etmeye gider miydiniz sanki pişman olmuş gibi bana yasatiklarindan diyemiyorda bana pişmanım öyle bir his var öyle bir suratı var 47 yaşında 7 aydır ayrı eve cikmisim

22 Cevaplar

+5 oy
önce (601 puan) tarafından

Size kötülük yapana iyilik yaparak azap verin (Hz. Ali)😌

önce (124 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bu söz çok etkiledi kırgın olsam da Allah rızası için yardım edecem yarın 

eltim de yeni hamile 2 aylık düşük tehlikesi var kaynanam dedi eltinde ağlıyordu isimi yapamıyorum diyordu geçen bana demişti sana dicem onun evini de temizle ona da gitmemi istiyor ona da gitsem mi yeni gelindir  4   5 aylık gelindir oda benle konuşmuyordu bir ara onunla konuşuyordum cvp vermiyordu surat aşarak cevap veriyordu bilmiyom ona da başka gün etsem mi yardım bilmiyorum akrabamız hepsi anlamıştı bana demişti neden konuşmuyor dedim bilmiyorum dedi kesin kayannam onu doldurmus onunda evini sonraki gün temizlesem mi bende hastayım sırtım bel fıtık bilmiyorum kararsızım 

önce (2,002 puan) tarafından
+1

bunu kole gibi kullanmaya alismislar ezmeye. baksana eltisine bile temizlige gidecek . kendi de hasta. madem herkes hasta herkes essek gibi kendi isini yapsin. boylelerine iyilik yapilmaz z bunlar hu kadincagizi yerdeki paspastan degersiz gorup eziyorlar cunku.  bu da saf gotsemmi dio. yok elinin koru. evini  temizleyemiosa az yesin haftada hi temizlikci alsin evine

Haklısın yemin ediyorum kaynanamin belki giderim üsten işini yaparım ama eltiminkine dicem gidemem hizmetçi mi buldunuz beni 

bende hastayim bana kim gelecek diye de aor kaynanana . sana gore de birini bulsun. bende hastayim suan zar zor kalkdim. iyiles sende bana yardima gel de bikacgune

+1

@casperiye11 herşeye olumsuz yönden bakmak için doğmuş gibisin her yorumun ayrı olay.... Düşük tehlikesi var diyo eşşek gibi nadı yapsın. bende bi kez düşük yaptım gözlerim yollardaydı biri gelse de evimin işini yapsa bi bardak su verse diye.. uzakta olduğum için herkes her zaman gelmiyordu....böylelerine iyilik yaramaz evet onu bizde biliyoruz iyi olana iyiliği herkes yapar önemli olan sana kötülükle gelene sen iyilikle gidersin. Ha bu kendini ezdirsin her zaman böyle olsun demek de degil. Ona kötülük yapmışlar ama şu anda da ona muhtaç etmiş mi Allah?? Etmiş..... Soruda Allah rızası için yapayım mı diyor soruyu soran kişi. Tercih meselesi yani sen ondan gelecek hayırı d sevabı da istemem dersin ama başkası Allah'ın rızasını gözeterek bana sevap lazım diye yapar....yapmazsa bi günahı yok ama yaparsa Allah tarafından mükâfatını alır.  Sende kndi şahsi fikrinin en doğru şey olduğunu düşünüyorsun ama bu gibi durumlarda senin şey demen lazım. "Ben yapmam enayi degilim saf degilim ama Allah rızası için yapmak isteyene de saygı duyarım bişey demem " demen lazım yapınca sonucunda nankörlük de görse sonuçta Allah katınnd sağ tarafına bişey yazılmış olacak ve buda öyle küçük dehil çok büyük sevaplardan sevaba ihtiyacı olan yapar 

