+4 oy
1,200 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Utanarak yaziyorum ama ben musluman değildim. Simdi musluman olmaya karar verdim yaklasik 1.5 ay once ilme yoneldim ve kuran kursuna yazildim kurana gecmek uzereyim. Ayni sekilde ilim dersi de aliyorum bir hafiz abladan. Bana acele etme diyor yavas yavas ogreneceksin diyor ama cok yavas ilerliyoruz. 1.5 ayda sadece kelime-i şehadet, islamin sarti, imanın sarti. Abdestin farzı ve bir kac hadisi serif ogretti 

Namaz kilmayi ogrendim, Sübhaneke, Fatiha, Felak-nas, ettehiyyatu,salli barik, Rabbena , ihlas surelerini ezberledim namaza basladim şuan Tebbet süresini ezberlemeye başladım bununda çok önemli olduğunu söyledi hafız olan abla

Bunlardan baska hiç birşey bilmiyorum kızlar, hiç birşey hiç altyapı yok ben daha neler öğrenebilirim? Çok hevesliyim heyecanliyim surekli yapmak istiyorum ilerlemek daha cok sey ogrenmek istiyorum gerek islami gerek dinimizi. Yani caiz kelimesinin anlamini bile yeni ogrendim oyle soyleyeyim hic birsey bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz kurstan ek neler yapabilirim

23 Cevaplar

+5 oy
önce (8,324 puan) tarafından

Hızlı koşan at çabuk yorulur derdi annem . Acele etme farzları sünnetleri yerine getir sonrasında her şeyi sindire sindire öğren . İlim dipsiz bir kuyu. İmamı Azam  Efendi'nin bir sözü var Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydim başım göğe ererdi diye ki ne kadar büyük bir âlim kendisi . 

Rabbim mübarek etsin. Hoş geldin İslam'a. 

önce (4 puan) tarafından
+1

Hos buldum guzel yorumun icin tesekkur ederim canim ❤️ elimden geleni yapacağım insallah cok hevesliyim 

-Reklam-
+5 oy
önce (1,969 puan) tarafından

Maşallah size, maşallah.

Böyle insanlara çok imreniyorum, sahabe-i kiram efendilerimizin de geneli sonradan Müslüman olanlardan olduğu hep ilgimi çekiyor.

Müslümanlığın içine doğmayanların aşk ve heveslerini gördükçe içine doğanların değer-kıymet bilmeyişine çok üzülüyorum. Allah size katında kıymet vermiş de islam ile şereflendirmiş.

İlim almak isteyen için hoca da çok, medrese de. Her türlü alırsınız, ister ücretli ister ücretsiz, yeter ki Ehl-i sünnet itikatından ayrılmayın.

Her meseleyi merak edeceksiniz, her bilgiyi açlıkla dinleyeceksiniz, doğru veya yanlışı teyit etme şansınız pek olmayacak. Bu sebeple evvela her müslümanın asğari şekilde bilmesi gereken itikat meselesini öğrenmek isteyin.

İtikat bozuk olduktan sonra ilminiz derya olsa ne yazar?

Bir de naçizane tavsiyemdir, hızlı uçan hızlı düşer. Hevesiniz olduğunu biliyorum, bu hevesi birden bire harcamak yerine kendinize uzun vadede bir emel, bir amaç edinip o enerjiyi senelere bölmek hem sizin hem hocanız açısından çok daha verimli olacaktır.

Bir hoca, talebesinin kabiliyetini çok net şekilde görebilir. 3 olana 5 verilmez. 1 ile başlanır, arttırılarak devam edilir.

Üstelik kişi ilim aldıkça anlayışı, basireti de açılır. Eskiden anlayamadığı şeyleri anlar olur çünkü ilim, zihni besleyen bir mefhumdur.

