0 oy
726 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,537 puan) tarafından

(((Öncelikle şunu belirteyim bu soruyu sorarken ben de vardım yani benim bilgim dahilinde sorulan bir soru sırf fikir almak için sorduk .Ancak orada insanlar farklı konularla ilgilendiği için bu soruya cevap vermediler))
----------
Arkadaşlar herkese merhaba çok çıkmazda hissediyorum kendimi. Çünkü bi tarafta ailem bir tarafta eşim. 8 yıllık evliyiz ve ailem en başından beri eşimi istemiyor istemeye benim zorumla gittiler. Eşim iç Anadolu'daki bizse Doğu kültüründen . Ailem bu 8 yıl boyunca eşimle her hafta yanlarına gittiğimiz halde bayramalrda gittiğimiz halde eşime ısınamadılar. Bi oğlan bi kız çocuğumuz olduğu halde ısınamadılar. En büyük nedeni kültürel farklılıklar  ve eşimin çalışması. Şimdi de eşim ailemin bi çok soğukluk ve baskıları karşısında ,özellikle de son nokta olan çocuklara bakma konusunda söz verdikleri halde olumsuz cevap verip eşimin çalışmasına hakaret edip yüzümüze kapıyı kapadıktan sonra 4 aydır evlerine gitmiyo  b2n istiyorum ki ailecek gidelim o istemiyor bende sağlık sıkıntıları var diye ısrar etmiyorum.  Ben çok çocuk istiyorum eşim kendini güvende hissetmediği için istemiyor  3.4 çocuk olsun diyorum babasız büyüdüğüm için. Ama oda kendini güvende hissetmediğini bana güvenmediğini söylüyor.  Güvenmeme sebebi de bi tercih yapacak olsan aileni seçersin beni ortada koyarsın diyor. Eşimin ailesi bi çok konuda destek olup benim ailem giç bi konuda destek olmak istemediği için ailesinin olduğu şehre gitmek istiyor ben ailemi bırakmak istemiyorum babam olmadığı için sadece annem ve ablam var abim de başka ülkede eşi ile. Evimiz olmadığı için güven olmadığı için ve kendini boşlukta hissettiği için çok soğuk davranıyo bi kaç hafta önce de bayıldı kriz geçirdi ondan beridir bi değişik davranıyo soğukluk var yani . Onada hak veriyorum ama bende çözüm ne olacak ne yapmam lazım  bilmiyorum.  Evet ailem çocuklar konusunda ve bi çok konuda destek olmadı ama benim de onlara destek olmam gerek babam yok benden başka kimseleri yok . Siz olsanız ne yapardınız sizce ne gibi çözüm önerileri lazım. Sırf bu konu için üye oldum burayada aile danışmanına dahi gittik  gidiyoruz da.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_251105_200856_531.sdocx-->

14 Cevaplar

+6 oy
önce (7,269 puan) tarafından

bir evlat ailenin reisi olmak zorunda değil. 

evlat annesini, kardeşlerini yok saymaz. ama o ailenin babası değil, kendi ailesinin babası. kendi eşini ve özellikle çocuklarını herkesten önde tutmalı.

diğer erkek kardeşi nasıl yurtdışında yaşayabiliyor? üstelik o abi, onun daha çok anasınınyanında olması lazım bu hesaba göre.

önce (1,537 puan) tarafından

Ah Canım Ah sen bu dediklerin Aynısını ben de diyorum dediğimde ama o ayrı ben ayrı diyor yani En kötü ihtimalle göze alınca içime sinesine işle işle 2 planda olduğumuzu hissetmek çok kötü bir durum Evet bu çok Tartışmalara rağmen ya da onların Beni istemediğini bilmesine rağmen ailesini karşısına alıp devam ettirmek istediğini vesaire söylüyor ailesinin bir çok lafına karşı onların haksız olduğunu beni sevdiğini söylüyor Evet ama bir yandan da çözüm bulma konusunda bir şey yapmıyor

+1

en güzeli başka şehre gitmeniz. senin ailenin olduğu şehir de değil. hatta iki şehre aynı mesafede başka bir şehir gibi 

sallıyorum sen konyalı eşin ağrılı, Elazığ, malatya gibi bir şehirde olsanız daha iyi.