Kayınvalideni bilmem de gelin de sadece sırt asrak cevap vermiş vs ban sevap lazım diyosan yap anladığım kadarıyla sen baya vicdan sahibi birisin. Herkes kendisine kötülük yapana iyilikle gidemez. Sana gelen bu fırsatlar da herkese gelmez herşey senin tercihin. Bazıları kendisine kötülük edenlere kim duyar haklı olarak. Yaşattıkkarı ağır basar ve görüşmez veya yardım etmez. Ama bazıları da benim gibi mesela Allah ne diyor diye öncelik onu düşünür ve kendi ne yaşarsa yaşasın önceliği Allah'ın rızası ve kendi gireceği sebep olduğunda yaşadıklarını d Allah'a havale eder. Hiiiç bir insanoğlunun yüzğne bile bakmayacağı insanlarla görüştüm. Öyle kinliydim ki bayramda bile gitmiycem diye kararlıydım. Çünkü bırak Bayramı ölüsü ölüme dirisi dirilme bile olamayacak bir konumdaydı o insanlar benim için..sonra bayramdan birkaç gün önce Allahım onlarla görüşmemek için bin tane sebebim var ama görüşmek için bir tane oda senin rızan dedim sen ban dopru yolu göster yrdım et dedim o gün riyamda bembeyaz bir pasta yedim tadını bile hissettim. Sokra anldım ki doğru yoldayım. Ne zaman o insanlara gıcık olacak olsam veya bi sorun olacak olsa o pastayı hatırlayıp Allah senden razı su anda sende bu yaptığını ona hvle et diyorum. Ve Allah'a şükür Allah da beni hayal edemeyeceğim şeylerle mükaftlandırdı.. Allah katında Allah rızası için yapılan iğne ucu kadar bir iyiliğin de kötülüğün de muhakkak karşılığı var ya bu dünyada ya öbür Dünyada.. iyiyle herkes geçinir....herşey senin tercihin istersen yaparsın istersen yapmazsın..

bunkullanicinin hayatini biliyormusun bilmiyirumda surekli kaynana sorunu var ve kole gibi kullaniyorlar. dusuk yehlikesi varsa okadar cik gelinini dusunuyorsa olum diseginde degilse kalkar kendi gider . millete emir yagdirmaz. bunun kaynanasi kendini cumhurbaskani sanan  bir diktator kadin. bu kiza surekli eziyet edip kole gibi kullaniyor. iyilik hakedene yapilir. yeni gelinin dusuk teklikesi varsa once kendi yardimina kosar diger gelinine emir yagdirmaz. kaldiki dusuk tehlikesi olanin ana babasi zaten gece gunduz yanlarina gdiomus kizlarinin . haliyle bu kizin gidipde hizmet etmek temizligini yaomak gibi bir emre uymasina gerek yok. guc bela ayirmis evini. hala gdip hem kaynanasinin isini goruo hem kendi evini. kole gibi kullanmaya alismislar her ise bunu suruyirlar. biyle bir hayatim olsa ölum doseginde olsa bir yudum suyu bile isteyerek vermem cunku buna gelip oteki gelini ovup ovuo kocasiyla arasini bozup bizup degolup gfio. haliyle olum dosegindeyken bir yudum suyunu bile ovdugu sevdigi gelini versin derim

Sen öyle yapa bilirsin bu senin tercihin onun da yapması sadece sevap almasına sebep olur. Yapmazsa bi günahı olmaz ama bu insanlar yapmadığı zaman da aynı olacaklar yaptıpı zamanda en azından sevap kazanmış olacak sen bunu önemsemiyor olabilrisin ama soruyu soran hanım efendi önemsiyor. Eger Allah rızasını katmasaydı onlardan sevap almasam da olur deseydi o zaman ona yapma derdim.

