Çocuğum 22 aylık lazimliga aklına gelince gidip oturuyor bn yaparken oturuyor siliyor ellerini yıkamak istiyor ama bezi çıkaralım mı deyince hayır diyor sizce hazır mı?
Hazırsa nasıl başlamaliyim birkaç abla iki yaş sendromunda herşeyo zıt yapıyorlar şuan istiyorsa öğret dedi geç kaldıkça hevesi gidince hiç yapmaz diyen de oldu sizce ne yapmalıyım birde nasıl başlamaliyim konuşmuyor ama herşeyi anlatıyor cisi gelince bn mutfakta olsam gelir arksni gösteriyor koş koş diyorum lazimligna gidiyor oturup kalkıyor tabi bu işine ve aklıma gelirse oluyor 🤣
Valla hiç hazır mı diye bakmadım ben hazırsam tamamdır diyip başladım 😁
Kızım 24 aylıktı sanırım 10 güne hallettik.
Oğlum da tam 2,5 yaşındaydı hatta tam konuşamıyordu ona rağmen onu da 10 güne hallettik çok şükür.
Şöyle başladım ilk önce bütün halıları kaldırdım hava sıcak olduğu için de hep iç çamaşırıyla durdular 20 dakikada bir tuvalete götürdüm ve sürekli çişin var mı diye sordum ilk üç gün çok zor sakın pes etmeyin sonrası çorap söküğü gibi.
Alıştırma kulodu giydirdnz mi
Evet canım onu da giydirdim.
Teşekkür ederim
Benim kızımda 21 aylık şu an başlamayı düşünmüyorum açıkçası.
Belirtileri var mı sizde de
Büyük abdestini yapınca anne koku koku diyor hadi koş gidelim diyor gelmiyor gidip saklıyor kendini 😊
Büyük kızım 1. Sınıfa gidiyor başlarsam onuNla ilgilenemem bir hafta uyku olmuyor bize 15 tatilde denemeyi düşünüyorum bakalım artık zaman ne gösterecek
Rabbim kolaylık versin hepimize
Amin canım inşallah. İki kızım daha var birini 25 aylık açtım diğerini 22 aylık açtım . Bana hangisi daha rahat oldu dersen 25 aylık olan kızım daha çabuk alıştı.
İki Yasin bitmesi daha iyi .
Kızımın 2 yaşı oruca denk geliyor o zaman da açamam
İki yas sendromu oluyor ya bı abla öyle xedio vakitte herseyin zıttını yapıyorlar
Valla ben ilkindende tecrübeli olduğum için ben kendimi hazır hissedince başladım 😂
O zaman daha küçük mı ki bnmki bilemedim dili de yok şuan herşeyi anlatıyor ama konuşmuyor
Valla canım ben oğlumda 2 yaşında denedim aman Allahım kendi deli olduğumla kaldım. Hani dayatma işte illa 2 yaşta öğrenecek. Yok öyle bi dünya her çocuk bir değilki. Bıraktım sonra kendisi hazır olunca bikaç ay sonra başladık o zaman çok rahat öğrendi. Oda 2.5 falandı. Ocak doğumlu mu seninkide
Şubat 6 sında doğdu istiyor benle tuvalete fln gidiyor gelidignde söylüyor yani arkasıni tutuyor günde belki dört beş kez oturuyor lazimliga
Benimkide öyleydi canım dene bi istersen belli olmaz 2 yaşta öğrenen var yani. Denemekle bişey kaybetmezsin ben denedim baktım 3 gün 1 kere bile tuvalete yapmadı hep üstüne 7 8 kez. Dedim yok bu hazır değil daha. Benimkide 30 ocak
Yaa bakalm o zaman deneyeyim olmZsa yaza doğru
Benim kızımda 25 aylık oldu ama sizin gibi bizim durumda istemiyo hala oturuyo sililo ama sesi çıkarmak istemiyor bende üstelemiyorum kaka biliyo ama çişede kaka diyo ayırtedemiyo yani
Konuşmadığı için bn ney yapmak istedigini blmym 🤣🤭
Tam başlama sinyalleri vermiş, başlardm yerinde olsam ama havalar soğudu bu hafta başlarsan evde poposu açık yada ince birşeyle gezmesi lazm onu nasıl yaparsın bilemedim, birde bezi çıkaralım mı diye sormak dogru degil canım o hep çıkarma der, sen artık bezler bitti buraya tuvalete yapacagız dyeceksin, cocugun hazır, gerisi sana kalmış bir haftada ogrenir
Kombi açık ya o yönden avantaj evin içi iyi oluyor,
Alıştırma kulodu kullanmalimiyim
Ben hiç öyle şeyler kullanmadım canım, sadece koltuklara yataklara sıvı geçirmez naylonlu alez serdim, halıları kaldırdım bir hafta evden cıkmadım 15 dk da bir lazımlıga gittik sonra sonra süre uzadı tabi, öyle öyle ogrendi, ilki hafta gece tuvalte kaldırdım sonra bıraktım kaldırmadı gece uyumadan çişini yaptırdım, birde uyumadan çok su içmemesine dikkat ettim, birde komple bezleri kaldırdım gece bez takmadım asla, birde kaçak olunca hadi geri bez demedim en az bir sene arada kaçaklar olabilir , bir kere bezi bırakırsan geri bez gelirse kafası karışır ciddiyeti kalmaz olayın sil baştan olur