eşine bence rest çekmen gerekiyor. ailesini silip atmasın tabii ki ama madem o da farkında bazı şeylerin, ailesine lütfen sınırınızı koruyun demek zorunda. yoksa sana da yazık çocuklarına da

Bir de şöyle bir şey var ki Ben de en başında çok çocuk sevdiğim için evlenmeden önce en fazla 4 çocuk olur diye söz verdim eşime ancak şartlar farklılaştığı için bu sözü de tutacak halde değilim Sonra da beni suçluyor sen bana söz vermiştin diye neresinden tutsan elimde kalıyor anlayacağınız. Her yer çürümeye yüz tutmuş sağlam bir ilaç lazım da Nereden bulacağız onu bilmiyorum. Sanki ben fabrikatörüm de işçi yetiştireceğim.

evlilikte sözü sadece kadınlar vermiyor. erkeklerin de verdiği sözler yok mu?

o sözünü tutacak sen sözünü tutacaksın. bu tarz şeyler olmasaydı belki 5.bile olurdu kimbilir. herkes kendi aynasına bakmalı önce. 

Aynen öyle ama işte insan işine gelince karşısındakini suçlamak daha kolay. Ve ben ailesine bazı şeyleri anlatmayı destek olmayı düzelmeleri için birçok şeyi yapmayı göze aldım ama istemediler benimle birlikte hiçbir yere gitmek istemediler Benim yemeğim yemek istemediler Gibi Gibi anlatılacak olsa çok şey var da sığmaz buraya. Yemeklerin içine bir şey katıyorum falan sanıyorlar çok değişik düşünceler Yani bilmiyorum Bana Hepsi ağır geliyor ama Allah tüm çaresizlerin yardımcısı olsun.

yani bilmiyorum böyle bir şey başıma gelse nasıl davranırdım ama gerçekten sadece 2 insan evlenmiyor aileler de evleniyor ve kültür farkı maalesef öyle ya da böyle insanı zorluyor. 

ailesi ne olursa olsun, eşimin benim yanımda olduğunu bilmek isterdim. yemesinler yemeğimi, görmesinler, yakıştırmasınlar ama eşim benşm yanımdaysa onları görmeyeyim hiç umrumda olmazdı. ama dediğim en güze bambaşka bşr şehre gitmek olurdu. 

önce (1,526 puan) tarafından

erkekler soruyor mu varmis bide😆  ana babasina bukadar hurmet ailesine bukadar bagli olan adam esine de saygi duydurtturur lafi gecer.  anaami abimi ailemi birakamam diye sorumlulik hisseden erkek karisina da yapilanlari sineye cekemez karisini bukadar ezdirttirmez. abidir annedir. arar sorar arada gider  gorusur. ama kendj karisi ve cocuklari ile nerde huzurlu olacalarsa oraya gider. ailesinnden ayrilmak istemeyen evlenmesin madem omur billah baksin ailesine 

Yani işte. Eş kadar. Ailede önemli imiş bunu en dibine kadar anladık bakalım görelim yolumuz nereye doğru gidecek. 

-Reklam-
+2 oy
önce (6,502 puan) tarafından

Biz bu tür ailevi sorunlarda  danışanlarımıza şunu soruyoruz, aile danışmanınız da bunu sordu mu bilimiyorum?

“Ailenizin sizi sevdiğine emin misiniz?” (Erkeğe)

Eğer aile gerçekten oğlunu/abisini sevseydi gelini bir şekilde sever yuvasının huzuru bozulmasın diye elinden geleni yaparlardı. Burada eşiniz sorumluluk altında manipüle ediliyor. Ben çok doğulu biliyorum gelinleri yabancı gayrimüslim kabul edip seviyorlar. Sebebi evlatları mutlu olsun huzurlu olsun. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil lakin saygı duymak zorunda. Eşiniz rolleri karıştırıp evlat/abi olması gereken yerde baba eş olmaya çalışıyor bu da hem sizi hem evliliğinizi yıpratıyor. Eşiniz bence psikologa tek başına gitmeli. 