1,5 ayda bu kadar öğrenmek bile sizin için çok kıymetli çünkü yaşınız genç değil, çocukken alınan ilimle yetişkinlikte alınan ilim arasında taşa ve suya yazılan yazı kadar fark var. Küçüklükte öğrenilen ilim anlaşılmasa bile taşa kazınan yazı gibidir, zor silinir. Yetişkinlikte öğrenilen ilim de suya yazılan yazı gibi, sabitlemedikçe bir dalgada silinir gider. O sebeple hocanıza güvenin, birden bire tüm ilmi almaya kalkmayın.

Merdiven basamak basamak çıkılır, birden 1.basamaktan 12.basamağa ayak basılamayacağı gibi, gözümüz ufuktan ileriyi göremeyeceği, kulağımız belli bir yerden iletişimi işitemeyeceği gibi akıl da aynı şekilde ilk başta sınırlı olarak bilgi depolar.

Kas gibi, zorladıkça güç kazanan bir zihnimiz var.

Örneğin hafızlıkta ilkten sayfa üçe bölünürken, ilerilerde artık 3 sayfa birden ezber vermeye başlarsın. Sebebi de kendini yavaş yavaş büyütmektir.

Merak ettiğiniz bir mesele olursa sormaktan çekinmeyin, Rabbim ilminizi de, ihlasınızı da, amelinizi de Ehl-i sünnet itikadından şaşmadan arttırsın. Amin. 

önce (58 puan) tarafından
+1

Post sahibi değilim ama yorumunuz tavsiyeleriniz çok güzel hayatınız tavsiyeleriniz kadar güzel olsun Allah razı olsun  yazdıklarınızı okurken duygular bana geçti resmen içim heyecan doldu nedense 

önce (4 puan) tarafından

Allah razi olsun insallah canim. Benim carsafli arkadasim vardi onun hos sohbetleri sayesinde musluman oldum. Benim inancimi sormadi hic. Yasam tarzimi sorgulamadi kitafetime tarzima hic yorum yapmadi bana cok guzel arkadas oldu . Ben onunla konustukca icime o ask geldi sonra birgun dedim ki ayse ben musluman olmak istiyorum cok heyecanlandim o an . Arkadasimda agladi. Ben 30 yasindayim kokenim turk yurt disinda doğdum ama muslumanlikla ilgili kimse hos yaklasmadi bana o yuzden cok gec oldu .  Sizin tabsiyenize uyacagim acele etmeyegim. İtikat nedir bilmiyorum arastiracagim ama bu hocami carsafli dedigim arkadasim onerdi kendisi hafiz ve çok ilimli bilgi sahibi bir hoca oldugunu soyledi sonradan o hafiz hoca ucretli oldugunu soyleyince hayir diyemedim basta korktum acaba yapabilirmiyim o kadar para verecegim diye ama asla pisman olmadim, bana ezber yaptirmiyor hocam hep diyor ki Esi ezber yapmayacaksın her gun calisacaksin diye ondan cok cabuk ilerledim elifbagda, bide tecvidli ogreniyorum direk . Hocamin kefili arkadasim oldigu icin bende guvendim  . Hocamda bana kiziyor esi niye bu kadar acele ediyorsun yavas yavas ogreneceksin acelen yok diyor😂

+4 oy
önce (5,301 puan) tarafından

Doğduğundan beri Müslüman olup bunları bilmeyenler bile var

1.5 ayda çok güzel öğrenmişin maşallah sana

Mübarek olsun Rabbim İslam'a layık kul olarak yaşayıp bu dünyadan göçmeyi nasip etsin 🤗 

Yeni Müslüman olmuşun şuan yeni doğmuş gibi tertemizsin. Benim için de dua eder misin Rabbim kalbime ferahlık versin doğru yoldan ayırmasın bizleride.

Hadis kitabı var riyasüz salihin onu alıp okuyabilirsin

Kur an Kerim mealini okuyabilirsin kendine bi sayı belirle örneğin günde 5 sayfa meal.

İlk okuduğunda belki bazı ayetleri anlayamazsın okuya okuya anlamaya başlıcaksın Emin ol

önce (4 puan) tarafından
+1

Allah razi olsun canim allah sana ferahlik versin insallah canim. Mutlaka alacagim hatta simdi siparis verecegim 

Meal ne demek canim turkcesimi ? 

