0 oy
477 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,249 puan) tarafından

Kızlar. Biz üç kardeşiz. Bir abim bir ablam var. Babamın İstanbul'da dairesi var. Neredeyse bütün mülklerinde bizim de payımız var. Bekarken çok çalıştık verdik ailemize. Biz ölünce ne var ne yok satıp üçe böleceksiniz dediler bize hep. Bizde tabi Allâh gecinden versin bizim malda gözümüz yok dedik. Eşlerimizin durumu iyi. 

Abimin eşi şu sıralar İstanbul'a atandı sayılır ataması kesin gibi bir şey. Atanırsa abimle bir kaç yıl ayrı yaşayacaklar. Yenge İstanbul'da yaşayacak. Ve kira vermek istemiyormuş babamın İstanbul'daki evinde kalmak istiyormuş. Yengemi de hiç sevmeyiz. Psikolojik sorunları var gerçekten herkes bilir. Geçen ay annemi evden kovdu beddualar küfürler etti gerçekten annem haklıydı ama. Ablam dedi ki. Eğer o evde oturursa bize kira vermesi gerek. 3 e bölünecekse şuan 3/2sini bize vermesi gerek. Bana da mantıklı geldi. Belki yengemi sevseydik böyle bişey istemezdik. Gerçekten paraya ihtiyacımız yok. Ama sizce böyle bir talepte bulunsak absürt mü olur? O evi annem, biz emeklerimizle yaptık. Annemi geçen ay evden kovup şimdi gidip o evde beleşe oturcak olması bize koyuyor. Siz ne düşünüyorsunuz? 

13 Cevaplar

0 oy
önce (966 puan) tarafından

sizin aile içi ilişkilerinizle alakalı bir şey ben şahsen kardeşimle ortak olsak bile kardeşimden ya da eşinden oturuyor diye kira isteyemem istememe gerek yok yani sonuçta .

Şu an ev orada boşta duruyor. 

Kiracı varsa kirasını kim alıyor.

Eğer kiracıyı çıkarıp yengen oturacaksa kiracı kırayı kime yolluyorsa yengen de o kişiye kiraya vermeli zaten sana ya da ablana değil yani anne baban alıyorsa anne baban alacak kırayı oğullarına da evini kiraya vermeyeceklerine göre.

önce (2,004 puan) tarafından

Birşey demeye hakkin varmı canım ne olursa olsun bekarken yapılan orda.kalir  anneminde üstüne evi var mesela bende çalışıp yardım ettim harçlık alıp maaşımı hep verdim ama hakkım varda demem  yaylalik evimiz var ordada yaptrdim şeyler oldu abimin diyolar üstelik üvey ama abim en çok detsek olan abimle.benim diğer öz bacıları  dert ediyor ihtiycaim yoksa etmem sahsen hatta onun olsun ben hangi kapıyı gidip acacam baba ocagi diye düşünüyorum  annen le baban gönüllü belli tadilata sokmuş zaten ben olsam yengeme kizmam aileme kızarım anneme küfür edip evden kovmus birine veriyo diye kira istemem niye istim evlenmiş gitmişsin     vermeyin demek varken niye kira payi istiyorsunuz 

önce (2,004 puan) tarafından

Kira payi istemek yerine ailenize annenize böyle davranan birine ev açtiklari için tepki gosterseniz daha samimi olur kira payi istemeniz şuan sizi hakliyken haksiz duruma düşürür  alınma lütfen gerçek bu 

önce (1,249 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Hakaret,Tahrik

Aşağıda senin gibi düşünen insanlar var. Ama işte onlar insan gibi yazıyolar dertlerini. Senin gibi sakızı ağzında mahalle karısı üslubuyla yazmıyolar. Herkesin görüşüne saygım var. Bak bakiyim senden başka kimi terslemişim?insana insanca senin gibilere senin gibi yaklaşıyorum. Hadsiz. Terbiyesiz. 

+1

mvalla psikljisi bozuk klasik lohusaligi atlatamamis biri ile muhattap olamayacagim muhtemelen psikljin pert ne okudugunu da anlayamiyorsun. ben  mahalle agziyla ne yazmisim. sizin yaptiginiz asil cingenelik mahalle kadini davranisi hizur kacirmak aile cici fitnelik fesatlik. siz bu davranisi yaparken anlamiyorsunuz ama ne yaptiginizi soyleyince  terbiyesiz oluyorum ben:) pardonda siz yaptiginiz davranisa bi donup bakarmisiniz cirkeflik yapmak normal de cirkefe cirkef diyen mi terbiyesiz oluyor. ay valla gercekten muhattap olunmayacak kisilerei iz yengenin yerine olsam alin paranizi sisun deyip suratiniza carpardim anca bundan anlarsiniz sanirim

daha ana baba olmeden mal kulk pesine dusmus bide mahalle karisi diyor yahu. hey allahim ya 🤣🤣

