0 oy
495 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,257 puan) tarafından

Görümcem 2 ay sonra evlenıyor kızlar ne taksak bılemedık tabi kaynanamın gözü hep yükseklerde kum bılır ne beklıyor bızden geçen yıl bu görümcem ev hedıyesı olarak bana çeyrek altın getırmıstı bende altta kalamam neticede siz olsaydınız ne takardınız hanımlar bi fikir verın lütfen bu arada 2. Evlılıgı 3 yıl önce evlenıp boşandı o zamankı şartlara göre yıne 1 çeyrek ve 200 lira para takmıştım 

17 Cevaplar

+2 oy
önce (3,702 puan) tarafından

Aslında siz ona evlenirken çeyrek takmışsınız ve o size ev hediyesi olarak bunu ödemiş. Çok bir şey takmanıza gerek yok. Altın almayın bana göre. 500 sen 500 eşin taksın yeter. 

önce (15,649 puan) tarafından

Ya ben kardesim uzerinden ornek verdim sizin iliski dinamiginiz kotuyse hic gitmez muhatap olmazsiniz hic iste bana yakisan benim onurum vs demeyin size hakaret edenle iletisimi kesmeniz gerekli olandir. Keza ben ve esim ablalariyla gorusmuyoruz. Kimseye de bu konuda hesap vermeyiz oncelik biziz bizim canimizi siktilar bitti gitti

önce (2,257 puan) tarafından

Helal olsun size bana kalsa tamamen ıletısımı keserım canm ınankı kaynanam rehberımde bıle eklı degıl mahvettıler benı ama s.alak kocam sağolsun yüzüne tükürseler Yarrabi şükür dıyor annesı babasıymış napayım dıyo 

önce (3,702 puan) tarafından

@sevmm Bende görümcemle 1 senedir konuşmuyorum. Elimde küs ama diyorum sen barışsan bile evime giremez, çocuklarımı göremez diye. Eşimde sen haklısın der. Allah sabır versin size

önce (15,649 puan) tarafından

Valla sevim zor isin canim yok oyle sadece kan bagi var diye her seye goz yummak. Allah yardimcin olsun

önce (7,984 puan) tarafından

Bana beddua küfür hakaret eden insana birşey takmak hiç içimden gelmez. Eşim kardeşi olduğu için takmak isteyebilir taksın derim ama fazla birşey yapmak istese müdahale ederim ki eşim bana beddua ettirmez 

Bide şöyle birşey bence kardeşimiz ana babamız eşimize yanlış bir söz sarfettiğinde biraz da bize dokunuyor ki dokunmali da zaten., bize saygı duyan eşimize de saygı duyar. Ben böyle düşünüyorum. Benim eşim o sonuçta herhangi biri değil. Ne ben eşime laf söyletirim ne eşim bana laf söyletir

-Reklam-
+1 oy
önce (957 puan) tarafından

Senin butcenle alakalı bu çeyrekte olur yarimda gramdanyan gelen hediyeyi karşılaştırmak bana doğru gelmiyor o almıştır sana çeyrek 1000 lirayken sen şuan alsan 8 bin mesela 🤔🤔

Valla canm bana kalsa çeyrek takacam o da 9 bin para az degıl yanı 1 deste para resmen dedıgın gıbı oncekı zamanla sımdıkı zaman aynı degıl artk kimse kımseye altın takamıyor kı üste 1 çeyrek taksam yadıganırmıyım kusedebılırler bılmıyorum ablaları ne takacak kım  bılır gözümüze sokacaklar 

önce (957 puan) tarafından

Sen kendinden sorumlusun isterse kilolarca taksinlar senin hesabına nasıl geliyorsa öyle tak

Haklısın canm 

+1 oy
önce (227 puan) tarafından

Kapalı zarf ver 😅

Hahaha en ıyısı 😂

+1 oy
önce (1,056 puan) tarafından

Bana soracak olursan bu soru sorulmamalı bile, kardeş neticede. 

+1

Kardeş ama nasıl kardeş abisi bıle tanımıyor sureklı arkasında kufur edıyor canm yıgenlerını bıLmıyor bı ara küçük kızıma büyük kızımın ısmıyle hıtap ettı hiç unutmam aaa bılmıyordum o sandım dedı bunların bıze cektırdıklerını bılsenız ınankı 1 lira takma dersın 

önce (1,056 puan) tarafından

O zaman zırnık vermezdim 😂 isterse evlatlıktan reddetsinler 

+1 oy
önce (5,393 puan) tarafından

Bütçen yetiyorsa tam altın tak. Eğer bütçen kısıtlıysa yarım yada çeyrek olabilir.

