0 oy
863 göst.
Diğer kategorisinde (7,570 puan) tarafından

Bir yakınımız var, 23 yaşında. Annesi doğumda vefat etti. Babası bakmak istemedi. Evlatlık verdi... Kızı da benim çok yakınım biri evlat edindi. 23 senedir de çiçekler gibi bakıyorlar. 

Kız 7 yaşındayken biyolojik babası da vefat etti. Ama doğumdan sonra kızını ne aradı ne sormuştu. Yok gibiydi. Evlenmişti, 3 de çocuğu vardı. Adamın vefatıyla tüm biyolojik bağları dünyadan kopmuş oldu bu kızın. 

Geçen hafta kızın biyolojik babasından olan ilk çocuğu tesadüfen nüfus kayıt örneğinde bir ablası olduğunu öğrenmiş. Adı soyadı, kimlik numarası kızın bilgileriyle birebir aynı. Kızın evlatlık verilmeden önceki adı Ayşe Yılmaz diyelim, evlat edinilince de Ayşe Demir oldu sayalım, nüfus kayıt örneğinde Ayşe Demir olarak yazıyor kabak gibi. Doğum günü, kimlik bilgileri tamamen doğru... Bu kardeş bizim kızımıza ulaşmış. Sen benim ablamsın babamız aynı demiş. Nüfus kayıt örneğini atmış. Dan dun girmiş konuya... Bizim kızımız şoka girdi. Bana ulaştı önce, abla ben üvey miyim dedi, dumur oldum. Kuzum bu nasıl soru gel annene abilerine soralım dedim (Evlat edinen babası da vefat etti seneler önce :( ) Telefonu kapattık. Hızla abilerini aradım, gerçeği öğrenmiş üvey kardeşi çıkmış bir yerlerden dedim. Artık kaçarı yok kıza bir bir anlattılar. Kız şokta, hem şükrediyor hem şaşkın. Hem kırgın. Bize kırılmadığını söylüyor ama darmadağın, çok belli. 

23 sene saklamanın vebali bana da var, biliyorum. Çöktü omuzlarıma. Ama bir yandan da düşünüyorum, böylesi hayati bir sırrı söylemek benim haddim değildi ki... Bir gün ailesi anlatacaktı ama mesleğini eline alsın diye bekliyorlardı. Tıp fakültesi son sınıf kızımız da :(

Çok karışık duygularım, hem azap duyuyorum hem de böyle olması gerekti diyorum. Sır saklamak, doğruyu gizlemek ne kadar ağırmış, insan açığa çıkınca anlıyormuş...

17 Cevaplar

0 oy
(404 puan) tarafından

Ufff cok agır beee ama :(( Rabbım yardımcısı olsunn 

Bozım kursta yemek yapan abla bır cocuga koruyucu olarak almışlar kız 5 yasında seneye anlatıcaz diyordu  

(605 puan) tarafından

Esma  93 mü oldun şuan  askım  valla bız ıkı gun yesek nıye hemen duba gıbıyız benım çevremde gördüğüm insanlar belki yılda 5 kg alıyor en Max oda ama ben  20 günde 5 garanti

(404 puan) tarafından

En son 2023 de diyet yaptım taö anlamıyla sporlu vs aslında 70 olmuştum 

Sonra ne oldu bende bilmiyorum 😁 ama bır dur demem lazım kardesımın dugunu var 

Kocam gelmeden vermem lazım birazdan sana bır foto atcam su halime bak resmen cop gıbıymısım smdı panda gıbı olmusuö

(11,434 puan) tarafından

Esmacim eşin ne Zaman geliyor inşAllah tez zamanda kavuşursun 

(605 puan) tarafından

Acaba psikiyatri ilaçlar iştahı kesmez mı

(404 puan) tarafından

Acada bilir belli olmaz 

Nane limon belli degıl canim 

-Reklam-
0 oy
(1,139 puan) tarafından

İnsan vebalinin yükü ağırdır elbet ama size düşmemisi konusunda haklısınız bazen evlatlık verildiği zaman çocuğun hayrına oluyor hayat kimse evladını vermek istemez bence bende mesela arkadaşımın kocası onu aldatıyordu bunu öğrendim biraz sakladım sonra soyledim şimdi mesela keşke söylemeseydim diyorum her koşulda iyi değil 

(7,570 puan) tarafından

Asla bana düşmezdi. Evlat edinen annesi, babası, abileri dururken. O kişi ben değildim. Ama babasının çocukları da olmamalıydı böyle paldır küldür çok kötü oldu