önce (5,861 puan) tarafından

Evet Türkçesi 

+1

Evet Türkçe açıklaması. 

Diyanetin olursa daha iyi olur .

önce (4 puan) tarafından
+1

Tesekkur ederim canim allah razi olsun onada nakacagim insallah

+3 oy
önce (5,697 puan) tarafından

Cok sukur bin sukur cok sevindim senin adina cok mutlu oldum gercekten namazlarini aksatma bu surecte bol bol kaza namazi kil yavas yavas hepsi olacak Allahin izniyle bi anda olmaz ama iste yeter 

önce (4 puan) tarafından
+1

Kaza namazi nasil kiliniyorki canim? Sureleri ezberledigimden beri kiliyorum cok sukur. Bende biranda olsun daha çok bilgiye sahip olayım diye istiyorum cok hevesliyim evde hep sureleri acip dinliyorum cok baska bir rahatlama oluyor

önce (5,861 puan) tarafından

Kaza namazlari sadece farz namazlari kılıyorsun sünnetler haric sadece fazlari kılıyorsun yani 

+1

Hangi namazin kazasini kilcaksan o namazin farzini kilsr gibi kilcaksin tek fark niyet ederken kaza namazi diye niyetlenoyodun misalen aksam namazi olsun niyet ettim aksam namazinin kazasini kilmaya not tut ne kadar kildigini hesapla surekli kac gunluk kilabileceksin bakalim o manevi yetersizlik hissin varya daha fazlasini yapayim istiyosun ya buyur istedigin kadar kaza namazi kil yanlis bilmiyosam ilk regl oldugun gunden itibaren kilmadigin namazlarin kazasi farz suan sana emin degilim @Alaska ya danisalim ama yinede ne kadar kilarsan o kadar rahatlarsin o boslugunu doldurur namaz

önce (0 puan) tarafından
+1

Yeni müslüman olan kişiye kaza namazı gerekmez

+1

Bende kılmaz die biliyorum. Çünkü yeni doğmuş gibi tertemiz oluyor .

+1

O da olabilir kesin bilgim yok ysnlis yonlendirmek istemem 

önce (4 puan) tarafından
+1

Benim hocamda bana dedi Yeni dogmus bebek gibisin suan. Ölsen gunahsiz gidiyorsun dedi ama ben normalde cok günahkar bir insandim cok kotu yollardan gectim acikcasi vicdan azabı bile cekiyorum

+1

Sen şimdi eskiyi unut dillendirme

Rabbim seni bağışlıyor okadar çok merhametli ki bütün günahlarını siliyor.yeni bir sayfa açıyor

Tesettürüne dikkat et namazlarını düzenli kılmaya çalış önümüzde Ramazan ayı var Şubat'ta ozamn daha huzurlu hiisediceksin 1 ay oruç tutmak çok iyi gelicek emin ol 🤗

önce (4 puan) tarafından
+1

Tesetturlu degilim canim allah nasip ederse girecegim insallah 

Evet ramazanda da oruc tutacagim sabirsizlikla bekliyorum ❤️

+1

Oyledir o zaman ama ben senin hikayeni merak ettim ne oldu da musluman oldun

önce (4 puan) tarafından

Allah razi olsun insallah canim. Benim carsafli arkadasim vardi onun hos sohbetleri sayesinde musluman oldum. Benim inancimi sormadi hic. Yasam tarzimi sorgulamadi kitafetime tarzima hic yorum yapmadi bana cok guzel arkadas oldu . Ben onunla konustukca icime o ask geldi sonra birgun dedim ki ayse ben musluman olmak istiyorum cok heyecanlandim o an . Arkadasimda agladi. Ben 30 yasindayim kokenim turk yurt disinda doğdum ama muslumanlikla ilgili kimse hos yaklasmadi bana o yuzden cok gec oldu .  Sizin tabsiyenize uyacagim acele etmeyegim. İtikat nedir bilmiyorum arastiracagim ama bu hocami carsafli dedigim arkadasim onerdi kendisi hafiz ve çok ilimli bilgi sahibi bir hoca oldugunu soyledi sonradan o hafiz hoca ucretli oldugunu soyleyince hayir diyemedim basta korktum acaba yapabilirmiyim o kadar para verecegim diye ama asla pisman olmadim, bana ezber yaptirmiyor hocam hep diyor ki Esi ezber yapmayacaksın her gun calisacaksin diye ondan cok cabuk ilerledim elifbagda, bide tecvidli ogreniyorum direk . Hocamin kefili arkadasim oldigu icin bende guvendim  . Hocamda bana kiziyor esi niye bu kadar acele ediyorsun yavas yavas ogreneceksin acelen yok diyor😂