-Reklam-
0 oy
önce (959 puan) tarafından

Normalde ben olsam abimin karısı istemem ama sizin durumda olsam kesinlikle isterdim. Hem anneme beddua edecek hem de malına oturacak yok artık derim

önce (1,249 puan) tarafından

Di mi bende onu diyorum. Gıcıklığına bile yapasım geliyor. 

iyide anne baba varken zaten cocuklarina soz dusmezki anne baba hayattaysa kira alacak olan onlar mal mulk anne babaninsa gorumceler olarak kira istemek olurmu ?:) onu gec abin siz kim oluosunuzda anne babami hice sayip kira istiosunuz vereceksek onlara veririz diyebilir direk abinlede araniz acilir. ben olsam sahsen ole derim size laf dusez kira vereceksem kaynanam kayinpederime veiririm siz ne karisiyosunuz derim. evler yapilirken calisip vermis olabilirsiniz de suan icin ana baba hayattaysa mal mulk onlarinsa. o evde baska bir kiraci olunca kirayi 3 e mi bolecekdi iz hatta 4 e 3 kardes bide abababa olarak 4 e mi pay edilecekdi baska kiraci olsa suan

0 oy
önce (6,301 puan) tarafından

Durumumuz iyiyse ben istemezdim. Ondan gelecek para hayırlı da olmaz söylene söylene verir size kira verecekse de. Ama huzursuzluk çıkarmaması koşulunu sunarım. Kimseye bulaşma, ailemizde huzursuzluk yaratma sessiz sedasız otur kirasız derim. Annenden de bir özür dilettiririm. 

Çok mantıklı. Bunu söyliycem. 

önce (6,301 puan) tarafından

O size minnettar olsun boş verin. Kuş kadar kira verecek belki, onu da ömür boyu söyler durur böyle tipler. Size bulaşmasın ağız tadınız olsun yeter. 

Miras üçe bölünecek. Şuan bize diğer evlerden kira gelmiyor. Hepsini babam alıyor. Alsın tabi konumu değil de. Ama şuan daha bölünmemişken bölünmüş gibi sahiplenmesi komik ya öyle değil mi? Madem öyle ya abim bize kira verecek yada diğer evlerden kiramızı alıcaz bizde 

0 oy
önce (4,316 puan) tarafından

Asla ama asla almayız babamın evinde 17 sene oturdu kardeşim kira falan ağzımıza almadık 3 kiz kardes tam tersi ömür boyu oturabilirler ordan gelecek 3 kuruş için kardeşimle.geleinimizle aramızı bozmazdim

Abimle de aramız iyi değil zaten. İkisi kafa kafaya verdi şutladılar bizi. Kız çok paragöz. Örneğin çeyizi için istediği halı o zaman bir tanesi bir memur maaşıydı. Bir ay bir odamın diğer ay diğer odamın halısını alın demişti. Babam da e biz ne yicez demişti. Abim olsa yine istemeyiz tabiki kira. Böyle bişey konuşulmaz bile. Konu yenge.. 

önce (4,316 puan) tarafından

Valla istemem gene paragöz simdi siz olursunuz aynı kefeye girmezdim

Parayı alıp anneme vermek istiyoruz. İnadına dekontunu bile atarız ona da.. İşte dediğin gibi bizim de korkumuz o duruma düşmek

0 oy
önce (10,068 puan) tarafından

Abimin karısı diye yapmaz dım ben babamın bı sözu vardır o sana kotülük yapsın sen ona iyi git oda yaptiği utansın derdi hep hem bilmiyom abime kıyamazdim ben 

Abim de aynı artık tencere kapak.. Kız annemi evden kovduktan sonra abim hiç tepki vermedi. Üstüne üstlük ertesi gün pahalı bir hediye aldı ona ödül gibi. Böyle biri 

önce (10,068 puan) tarafından

Aslında direk başka evde kirada dursa daha iyi kabul etmeyin derim ben 

Kira vermek istemiyomuş canım.. Teşekkür ederim yorumun için

0 oy
önce (4,975 puan) tarafından

Baban diyecek ki sen benim karimi evden kovup hangi yuzle benim evimde yasamak istiyorsun. Gitsin kira versin hic bulasmayin bence.

