+1 oy
484 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,332 puan) tarafından

Tesetturden çıkıp.geri pişman olan var mı.7 yıldır kapalıyım.ama açılmak istiyorum. 3 yildan beri psikolojim bozuldu. Kapalı kalmak istiyorum. Kendimi 4p yaşında hissediyorum. Pskolojikmen çöktüm. 

16 Cevaplar

+8 oy
önce tarafından

Ben su an çarsaflıyım önceden normal kapalıydım yani kendimi öyle sanıyordum bana göre oda tesettür degil de o ayrı birşey.ben açılıp kapandım iki kez birisi bi indan içindi birisi de saçlarımı rüzgarda savurmak içindi.ne o insanlar yanımda nede saçlarımı savurmak bana birşey kazandırdı.ve evde açınca ipek gibi olan saçlarım nedense tesettğrden çıkınca hiçde evdeki gibi öyle güzelce olmadı...sana şunu söyleyim başını açıp da dışarıya adım attığın ilk andan itibaren pişmanlığın başlıyor. Sonra insanda bi millet ne der algısı oluyor çünkü açıldığını herkes duyacak ve sonra tekrar kapanırsam buda oyuncak etti tekrar kapandı diyecekler diye düşünüyorsun.ama bu ahir zamanda hanımların cihatı da tesettürü elimizde bi o var ondan da olmayalım. Nasıl daha iyi kapanırım diye düşünmemiz lazım bende çarşaflı olduğum halde kuzenim falan da carsaflı arkadaşlarım d çok bazen bakıyorum benden daha takvalılar da var sen senden ilerisine bakacakın gerisine degil. Tesettür ayeti indiğ zaman ümmetin kadınları bahcede hurma topluyomuş duyar duymaz amel ettiler ellerindeki örtüyü başlarına baglayıp evlerine koştular. Hz Fatıma beline yastık koyup dışarıya çıkarmış yaşlı kadın gibi gözüküp erkeklerin dikkatini çekmemek için. Öbür tarafta da onlarla birlikte olmak istiyorsak tesettürümüze takvamıza dikkat etmemiz gerek.bunlar acı ama gerçek tesettür farz.kalbşn temiz olsun yeter lafıyla oyalamayalm nefsimizi.bence bi abdest al namaz kıl Allah'a bu düşünceyi içinden alması için dua et sonra yıllardır kapalı olduğun için şükret 🌸🌸

önce (212 puan) tarafından

Cok guzel bir yorum. Masallah size.♥️

önce (87 puan) tarafından

Ne kadar güzel bir yorum . Maalesef açılmayı hafifletmek için senin kararın falan demiycem sana . Doğru olan var yanlış olan var bu bir gerçek ve sonumuz belli ona göre davranmamız en doğrusu geçici dünya hevesi boşuna. Tesettürden vazgeçmek yada kalmak yerine bence içine Allah aşkı koysan zaten yolunu bulursun. Ben çarşaflı değilim ama sufle takıyorum sürekli ve geniş feraceler giyiyorum. Aklımı çelecek bişey olduğunda kendime Allah'ı hatırlatip diğer dünyayı düşünüyorum bu şekilde çok ferahliyorum ve şükrediyorum. Sana abla olarak doğruyu söylemek zorundayım tesettürü terk etme güzelim.

-Reklam-
+6 oy
önce (2,183 puan) tarafından

Bence giyim tarzını beğenmiyorsun başka tarzlar denesen 

Açılmazsan değilde kapanmazsan pişman olacaksın 

+2 oy
önce (27 puan) tarafından

Onu bilmem ama tesettür iyice oyuncak sandınız

önce (1,332 puan) tarafından

Oyuncak şansım kendimle 3 yıl savaş vermem

önce (27 puan) tarafından

senin ve Rabbin arasında olan bir şey cezasını da sen çekeceksin biz değil ne yapmak istiyorsan yap bizi bu günaha ortak etme biz sana açıl deyince bu günaha ortak olmuş oluyoruz

+1 oy
önce (7,129 puan) tarafından

zorla mı kapandın kendi isteğinle mi? 

kapalı biri değilim bu yüzden bir kapalı gibi düşünemem. 