Ben bu uorumu baskasina yazmistim canim hikayem bu sekilde aslinda bu kadar kisa degil cok anilarimiz var ama kisaca yazmak istedim

MasaAllah SubhanAllah gozlerim dolu dolu okudum Rabbim yolundan ayirmasin insaAllah iste hep diyorum dinimizi guzellikle ogreten olmali guzel bi ornek olmak guzellikle tatli dille analtmak lazim ki insanlara faydamiz olsun tam senin durumun iste karsindaki kisiler kati kuralci asik suratli hatta siddete meyilli olsalardi sen secer miydin islamiyeti aslinda islamiyet hos goru dinidir kimseyi yargilamak bize dusmez hak yol burasi diye davet etmekten baska bi gorevi yok hic bir muslumanin cok mutlu oldum senin adina da tek anlamadigim konu ucretli olan ne 

önce (4 puan) tarafından

Hafiz abladan ucretli kuran dersi aliyorum canim aylik ucret oduyorum haftada 2 gun gidiyorum derslere . Tecvidli elifbag ogretiyor ayrica bide ilim dersi veriyor 

Hmm anladim canim Rabbim ilmini artirsin imanini kuvvetlendirsin amel aski nasip etsin insaAllah 🤲

+3 oy
önce (6,963 puan) tarafından

Utanılacak bir şey yok ne güzel doğru yolu bulmuşsun doğuştan müslümanım deyip senin yaptığın şeyleri yapmayan ezberlediğin duaların hiç birini bilmeyenler var Rabbim daim etsin herkesi doğru yola çevirsin inşallah

önce (4 puan) tarafından
+1

Guzel yorumun icin tesekkur ederim canim amin inşaallah 

+3 oy
önce (50 puan) tarafından

MAŞALLAH 

Burda gördüğüm en güzel post bu ❤️❤️❤️

önce (4 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun canım ❤️

+2 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Dini kitaplar alıp okuyabilirsiniz, peygamberimizin hayatını okuyabilirsiniz , hadis kitabı edinip okuyabilirsiniz, youtuba da videolar izleyebilirsiniz, Rabbim mübarek etsin :)

önce (4 puan) tarafından
+1

Allah razi olsun canim nereden baslayacagimi bilmiyorum kiziyor hocamda bana acele etme herşeyi ogrenerek ilerlicez diye ama sabirsizim heyecanliyim istiyorum zaten ogrettigi herseyi ogrendim ezberledim

+2 oy
önce (8,350 puan) tarafından

Maşallah canım çok sevindim senin adına. Emin ol çoğu Müslüman, bu bir buçuk ayda öğrendiğin şeyleri bile bilmiyor. Bence hocanı dinle acele etme. Hem öğrenip hem hayata geçirmeyi hedefle. Acele etme bütün bilgileri bir anda yüklemeye çalışırsan beynin eroor verir 

önce (4 puan) tarafından
+1

Guzel yorumun icin tesekkur ederim canim allah razi olsun. Hocam ucretli oldugu icin aylarca kalacak durumum yok o yüzden bende kendime birseyler katmak istiyorum ondan bide cok hevesliyim ❤️