Allah rızasını önemsiyorum zaten bu yüzden bu kadar kararsız kaldım bu sefer yapacam belki ikisine artık yapmam çünkü nankorler ben ikisini de tanıyorum ne m.l olduklarini çok çok nankorler ikiside ama Rabbim görüyor her şeyi Rabbime havale etmisim o Adalet sahibidir 

Evet bizde hiçbisey bilmiyorduk şuan yaşım 22  23 biz bekarkende çıkmıyordu gezmiuorduk hiçbisey bilmiyorduk kayannamin akrabaları da benim önümde gülüyordu kaynanama diyor senin gelinin iyiliği kötülüğü bilmiyor neyin iyi neyin kötü oldugunu bilmiyor kayanam diyirdu yok bilmiyor küçüktür cahildir sanki dilim yoktu bende susuyordum saf saf oturup onları dinliuordum hani diyorlar ya insan büyüdüğünde akkilaniyorlar benim de daha yeni jetonum düşmeye başlıyor kaynanamin bana neler ne için nasıl gectirdigini anliyorum annem de oda dedi baya baya kaynanamin yanında çektim annemle birlikte 7 eltidirler annem şimdide diyor kaynanam meslea gücü bana yetiyor diyer gelinlerinden korkuyor onlarla kousa ama benden korkmuyor annem de diyor yapsan Allah rızası için yap çok kendini yorma çünkü nankorler kaymamam oule sanki her şey yanında kalacak gibi hisediyor elbet Rabbim ona yaşatacak bnaa neler yasatgi basen sinirden agliyorim ama sabretmeye çalışıyorum.cumku biliyorum bu bir imtihan 

Yazdıklarınızı ve yaşadıklarınızı anlıyorum gerçekten çok kıymetli bir bakış açısı Allah rızası için yapılan her şeyin değeri büyük Ben de zaten bu yüzden bu kadar kararsız kaldım Ama herkesin imtihanı ve taşıma gücü farklı Allah niyetime göre en hayırlısını nasip etsin isnalalh 

önce (295 puan) tarafından
+1

Kendi annenizi düşünün onun da gelini ile anlaşamadığı durum olsa diyelim illa ki vardır o gelin sırtını dönse ne olur ne hissedersin herkes yaptığından pişman olabilir herkes biriyle gecinemeyebilir ama muhtaç olduğunda el uzatmak farklı bir de doğmamış bir bebeğin hayatı söz konusu orda lütfen onu da düşünün altı üstü iyileşene kadar yardım bence eşinin hatrina yap hiç değilse kayınvalidem ben lohusayken evinden kovdu evime geldi hakaretler çocuğum binevi onun yüzünden egzama oldu bir aylıkken az aglatmadi beni aç aç beklerdi odada ben ev işi temizlik yemeği yapardım ama yine de yardım ettim Allah kalbinizden merhameti eksik etmesin her şeyin hesabı sorulacak 🍁eltine de şöyle kesinlikle yardıma gitmesin bebeğe bir şey olduğunda kimse sorumluluğu almaz hayati boyunca  üzülen o olur yapmasaydi gitmeseydi derler 

eltisi gitmioki. kaynanasi bu post sahibi arkadasi bulmus kendine gelim yillarca hezmetci gibi kullanmis zaten .bu zamana kadar zaten ezip hor gorup   eziyet etmis. simdi kendi hasta kendine is yaptirtmaya cagiriyor arti yetmio bide eltinede gt evini temizle diye emir veriyor post sahibine. hem kendine cagirio hem eltisine yolluyor yani. parali gundelikci midunda .giderse gitsin benlik durum yik ama  bu saflikla ohoooo cok ezilir bu. bende hastayim bana kim yardim edecek diye soramiosa yani bilrmiycem

mustehak diyim ozaman nedim valla. ben uzuluyordum post sahibinin hayatina hayat hikayesine gercekten ama yani demekki hak edio kendini kul kole ede ede alismis daha 22 yasindami ne. kaynanasi geberip gidene kadar 30 sene daha ceker bu eziyeti. kendi kaynanadan once gider oteki tarafa zaten bukadar hor kullanilmakla.. valla yakinlarda biyerde oturuo olsa hayrina banada yardima gel derdim

