0 oy
670 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,705 puan) tarafından

Kızlar dün yazmıştım telefon almak istiyorum diye. Eşim hesabıma 80 bin para attı, hatta maaşta 20 bin daha vericem dedi. İstediğin telefona karar ver alalım, kalan para da senin olsun dedi. Bende S24 ultra almaya karar verdim, fıyatı 512 GB 70 bin TL. Bugün bakalım dedim, zaten hesapta o para var sonuçta. Ama eşimin morali düştü. Telefonun 512 GB'ı yokmuş mağazada. Eve geldik mecbur. Bende dayanamadım sordım ne oldu diye. Hiç acımıyorsun dedi. Ama benim üst model telefon istediğimi bilerek para yolladı. O kadar bozuldum ki, hevesim de kaçtı. İstemiyorum almayalım gerek yok dedim. Ben böyle diyince de, ben bir şey almıyor mıyım falan savunmaya geçti. Seni babana söylesem o bile yazık kızım der diyor. Ama demez benim ne kadar teknoloji sevdiğimi babam biliyor dedim. Hiç acıman yok kimseye dedi. Bozulduğum şey parayı atıyor, bu para senin istediğini al diyip, almaya kalkınca da trip atması çok saçma geliyor. Haksız mıyım bozulmakta

31 Cevaplar

0 oy
önce (1,905 puan) tarafından

Ben olsam bende bozulurum asla telefona o kadar vermem ya yazık israf

-Reklam-
0 oy
önce (7,517 puan) tarafından

Bana çok israf geliyor sonuçta aynı markanın hemen hemen aynı işlemi olan çok fazla telefonu var ya da başka markanın çok daha iyisi var elinizdeki parayı daha iyi yerlerde kullanabilirsiniz bence 70 bin i okuyunca çok şaşırdım eşin o küçük gördüğün para için kimin ağız kokusunu çekiyo bende yeni aldım telefonu benimde Samsung a17 mağazaya gidene kadar 56 sını istiyordum fiyatı görünce çok şaşırdım ne gerek var dedim onun yerine aynı fiyatın bir tık altında hem telefon hem tablet aldık kızlara sende 70 im yerine birden fazla şey alabilirsin yanlış anlama ben böyle yaptım sende yapmak zorundasın demiyorum ama valla biz evde birşey görmüyoruz onlar dışarda nelerle uğraşıyo

0 oy
önce (3,369 puan) tarafından

O sırada eşim bana ikinci el telefon sevinen ben 😳😳

önce (38 puan) tarafından
+1

Kaderlerimiz ayni 😅😅 ahhh o mutluluk yokmuu 

Birde sürpriz yapmıştı hiç haberim yoktu telefon alacağından 🥰 çok şaşırmış ve sevinmiştim. Üzerine birde ne gerek vardı hayatım dedim. 

önce (38 puan) tarafından

İnan benimde oyle nisanliyken almisti bi tanesini buyyk kavga etmistik kirmistim sinirden ikincisini aldi onu kullandim 5 sene gecen sene baya hirpalanmisti ekrani yan tusu falan baya gitmisti oda bana supriz yapmisti almisti yeni bi tane cok sasirip ve mutlu olmustum mutlu oldugumu gorunce uzulmustu bana bu kadar mutlu olacagini dusunmemistim gecen sene bana 10 bine almisti hala onu kullaniyorum bende pahali hediye veya ihtiyac taraftari degilim asla birikim yapiypruz onumuzde ne var bilemiyoruz insan düştümü kendi ailesi bile sirt ceviriyor bizde ese dosta aileye dusmemmek icin cabaliyoruz o yuzden ikinci elde olsa mutlu oluyorum hangisi ucuzsa ona gidiyoruz ucuzda pahalida ayni islemi goruyor pekde umursamiyorum gerci 😊

Bende aynı düşüncedeyim. 

0 oy
önce (7,479 puan) tarafından

Eşinin geliri çok üst düzeyde ise bir şey diyemem ama 100 bin TL 4 aylık asgari ücret yada iki aylık memur maaşı ben kendim çalışan bayan olduğum halde o kadar para verip almam iki buçuk ay çalışıp bir telefona para verilirmi kırılsa bide üzüntüden ağlarım para kazanmak kolay değil çünkü

0 oy
önce (385 puan) tarafından

Sen 70.000 telefonum vereceksin kız yazık ay şu an çoğu insan kendinde dahil olmak üzere asgari ücrete ev geçindirmek ne bileyim bir insan 70.000'de telefona vermez ya ben o 6-7000 TL'lik telefon kullanıyorum ne oluyor sanki düşük mü oluyorum

0 oy
önce (245 puan) tarafından

Belki insanlar yazan arkadaşlar beni linçliycek ama bence kadın haklı çünkü neyden haklı hayır bir telefona 70 bin verme konusunda haklı değil bende veremem benim eşim aldı s24 ultra o çalışıyor o ödeyecek diye ben birşey demedim çünkü eşimde post sahibi gibi kafaya o telefonu koymuştu bende bunu biliyordum ucuz diye de istemediği bir telefonu almasını istemedim  hatta almayayım filan daa demişti ben al demiştim neyse sonra benim telefonum kırıldı banada o kadar verip beğendiğini al dedi istediğini seç dedi ben o kadar yükseğini seçemedim içim el vermedi benim teknolojiye merakım da yok birde yani ama kadını heveslendirmiş ve halaa daha para atacam istediğini al demiş kadında madem var ve bu bana verildi alayım uzun ömürlü kullanayım diye düşünmüş olabilir evet bencede bir telefona 70 bin vermek saçma ve fazla ama o o kadının isteği ve sen yaparım diyip yapmazsan heves kırarsın ve karşındaki kırılır bence post sahibi de buna kızdı adam başta 30 40 bin fiyat biçse kadında ona göre bişilere bakardı 

