0 oy
131 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (773 puan) tarafından

Kızım 6 aylık saat 21:00 da yatırıyorum saat 23 de kalkıyor ve saat 5 6 ya kadar beşik sallıyorum bırakıyorum daldığında hemen uyanıyor uykusu yoktur gezdireyim yorulsun öyle uyuturum diyorum kıyameti kopartıyor ben napiyim bana bir akıl verin cok yoruldum

6 Cevaplar

0 oy
önce (6,819 puan) tarafından

6 aylık bebek kesintisiz gece uykusuna geçemez. Çok nadirdir o aylarda uykuyu düzene koyan bebek.

Beşikte sallamayın bir kere. Sallanan bebek uyumayı öğrenemez, sersemlediği için baygın düşer. Bu yüzden de bıraktığınız an geri uyanır. 

-Reklam-
0 oy
önce (2,190 puan) tarafından

Benim 19 aylik bebek bile gece 5 6 kez uyanıyor 😶😶😶 6 aylik bebekten ne beklenir ki . Gece beslenmesini kesersek uyurmus sözde.  2 yaşını bekliyorum bakalım 

önce (1,495 puan) tarafından

2.5 yaştan birldiriyorum 11 aylıkken gece beslenmesini tamamen kesip uyku eğitimi verdim o günden beri kesintisiz uyuyoruz 

Evet tüm sağlık uzmanları eğer sağlik sorunu yoksa 6.aydan itibaren tamamen gece beslenmesinin kesilmesini önerir hem uyku kalitesi için hem dişler için hemde reflüye sebebiyet verdiği için 

önce (111 puan) tarafından

Evet bende öyle biliyorum iyi bir doktordan görmüştüm

Yurtdışında 3 aylıkken gece 1 defa beslenmesi önerilir genellikle rüya beslenmesi tercih edilir 6 aylıkken tamamen kesilir gece beslenmesi o yüzden Avrupalı bebekler bizim bebeklere kıyasla gece kolay kolay uyanmazlar

önce (2,190 puan) tarafından

Vay be 🙄🙄🙄 bizde serbest bırakıyoruz bebekleri 

Biraz öyle oluyor 

0 oy
önce (1,864 puan) tarafından

32 aylık hala geceleri uyandığı zaman oluyor 7 günün 4 günü mutlaka kalkar gece

0 oy
önce (111 puan) tarafından

6 aylık gündüz uykularını çok alıyorsa gece uyanır, gündüz ve geceyi ayırt etmeyi öğretmelisiniz, gündüz uyanıklık süresini uzatın akşam 6 dan sonra uyutmamaya çalışın, bide beslenmeyle alakalı çocuklar uyumaya bilirmiş gündüz yeterince besleniyor mu diye. 

0 oy
önce (7,123 puan) tarafından

deliksiz uykuyu doktorlar 3 yaşından önce beklemeyin derler. 

kaldı ki 6 aylık bebeğin gece beslenmesi de gerekir. 

özellikle bu dönemlerde diş sancıları başlar ve bu onları uyutmaz. 

genelde 1 yaş sonrası gece beslenmesinin kesilmesi önerilir, tabi bu bebeğin gelişimiyle de alakalı farklılık gösterebilir. 

gece beslenmesi bittiğinde biraz daha uzun uyuyabilir bebekler. 

0 oy
önce (2,635 puan) tarafından

5 ay 15 günlük kızım akşam 10 gibi uyur sabaha karşı 4yada 5de mama içip geri uyur sabahta 9 yada 10nda uyanır. Ama ben hiç bişey yapmadım hep böyleydi 😶‍🌫🤐

önce (4,560 puan) tarafından

Maşallah diyeyim 🧿 kınayım da başıma gelsin 🤭😅

önce (2,635 puan) tarafından

😌☺

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 122 göst.
0 oy
13 cevap 462 göst.
+1 oy
1 cevap 193 göst.
0 oy