+1

Ücretsiz ders veren hocalarda vardır bence iyice araştır Ehl-i sünnet hoca olsun 

Ricam ederim bu arada Allah sendende razı olsun 

önce (4 puan) tarafından
+1

Suan ki hocam hafiz canim cok memnunum bunuda arkadasim tavsiye ettigi icin gidiyorum ve dersler cok konforlu 26 aylik kizim var evinde ders veriyor oyun alani falan var kizim çok rahat duruyor ve bireysel ders veriyor bide direk tecvidli ogretiyor ondan degistirmekte istemiyorum ama iyice kurana gecip ilerledikten sonra ucretsiz bulursam oraya yazilcam b

önce tarafından düzenlendi
+1

Hakkında hayırlısı olsun inşallah 🩷🩷

+2 oy
önce (17 puan) tarafından

Maşallah maşallah canım inan çok sevindim senin adına inan çok güzel öğrenmişsjn kısa sürede bu kadar bilgiyi helal olsun daim olsun.her sohbeti her hocayi dinleme kafan karışmasin ortalık sahte şarlatan hoca ile dolu en önemlisi hangi MEZHEPTENSİN  onu bilip öğrenmen gerekenler var şimdilik aklıma gelenler bunlar 

önce (4 puan) tarafından
+1

Tesekkuler canim allah razi olsun hanefi mezhebi ama henuz tam bilgi sahibi degilim 

+1 oy
önce (3,581 puan) tarafından

Ztn agır agır ılerlemen daha saglıklı cunku cok fazla ogrenmen anlaman gerek ne kadar saglam ılerlersen o kadar senın ıcın ıyı olur peygamberlerın hayatlarını arastır oku kuranı kerımın mealini dıkkatlıce oku yaptıklarını durmadan tekrarla 

önce (4 puan) tarafından
+1

Gittigim hoca ucretli canim aylarca kalacak durumum yok maalesef bende bir yerden baslamam gerek

+1 oy
önce (2,334 puan) tarafından

Peygamber efendimizin hayatı kitabı var onu alıp okuyabilirsin istersen link atarım  duaların coğu namaz kitapcıklarında var ordan ezberleyebilirsin 

önce (4 puan) tarafından

Dualari ben hoca ile ilerliyorum canim ilim dersi istiyorum sadece 

+1

https://ty.gl/fqt278lmxutzw

Ben bu kiitapları hediye almıstım arkadaşıma peygamber efendimizin hayatı 2 kitaptan olusuyo içinde hadislerde varmış arkadasın cok istiyodu doğum günü hediyesi olarak almıstım 

önce (4 puan) tarafından

Uygunmusta canim siparis veriyorum tesekkur ederim ❤️ 

Hayırlı olsun 😇😇 

+1 oy
önce (4,360 puan) tarafından

50 yıllık Müslüman olup senin 1 bucuk ayda ogrendiginizi bilmeyen var asil onlar utanmalı. Ne kadar hızlı öğrendiğin degil neyi ne kadar öğrendiğin onemli ve gerçekten öğrendiysen bu hic de az bir ilerleme degil. Rabbım hepimize örnek Müslümanlar olabilmeyi nasil etsin. 

Sizin icin de hayirli mübarek olsun 💞💞

önce (4 puan) tarafından

Teşekkürler canim guzel yorumun icin amin insallah cok tesekkur ederim ❤️ 

+1 oy
önce (137 puan) tarafından

Yani anlayamadim neyi sorgulamislar farzet ki burada doğdun Müslümansin sanki bizim burada tüm Müslümanlar herşey biliyor şuan öğrendiklerinin çeyreğini bilmeyenler var aramızda çok güzel ilerlemiş sin dolu dolu anlayarak ilerle ben Müslümanim ve Arapça okumayı bilmiyorum henüz öğrenemedim mesela sana nasip olmuş devamı gelir inşallah yolun açık olsun kardeşim 