(1,139 puan) tarafından

Allah yardımcısi olsun iki taraf içinde zor sizin içinde maden evlatlık vermiş daha niye çocuk yapmış ne kadar 4 4luk olsada İnsan gene Kendi ailesiyle buyumek ister galiba

0 oy
(2,205 puan) tarafından

Sizin yerinizde olsam bende aynısını yapardım siz aileden değilsiniz bunu söylemek size düşmez şuan sarsıldı bi anda yalanın içine düşmüş gibi hissediyor kendini o yüzden şuan verdiği tepkiler çok normal siz hiç üzerinize alınmayın toparlanınca eğriyi doğruyu anlayacaktır bu arada tanıdıgınızdan mevlam razı olsun evlat edinmek herkesin kaldıracağı bi durum değil mevlam nasip ederse bizde başvurduk 2 ay önce araştırma aşamasındayız umarım bizede nasip olur

(7,570 puan) tarafından

Ne güzel düşünmüşsünüz, dilerim gönlünüzden geçen hayırlı olur.

Evlat edinen aile öz çocuklarına bu kadar iyi bakmamıştır, Allah şahit biz de şahidiz şahane emek verdiler. Kız tıp fakültesi kazandı. Sevgiyle, güzel imkanlarla büyüdü hep.

(2,205 puan) tarafından

Arkadaşınız toparlanınca bunların hepsini anlayacaktır şuan hassas bi süreçten geçiyor bi süre tepki verecek o da kendi açısından haklı ama hepsi geçince daha çok sevgiyle sarılacak hepinize

0 oy
(24,164 puan) tarafından

Şenlik bı durum değil . Ailesi soylemezse senin de soylememen gerekirdi bence de. Doğru davranmissin . Son sınıfta öğrenmesi kötü olmuş. Tam en zor yılda . Neyse hakkında hayirlisi. Şükür ki iyi bir aileye düşmüş 

(7,570 puan) tarafından

Çok şükür. Harika bir ailesi var. Şu an yaşadığı sorgulamaları düşünüp üzülüyorum. Anne yok, baba yok, 3 üvey kardeş var, öte tarafta dünya iyisi annesi ve iki pırlanta abisi var. Kendi öz babası bu imkanları sunamazdı. Muhtemelen köyde evlenmiş olurdu bu yaşta. Şu an önünde parlak bir gelecek ve sevgiyle dolu bir yuva var.

(24,164 puan) tarafından

Bazen şer görünen şeyde hayır vardır. 

0 oy
(4,122 puan) tarafından

Gerçek kardesı hmn Bı ne oldugu ogrenseymıs dan diye kıza niye soyuluyor Bı yakın cevre sorarsın böyle bısey var konuşulup toplanalım söylenir 

(7,570 puan) tarafından

Gerçek kardeşleri köyde yaşıyormuş. Baktık Çorum'un bir köyü. Yol yordam bilmiyorlar çok belli. Instagram'dan kızı bulup yazmışlar. 20 yaşında, inşaat işçisi bir çocukmuş o da.

(4,122 puan) tarafından

Bilemedim bu saatden sonra pat diye kızın hayatına girilirmi

0 oy
(764 puan) tarafından

Çok zor bir durum keşke aile pedagog eşliğinde anlatsaydı ilk başta kıza üzüldüm 

(7,570 puan) tarafından

Keşke. Ama okullarını bitirsin güzel bir mesleği olsun önce dediler ama bunu kimse hesaba katmadı

0 oy
(5,623 puan) tarafından

Ben vebalin olduğunu düşünmüyorum. Duygusal olarak etkilenmen çok normal ama azap duyacak bir şey yok ortada. Kız da toparlar bir süre sonra. Kızın hayatı çok kötü olur , evlatlık aldığı aile işkence eder o zaman vicdan azabı duymakta çok haklısın. Ama siz de tam tersi. Hakkında hayırlısı kızın.

(7,570 puan) tarafından

Hayatı boyunca tiyatro oynadık kıza. Beni üzen bu. Allah kurtardı onu, hayata annesiz başladı ama öz ailesinden çok daha sevgi dolu bir aile verdi Allah.

(5,623 puan) tarafından

Bazen şartlar bunu gerektirir. Sonuçta her şey onun iyiliği için. Şimdi size tepkili olabilir ama zamanla her şey normale döner. Profesyonel bir destek alırsa her şey çok daha iyi olur.

