0 oy
199 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (66 puan) tarafından

Arkadaslar oglum 5 yasinda. Bazen oyuncak yuzunden kreşte uzuluyor yani arkadasi bi oyuncakla oynadimi o benim ben oynicam gibi.

Arada böyle yapio. Eski kreşte böyle yapiirdu sonra cocuklar oglumu dövüyorlar di bende degiistirdim. Bugun ögretmeni dedi biraz uzulmus oyuncakla oynamadiginda bende beraber oynayin oglum dedim iyi gunler sonra dedim ögretmene 

Artik biktim gercekten ne yapacagimi sasirdim fazlami abartiyorum yoksa cocuktur.ogluma söyluyorum beraber oynayin oda dior o bana toprak attik oyuncak atti gibi. Yani sizce ne yapim 

Cok az uzuldu  dedi ama biz ögretioruz dedi ögretmeni. Sizce ögretmeni bilgi verdi yani uzuldu die yoksa sorun olarak mi gördu? Yoksa iyi bugun iyi gecti dedi

Sizce ne yapim kafam hic rahar deil.fazla konusmadim.

5 Cevaplar

0 oy
önce (4,779 puan) tarafından

Demek ki senin çocuğunun problemi var. Diğer kreşte de aynı olaylar yaşadıysa problem çıkaran senin çocuğun maalesef. Eğer sen tek başına bu sorunu aşamıyorsan pedagog desteği al o sana yolunu gösterir. 

önce (66 puan) tarafından

Yani uzuluyor hep ,hep benim istegim olsun gibi olmayinca uzuluyor. 

Yani sence pedagog yardimimi aliyim canim yoksa normal mi?

Peki canim ögretmeni bidaha yine dediginde ne diyim? Yoksa almaya gittimde kreşten ne diyim

Hep onun dediği olamaz canım. Orası onun evi değil yaşı da küçük değil sürekli anlatman lazım , öğretmene de söylersin böyle böyle nasıl bir yol izleyelim diye eğer okulda rehberlik öğretmeni varsa onunla görüş durumu ona anlat yardımcı olurlar ona göre. Yoksa okul hayatı boyunca hep atkadaşları tarafından sürekli dışlanır ve evet pedagoga git mutlaka

Tamam canim bidahakine ögretmeni derse ozaman derim nasil bi yol izlim die öyle dimi?kendisi bisey demeden bisey demem.

Diorum oglum bidaha öyle yapma hatta biraz kizdim yani bune die.

Nasil bir dille söylim sen olsan nasil bir cumle kurardin canim  ogluma?

Bilmiyorum ki ben nasıl davranırdım. Benim kızım da 3 yaşında. Muhtemelen bu şekilde davranmaya devam ederse onunla kimsenin oynamayacağını , kimsenin arkadaşlık yapmacağını söylerdim. Bir de tek çocuksa siz de her denileni yaptıysanız bu huy haline gelmiştir . Her dediğinin istediğinin olmayacağını sizin de davranışlarınızla göstermeniz gerekiyor. 

Tamam canim 

-Reklam-
0 oy
önce (3,979 puan) tarafından

Siz bu durumu fazla abartıyorsunuz gibi. Her zaman sizin çocuğunuzun istediği olamaz ki. Önceki kreşte de aynı sorunu yaşamışsınız. Benim kızım 3 buçuk yaşında. Geçen okulda şu bisikleti istiyorum deyip diretmiş. Öğretmeni bana söyledi, ben de kızımla konuştum. Şuan için halloldu görülüyor. Sizin de oğlunuzla bunu sık sık konuşmanız lazım. Ki yaş olarak da büyük. Anlayabilecek yaşta. 

Tamam canim öyle yapiyorum canim Insallah duzelir 

0 oy
önce (7,069 puan) tarafından

Kıyamam oda çocuk ama tutum yanlış. Acaba paylaşmayı mi bilmiyor. Çocuğunla konuşmam lazım anlayabilecek yaşta diye düşünüyorum yoksa böyle çok üzülür ya bu böyle devam eder 

Evet canim anlatiyorum ama evet dior iste oraya giidincr bakalim ne yapacak walla artik negatif duymaktan biktim. Bu oglumun bu huyunu hic sevmiyorum. Sence nasil bir dille diyim?