Ne hastası ki anlamadım kaynanlaar olmuyor bacım 9 canlılar 😂😂

norlmal anlik hasta olmus iste gripmidir  bogazimi agriodur kimbilir. surekli bir hastalik degil anladigim kadariyla. kaynanasi 47 yasinda gencecek kadin fildir fildir olmasi lazim . olum doseginde degilse nekadar hasta bile olsa kendi is gucunu yapabilir . dusuk tehlikesi olan gelinine yardimada gidebilri. ben 37 yasindayim. on sene sonra çüruge cikacaksam allah korusun saglik sorunum olmadan kendimi iskartaya cikarip 47 yasinda halimle gelinimden is guc bekleyeceksem ohoooo boyle bir sacmalik olamaz yani

Ben başka türlü hastalık sandım o turluyse kendi işini kendi yapsın ertelesin ne işi var anlamadım 2 gün temizlik yapmasa oluyor mu titiz mi bu

-Reklam-
+4 oy
önce (416 puan) tarafından

Ölse beni evden kovanın evine gidemem, 47 yaşındaymış 67 değil, kalksın yapsın ya da insanlara yarınını düşünerek iyi davransın, öyle seni beklemişim sen gelesin işimi yapasın demesin sonra

Haklı olduğunuz yanlar var ama ben öfkeyle değil niyetimle karar verecem gidecem Allah rızası icin
eltim de yeni hamile 2 aylık düşük tehlikesi var kaynanam dedi eltinde ağlıyordu isimi yapamıyorum diyordu geçen bana demişti sana dicem onun evini de temizle ona da gitmemi istiyor ona da gitsem mi yeni gelindir  4   5 aylık gelindir oda benle konuşmuyordu bir ara onunla konuşuyordum cvp vermiyordu surat aşarak cevap veriyordu bilmiyom ona da başka gün etsem mi yardım bilmiyorum akrabamız hepsi anlamıştı bana demişti neden konuşmuyor dedim bilmiyorum dedi kesin kayannam onu doldurmus onunda evini sonraki gün temizlesem mi bende hastayım sırtım bel fıtık bilmiyorum kararsızım 

önce (416 puan) tarafından
+1

Git hayatım git sonrada bana gel benimde 2 cocuk yaşım 31 bende cok zorlanıyorum, seni enayi bulmuşlar ne güzel, Allah kendine eziyet edeni de sevmez, Allah’tan korkmayıp bana ezıyet edeni, döveni, kovanı ben neden Allah rızası için gidip yardım edeyim

Yardım etmek Allah katında güzel ama insanın kendini ezdirmesi Allah’ın istediği bir şey değil ben kimseye kırgınlıkla, ezilerek vicdan baskısıyla bir şey yapmak istemiyorum niyetim Allah rızası ama sınırlarımı da korumam gerektiğini anladım teşekkürler 

Kayınvalidem ben lohusayken evinden kovdu bebeğim aç egzamalı iken onu emzirecegime temizlik yemek misafir ağırladım yetmedi doğumum zordu normalde olsa ilk hafta dikislerimle dolapların üstünü sildim kimseye minnet edip doğurmadım ama annemin yanında yardıma ihtiyacın var mı ne yapılacaksa yapayım deyip annem gittiğinde sen yapacaksın tabi diyen birinden ne beklersiniz bebeğim onun yüzünden egzama oldu binevi onla ilgilenemedim açlıktan baygınlık geçirirken bakamadım onun yüzünden çok şükür evim ayrildi 7 aydır kendine geldi çocuğum yine yardımı olsa giderim muhtaç olsa yine giderim ben kendi ahiretimi düşünürüm herkes kendi cehennemi kendi elleriyle yer yapar