0 oy
(33,160 puan) tarafından

Film gibi olay ya Rabbim gönlüne ferahlık versin kızcağızın zor bi durum cidden söylememen iyi olmuş tabiki zor ama karışmamak en iyisi 

(7,570 puan) tarafından
+1

Film gibi gerçekten... Öz babanın çocuklarının durumu da trajik. Baba vefat edince anne Çorumlu bir adamla evleniyor Çorum'un bir köyüne gidiyor 3 çocukla. Çocuklar da üvey babayla büyüyor. En büyükleri 20 yaşında. İnşaat işçisiymiş. Bizim kız 23 yaşında tıp fakültesinde son sınıf. Aralarında uçurum var sosyal statü olarak.

(33,160 puan) tarafından

Evet ne yazık ki şuan peki kiminle kalıyor 

(7,570 puan) tarafından
+1

Şu an evlat edinen annesi ve üvey abileri ile kalıyor. Evlat edinen babası da vefat etmişti.

(33,160 puan) tarafından

Rabbim sabır versin ya inşallah tez zamanda toparlar kendisini böyle bişeyi kim yaşasa hemen kendine gelemezdi sanırım 😥

0 oy
(2,429 puan) tarafından

Senin açından bir vebali yok ki.

Aile senin ailen değil, sır senin sırrın değil.

Asıl söylemesi gerekenlerden evvel haddin olmayan şeyi söyleseydin o vakit vebalden korkman gerekirdi. Gönlün rahat olsun.

Şimdi size düşen o kızcağızı teselli etmek. Sorularına cevap bulması için yardımcı olmak ve fazla üstüne düşmemek. Kabullenme aşamasında yalnız bırakmayın yeter. 

(7,570 puan) tarafından

Başından beri her şeye şahidim ya senelerce tiyatro oynadık kıza. Kötü hissediyorum. Beni de aşırı sever. İlk bana sordu, hem çok korktum hem onur duydum bana böyle güvendiğini görünce. Hayatının sırrını duyuyor ve bana soruyor dedim.

Annesi doğumda vefat etti kızın, babası bebeği almadı 21 gün hastanede kaldı bebek. Sonra bu aile evlat edindi devlet devreye girmeden. Çiçekler gibi baktılar. Sevgiyle büyüttüler. Kendilerinin 2 oğlu var ama kız evlat çok istiyorlardı tüm heveslerini bu yavruyla yaşadılar. Okuttular, gezdirdiler. Tıp fakültesi son sınıfta kız. 

Öte yandan kardeşlerinin durumu da çok trajik. Onlar da baba ölünce Çorum'un bir köyüne gitmişler üvey babaya. En büyükleri 20 yaşında inşaat işçisi bir oğlan. Bizim kızla aralarında kapanmayacak derin bir uçurum var.

(2,429 puan) tarafından

Çok zor, çok. Kızın yaşadıkları ve kim bilir yaşayacakları yanında senin omuzlarındaki çöküntü çok da ağır değil aslında.

Kardeş onlar. Öyle ya da böyle, iyi ya da kötü artık kızın hayatına dahil olacaklar. İnşallah aralarında sevgi, saygı ve merhamet oluşur da aradaki fark gözlerine gelmez.

Kız şimdi en büyükleri, kendinden büyük birileri olsa yine biraz olsun sorumlu hissetmezdi ama kardeşler de küçük olunca ablalık meselesi yüzünden kendini yaklaşması gereken kişi olarak addedebilir. Yani ben olsam böyle yapardım sanırım. Anlamak çok zor.

Bir araya gelip bir yemek yeseler, belki sen istersen tabi kendi evinde ağırlayıp yardımcı olsan falan kızcağız da en azından yalnız hissetmez. Belki birilerinin ona ne yapması gerektiğini söylemesine ihtiyacı vardır?

Kardeşleri de tanımış, görmüş olursunuz böylece. Yani yapabileceğin maksimum yardım bu olur. Tabi kız ne der, orayı bilmem.

İlk aradığım kişi sen olsaydın ve bana böyle bir yardımın, el uzatman olsaydı kendimi yalnız hissetmezdim galiba. 