22 ay çok küçük tutamaz daha bence sen yazı bekle bence ben iki oğlum a da tam 27 aylıkken başladım
Denesem yapamazsa bİdaha beze gecsek aklı karışır mı ki
O deneyimini unutması lazım öyle birşey olursa en 4 5 ay tekrar denememek gerek diye duymuştum. Çok küçük olduğu için de senin için de onun için de yıpratıcı olur. Cocukdan önce sen kendin hazır mısın sabır depoların dolu mu 🤭 en çok lazım olacak şey sabır.. birde çok kıyafet değişecek yıka kurut çok olacak illa halıya koltuğa kaçıracak silinvek kurutmak gerekecek bunları esaslica düşün karar ver
Az hazır gibi hissediyorum ondan denemek istedim ztn smdi olmazsa bahara kdr öğretmem yaza doğru anca iki buçuk olmuş olur
Ben hep ilk bahar da başladım ev kaloriferlide olsa ister istemez üşütür enfeksiyon olur.sizinkide daha küçük öyle geç değil acele etmeyin derim ben başlarsanız da kesin kararlı olun 1-2 gün yapıp sonra zorlanır tekrar altını bezlerseniz alışması iki yılida ala bilir canı isterse gider istemezse altına yapar baslatirsaniz eğer gecelerinde bezlememeniz gerekir hem gece hem gündüz ikiside ortadan kalkar
Evet mantıklı o yönden dusnmedm hiç teşekkür ederim
Yardımcı olduysam sevindim Rica ederim
Böyle demesenz baya düşünüyordum 🤭🤣gece uyurken bağlasam nolur ki şuan onu düşündüm
😂karar sizin siz bilirsiniz
Ben 3 yaşinda başladım 4 yaşina az kaldı temizlendi artık maşallah bı gece kulanıyoz oda altına yapar diye
Gece bağlayınca birşey diyor mu veya aklı karışmıyor mu
Bn bağlamayı düşünmüyorum yada baglicaksam uyurken bağlayıp sabah kalkınca hadi tuvalete diyerek goturcem bilemedim birisi üşütür gece fark etmezsen demis
Yoo karışmiyo sabah kalktiğı gibi bezini cikarıyom sonra tuvate koşuyoz hemen bütün gün böyle devam ediyo yatarken bağlıyom
Ben çalıştığım için 3 yaşına kaldı tuvalet eğitimi biraz geç oldu ama. Bırakmışken geceli gündüzlü bırakın diğer türlü çok zor oluyor ve kafa karışıklığı olur. Konuşarak, anlatarak hep yaptık. Dedim artık bez takmıyoruz sen büyüdün. Arkadaşların artık tuvalete yapıyorlar diyerek hep anlattım. Direkt klozet kapağı ile beraber çocuk aparatı da oluyor öylesi almıştık. Yarım saatte bir ben götürdüm hep ilk 3 gün söylemedi. Sonra kendisi 1 2 söyleyerek alıştı. Misafirlik ya da misafir çağırmadım. Evden sadece dışarı parka gitmek için markete gitmek için çıktık. 15 günde tamamladı.
Teşekkür ederim kolay gelsin sizoerefe
İlkbaharda başla canım hasta olur
Az vazgecifem gibiyim ztn 🤭fikir alayım diye açmıştım kendimi hazır hissediyor gibiydim
Benim kızımda 22 aylık bende başlamak istiyorum benim kızım herşeyi anlıyor ama inat nasıl başlayacağım hiç bilmiyorum banada fikir lütfen Ocak 2o de 2 yaş olcak
Aynı diyebilrim 🤣ama lazimliga oturmayı seviyor veya alaturka tuvalet evterlik giyi cömeşiyor
Bezi cikarmak istemiyo diyosun ama
Çıkarsam neden çıkardın demez ki🤭 cnki banyodan sonra hemen takmasam dolaşır öyle
Takma o zaman bi dene belki alisir lazimlik korkusunu yenmissiniz bundan sonrasi kolsy olur şık şık sen gotur tut sor bi yanda da soylerse cok iyi soylemez kacirirsa kucuk daha zorlama
Kızım 28 aylık alllah kısmet ederse yazın alıştırcam
Rabbim kolaylık versin hepinize herhalde bnde yazın baslicam
Ben olsam yaz i beklerim daha çok erkek bence .yazin 1 kerede kurtulursun
İnsalH teşekkür ederim
Benimki 2 yaşında tam ben hazır değilim belki o hazırdır ama 🥹
🤣bnde kendimi hazır hissediyorm oda biraz hazır gibi ama çok kararsızım
1,488,067 soru
24,324,566 cevap
345,435 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın