0 oy
444 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,899 puan) tarafından

bir insan dehb'li olduğunu 35 yaşında farkedebilir mi? 

instagramda reels kaydırırken ara ara karşıma dehb üzerinden bilgi veren videolar çıkıyordu. o videolardaki şeylere baktığımda "e bu benim" demeye başladım. 

tabii ki instagramdan kendime teşhis koymuyorum ama kafam fena karıştı. 

çocukluğumu düşündüğümde annem benim sakin bir çocuk olduğumu söyler ama aslında içime kapanık biriydim, hala öyleyim. kendi kendime yaşarım her şeyi ama tehlikeli şeyler yaptığım da oldu, ciddi yaralanmalarım mevcut. 

bazı resimler atıyorum, buradakilerin hepsi var bende

özellikle gece gelen enerji eşimin bile dikkatini çekiyor. Gün içinde ne kadar yorgun olursam olayım saat 10dan sonra enerjim artıyor, deli gibi temizlik yapmaya başlıyorum, bir yerler açık plsa çıkıp gezeceğim falan duramıyorum. 

evi temizlerken çok dağıtıyorum sonra temizlerken bir şey dikkatimi çekiyor ona dalıyorum. 

elektrikli süpürge açmışken, pencerenin kenarındaki bir leke ile belki 1 saat uğraşıyorum. sonra süpürme işi kalıyor. 

saat 2 de işim vardır sabah 8de kalmışımdır ama ben o gün hiçbir şey yapamam. yemek bile yemem nerdeyse saati beklerim. 

image

image

image

image

image

image

image

15 Cevaplar

+2 oy
önce (3,315 puan) tarafından

Bunu bir psikolog ile görüşsen daha iyi olur bence

önce (5,899 puan) tarafından

yok zaten niyetim o yönde ama bu zamana kadar zaman kaybı yaşamış olmak korkuyor beni

Bence geç değil hastalığı tam bilmiyorum ama belki yavaşlar belki yoktur 

-Reklam-
+2 oy
önce (17,382 puan) tarafından

Sen = ben olabilir mi acaba. Bende kesin var bende diyorum ama kimseye demedim  daha. 

😂😂 eşim şüpheleniyor benden 😅

+2 oy
önce (70 puan) tarafından

Altay cem Meriç in YouTube da videoları var adamda 35 küsür yaşında dehb olduğunu anlamış anlatım videoları var bakmanızı tavsiye ederim 

bakayım teşekkür ederim 🤗

+1 oy
önce (59 puan) tarafından

O zaman bende dehbliyim hepsi beni anlatıyor 

böyle düşününce bazı şeyleri yapamamış olmam daha mantıklı geliyor ama bu saatten sonra toparlayabilir miyim😂

Bir kaç vidio baktimda beni ne kadar cok anlatıyor kizzz 

fhahakdhaha farkındalık yarattım😂😂

Odaklanma sıkılma baskiyamama dinleme konusunda vs sabır yok bir videoyu baştan sona izliyememe cok çabuk sıkılmak 

reels olayı daha da artırdı bence. yemek videoları izleyemiyorum, kısa varsa onu izliyorum veya video hızını artırıyorum.

mesela az önce eşim bie şey anlattı, o da detay anlatmaya bayılır uzatır böyle, çatlamaya geldim dinlerken😂 

Bir diziyi izliceksem sürekli ilerletiyorum veya diyelimki bir videonun sonunda maddeleri sayacak ama çok yavaş anlatıyor ilerletiyorum sonuna bakıyorum kitap okumaktan cok sıkılıyorum 

Kendimi tembel diye cozumlerken meğer hastaymisim sjsjs 

televizyondan izleyemem dizileri, boş sahneleri atlamam lazım😂😂

gerçekten aynıyız gibi😂

kitap okumaya başlamak 3 ayımı alır, bir başlayayım aynı gün bitirmeden bırakamıyorum, kalın bir kitap seçtiysem vay halime😂

Bir kaçtır benimde karşıma çıkıyor du ama hiç öyle derin düşünmedim ama smdi sen aydinlattin daha saysam roman olur sjsjs 

Sus kız ne yapcaz smdi sjsj

önce (835 puan) tarafından

ben mesela aksamlari en full dikkat takip ettigim dizide bile illaki telefonla ugrasirim alip elime arada bi. diziye odaklanmis halimle:) esim mesela cok acil bise olmadikca telefna elini bile surmez sigara icmeye cama sikarken bile telden acar izler pur dikkat . ben cogu yeri kacirirm dikkati toplayamadigimdan sikilip tel bakmakdan

+1 oy
önce (835 puan) tarafından

sana yemin ediyorum bende bu gercekle gecen sene yüzlestim ayni sekilde. bende oyle konular karsima ciktikca reelsler baktim bende var tum belirti durumlar. bi tok daha derine girdim arastirmaya . kendi kendime koydugum teshisler yuzde 90 dehb liyim. ama tabi uzmandan vs teshis almadim gtmedim kendi kendime tani koydum k:)

baktığımda ailem de böyle aslında, ben aile normali bu diye düşünüyordum hep. bazen bu halde olmak yoruyor beni, ilaç veya psikolojik destek azaltır mı diye düşünmeden edemiyorum. bir yanım da boşver zaten asıl önemli anlar bitti gitti diyor, bu dikkat sana daha önce lazımdı diyor 😂

Birçok psikolojik tani yeni konuldu bu hastalıklar zaten yaşamın içinde birçok kişide mevcut demişti bir psikolog ama zamanında hiç kimse bu çocuk su yönden sıkıntılı bir doktora götürelim dememiş ki 

çok haklısın. eskiden bu hastalıklar yoktu şimdi herkes hasta diye konuşuluyor ya. isimlendirme yapılmamış dediğin gibi. eskiden kurtlu bu çocuk derlerdi😂😂