(7,570 puan) tarafından

Düşünüyoruz böyle bir buluşma. Kızı büyüten annesine de söyledim. Kardeşleri ile görüşmek isterse sizin nezaretinizde olursa iyi olur hepsi daha çocuk çünkü bunların dedim. Kardeşlerin niyetini bilmiyoruz daha. Bizim kız bir anda Londra'dan çıkmış gelmiş sosyetik bir akraba gibi onların gözünde. 2 numaralı kardeşi kızmış, 19 yaşında, nişanlı... :( Baharda düğünü varmış, bizimkine abla sen de gel çok isterim demiş. İnsan korkuyor da bir anda böyle bir ilgi ve ısrar görünce. Kızımız kardeşlerini reddetmiyor, ama buluşup görüşmeye de hazır değil.

(2,429 puan) tarafından

O kadar normal ki…

Belli ki kardeşler çoktan ablalarını sahiplenmişler, bu da çok güzel bir şey. Yavrum daha 19 yaşında, evleniyor. Abi daha 20, belli ki kardeşlerine de o baktığı için bu yaşta okumak yerine inşaatta çalışıyor. Çok kötü oldum, ağlayacağım şimdi. 🥹 Yavrularım benim ya…

İnşallah hiçbir pürüz çıkmaz. Tabi ki kültür farkı bir yerde farklı hissettirir ama günün sonunda hepimiz insanız. Mezar herkes için var.

Belki de ablaları onlar için büyük şans olacak, kim bilir? Kan aynı kan, can aynı can. Fikirler de zaten aynı ailede büyüyen kardeşler için bile bazen aynı olmayabiliyor, varsın onların da olmasın. Haberdar et bizi, merak ederim ben. 

(7,570 puan) tarafından

Allah bilir. Ne hikayeler çıkacak buradan da. Sindirmek güç, zaman lazım, anlayış lazım. İnşallah hakkıyla altından kalabiliriz hepimiz. 

Kardeşleri ben de düşündüm. Birer yaş arayla 3 yavrucuk, babaları vefat etmiş, anneleri başkasıyla evlenmiş Çorum'da bir köye gelmişler. Üvey baba ile neler yaşadılar kim bilir... Yıllar sonra bir ablaları olduğunu öğrendiler. Hem de onlara göre ışıl ışıl bir hayat yaşayan bir abla. Doktor bir abla. Hepimiz göreceğiz bundan sonraki rollerinin ne olacağını. Kızımız şimdi kabullenme aşamasında. Muhtemelen psikolojik destek alır. Okulu da var, çok zor bir dönem. Ama daha 21 günlükken elinden tutan Allah bunun da gücünü verir güzel kuzuma. 

0 oy
(3,500 puan) tarafından

O babada kalsa muhtemelen şu anki hayatının zerresine sahip olamayacaktı. Tabii ki kız için çok çok zor bir durum ama bence sizlik bir vebal yok. 

(7,570 puan) tarafından

Muhtemelen evli 3 çocuklu falan olurdu 23 yaşında... Şu hayatının zerresi olamazdı gerçekten. Kızın süreci çok çok zor. Allah yardımcısı olsun.

0 oy
(1,264 puan) tarafından

Oğlum 6 yaşında ve bende çok korkuyorum söylemeye , bizde pedagog desteği alacağız , yaz tatilinde söyleyeceğiz şimdiden dersleri etkilenmesin diye. Erken yaşta söylemeleri çok daha doğruydu çünkü çabuk kabullenirdi. 

Bana soracak olursan her doğuran anne olamıyor, Allah yazmadı ama başıma gelmiş olsaydı yadırgamazdım daha çok sahiplenirdim aileme 🥺

(7,570 puan) tarafından
+1

Ah kuzum, sen de cennetliksin be. İçin nasıl pır pır ediyor ya oğlun üzülürse diye. Ona oğlum demen bile senin çok özel bir insan olduğunu gösteriyor... İnşallah en az hasarla anlatır ve götürürsünüz süreci.

0 oy
(5,538 puan) tarafından

Çocuğum olmayınca çoğu kişi evlat edin demislerdi ben asla sıcak bakamadım bu duruma hep ilerisini düşündüm sen büyüt sevgini ve kariyerini yap belli bir yaştan sonra elbet öğrenecek ve hepsi biyolojik ailesini ogrencekler  suan kiz için zor durum aile gitmis ama kardeşler var ve bu yaşta bağ ne kadar kurulurki

(7,570 puan) tarafından

Bağ kuracak kadar ortak yanları yok, sosyal statüleri çok farklı. Kız tıp fakültesinde doktor olacak yaza. Kardeşlerinin en büyüğü 20 yaşında inşaat işçisi...

