0 oy
253 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (167 puan) tarafından

Merhaba hanımlar, doktorlar hiç bir sıkıntı yok dediği halde hamile kalamayanlar var, bizim burda zam diye bir şey var o düşüyor düştüğünde hamile kalmaya engeldir, tıpta bu yok, nasıl ki göbek düşmesi tıpta yoksa alternatif tıpta bu var, kuyruk sokumu olurken doktorlar ameliyat ediyorlar bizim burda kimse kuyruk sokumunda ameliyat olmaz direk kaldırmayı bilen birine yaptıyorlar, benim yengemin ayağı takılsa zamı düşüyor çocuk istediğinde kaldırıyor hemen hamile kalıyor doğumdan sonra ağır bir şeyler kaldırıyor düşsün diye, düşüncede kaldırmıyor tekrar hamile kalmayı istediği zamana kadar, bizim burda herkes ama herkes öyle yapıyor, siz hiç duydunuz mu yada sizin ordada varmı 

11 Cevaplar

+1 oy
(2,004 puan) tarafından

sacma ve hurafe. zamdu zumdu  kaldirmayi bilen biri fizyoterapistmiymis neymi. uydurmasyon seyler. hamile kalinmiyorsa vardir bi sebebi. sebebi yoksa da yarina ogle namazina mutakip yetisecek degilya bu ay kalinmaasa uc ay sonra hamile kalinir bir yil sonra kalinir 2 yil sinra kalinir . yani olmuyorsa da olmuyor. ona buna biseyleri kaldirtmaya gidilmezki 

(167 puan) tarafından

Tabiki düşüncene saygım var, yengem yani en yakınım dimi çevremi bile burdakileri herkesi geçtim yengem gözümün önünde olandan bahsediyorum,  ağır bir şeyler kaldırdı düşmesi için düştüğünde işte korunmamaya başladı bir yıldırda çocuğu olmuyor ne zamana çocuk düşünse kaldırtıyor bir ayda hamile kalıyor bu bir tesadüf değil 3 çocuğu var, keza çevrem olsun buradakiler hepsi öyle 

-Reklam-
0 oy
(3,877 puan) tarafından

Bende 2 düşükten sonra 8 ay hamile kalamadım.doktora gittim hiçbişeyim olmadığı halde aylarca iğne hap tedavisi oldum.baktım hamile kalamıyorum ebe kadın var bizim burqda karnıma belime kupa çekip karnıma kalıp sabun koyup sıkıca sardı.o ay hamile kaldım.tabi o bebeğimde durmadı

0 oy
(15,837 puan) tarafından

Sizin ora nere kiz

(167 puan) tarafından

Güneydoğu 

0 oy
(771 puan) tarafından

Kız zam nedir nasıl düşüyor bizi tongaya düşürme sonra ulkecek gebe kalmayalim :D 

(167 puan) tarafından

Yok kız ciddiyim gerçekten yani buradakiler hepsi öyleler hepsiden kastım sıkıntısı olmayıp gebe kalamayanlar yani, alt karnından tutup yukarı çekiyor yerine koyuyor felan, o düşünce rahmin oraya geliyor spermlerin çıkmasını engelliyot 

0 oy
(1,264 puan) tarafından

Arkadaşımın ablası 8 sene çocukları olmadı , tıpta hiç birşeyi yoktu, alternatif tıpta kadına yapmadıkları , icirmedikleri şey kalmadı . Kaç tane tüp Bebek tedavisi oldu. Yok yani sadece 1 kez düşük yaptı onun harici hiç hamile kalmadı .

8 senenin sonunda artık kabullendiler ve tamam Allah nasip etmiyor dediler. Çocuk esirgemeden çocuk sahipleneceklerdi. Ertesi ay hamile olduğunu öğrendi . Üstelik ikizlere. 

Rabb'im geciktiriyorsa güzelleştiriyordur o yüzden hiç bir sorunu olmayan bir insanın çocuğu olmuyorsa zorlamanın hiç bir anlamı yok. Allah vaktini bekliyor vermek için 

0 oy
(2,504 puan) tarafından

Mazge yi duymustum ama zam o ilk defa duyuyorum zam ne gıı 

(167 puan) tarafından

Alt karın kasık tarafında bulunuyor bu düşünce rahmin önüne geçiyor spermlerin ulaşmasını engelliyor perde gibi düşünün, doktorlar hiç bir sıkıntı yok dediği kadınlar yapıyor 1 ayda hamile kalıyorlar

0 oy
(426 puan) tarafından

Evet öyle şeyleri çok duydum bizim oralarda da var bunlardan ama sadece bunlar gebe kalmaya engel diye bisey yok bence yengemde yıllardır gebe kalmak istiyor yaptı kaç defa olmadı ya yanlış kaldırdılar zamini yada hiç kaldırmayı bilmiyordu kadın kaldırdım dedi Allah bilir onu onun dışında bı kuzenim var o da bir kadına gitti zamanın düşmüş demis kaldırmış ve o ay hamile kaldı şuan bebeğini doğurmuş ve 8 aylık 

0 oy
(3,970 puan) tarafından

Anladım. Karın kaldırma falan. Bunlatı isterseniz deneyin. Benimde yapmışlığım var. Bir 10 gün kadar duş almamanızı tavsiye ederim bu süreçte. Ağır da kaldırşlmamalı.