Bencede en son gittiğimizde ayrı ayrı aldı bizi sonra beraber aldı. Ben eşime bizzat dedim şu sıralar roller değişti kendimi sadece evlilik görevi rolü ne ise onu layıkıyla yapmaya çalışan bi arkadaş yada oyuncu gibi hissediyorum artık duygu nötrr bi şekilde özellikle de en son 1 qy kadar önce bayıldıktqn sonra hayata bakışım değişti. Ailesi o zmaqn bile arayıp hal hatır sormadı.  Ama nolursa olsun kör kütük aşık gibi ailesine. Ben annesi onlar aşık olduğu insanlar eşleri gibi . Empatid3 kuruyorum. Bu durumda ben napardım söylüyorum ama zor geliyor.  "Sihirli bir değnek dokunsun da içine düşürsün gitme isteğini" o öyle istiyor 

0 oy
önce (6,323 puan) tarafından

Keske evlenmeseydin boyle biriyle 

+1

Canim seni anliyorum duzeltmete calisiyosun da tek tarafli olacak bisey degil esinin ailesi bu kadar mudahale edemez resmen istemiyo bosanmanizi istiyolar buna ramen esin neden mesefa koyamiyo tamam ailesini dusunuyo da ailesi onu dusunuyo mu dusunen bi aile oglumuz evlenmis yuvasini kurmuş bize uygun ya da degil agzinin tadi bozulmasin yeterki sevdigiyle mutlu olsun demiyolar bunu dusunemeyen bi aile icin neden kendini sorumlu hissediyo esin ben silip atsin demiyorum ama haftada bi arasin bayramlarda gorusun biseye ihtiyaci varsa tabiki evlat olarak ilgilenmekle mesuldur yapmak zorunda ama sana karsi da sorumluluklari var 2 cocuk vermissin zaten bu durumda esinin yapmasi gereken olan cocuklarla yetinip saygi duyacak hic bi zaman tercih yapmasi gerekirse ailesini degil seni ve cocuklarini sececek ve seni daha fazla ailesiyla yuz goz etmeyecek tek care tek cikis yolu bu ama senin esin istiyo ki evinde otur ailemele gecin bol bol da cocuk dogur o zaman ne seni birakir ne ailesiyle aranda kalmis olur boyle evlilik mi olif bastan evlenirken seni biliyodu simdi noldu bastan hata yapmissin 1 degil 2 cocuk yapmissin yerinde olsam asla baska cocuk yapmam 

Yok canım yok o ihtimalleri hiç göze bile almıyor eşim. Yani Hatta hayırlıysa başka şehire gitmek bir şekilde bir şey nasip olsun gidelim diyor .Ama Allah korusun ne nasip olacak ki yani ne olabilir de başka şehre gitmek zorunda kalırsın yani çaresiz mi kalmak gerekiyor bir hastalığın ya da bir şey mi olması gerekiyor. Bana kalırsa Bu yaşadığımız birçok şey bir işaret aslında ama ona göre yeterli değil. Rabbim nasip etmesin. Kimseyi hastalıkla imtihan etmesin insanlar İşine gelince her türlü yalan söyleyip başka yerlere gidiyor isterse yapar ama istemiyor ve bazı şeylerden de korkuyor diye düşünüyorum ailesinin ondan vazgeçmesinler ya da ailesini ona bazı yaptırımlarda bulunmasından korkuyor diye düşünüyorum 8 yıl boyunca doğru tanıdıysam ya da benden sakladığı başka bir şey yoksa.

Bence esim ailesine karsi minnet hissediyo doguda bu cok asiri derecede var halbuki herseyin bi dozu var ailesini tabikide atamaz mecbur onlara karsi gorevini yerine getirecek ama sen de onun ailesisin ve size zarar geliyosa mesafe koymasi lazim senin esin bi sekilde boyle omrumuz gecsin diyo mesafe koymak istemiyo 

Evet canım istemiyor mesafe koymak. Gerekiyorsada bi işaret yada bi mecburiyet bi sebwpvolsun istiyor. 