(5,538 puan) tarafından

Iste stutu farkı deniyor ama kanları bir kardeşler yani büyüten aileden daha çok sevebilir kardeşlerini

(7,570 puan) tarafından

Kim bilir, bambaşka bir dönem başlıyor hepsi için. Umarım sancısız adapte olurlar 

0 oy
(4,703 puan) tarafından

Üniversiteyken bir arkadaşım vardı. Tam universite sınavına girmeden 1 sene önce bir kız yazmış sen benim ablamsjn diye. Bayağı da benziyorlar ama bu pek oralı olmamış 1 sene sonra tam sınav öncesi tekrar aynı kız yazmış bir başka ailelere evlatlık verilmişiz kardeşiz vs diye. Arkadaşım gidip ailesine sorunca gerçeği öğrenmişti. Bazen oluyor böyle şeyler ama çok şaşırtıcı geliyor haliyle. Evlatlık verildiği aile iyi olduğu için iyi ki zamanında vermişler demişti. Ama diğer kardeşi iyi bir aileye düşmemişti dayak filan yiyiyormus. Şükür sonradan atandı ve evlendi kurtuldu o da. Başta biraz zorlanacak ama daha da mutlu olacak inşallah ❤️

(7,570 puan) tarafından

Bizimki gerçekten özel bir çocuk bence. Allah tarafından korunmuş. Annesini babasını tanıyamadan kaybetmiş ama dünyalar iyisi anne babası oldu. Abiler ona şahane baktılar kimse üvey gibi davranmadı aksine prenses gibi büyüdü hep. Şımarık kızıydı evin. 

0 oy
(26,352 puan) tarafından

Bizim bir tanidik var. Onlardada diyelimki çocuğun halası sandigi kişi aslında annesi. Erkek olmus diye istememisler cocugu abisininde cocugu olmuyormus ona vermisler onlarda olmasa yetimhaneye vericeklermis.  Yani doğduğu gunden bakmis anne baba bildigi insanlar. Cocuk bilmiyo tabi halada soylememisler gercegi. 18 yasinda . 

Halasiyla enistesiylede hep bir araya gelirler. Hatta cocuk pek sevmez halasini enistesini falan. Cok garip gercegi bilse yıkılır. 

Ondan sonra halasının 2 kizı oldu o cocuklarda bilmiyor kuzenleri aslinda abileri oldugunu.

(7,570 puan) tarafından

Vakitlice söylenmesi en doğrusu aslında. Bizim kıza da keşke çocukken deselerdi. Şimdiye çok başka olabilirdi her şey. 

0 oy
(816 puan) tarafından

Evlatlık oldugunu öğrenmekten daha kötüsü biyolojik anne babasını hiç tanıyamamak bence.

Yazdıklar olsun böyle babalara bu babalar gibi annelere.

Kız şimdi geçmişin hesabını kime sorsun? Keşke babasıyla yüzleşebilseymiş

(7,570 puan) tarafından

Keşke. Annesi dünya tatlısıydı ben hatırlıyorum gebeliğini doğumunu falan. Gebe kalmasını yasaklamıştı doktor. Hastaydı kadın. Doğumdan ya sen sağ çıkamazsın ya bebeğin dediler. Kocasının ısrarı yüzünden gebe kalmıştı. Korkuyordu ya ben ölürsem bebeğim kalırsa diye... 

0 oy
(8,472 puan) tarafından

Ne biyolojik annesi ne biyolojik babası ne üvey babası hayatta. Umarım kardeşleriyle arası iyi olur

Görüştüler mi yüz yüze

(7,570 puan) tarafından

Evet. Hayatta olan sadece üvey annesi 😔 Mahşere kaldı onlarla yüzleşmesi.

Kardeşleriyle yazışıyordu sadece. Onu da kesti şimdilik. Kardeşlerinin ilgisi aşırı geldi. Sindirmek için müsaade edelim birbirimize dedi. 

0 oy
(1,639 puan) tarafından

Keşke erken yaşta söyleselerdi doğru olan bu kırgınlığını hayal kırıklığını tahmin bile edemezsiniz şimdi öğrenmesi daha yıkıcı neden beklediğini dürüstçe kendisine anlatın yükünüz hafifler 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 511 göst.
21 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,157 göst.
16 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aytenlam (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 483 göst.
0 oy
8 cevap 598 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Kuzey19 (459 puan) tarafından soruldu