Kardeşi falan varmı  acaba 

Bn kendi kızımdan yola çıkmak istiyorum ya öyle değil ama öyle biri olsaydı her zaman daha sıcak daha yumuşak davranabilirim bir dakika kızım insan kardeşlerine böyle davranmaz hep birlikte oynayalım sürekli dile geitirdim en son çare böyle yaparsan bizi istemezler derim 

Evet canim var 3 yasinda onada arada yapar ama evde idare ediorum ama kreşte kimin umrunda.eski kreste dövduler en son oglumu cocuklar oyuzden 1 kac ayy psikolojim bozulmus tu.simdi de ayni seyler olsun istemiyorum. Net bir dille anlattim bakalim canim ama artik yoruluyorum canim anne olmak cok zor. Ustune bide uzuldugunu duymak ve yanlis bisey e uzulup zor olmasi dahada beni yoruor canim. Bu huyundan vazgecmesi lazim paylasimi anlamasi lazim

Kardesimde varmış paylaşımcı olması lazım aslında   .

Çok çok iyi anlıyorum seni  her anne öyledir bnde çok üstüne dusenlerdeenm.

Ama bişey diyim mi gerçekten çok düşmemek gerek üstüne çocukların daha rahat ve özgür olabilyrlar kendini savunabiliyorlar biz çok pimpirikliyiz aslında benim de kızım bugün sınıfta sınıf dediğim anaokulunda oyun alanında çocuklar oyun oynarken yüzüne top değmiş iki defa geldi bana anlattı benim de çok moralim bozuldu hoca ile konuştum aslında oyun oynadıkları için öyle olduğunu söyledi üzüldüm ama kızım ağladıktan sonra yine tekrar oynamaya başlamış onlarla çocuk ne yapabilirim eğer bu devam ederse tabii ki önlem alınmalı Rabb'im inşallah gönlüne ferahlık versin senin de ❤️💓🌸

Amin canim ❤💕bende aynen iste kafama oyuncak atti anne kresteki cocuk dedi diye kresi degistirdim cunku ogluma kimse bisey yapmasin die. Herseyde uzuluyorum.bu sefer psikolojikmen esimle tartisiyorum gunum kötu geciyor.eniyisi biraz salmak galiba Rabbim cocuklarimizi korusun

Amin amin cnm benm 

0 oy
önce (2,168 puan) tarafından

Evde kendi çocuklarımızı pamuklara sarıp büyütüyoruz ama maalesef dışarısı acımasız.  Cocuk bunu yasaya yaşaya ogrenicek.  Bu konuyu çocuğuna hiç açma. Okulda bunu yapma şunu yapma diye kısıtlama lafını dahil etme .onun yerine ikiniz evde oyun kurun .sıra ile oynayın bir oyunu . Mesela kırmızı araba ilk önce senin olsun sen oyna .sonra sıra sende deyip ona ver .onun süresi bitince ikaz et şimdi sıra bende diye .böyle böyle zaman alır ama öğrenir.  

önce (2,168 puan) tarafından

Bu arad sen çocuğuna istediğin kadar yapma böyle davranma vs de .seni algılıyor anlıyor ama uygulamaz 5 yaşındaki çocuk.  Kendi cocugumdan örnek veriyim .oğlum koşma evde diyorum tamam kosmuyorum diyor bir yandan da koşuyor. Bunun gibi bir şey. Uygulamalı anlar o yasta çocuk. Adı üstünde çocuk yani . Sıkma canını 🫠

0 oy
önce (5,993 puan) tarafından

Bence olmasi gerekeni anlatip biraz kendine birakin. Surekli en ufak meselesinde ogretmenle gorusmek bile ufacik seyleri buyutmelerine sebep oluyo bence. Bir de surekli uzulmesin kirilmasin diye her dedigi oluyosa evde, kreste de aynisini ister. Bi cocuk hayiri veya olmazi bilmeli. Denge olmazsa hep sikinti yasar veya yasatir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 189 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,398 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 153 göst.
+2 oy
11 cevap 512 göst.
+4 oy
17 cevap 439 göst.

Kategoriler

1,476,724 soru