Iste sen mutlu degilsin bunun icin yapmiyosa idsre et artik yapcak bisey yok seviyo deger veriyo diyosun 

0 oy
önce (869 puan) tarafından

Eşim haksız kusura bakmasın hem karım çalışsın hem çocuk dogursun yetmesij yine işte ne bu makina mi?? Üstüne birde sevilmedigi halde gitmesini istiyorsun ayy neresinden bakarsan bak elidne kalıyor bende olsam sevemem ve güvenemem 

Ya işte canım öyle bir durumdayım ki. En azından sevgisini hissettirmesi çocuklara olan ilgisi bana olan ev işlerinde desteği birçok zorluk çekmem de desteği.Çocukları doğurduğum andan itibaren yetiştirme konusunda desteği olmasa devam etmezdi zaten. Sevgisini hissediyorum işte  hissetmesem o da olmazdı.Yani sadece ona ailesi ile ilgili uzaklaşmasını önerince ipler kopuyor annesi kendi kardeşlerine,annesine ,yeri gelmiş yani zıt ya da ters düştükleri için Onlara  küsmüş  yıllarca konuşmamış. Şimdi de aynı şehirde yaşıyoruz yaşadığımız şehirde annesi ve ablasının aynı evde yaşadıkları için bizden başka daha doğrusu eşimden başka kimseleri yok hiçbir akraba yok komşu yok kimseyle görüşmüyorlar.  eşimde onları bırakırsam onlar bensiz ne yapar diye düşünüyor. Ama bence onlar da eşime güvendiği için alternatif çareler ya da Kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılama yada çare düşünme gibi şeyler gelmiyor akıllarına ablası kendisinden 2 yaş büyük yani istese ehliyet alır işe girer çözüm bulurlar Biz olmasak ama zaten oğlum(kardeşim) var o yapar diye Alışmışlar. Bakalım Gittiği yere kadar gidecek ama çok sürer mi bilmiyorum. Ben isterim sürmesini değişmesini bu senaryonun. 

0 oy
önce (608 puan) tarafından

Kusura bakmasın. Annesi gelinini benimseyemiyor, torunlarına bakamıyorsa ve eşinin desteğe ihtiyacı varsa hanımının ailesine yakın olmasını sağlaması gerekiyor bu durumda. Sen haklısın. Kendisi sanki annesinin çok umrunda bi de annesini bırakıp gidemiyor. 😏 Oğlunu menfaatsiz seven her anne gelinini de sever. 

Yukarıdaki bir arkadaşa yazmıştım canım sana da yazayım aynısını.

""Ya işte canım öyle bir durumdayım ki. En azından sevgisini hissettirmesi çocuklara olan ilgisi bana olan ev işlerinde desteği birçok zorluk çekmem de desteği.Çocukları doğurduğum andan itibaren yetiştirme konusunda desteği olmasa devam etmezdi zaten. Sevgisini hissediyorum işte  hissetmesem o da olmazdı.Yani sadece ona ailesi ile ilgili uzaklaşmasını önerince ipler kopuyor annesi kendi kardeşlerine,annesine ,yeri gelmiş yani zıt ya da ters düştükleri için Onlara  küsmüş  yıllarca konuşmamış. Şimdi de aynı şehirde yaşıyoruz yaşadığımız şehirde annesi ve ablasının aynı evde yaşadıkları için bizden başka daha doğrusu eşimden başka kimseleri yok hiçbir akraba yok komşu yok kimseyle görüşmüyorlar.  eşimde onları bırakırsam onlar bensiz ne yapar diye düşünüyor. Ama bence onlar da eşime güvendiği için alternatif çareler ya da Kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılama yada çare düşünme gibi şeyler gelmiyor akıllarına ablası kendisinden 2 yaş büyük yani istese ehliyet alır işe girer çözüm bulurlar Biz olmasak ama zaten oğlum(kardeşim) var o yapar diye Alışmışlar. Bakalım Gittiği yere kadar gidecek ama çok sürer mi bilmiyorum. Ben isterim sürmesini değişmesini bu senaryonun.""