Inanki Ayliz hersey karşılıklı ondan işte bazen bazı şeyleri unutamıyor 

önce (1,663 puan) tarafından

Eşim ve ailesi yabancı öyle saçma sapan adetleri yok o ona taktı bu buna şu kadar yapacak diye ben bunu eşimden ayrı yapıyorum içimden öyle geldi eşime söyledim anlayışla karşıladı kaçarak evlenene kimse değer verip bişey yapmaz maalesef keşke böyle olmasaydı ama zamqnı geri alma şansı yok önünüze bakacaksınız

Nefret edip sevmeyebilirsiniz ama bişey takmak zorundasınız bundan kaçamazsınız

Ya ne güzel böyle dusunmelerı benım kaynanamlar küsüyor canm surat yapıyorlar sureklı ıgneleyıcı konuşuyorlar dusun

Tabi mecbur takacam bişey çeyrek takarım yeter 

Hiçkimsenin küsüp trip atması umrumda olmadı olmazda ben öyle uygun görüyorum gerisi kimseyi alakadar etmez

önce (232 puan) tarafından

Ultra zengin olmak gerekmiyor 1. derece yakınına kararında takı takmak için, en az 30 gram bilezik yapılması gerekiyor zaten. Durumu olmayanlara bir şey diyemem de eğer durum elverişliyse yapılır. Ben eltimin gelinine bile bilezik taktım, eşim yeğenine tam altın taktığı halde.. 

Ha aranız kötüdür gitmezsin düğününe, yine abisi takmalı takısını

+1 oy
önce (633 puan) tarafından

Bence çeyrek yeterli 

Valla canm bende öyle düşünüyorum altın uçmuş gıtmıs ıste ablaları bizden daha fazla takarsa o sıkıntı gözümüze sokacaklar emınım rezıl olacam orda 

önce (633 puan) tarafından

Yok canım hiçte rezil olmazsın 

+1 oy

Aranızdaki samimiyete ve maddi durumunuza bağlı eğer durumunuz müsaitse yarım tam taka bilirsiniz eğer değilse gram takabilirsiniz

Valla canım samımıyet yok ben ışlerını görüyorsam ıyıyımdır onun dışında yok durumum musaıt ıstedıgımı takabılırım ama takasım yok işte 

O zaman ya kapalı isimsiz zarf vereceksiniz yada gram takacaksınız

+1 oy
önce (7,016 puan) tarafından

En az bir çeyrek takman lazım. Kaç kere evlendiği önemli değil. Ama sen çöp tak denmesini bekliyorsun herhalde kim altın önerse itiraz ediyorsun 😄

Valla çöp bıle ona çok canm bır bilsenbana neler neler yapıldığını sabah namazında kalkıp felç kalayım dıye dua eden ınsanlar bunlar esım sen hıt ben gelmem dıyo yanı hıc sevmıyoruz bırbırımızı işte kendı şerefım için takacam dıyom 

önce (7,016 puan) tarafından

Hah işte, sen kendi hesabına bak onun muhasebesi Allaha artık. Sen kendine neyi kondurursan onu yap kuzum. Gani gani döner sana merak etme hiç. Ondan da bir bir çıkar 

+1 oy
önce (1,627 puan) tarafından

SSen ikinciye evlensen sana ne takılsın isterdin? Bence ilk kez evleniyormuş gibi takını tak. Aranız iyiyse yarım yada tam tak durumun varsa. Ama çeyrek de yeter 

+1 oy
önce (2,284 puan) tarafından

Ev hediyesine altin getirdiyse düğünde yarım altını hakediyor sanırım 

+1 oy
önce (78 puan) tarafından

Yılanlı anahtarlık gorumcelere

+1 oy
önce (14,984 puan) tarafından

Evlendi benimki 

Nişanlandı çeyrek takti ayı nişanda 

Düğünde o bilezik taktı ben çeyrek taktım 

+1 oy
önce (2,662 puan) tarafından

Oyuncak yılan tak 😄

Kız Allah senı 😂

+1 oy
önce (420 puan) tarafından

Benim de görümcem 2 hafta önce evlendi eşim ne takalım dedi ben de bize emeği çok geçti durumumuz yarım altına yetiyordu biz de onu taktık. Çeyrek de olurdu ama ayıp olurdu kardeşim gibi sonuçta en azından yarım olsun dedik 

0 oy
önce (7,477 puan) tarafından

Gram altın olabilir beş bin TL sonuçta pahalı bir takı ikinciye evleniyor zaten yeterli olur

0 oy
önce (6,214 puan) tarafından

Bizde kardese erkek kiz olsun hic farketmez bilezik takilir. Ben evlendim kaynim ve kiz kardesim birer bilezik takti. Bende kiz kardesime taktim. Kaynim evlenecek ona da takacagim. Daha asagisi ayip kacar bence. He dersen ki ne taktiysa onu takiyim. O sana altin taktiysa sende onu takmalisin.

0 oy
önce (3,776 puan) tarafından

Gücün yerindeyse 1 bilezik değilse 1 çeyrek şart.. kardeşim evlendi 3 çeyrek taktım 

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 479 göst.
5 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bambam (327 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 811 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Ümranşen (1,887 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 402 göst.
+1 oy
3 cevap 328 göst.

Kategoriler