Maşallah size, maşallah.
Böyle insanlara çok imreniyorum, sahabe-i kiram efendilerimizin de geneli sonradan Müslüman olanlardan olduğu hep ilgimi çekiyor.
Müslümanlığın içine doğmayanların aşk ve heveslerini gördükçe içine doğanların değer-kıymet bilmeyişine çok üzülüyorum. Allah size katında kıymet vermiş de islam ile şereflendirmiş.
İlim almak isteyen için hoca da çok, medrese de. Her türlü alırsınız, ister ücretli ister ücretsiz, yeter ki Ehl-i sünnet itikatından ayrılmayın.
Her meseleyi merak edeceksiniz, her bilgiyi açlıkla dinleyeceksiniz, doğru veya yanlışı teyit etme şansınız pek olmayacak. Bu sebeple evvela her müslümanın asğari şekilde bilmesi gereken itikat meselesini öğrenmek isteyin.
İtikat bozuk olduktan sonra ilminiz derya olsa ne yazar?
Bir de naçizane tavsiyemdir, hızlı uçan hızlı düşer. Hevesiniz olduğunu biliyorum, bu hevesi birden bire harcamak yerine kendinize uzun vadede bir emel, bir amaç edinip o enerjiyi senelere bölmek hem sizin hem hocanız açısından çok daha verimli olacaktır.
Bir hoca, talebesinin kabiliyetini çok net şekilde görebilir. 3 olana 5 verilmez. 1 ile başlanır, arttırılarak devam edilir.
Üstelik kişi ilim aldıkça anlayışı, basireti de açılır. Eskiden anlayamadığı şeyleri anlar olur çünkü ilim, zihni besleyen bir mefhumdur.
1,5 ayda bu kadar öğrenmek bile sizin için çok kıymetli çünkü yaşınız genç değil, çocukken alınan ilimle yetişkinlikte alınan ilim arasında taşa ve suya yazılan yazı kadar fark var. Küçüklükte öğrenilen ilim anlaşılmasa bile taşa kazınan yazı gibidir, zor silinir. Yetişkinlikte öğrenilen ilim de suya yazılan yazı gibi, sabitlemedikçe bir dalgada silinir gider. O sebeple hocanıza güvenin, birden bire tüm ilmi almaya kalkmayın.
Merdiven basamak basamak çıkılır, birden 1.basamaktan 12.basamağa ayak basılamayacağı gibi, gözümüz ufuktan ileriyi göremeyeceği, kulağımız belli bir yerden iletişimi işitemeyeceği gibi akıl da aynı şekilde ilk başta sınırlı olarak bilgi depolar.
Kas gibi, zorladıkça güç kazanan bir zihnimiz var.
Örneğin hafızlıkta ilkten sayfa üçe bölünürken, ilerilerde artık 3 sayfa birden ezber vermeye başlarsın. Sebebi de kendini yavaş yavaş büyütmektir.
Merak ettiğiniz bir mesele olursa sormaktan çekinmeyin, Rabbim ilminizi de, ihlasınızı da, amelinizi de Ehl-i sünnet itikadından şaşmadan arttırsın. Amin.