0 oy
önce (5,175 puan) tarafından

Tek evlat kocan defil, annesi ablasi alismislar hazira konmaya. Hem beni sevmeyip asagilasinlar, hem soz verip cocuga bakmasinlar, ben afedersin essek gibi calisip ikinci maas getirim eve 2 çocuğa bakayim, evi kocami idare edeyim, birde beni sevmeyen kaynanaya para yedireyim.... yok öyle. Sen haklısın bacım.  Cok merakliysa kocan tasinsin tekrar anasinin evine, al çocukları ailene yakin şehre git diyesim var ama tabi bunu sinirden diyorum. Kocan biraz gozunu acsin. Ailesi ona saygi sevgi duysaydi, esine ve torunlarini severdi. Önceliği siz olmalisiniz. Ablasi girsin bi ise calissin bi zahmet cok dardaysa

Ya benim paramı yemiyorlar ailesi zaten bacım . Karı kısmının parası harammış. ☺️

önce (5,175 puan) tarafından

Kocanin parasi senin parandir bacim, onunkibi yedikleri yeter :)

0 oy
önce (3,337 puan) tarafından

Abisi düşünmemiş kendisi niye düşünüyor. Şehiri bırak adam ülke değiştirmiş gitmiş.

Hemde daha iyi iş için. Küçüklükten beri abisi hep uzak kalmış ailesinden biliyor çünkü biçok şeyi.  Ama eşim küçüklükten beri  hep ailesine yardım etmiş Alışmışlar.

0 oy
önce (96 puan) tarafından

Ben anlamadim ya soruyu soran kocanız mi 

Evet başka siteye sormuştu 

0 oy
önce (5,345 puan) tarafından

Eşin çok bencil biri.  Hâlâ ailem diyebilmesi onun gözünde senin değerinin çok az olduğunu gösterir. Babasının olmaması onalara hem senin hem eşinin kul köle olması anlamına gelmiyor. Ve ısrarla hâlâ senin onlarla görüşmeni istemesi tam bir yüzsüzlük. 

0 oy
önce (6,195 puan) tarafından

Madem kok ailesine bakma niyeti vardi hic evlenmeyecekti. Abisi neden annem ablam diye baska ulkeden gelmiyor? Cunku evlenince onceligin kurdugun aile olur, olmali da. Bu durumda esi yani sen cok haklisin. Bu sekilde evlilik yurumez.

Yani kabullenemiyor bazı şeyleri.  Ama sonrada pişman oluyor.  Abisine eskid2n beri serbest dışarıda olması bakalım inşallah değişir bazı şeyler en kötüyü düşünmek istemiyorum. 

0 oy
önce (25,204 puan) tarafından

Ailesine bağlı olmak başka bir şey bağımlı olmak başka bir şey çözemiyorum diyor ya bunu bu kadar karıştıran eşin zaten istemiyoruz dediklerinde tamam evime gelmezsiniz soframa oturmazsınız ihtiyacınız olduğunda ben gelirim ( baba gibi görüyor ya kendini ) deyip kapıyı çekip çıkmalı idi. Bu saatten sonra seni saydıramaz da bari gel gel diye ısrar etmesin senin yakandan düşsün 

Platformdan eşine ne yorumlar geldi onu da merak ediyorum diğer erkekler de eşin gibi mi yoksa tarafsız mantıkla bakabiliyorlar mı 

Kimse cevap vermemiş

Tahmin ettiğim gibi beynini kullanabilen erkek sayısı maalesef çok az 

Cevap vermezler canım. Erkeklerde beyin olsa bu kadar kadın burda eş postu açmaz. Ablam psikoloğa gitti eşiyle boşandıktan sonra.  Adamın ablama dediği şey erkeklerin %80 ni otistikdir ve akılları belden aşağı çalışır çok fazla bir şey beklemeyin demiş . Evet ayrıntılı ,ince düşünen erkekler de vardır ama sayıları az olduğu için denk gelmek çok zordur demiş. Bunu diyen de bir erkek düşün yani ne kadar mal.lar

Düz mantık gerçekten bu erkekler.  Hazır fikir olacak akıl yürütmek nerde. 

0 oy
önce (2,415 puan) tarafından

Eşiniz size büyük haksızlık yapıyor 

Annesi ve ablasını düşünüyor ama sizi düşünmüyor ailesine ezdiriyor.Doğuluyuz diyerek kenara çekilmek şikayet etmek kolay olanı ailesine bu benim karım ya kabul edeceksiniz ya da beni sileceksiniz dese nasilda severler sizi.

Ayrıca öncelik kurduğun ailedir bazı gercekler acıdır.