sadece şunu biliyorum benim babaannem kapalı bir kadın değildi ama eski köylü kadınlarımız tülbent takarlardı ya, onlar için giyinmekti o. o şekilde örterdi kafasını. o örtü olmadan kendini çıplak hissederdi.

açılıp kapanan tekrar açılan çok insan gördüm çevremde. 

bunların kapanma veya açılma sebepleri genelde bir duruma uyum sağlama, psikolojik zorlu bir süreçten geçme gibi şeyler. 

bunu moda diye yapan çok hem açılmayı hem de kapanmayı. 

psikolojik sorunlar ise bence en yaygın sebebi. kişinin kendini arama şekli belki de. genelde aile veya eş zoruyla kapananlarda bunu görüyorum. kendi isteğiyle kapanıp geri açılan çok az olmuştur. 

ben bu kapanma kararını kolay kolay verebileceğimi sanmıyorum. en azından şimdilik bunu gerçekleştirebilecek bir dini olgunluğa erimiş değilim.

bu senin savaşın, ben sana açıl demem açılma demem. sadece psikolojik destek alabilirsin, bu sayede kendin için doğru olan kararı kendin verebilrsin 

+1 oy
önce (8,972 puan) tarafından

Aile zoru ile kapandığım için açıldığıma hiç pişman olmadım olacağımı da sanmıyorum ne kapalılığı seviyorum ne de vücudumu sergilemeyi seviyorum.

0 oy
önce (32,325 puan) tarafından

Pişman olan var mıdır bilmem ama bi açılıp bi kapanan çok kişiyi gördüm iyice düşün taşın sonradan tekrar kapalı mı kalsaydım acaba diye soru işareti kalmasın kafanda 

+1

Çevrenizde açılıp kazananların düşünceleri neydi. 

önce (32,325 puan) tarafından

Çoğuyla irtibatım kesildi maalesef düşüncelerini bilemiyorum ama samimiyetsiz insanlardı birisi için kapanıp açılabilen kişilerden bahsediyorum 

+1

Anladım teşekkür ederim. 

0 oy
önce (1,256 puan) tarafından

Canım Aslında Bunlar maneviyat eksikliğinden yani ne için kapandığımızı bilmemekten yapacağın en güzel şeylerden biri Zikir ile meşgul olmak Kur'an ile meşgul olmak Namaz ile Bunlar seni dine daha çok yakınlaştırır yani senin niçin kapandığını sana fark ettirir tesettürünü koruman gerektiğini sana anlatır bol bol Siyer oku Hanım sahabelerin hayatlarını oku bu İslamiyet günümüze nasıl gelmiş bunu bilmemiz lazım Bunun için de okumamız lazım şimdi asıl yapılan Hedef okumayan Müslüman Aslında hepimiz Genel olarak söylüyorum okumayan Müslümanlar olmuş güzelce okuyup Neyin neden nasıl olacağını bilir isek her şey hallolur Allah'ın izniyle Yani sen bu boşluğunu doldurman lazım manevi boşluktan bahsediyorum Allah rızası için bu dediklerimi yap Gerçekten içim daha huzurla dolu olacak niçin kapandığının farkına varacaksın Allah karşına daha güzellikler çıkarsın bir sohbet yeri varsa güvendiğin o sohbet ehline katıl ve sana bunu söyleyen yani açılmanı söyleyen 3 yıldır tamamen senin nefsindir o nefsinin terbiye etmediği müddetçe yarın başka şeyler senden ister ve biliyorsun günah lütfen arkadaşım dediklerimi uygula Allah'ın izniyle Allah sana bir ferahlık verir

0 oy
önce (182 puan) tarafından

Cok guzel tesettür kıyafetler var mesela ama böyle uygun etekli 

Ben mesela lacivert kuravaza aldım altına lahve köpüğü bır etek tel renk şal ile 

Tel renk Mevlânâ kesim ferace alabilirsiniz cok guzel modeller var pişman olursunuz belkide hemn tesettür moda değil Rabbim emrettı 

Ben yıllardır kapalıyım elhamdülillah tarzımı seviyorum çevrem hep pantolon ama ben etek kapalı pantolon ama ben eteklıyım hatta eteklerımln içinden bıt etek daha gıyerım saten kı yapısmasın diye 