Benim eski tıp modern tıp herseyi yaptım. En son faydasını gördüğüm şey:

Maydanoz süt buharında oturmak. Ardından soğukdan korunmak. Ardından yumurtlama günü ilişki. İlişkinin ardından amuda kalkmak. 20dk öyle kalıb sonra sağa sola silkelenmek 

(167 puan) tarafından

Maydanoz süt buharında oturmak nasıl bir şey, nasıl yapılıyor acaba 

(3,970 puan) tarafından

Tutmayan 2aşılamam. 1tüp bebek denemem olmuşdu. 2rahim filmim. Yani herşeyi denemişliğim var. 

Hamile kaldığım ay

Adetten önce yarım litre süte 1demet maydanozu iyice yıkayıb doğrayıb iyice kaynatdım. Ortamı kalın bişeyle sardım. Süt siğukdan biraz sıcak olunca oturdum leğende. Buhar etrafdan gitmeyecek şekilde. Çokta sıcak yapıb buharla kendini yakarsın a dikkat et. Su soğuyunca hemen kalktım ortamı sardım yorganın altına girdim. Kendimizi soğukdan korumamız ve sık sık duş almamız lazım. Sonra adet oldum. Adetim bitti hemen 1defada yaptım. Sonra adetin 10-12-13günlerinde yine yaptım. Yumurtlama günü ilişki oldu. Ardından amuda kalktım. Eşim kızdı böyle şeyler yapma dedi. Hele buharı bilmiyordu hiç😄😄. Sonrakı adetime yakın da ilişkiye müsade etmedim.

O ay hamile kaldım. 

(167 puan) tarafından

İşte alternatif tıptan bir gebe daha, yüzyıllar önce doktorlar yoktu o zamanlar hekimler varmış dağdan bayırdan otlarla kremler yaparlarmış, şimdi günümüze kadar devam eden çok hekim var ellerinde derman bulan, Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏻 

(3,970 puan) tarafından

Karın kaldırmanı da gerçekten bilen birine yaptırman lazım. Bundan anlayan bir jinokolağa gitmiştim. Gerek yok sende bir sorun yok demişdi. Sonra evde bu işi yapan yaşlı bir nineye gitmiştim. Bayada para aldı benden birşeyler yaptı. Sana gerekli diye diye bi faydası olmadı. Baya ağrım sızım oldu. Demekki jinekolog doğru söylemiş zamanında. 

0 oy
(195 puan) tarafından

Göbek düşmesini duymuştum ama bunu hiç duymadım araştıracağım teşekkür ederim canım ☺️ 

(195 puan) tarafından

Yani bilmiyorum bende herşeyi dendim am maalesef olmadı bide buna bakayım 😁

(167 puan) tarafından

Eğerki gerçekten anlayan birini bulursan hemen anlar düşüp veya düşmediğini, zaten ücretli felanda değil, bizim burda herhangi bir ücret talep etmiyorlar, ama bazıları ayıptır diye halının altına veya yere bırakıyor bi 100 lira en fazla

(195 puan) tarafından

Ben bizim burda hiç duymadım büyük ihtimalle bilen de yoktur hacamat yaptırmayı düşünüyorum aslında oda etkili diyorlar

(167 puan) tarafından

Rabbim  çocuk isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏻 

(195 puan) tarafından

Amin inşallah canım 💗

0 oy
(594 puan) tarafından

2 gebeliğimi düşündüğümde göbeğimi kaldirttim o ay hamile kaldım birinde,diğerinde 45 gün sonra hamile olduğumu öğrenmiştim. Zam kaldırmayı ilk duydum ama

(167 puan) tarafından

Mesela göbek düşmesi tıpta yok ama normalde var 

0 oy
(116 puan) tarafından

evet Güneydoğuda var ve gerçekten de yapıldığında eğer bu hastalığı yoksa o düşmüşse kaldirdiginda çocuk oluyor batıda da bunu bilmezler ama eminim çoğu kadının bu sorunu var dolandırıcılar hariç iyi bir eskilerden ebe ya da yaşlı teyze bu işi bilen birine yaptirsa faydasını görüyor 

(67 puan) tarafından

Zam dediğiniz şey tam olarak ne acaba. Hangi bölge yada nasıl yapılıyor merak ettn gerçekten 

(167 puan) tarafından

Kesinlikle gerçekten, benim yengem çocuktan sonra zamı düşürecek bir şeyler yapıyor çok ağır halıları kat kat taşıyor ve bir şekilde düşürüyor 3 yıl öyle çocuk yapmadı zamı düşürdü ilaç felan kullanmadan korunmadan, 3 yıl sonra tekrar çocuk istedi kaldırdı bir ayda gene hamile kaldı şimdi küçüğü bir yaşında yine zamını düşürdü öyle korunuyor 😀

(167 puan) tarafından

Zam kadınların alt karnında kasığa yakın bir yerde oluyor, bu düşünce rahmin önüne geçiyor ve spermlerin rahme ulaşmasına engel oluyor, bu gerçekten olan bir şey, bizim burda belki yüzlerce binlerce kadın böyle hamile kalıyor, doktorlar bir şey yok dediklerinde zamlarını kaldırıyor bir iki ay sonra hamile kalıyorlar, bu zamda her kadında farklıdır bazılarının yere ayağa takılır düşer o kadar hassas bazılarında hiç düşmez, 

(67 puan) tarafından

Detaylı açıklama için çok teşekkürler canım sağ olasın ❤️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 329 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde tombikanne (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 222 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Gizem121 (101 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 202 göst.
9 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mrs. Boz (36 puan) tarafından soruldu