Ben gitmiyorum zaten evlerine artık 3 aydır onlarda evlendiğimizden  beri gelmezler. Çocuklar için bile biz götürdük görsünler diye. Ben kurtuldum ama zararları olacaksa çocuklarımda gitmez inşallah kurtuluruz hayırlı ve kolay şekilde bu şehirden kendi ailemin olduğu yere gideriz eşim Çocuklar ve ben . Önemli olan pişman olmadan mutlu olacak şekilde  ve kolay  şekilde hayırlı bir şekilde gitmek . 

önce (2,415 puan) tarafından

Umarım gidersiniz hayırlısıyla olsun.Ben olsam 3 aydır değil hiç gitmezdi m

Eşimin hatırına katlandım ama boşunaymış. Bi işe yaramadı 

0 oy
önce (3,362 puan) tarafından

Eşinizin ailesi eşinize sevgi saygı beslese size bunca zaman kötü davranır mıydı? Sizin bir terbiyesizliğiniz bir saygısızlığınız olmadığı sürece yıllardır huzurunuzu kaçırmışlar. Sevmeseler bile en azından oğlumuz istemiş evlenmiş deyip susup saygı göstermeleri gerekiyordu. Burda esas eşinize karşı bir sevgi, saygı yok ki size katlanamamışlar. Milletin ne gelinleri var ki sırf ogulları mutlu olsun diye susuyorlar. Eşiniz her iki ailenin babası olamaz ayrıca çalışan bir kadından 4 çocuk bekleyip destek olacak ailesinden uzakta tutmak  da kadına yapılacak büyük kötülük. Ne güzel hem çalışşsın para getirsin, hem çocuk doğursun, hem de hepsini tek başına yapsın. Bu devirde ev hanımları bile 2 taneyi zor yapıyor.

Çocuk konusu şu şartlarda imkansız artık zaten. Ama  elimizi taşın altına koymayı başarabilecekmiyiz bilmiyorum benim söylediğim bir çok konu için keşke dedi eşim yani kocam. Bu konuda da başka şehre taşınalım diye yalvarıyorm ama istemiyor ailesi konuşmaz bunla kesin yani ondan korkuyor anlamadınız. Onlarında kimse olmayınca 

0 oy
önce (18 puan) tarafından

Öncelikle sizkendi ailenize bakın sizin aileniz zaten size değer verseydi çocuklarınıza ve eşinize sahip çıkardı hadi esinizide geç onlar senin çocukların onları nasıl göz ardı edebiliyorlar beni ve çocuklarımı saymayan insan kim olursa olsun bende saymam.babam yok ben ailemin yanında olmam gerek diyorsunuz ama aileniz sizin yanınızda degilki siz kimin için evimizde huzurunuzu bozuyorsunuz

Vallahi kusura bakmayın ben olsam bende gitmem o aileye.

3. 4. Çocuk demişsiniz eşiniz haklı kime güvensin bu kadın 

Çok arayı bulmak istiyorsaniz öncelikle anneyi varsa kardeşlerimizi karşınıza alıp eğer size değer veriyorlarsa aynı değeri eşinize ve çocuklarınıza da göstermeleri gerektiğini söyleyin bu kadarda eşinizi ezdirmeyin

Çözüm bulmak ve bazı şeyleri kabullenmek sıkıntılı bir süreç malesef. Elini taşın altına koyma deyimi tamda bu konu için çok uygun 

önce (18 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun cnm senin için zor bir durum.istenmedigini bile bile o insanlarla imkansız 

Gitmiyorum da zaten onlarda evlendiğimizden beri evime gelip bi tabak yemeğimi yemiş değiller. Kız nişanlıyken bile annem yanımda iken annemle beraber kaldığımız eve  geldiklerinde annemin yaptığı yemeğe burun kıvırdılar  eleştirdiler pis dediler direk yedikçe . Çok enteresan ve psikolojik sıkıntıları olan insanlar ama ben bağı kopardım elhamdülillah onlardan. Darısı eşime artık başka dicek yok. Yavrularıma yuvama zararları olmasında.  

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 391 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde MEHYASEL (6,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 586 göst.
13 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hatice ata (11 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 577 göst.
17 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Svgidrmzz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 628 göst.