Babam da arayı bulmak istiyo. El kızı üzmeyelim diyo. Ama o hiç bize öyle saygılı davranmadı. Ama çok haklısın. Babama bunu söyliycem

Acik acik desin o ev sadece oglumun degil kizlarinda payi var. Kizlarin gonlu yok yaptiklarindan dolayi, anca kira hakkini verirsen herkese o zaman orta yol bulunabilir belki, ama baska kiraci bulup parasini yesin daha mantikli bence. Abimin hatri vs bos bence okudum yazdıklarını, annenizi ezmeyin eger gercekten hakliysa, ya da direk annen arayip sen hangi yuzle evimde oturacaksin desin

Gerçekten beni en çok siz anladınız şuan. Annem gerçekten o olayda haklıydı. Haksız olsa söylerdim valla. Annemi koruyamadık o an orda yoktum. Tepki versek ağlıyo ben buraya gelin geldim falan diye. Ama tepkisiz kalmak istemiyorum. At koşturmasın bizim emeklerimizin üstünde

Yuzu olsa zaten o olaydan sonra boyle talebi olmaz

0 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Abinin hatrına alınmaz. Eşim 4 kardeş biz kayınbabamın kiracısı ölünce o eve taşındık ne kardeşleri ne kayınbabam Allah razı olsun kira talep etmedi etmezlerde 

Aranız iyidir diye düşünüyorum. Yengemin yaptıklarından dolayı istiyoruz biz 

Yengeden kira isteyince abinize ayıp etmiş olacaksınız , eğer abinizle aranız iyiyse. Bende yengemden çok hoşlanmam anneme ettiklerinden ötürü ama abimin hatrı için güler yüz göstermeye çalışıyorum 

Yok abimle yengem şuan ayrı bi kafa yaşıyo. İkisiyle de aramız iyi değil. 

Hmm, o zaman babanız bilir ne diyelim ona danışmadan da yapamazsınız heralde 

Babam ve annem yapın diyor zaten. Hakkınız isteyin diyor

Mülk sahipleri istemekte ortak karardaysa isteyin ama bu yaptığınızı sittin sene unutmaz haberiniz olsun bide bunun lafiıyla uğraşırsınız :D

0 oy
önce (523 puan) tarafından

Başka bir kiracı varken babanız size kira veriyor muydu? Vermiyorsa bir yabancı var gibi düşünün. Veya babanızdan sizde şimdiden birer ev isteyip mirasını siz alın. Yengemde istemiş olmazsiniz

Direkt olarak o kiradan vermiyor ama ara ara yüklü harçlıklar verir. Her şey ortak der. Ama diğer kiralar bize gelmiyor. Bu evde beleşe oturmaması gerekmez mi 

önce (523 puan) tarafından

Anne babası ölünce evde oturmaya devam eden bekar kardeşten kira isteyenleri gördüğüm için ne desem bilemiyorum, aslında hakkınız tek ev o değil ise isteyebilirsiniz. Zaten aranızda bozukmus 

0 oy
önce (4,857 puan) tarafından

Eğer kira vermesi gerekiyorsa annenize versin. Benim kardeşim evli 13 yıl oldu  annemlerle aynı apartmanda oturuyorlar kira vermiyorlar . Daha aklımızın ucundan geçmedi böyle bir şey. Anne - baba hayattayken evladın hakkının olduğunu düşünmüyorum. Mal ana babanın nasıl istiyorsa öyle kullanır kullandırtır.  Ölüm hak miras helal gerisine o zaman bakılır. 

Annemde bizim gibi düşünüyor. Haklı buluyor. İsteyin diyor. 

önce (4,857 puan) tarafından

O zaman siz değil annen istesin. Mal onların çünkü. Sizin isteme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. 

0 oy
önce (250 puan) tarafından

O eve oturmasını bile istemem çünkü otursa bile kira vermiyecek başkası otursun daha iyi oda başka yerde otursun 

Teşekkür ederim canım. 

0 oy
önce (16,072 puan) tarafından

Abinle aranız nasıl 

Merhaba merhaba. Aramaz sormaz. Yardım isterim oralı olmaz. Konuşmuyorum artık pek

önce (16,072 puan) tarafından

Al birini vur öteki hesabı 

Annen ve babanla konuşun bu durumu baban anine iletsin 

0 oy
önce (24,613 puan) tarafından

Bunu annenizin düşünüp tepki koyması lazım gitsin kirada otursun diyebilir kendisini kovan geline veya benim bu evden bu kadar kira gelirim var o zaman sen kirala diyebilir ama siz derseniz kimseyi malda mülkte gözünüz olmadığına ikna edemezsiniz doğrudan karışmanız bana doğru gelmedi 

Al işte mantıklı bir yorum. Teşekkür ederim yorumun için. 

0 oy
önce (33 puan) tarafından

hem mal mulkte gözümüz yok durumumuz iyi diyorsunuz hemde sevmediginiz için bı kurusta olsa kira versin istiyorsunuz bence yaptığınız doğru değil her ne kadar sevmesenizde abinizin eşi annenizle arasında ne geçti bilemem karşı tarafı da dinlemek lazım ama alma hakkı sadece anne babaya ait onlar da almazlar dolayısıyla gelinleri olduğu için 

Annem alma taraftarı. Babam pek karışmaz ama bize bırakır 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 496 göst.
11 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
47 cevap 2,334 göst.
8 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde indigo (6,301 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 2,480 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu