0 oy
111 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (8,420 puan) tarafından

Geçen gün cranberry aldım tadi çok hoşuma gitti hafif ekşi ama tatlı bir tada sahip yani tatlılığı baymıyor mayhoş olduğu için 

Google a baktım emin olamadım ne olduğu hakkında. Hani emin olup alıp kurutacagim peteğine üstünde kurursa tabi:)) 

3 Cevaplar

+1 oy
(7,924 puan) tarafından

yaban mersini, blueberry

bu cranberry turna yemişi olarak geçiyor 

(8,420 puan) tarafından

Kızılcık ve turna yemişi aynı şey değil mi acaba

(7,924 puan) tarafından

benim de kafam karıştı yapay zekaya sordum 😂

Cranberry, genellikle hem "kızılcık" hem de "turna yemişi" olarak bilinir.
Türkiye'de ve günlük kullanımda Cranberry için en yaygın ve kabul gören Türkçe isimler şunlardır:
* Turna Yemişi: En çok kullanılan ve önerilen çeviridir. (Bilimsel adı: Vaccinium macrocarpon).
* Kızılcık: Halk arasında ve bazı ticari kaynaklarda da sıkça kullanılır. Ancak bu, aslında Türkiye'de doğal olarak yetişen ve Latince adı Cornus mas olan farklı bir meyve ile karışıklığa yol açabilir.
Özetle:
* Eğer marketlerde veya besin takviyelerinde gördüğünüz Cranberry'den bahsediyorsak, bu meyveye Türkçe'de genellikle Turna Yemişi veya Kızılcık denir.
* Ancak, daha doğru ve botanik bir ayrım yapmak gerekirse, "Cranberry" (Kuzey Amerika'ya özgü, sulak alanda yetişen) için kullanılan isim Turna Yemişi'dir.
Bu nedenle, Cranberry = Turna Yemişi demeniz en doğrusudur.

(8,420 puan) tarafından

Evet ya benim de karıştığı için sormuştum ama bilen de yokmuş. Neyse artık alınca öğreniriz ama tadı çok hoşuma gitti. Kuru üzüm gibi sadece tatlı olmadığı için baymıyor. Hem ekşi hem tatlı. Keklere de çok yakışır bence 

(7,924 puan) tarafından

yaban mersini kurusu severim, bunu denemedim ama dediğin gibi hem tatlı hem ekşi tat güzel oluyor 

-Reklam-
+1 oy
(2,456 puan) tarafından

Hiç biri değil turna yemişi

0 oy
(8,420 puan) tarafından

Ay hiç bilen yok mu😀

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 54 göst.
0 oy
5 cevap 164 göst.
18 Temmuz 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde Ssibel (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.
8 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ecemimmm (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 414 göst.
31 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Ecemimmm (134 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,084 soru

24,325,068 cevap

345,462 kullanıcı

...