önce (25,800 puan) tarafından

Böyle durumda iyilik yapmayı ben kendi kul hakkına + bebeğinin hakkına girmek olarak görüyorum yapabilene helal olsun bir şey diyemem ama somut kötülüğü olan birine kendini kullandıracak kadar iyilik yapmak bana doğru gelmiyor. İnsan tabiki ahiretini düşünmeli Allah'ın rızası önemli ama kendini ezdirmemeli burda iyi niyetle yardım talebinden ziyade sağlığından yararlanıp kullanma var mesela gelinin kocası var ailesi var düşük tehlikesi var diye git evini Temizle demesi üstelik üslubu çok kötü hala üstten üstten bir tavrı var kayınvalidenin bu durumda kendine haksızlık var o kadar net ortada ki post sahibi aynı durumda olsa ne kayınvalidesi ne eltisinden gramda fayda görmeyecek 

+3 oy

oteki gelini ovuodu cok iyidir soyledir boyledir diye. onu niye cagirmamis

bunun kararimi olur kararsizim ne . kolemisin sen. sen ezilmeye alissmisn heralde . kendini ezdirmeye.  okadra merakliysan banada gel ben keyfime bakarim sen temizlersin yani. oyle sacmalik olurmu sende hastaysan kimseye gtme gelemedim de yarinda yat yatak dosek gitme kaynanana da . 

Yok gitmeyecem hakaten yaa ben ne düşünüyorum öyle eltime kayannama yardıma gidecem eltimin gece gündüz ailesi yanında onlara hizmet ediyor evini mi temisleyemes kusura bakmasın dese de dicem kusuea bakma gelemem işim var bende zor isimi yapıyorum 

ee eltinin ailesi yanindayse temizlesin onlar. katnanan ne fiski yemeye seni hizmetcilige yolluo kafasina gore. kiyamiosa gelinine kendi gitsin temizlesin dunurlerinin durdugu evi.

Çok doğru söylüyorsun ağzına sağlık gitmeyecem ikisine de yine Allah rızası için demişim kayannama gidecem üsten yaoacam işini eltime dicem gidemem o utanmıyor benle kusuyor sürat asıyor ortalıkta bişey yok bende utanmicam isim var kusura bakma gelemeem dicem 

Bilmiyotim kaynanamin kararsızım nasıl olsa eşimin annesi belki giderim ama eltime gitmicem isim var gelemem dicem hakkaten ya birdir ikidir gitsem işlerini yapsam bende safligimdan ayipligimdan tamam dicektim ona yok eltime hiç gitmem  

+2 oy
önce (1,700 puan) tarafından

Icimden gelmez yapmazdim isini daha gencmis kendi yapsin bosver yine kendin bilirsin 

Genctir benden daha iyi yapar bende bu kadindan bişey anlamiyoeum bakıyor bir saat kendini hasta ediyor bir bakiyoeum ya bana gelecek ya telefondan konusak sesi çok güzel gelecek hasta gibi değil anlamadım bende kaynanamdan bişey 

+1 oy
önce (329 puan) tarafından

Evet herkes kötülük yapar ama jnsanlik sende kalsın bırak Allah sorar elbet birgün yaptiklarini

Aynen öyle ben insanlığımı korumak istiyorum yerisini Allah’a bırakıyorum

önce (329 puan) tarafından

Şimdi yap veya yapma diyemem eltime tamamen vicdan işi evet yapılanları unutamıyorum ama işte o vicdan bizi kemiriyor

Aynen tabiki 

+1 oy
önce (253 puan) tarafından

Ayyy bilmiyorum ama bana şiddet, iftira, yalan atsa galiba hırs, kinimden gitmem 

Bende oyle karar vermistim degistirdim Allah rızası için yapacam elbet etiğini bulacak 

+1 oy
önce (249 puan) tarafından

Ben olsam giderdim o sana kötülük yaparak zaten fazlasıyla günahını almış. Sınavını yarım bırakma Allah bilsin 

Elimden geleni yaoacam fazlasi bana zarar yapabildiğimu yapacam elimden bu geliyor 

+1 oy
önce (1,264 puan) tarafından

Git güzelim bu sayede belki imana gelir 

Aynen öyle benim niyetim belli gerisi takdiri ilahi 

önce (1,264 puan) tarafından

Ben sana o postunda demiştim kesin kaynanan doldurmuştur diye , git git boşver yapılanları 

+1 oy
önce (2,639 puan) tarafından

Bence git evet zor şeyler yaşamış olabilirsin hastalık halinde senden de yardım istemişken gidebilirsin. 