+1 oy
önce (668 puan) tarafından

Rabb'im daim etsin inşallah canım benim hoş geldin İslam'a ❤️🥰

0 oy
önce (409 puan) tarafından

Hayirli olsun adına sevindim canım 

Türkçe mealli Kuranı Kerim alıp yavaş yavaş okuyabilirsin 

İlmihal kitabı alıp okuyabilirsin 

önce (4 puan) tarafından

Allah razı olsun canim tesekkur ederim 

önce (409 puan) tarafından

Rica ederim canım 

0 oy
önce (861 puan) tarafından

Benim eşimde sonradan müslüman oldu siz gibi oda sürekli acele ediyordu ama hocası her seferinde uyardı acele edersen kafan karışır gercekten alman gereken bilgiyi anlayarak değil ezberleyerek alırsın ve buda unutmana sebep olur diye lütfen acele etmeyin şuan hocanızın sözünden çıkmayın onun programı ile ilerleyin

önce (4 puan) tarafından

Dualari elifbagi hoca ile ilerliyorum canim ama dersleri ucretli aliyorum tecvidli ilerliyoruz direk, aylarca ucretli kalacak durumum yok o uuzden kendimde birseyler katmak istiyorum kendime 

önce (861 puan) tarafından

Üzerine eklemek istemeniz güzel bişey fakat temeliniz yokken üstüne ekleyeceğiniz şeyler sizi zorlar hem kafa karışıklığına hemde sağlıksız altyapı ile ilerlemenize neden olur şöyle yapabilirsiniz önce kuranı Türkçe okuyun sonra hadisler ile ilgili kitaplar okuyun sonra dua kitapları sonra Arapça öğrenin sıralama ile ilerlerseniz bilgileriniz kalıcı olur

önce (4 puan) tarafından

Arapcayi suan ogreniyorum canim kurana gecmeye az kaldi dedigin gibi yapayım ben kendimi zorlamadan ilerlemeye calisayim yorumun icin tesekkur ederim ❤️ 

0 oy
önce (7,291 puan) tarafından

Türkiye'de doğmadın mı

Evet öyle ama çoğunlukla Türkiye'de müslüman olarak yetiştirirler aileler diğer ülkelerde farklı 

önce (4 puan) tarafından

Benim kokenim zaten turk ama babamin annesi babasi öldügu icin kimse ile gorusmuyoruz. Yukaridada benzer soru var anlamadigim sey neden sorguluyorsunuzki benim soedugum soru bu degildi

Merak ettiğim için sordum. Çünkü genelde Türkiye'de müslüman olarak yetiştiriyorlar çocukları o yüzden merak ettim

önce (668 puan) tarafından

Bizim renklihatira'ya sinirlenip seni yanlış anlamış sanırım Pakize 😂 kadın gene depar atıyor postta

Her zamanki gibi 🤣

0 oy
önce (3,328 puan) tarafından

Allah mübarek etsin neden dersi ücretli alıyorsun anlamadım online mi camilerin Kur'an kursuna gidebilirsin Arapça mi okuyorsun dersleri 

Tavsiye olarak siyer ve ilmihal oku 

İlk zaman çok heyecan olur sen emin adımlarla ilerle

önce (4 puan) tarafından

Allah razi olsun insallah canim. İlk basta oyle denk geldi ucretli oldugunu bilmeden tamam dedim sonradan birşey diyemedim ondan dolayı evde ders goruyorum 

Evet arapca tecvidli okuyorum daha kurana gecmedim canım 

önce (3,328 puan) tarafından

Onu sormadım ilmihal dersini mesala Arapçadan mi okuyorsun yani Arapça çözümleme mi yapıyor hoca

0 oy
önce (260 puan) tarafından

Muhammed Emin Yıldırım YouTube kanalı var onun bütün videolarıni izlemeni öneririm 

önce (4 puan) tarafından

Bakacagim canim tesekkur ederim allah razi olsun 

0 oy
önce (111 puan) tarafından

"Maşallah, hayırlı olsun. Rabbim imanını daim etsin, kalbine huzur versin 🤍

önce (4 puan) tarafından

Amin insallah canim cok tesekkur ederim ❤️ 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 142 göst.
5 Mart 2023 Diğer kategorisinde Minikkedi (106 puan) tarafından soruldu
0 oy