Kızlar bir miktar paranız olsa, bu parayla 5-6 ay sonra üzerine ekleyip ev alma planınız olsa bu parayı nasıl değerlendirirsiniz?
Altın alsanız makas farkı, düşme ihtimali var.
Tarla,arsa,1+1 ev desen hemen satıp paraya ceviremeyiz
Faiz haram.
Altin düşmüyor ki . Külçe alıyoruz biz, dükkan satın almayı planlıyoruz.
Ben alırım düşer kesin 😂 uzun vade olsa korkmucam ama bilemiyorum
Dussede çok düşmez
O yüzden altın
altin zarar ettirmez ki
Ama kısa vadede edebilir gibi geliyor dusedebilir
Altın hiç bir zararı yok ki çok yükseliyor
Ya şuan çok yükseldi ya. Yukarıdan almış olcaz düşer diye de korkuyorum
Zaten eşimle de konuştum. İşten çıksın da kuyumcu tanıdık var ona gidip soralım dedm
Bencede canım araştırıp soruşturup öyle yapın
Altin hesabi o zaman altin hep yükseliyor zararın olmazdı faizde yemeknistemiyorsan yapacak birsey yok Türk parası tutma derim
Faiz yemek istemiyorum da eşim faizden yana riske girmek istemiyor. Ama faizde de para değer kaybediyor bence. Enflasyonun karşılamıyor faizin verdiği para.
Şimdi eşime altın alalım dersem o da düşerse eşimin çenesinden korkuyorum 😂
Ben geçen sordum 500 bin tl faizi ne kadar olur diye ayilik Türkiye iş bankasına 13 ben dedi bana şeytana uysammi dedim sonra altin aldim yani elinde yüklü miktar paran varsa 6 ay faize yatırsın iyi para gelir
Ben de altın al dicen sandım 😂😂😂 sen de şeytana uy diyorsun yani 😂
Yani iyi para altında tabi kısa vadede ztarw olur 2 milyon varsa nerden baksan 35 bine yakın faiz bu y ayda 180 bin yapar 😀
Altın alın artık altın her geçen gün artıyor. Zarar etmezsiniz korkmayın. Ben elime geçen az miktarı bile altın yapmak istiyorum. Çocukların harçlıkları birikti birkaç aydır 15 bin kadar oldu iki tane çeyrek alacağım. Çünkü tl olarak durduğu her gün zarar.
Bu aydan gelen aya zarar edebilir ama altı ay sonrasına altının zarar etmesi mümkün değil geçen ay 63 bine aldığım bileziğin aynısını bir ay sonra 70 bine aldım altı aya gram fiyatı mutlaka üç yüz beş yüz bin üzerine koyar o yüzden al sat sana zarar ettirmez külçe en mantıklısı
altın alırım.
altın kolay kolay düşmez ha düşerse ekonomi azıcık iyileşmiş demektir 😅
5-6 ay kısa vade değil ki. Altından her türlü kâr edersin 5 ayda
Ben elime ne geçerse faize koyuyorum bir şey almak gibi bir planım yok tabi. Günlük faizde olduğu için lazım oldukça çekiyorum. Ben senin yerinde olsam altın alırım ev planı için en kârlı olan altın olur değer kaybetmezsin
Altın düşme riski az olan bir yatırım
Düşse bile kalkmasını biliyor maşallah yıllardır aynı
Ajda yada kibrit alır koluma takardım
Alırsam 24 ayar külçe düşünüyorum
fona yatir . kira sertifikasi fonu her bankada var . her ay artar para faiz de degil. faiz hassasiyetin varsa. benim yok mesela nerde yuksek getiri var ben o a yatirim yaparim. ama esimin faiz hassasiyeti var asla istemez faizi o kira sertifika fonuna yatiriyor. para eksilmez artar yani borsa gibi kaynetme riskin yok
Ne kadar oluyor getirisi?
1 milyona 6 ayda yaklasik 220 bin getirir.
İyiymiş aslında. Peki düşme ihtimali var mı borsa gibi?
yok dusme ihtimali yok. yani her gun artiyor gunluk endekse gore. bugun 2 bin getiriosa ertesi gun 1300 sonra 2500 gibi gibi ama titalda hergun az yada cok getirisi var. oyle borsa gibi bir anda şak diye erimiyor yani
Tamam canım teşekkür ederim
Altın düşmez o kadar. Euro ya da dolara çevirebilirsiniz
Gram alıp atmayı düşünüyoruz biraz olan paraya
Ben döviz aliyorum
Ama dövizi şuan baskiliyorlar uzun süredir aşağı yukarı aynı duruyor
Kar ettiriyor mu?
Ya ben uzun vadeli alıyorum hemen kullanmıyorum evet kar ettim tabiki acikcaci çok hesabını da tutmadım gecen hafta araba alirken bozdurdum hepsini şimdi tekrar başladım TL den daha mantıklı altında şuan almak için yüksek en mantıklısı bana boyle geliyor
Kuveyt türkte faizsiz fonlar var ben olsam onlara yatiririm. Kısa süre içinde parayı kullanacakmissiniz. Arsa tarla veya diğerleri kısa vadede al sat hem zor hem de altında alış satış fiyatı da makas var yani.
Külçe altın al
Altından zarar eden duymadım ben hiç alırsın üç beş ay sonra bozdurursun ben sadece altın alırdım ev arsa tarzı şeyler alıp bide onun alım satım işiyle uğraşmazdım
5 6 ay için altın zarar ettirmez altın ile kazancınızı katlayabilirsiniz
1,477,299 soru
24,181,470 cevap
336,343 kullanıcı