Aynen öyle Rabbim yanında birakmicak kaynanamin bana diyordu sen ayrı eve çık hayata sana muhtaç olmam neyse rabbimin rızası için gidecem eşimin cocuklarimin hattı için 

+1 oy
önce (1,588 puan) tarafından

Ben olsam gider yardım ederdim 

Bende ilk öyle düşündüm sonra bana yasatiklari gözümün önüne geldi sonra vicdanim el vermedi dedim hele annelere de sorayım.ne karar verecekler herkeste demiş git gidecem 

+1 oy

47 yaşında biri ölüm tehlikesi olan bir hastalığı yoksa bana muhtaç değildir. Rabbimin rızası tabiki çok önemli ama ben sevap kazanacağım başka şeyleri tercih ederim. Pişman olan özür diler veya gönlünü alır adım atar hala ilgi beklemez bence 

Neyse ben susayım iyi bir örnek değilim

Somut kötülüğü dokunana iyilik yapabilecek kadarda yüce gönüllü değilim 

önce (196 puan) tarafından
+2

Post sahibinin gitmeye gonlu var, öylesine soruyor gibi geldi bana.  Ama bende senin gibi düşünüyorum. Ozurunundileyen herkesi affederim. Bukadar basit. Hem yaşlı ve müshil de değil .. aklı basindada.... Asla gitmem ben

Somut yaralar kolau kapanmaz niyetimle hareket edecem gerisini Allah bilir 

Yok vallah ztn ilk başta dedim gidecem kendi kendime sonra birden sıkıntı bastı bana yasatiklari aklıma geliyordu vazgeçtim son kez dedim bu annelere sorayim çoğu kişi demiş git gidecem 

Yahu felçli mı bu kadın kanser mi ikiside değil bence hadi en fazla yemek gönderirsin ama evi temizlenecek ne kadar kirlenmiş olabilir ki ablam evli iki tane birlik gibiler birinin kayinvalidesi ayağından ameliyat oldu diğeri yaşlı zaten zırt pırt hastayım der hasta olmasa da kalkıp bir bardak su İçmezler hiçte Allah razı olsun gelin işimi görüyor beni kimsesiz bırakmıyor diyeni görmedim 

İkiside değil ama amelyat olmuş sırtından platin takmışlar sırtına aynen benim kaynanamda onlardan çok nankor

+1 oy
önce (45 puan) tarafından

Bir Ablan olarak diyorum Allah'a havale et ve git Allah rızası için yapardım 

Teşekkürler Allah rızası için adımımı atacağım 

önce (45 puan) tarafından

İçin nasıl rahat ederse öyle yap.sende kendini yorma hasta olsan onlar gelirmi

+1 oy
önce (2,504 puan) tarafından

Hem Allah rızası için hemde eşinin hattı için git bence Allah senide onuda biliyor burda olmasa bile öbür tarafta soracak elbet 

Haklısınız niyetim Allah rızası eşim için de doğru olanı yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim eltim de yeni hamile 2 aylık düşük tehlikesi var kaynanam dedi eltinde ağlıyordu isimi yapamıyorum diyordu geçen bana demişti sana dicem onun evini de temizle ona da gitmemi istiyor ona da gitsem mi yeni gelindir  4   5 aylık gelindir oda benle konuşmuyordu bir ara kendi kendine onunla konuşuyordum cvp vermiyordu güzel bilmiyom ona da başka gün etsem mi yardım bilmiyorum 