önce (3,705 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim birisi beni anladı. Beni kıran şey telefonu o anda almamak olmadı. Zaten telefon mağazada yoktu o yüzden alamadık. Benim kırıldığım şey heves ettirmiş olması. Çünkü ben ona bana para at demedim. Kendisi al dedi, para attı. Ve kaç kere sordum emin misin falan diye eminim dedi. Bana deseydi, 40 binlik al ona da tamam derdim. Ama para verip kıyamamış olmasına kırıldım. Çünkü biz evlendiğimizde ben borçları için bilezik verdim. Kızımızın doğumu planlanan tarihin öncesine geldi, eşim babasından para istedi adamda olduğu halde vermedi gittim 1 bilezik sattım ödedi hastaneyi. Ve onu kızımıza harcadık borcun yok dedim. Ben ona verirken hiç kıyamıyorum bileziklerime demedim

0 oy
önce (5,400 puan) tarafından

Eşin haklı. Hayatta vermem bir telefona o parayı. 3 ay önce 20.000tl verdim ona bile içim acıdı. Profesyonel olarak telefonda iş yaparsın o zaman tamam ama diğer türlüsü israf yazık günah

0 oy
önce (10 puan) tarafından

Kız senin Allah iyiliğini versin geçen mağazaya TLF almaya gittik eşim ben ve 2 yaş kızım kızım biraz rahatsızdı bir ağlama feryat figan kopardı ben kan ter içinde kaldım eşim hadi telefon bakalım dedi zaten öyle sizin fiyatta değil Max 10 bin 4 çocuk ve 3 öğrenci olunca anca 😂 neyse bu ağlamaya başlayınca ben milletin içinde git istersen 3310 al gel ben araca gidiyorum naparsan yap dedim oda almış kafasına göre gelmiş teşekkür ettim oturdum yerime böyle basit şeyler için kırmaya kırılmaya değmez gerçekten

0 oy
önce (2,252 puan) tarafından

Nekadar zor kazaniyorum eşimle bende bu parayı 3 aylık maaşım oğlum 4.5 yaşında telefonumda 4.5 senelik ekranı 2 kez kırıldı değiştirdik ekran taktik yani kaç kez söyledi yenisini alalım diye günah gerçekten çok kolaymi kazanıyorsunuz siz para merak ettim sadece...

0 oy
önce (25,249 puan) tarafından

Bu eşleriniz ne iş yapıyor da bu kadar lüks üst model düşkünü olabiliyorsunuz anlamıyorum iş insanı değilse 70 bin 100 bin bir tele çok fazla ben öğretmenim şu an Xiaomi 12 pro kullanıyorum. Paranın da kolay kazanılmadığını düşünüyorum 

0 oy
önce (1,673 puan) tarafından

Herkes bi telefona o kadar verilir mi israf şu bu kısmına odaklanıp konunun ana fikrini atlamış eşiniz size istediğini al üstü senin demiş şimdi yan çizmeye çalışıyor baştan kabul etmeyecekti yada şu kadar limit var deyip size limit belirtecekti hiç kafanıza takmayın kendin istedin deyip altta kalmayın bu arada ben telefon hariç tam bi teknoloji bağımlısıyım telefona verilen paraya acırım ama robotai süpürge veya yemek pişirme makinesi gibi aletlere verilen paraya asla acımam onlar her zaman işime yarar zamandan tasarruftur benim için 

Teşekkür ederim herkes tepeme maliye bakanı olmuş gibi ahkam kesiyor. Kimse paraya kıyamadığını yazmış. Madem kim alıyor o kadar pahalı ürünleri. Benim kızdığım noktada sonradan yan çizmesi. Baştan aşkim 100 bin vericem ama 50 binlik telefonlara bak, gerisi kalsın dese bende manyak değilim. Ama heveslendim ve hevesim kursağımda kaldı. Dün konuştuk ve bir telefona o parayı bağlama dedi. 50-55 bandına bak dedi. Hatta bir telefon buldum ama aklım pahalı olanda kaldığı için asla ile sinmiyor. O kadar araştırdım, heveslendim ama elimde patladı

Şöyle yapabilirsiniz aynı modelin temiz 2.el olanlarına bakın zaten formatlanacagı için siz yine 0 olarak kullanacaksınız ama telefonu dan bakın sakın İnternet üzerinden almaya kalkmayın geri kalanla başka bi ihtlyacınız varsa onu alabilirsiniz yada biriktirebilirainiz ama eşinizin yaptıgı çok yanlış baştan söyleyecekti şu kadar limit var diye sizin yerinizde olsam bende bozulurdum bu duruma ama takmazdım hiç elimde patlatmazdım baştan böyle dedin ben ona göre bakıp karar verdim diye 

Eşim ikinci el telefon almaz sevmiyor. Öğlen sonu mağazaya gidelim xiaomi 15T pro alalım sana dedi. Ama işte ne yapmalıyım bilmiyorum. 

Heveslendiniz kırılmakta haklısınız kim olsa bu duruma bozulurdu iki seçeneğiniz var ya baskın olup kendi istediğinizi alacaksınız yada üzülerek o modelden vazgececeksiniz size samsung galaxy z serilerini tavsiye ederim katlanan modelleri yani hem az yer kaplıyor hem hafızası yüksek hem kamerası çok iyi hemde tablet görevi görüyor inanın pişman olmazsınız ben Türkiyeye geldiğimde o modellerden alacagım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 409 göst.
12 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,628 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 316 göst.
+4 oy
31 cevap 1,426 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,780 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 405 göst.

Kategoriler