Bıde tesettür illede çarşaf demek değil renkli de giyilebilir ama mahrem yerlerini kapatarak giyilebilir herkes çarşaf gidecek sufle gıyecek diye şart yok  bunu duymadım tam tesettür tabikide hoştur güzel 

Çarşaf giyenlere de her zaman özenir ı'm aşil dururlar yada sufle 

Brn giymiyorum ama pantolon da bana ters giymiyorum savunmasını dahi yaptırmıyorum bazı kesim elbise fen hatlar vellı ediyor pantolon topluyor diyor bu yalan daha çirkin 

Pantolon haram

Uzum uzum yazdım inşallah okursun 

Arladaslarda tavsiye vermiş zaten elhamdülillah ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum eger bilmeden hata yapıyorsam Mevla'm affetsin

0 oy
önce (703 puan) tarafından

Şöyle bişey var sonradan kapanan bana hiç tuhaf gelmiyor ama sonradan açılmak bana aşırı tuhaf geliyor bilmiyorum yani 

0 oy
önce (736 puan) tarafından

Bende zorla kapandırıldım o günden beri hic aklıma bir kez açılmak gelmedi 10 yıl oldu şükür cok seviyorm tarzımı bence açılın belki cok pişman olup tekrar kapanıp bir daha düşünmezsınız yoksa ömür boyu bu sürer sonuçta kalpten istenilmesi gerekilen birsey... 

0 oy
önce (3,600 puan) tarafından

Bnm amca kızları kapalıydı bı ara ferace giyip çarşafa bile girdiler snra birer birer acildilar ama bir acildilar tam , pismanlarmi hiç değiller , bn de kapaliyim 10 15 yıl olmuştur geçen yıl Bnde düşünüyordum snra yapamadım ya kendimi çıplak hissediyorum dışarida esarpsiz giyimimde normal diz usune gelecek şekilde evde de açığım zaten 

0 oy
önce (9 puan) tarafından

Gıyım tatzından olabılır mesela taşllı kot pantolon uzerıne trenckot dene şalını arkadan bagla spor gıyın yaslı hıssetmezsın

0 oy
önce (6,255 puan) tarafından

Iste tam bu yuzden tesettur kadin icin cihad sayiliyo ne icin kapalisin sen Allah icin mi cevre baskisi icin mi Allah icin kapandim simdi yapamiyorum dersen imanini ciddi bi sekilde gozden gecirmeni tavsiye ederim lutfen soylediklerimi yanlis anlama ama Allah icin kapandiysan bi gun bu yola geri doneceksin ya gec olmadan hayattayken olacak ki insaAllah oyle olur ya da kabre girince olacak suan acilmadigin icin degil ilerde kapanmadigin icin cok pisman olacaksin ha cere baskisiyla kapandim diyosan da zaten Allah icin kapanmiyosun bi anlami yok asil sorunu merak ediyorum ben neden kendini yasli hissediyosun tesetturle 

0 oy
önce (870 puan) tarafından

Çünkü bu düşüncedeki bı insan zaten tesettürü anlamamistir bana göre Allah rızası için örtünün..

Dışarda şöyle böyle görünmek için zaten eşarplar şallar azıcık kapatsın tamamdır kafasında bazıları yazık ha bunları böyle dusunenlere yazdım.bende 17 bitti evlendim  açık bı aileden fazla muhafazakar bı aileye ilk gün kapandım elhamdülillah 18 yıldır tesettürlüyum yani kendimi begenmesen begensem fark etmez Allah bunu istemiş 

0 oy
önce (1,986 puan) tarafından

Benim8 yıl oldu tesettürden çıkalı. Hiç de pişman değilim

Kac yaşındasınız simdi

0 oy
önce (1,292 puan) tarafından

Bu senin Allaha olan inancın ve bağlılığınla alakalı 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 161 göst.
14 Ekim 2025 Moda kategorisinde Mys-2boys2girls (5,713 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 86 göst.
0 oy
0 cevap 92 göst.
0 oy
3 cevap 176 göst.
13 Temmuz 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nz_00 (50 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,279 soru

24,261,256 cevap

341,507 kullanıcı

...