önce (2,504 puan) tarafından

İçinden geliyorsa yap canım nasıl huzur bulacaksan oyle yap 

Aynen öyle bakacam bende Rabbim büyük 

+1 oy
önce (1,835 puan) tarafından

Iyilestiği an ayni yerden vurmaya devam edecek emin olun.Sizi o kadar umursamiyor takmiyor ki ne duaundugunuz umrunda bile değil gurur bile yapmiyor size karşı.Yasi da cok genc bosuna acimayin merhamet iyi insana hissedilen bir duygudur

He hay ağzına sağlık bende biliyorum kesin yine dili susmayacak yine gitsem işini yapsam biliyorum yine başlayacak laf sokmaya atmaya biliyor  vicdan sahibiyim açıyorum sürekli ona alışmış artık benden sürekli bişey istemeye bu dediğiniz çok kafamda taktı bu konuşmadan sonra belki gitmem

+1 oy
önce (2,355 puan) tarafından

Tabi muhtaç ya çağırır sımdı  yanına zamanında demıyorlarmı ellerıne muhtaç oluruz insan gıbı davranalım dıye düşünmezler tabi ay bıde gencecık kadın bı sekılde yapsın ısını hemen atmış kendını yerlere vallahı acımam ben vede gitmem aklı başına gelsın 

önce (2,539 puan) tarafından

+++++

0 oy
önce (8,472 puan) tarafından

Böyle insanlar nasıl insanlar ya hiç mi gururları onurları yok 

Sen o kadar eziyet et sonra hiçbir kötülük yapmamışsın gibi yardım iste

Allah rızası için yap canım sadece Allah rızası için

Yok hiç vicdan yok yemin ederim oğlum karnimdaydi 7  8 ayliktim misafirimiz gelmişti hani daha birlikteyken işte gülüyordu misafirlere diyordu herhes gelinime aciyoor ben gelinime acimiyorum guluyordu utanmadan yok vazgeçtim gitmicem dicem hastayım gelemem yapın işinizi 

0 oy
önce (5,624 puan) tarafından

Ben işini filan yapmam hayatta. Sadece yemek yapar götürürüm o kadar. 

Bende yemek yaparım yada derim gelin buraya yemeğe yok vazgeçtim gitmicem biliyorum dili uzun onun başına bela olmuş gitsem yine laf atar yine tartisiiriz gitmem yada gitsem baktım laf atı direk koşup evime gelirim dicem ben yokum artık beni çağırma git hizmetçi tut.

0 oy
önce (976 puan) tarafından

Kötülük asla geçmez kötü insan kötüdür net uzak dur aslaa gitmek 

0 oy
önce (3,500 puan) tarafından

Eltiye hele hiç gitmem, kaynana konusunda yemek vs götürebilirim belki. Çok kötü haldelerse parasını verin temizliğe başkası gitsin ya da özellikle elti kendisi parasıyla birini çağırsın temizliğe

0 oy
önce (2,539 puan) tarafından

İyileştiği an da herşeyi yapmaya devam edecek yaptığı bir kaç cümle değil ailene küfür edecek sana şiddet gösterecek evden kovacak ne biliyim hak etmiyor hiç birşeyi birde neden büyüklük bizde kalıyor kalsa ne olacak yaptıkları ne olacak?

Gitmeyi suanki aklınla değil sana o yaptıkları şeyleri yaptığı andaki aklinla karar ver atıyorum beş dakika önce sana iftira attı 2 dk sonra ihtiyacı olduğunu söyledi yapar mısın isteklerini buyuk konuşmak istemem  ama gitmek istemezdim yaptıklarını hatırlatır geçmiş olsun der kapatırım teli kocani doğurdu diye kutsal kişi olmuyor o kadar yaptıkları var ortada anne diyemeyiz ona çünkü 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 551 göst.
7 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sevii (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 906 göst.
23 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Bebegimmm (195 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 1,211 göst.
9 Haziran 2024 Diğer kategorisinde MEHYASELERT (3,925 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 523 göst.