0 oy
önce (3,053 puan) tarafından

60 yaşında otizim tanısı alan oluyor neden olmasın 

aslında sormak istediğim bunu azlatmak mümkün müdür acaba? bazen çok yorucu oluyor.

kafamı netleştirirsem tabii ki bir uzmana gideceğim ama gitmeye değer mi bu yaştan sonra bilmiyorum 

önce (3,053 puan) tarafından

Valla ne yalan söyleyim ben ben gitmezdim beni zorlamıyorsa 😅 ama seni bu durum yoruyorsa problem yaşıyorsan tabii ki destek almakta fayda var. Eşimle bende arada biz otizimli miyiz diye bi soruyoruz bazı özelliklerimiz benziyor çünkü 😅belki doktora gitsek tanı koyar ama biz gitmiyoruz çünkü sorun yaşamadık ve çevremizden de böyle bir istek yok😅

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Bende aynıyım 

Sabah 9 da rendavym vardır kalkar giderim ondan sonra kolay kolay bişey yapamam bişeyin motivasyonunu mu değiştirmesi gerekir ki farklı bişey yapabileyim yoksa tüm gün ya **** **** yaparım ya hiç yapmam 

Öğleden sonraysa rendavum o saate kadar yatarım 2 3 saat öncesinden hazırlanır vakti beklerim 

Evi toplamaya kalakarım temizliğin yarısında enerjim biter 

Evi bir gün komple temizlerim bir daha dağınık olmıcam derim Max 3 gün sonra öyle bir enerji sizlik oluşur ki üstünde su içtiğim bardağı kaldıracak halim olmaz ya tüm gün dışarda vakit değiştirip kafa dapıtmam laIm ta tüm gün uyumam 

Vs vs daha yazdıklarından bir çok örnek 

Ama yanımda eşim olırsa ve bana bir konu hakkında yaptığım işe yani yardım ederse asla dediklerim olmaz çünki eşim hep kafamı rahatlstır içimi huzur olur 

Ama ne yazıkki eşim hiçbir zaman doğru dürüst yanımda olamıyot çok uzun süre çalışıyor

Bide burda bazılarına satırlarca yazı yazarım sonra aman der uygulamayı kapatıtım yarıda vazgeçerim dkdkjd

İçine kapanık biriyim lise dönemlerinde benimde risk oluşturan anılarım oldu ama şuan sade sıradan çünki bir şey yaparsam sorumluluğunu kaldıracak gücüm yok ye iç tıpla yat çocuk bak şuan en büyük ekşınım 34 haftalık hamile olmam swzeryanıma çok az kalması 

böyle kendimize çok zorluk oluyor. 

sağlıkla gelsin bebeğin 🤗 ben 2.ye cesaret edemiyorum 

önce (161 puan) tarafından

Diğer insanlara bakıp imreniyorum mesela 

Pikniğe gidiyoruz arabada şen şakrak lar sohbet muhabbet şarkıya eşlik ben sus pus otururm 

Adamlar poğaça yapar sütüne temizlik yapar 

Ben poğaça yapmaya cesaret edersem tüm gün çocukla ilgilenmekten başka bişey yapamam aşırı enerji sizlik var 

Daha anlatsam neler neler çok zor 

0 oy
önce (5,376 puan) tarafından

Ben de benzer bi sayfaya denk geldiğimden beri aynı şeyi düşünüyorum. %99u beni anlatıyor. Dehbyiöğreniyorum diye sayfa. Yaşlarımız da yakın. Valla 2 çocuk var kim gidecek teşhis alacak ama ilaç iyi geliyormuş baya. Karman çorman halim düzelirdi belki.

yalnız olmadığıma seviniyorm😂

0 oy
önce (5,289 puan) tarafından

Hahahha bu yazılar aynı ben ozamn bende dehb denen şeydenim 😁

gel bacım gel😂

0 oy
önce (24,436 puan) tarafından

İkide bir şey varsa hiç bir şey yapamam o kadar ben ki hatta ders programım zorunlu o şekilde planlanıyor ve a ne güzel sabahtan her işini halleder gelirsin deniyor oysaki derse kadar ben iptal ders bitince de gün bitmiş oluyor 🙄

benim dışarıda işim varsa kesinlikle sabahtan olmalı yoksa günüm gerçekten bitiyor 😂

0 oy
önce (4,127 puan) tarafından

Bende buralara ait bir iz yok demek degilim

keşke bende d olmasaydı😂

0 oy
önce (3,147 puan) tarafından

Hayırlı olsun uygulamaca dehb liyiz anlaşılan 🫡

önce (5,289 puan) tarafından

Ya bendede var büyük ihtimalle. Komşularım var mesela öğlen gezmeye gidecekleri zamn sabah erken kalkıp bütün işlerini bitiriyorlar akşam yemeklerini bile yapıyorlar 

Bende hayatta olmuyor öyle bişey öğleye kadar saçma sapan şeylerle oyalanırum sonrada çanta hazırlarım çocukları hazırlarım kendim hazırlanır otururum vaktin geçmesini kollarım

Ha bi günde yemeği yapıp çıkayım die sonra gelince kendime kızarım.sonra koştur koştur yemekle uğraşırım 

Evin bi odasını dökerim temizlik için sonra kendimi banyo temizlerken bulurum 

Hayatı çok zorlaştıran bişey aslında bu.

Gecen bi dizi açtım 13 bölümlük 3 günde bitirdim

Çocuk yemek telaşı olmasa 1 günde bitiririm 13 bölümü 😂

0 oy
önce (23,439 puan) tarafından

Ee bu ben. Ben de mi dehb liyim acaba. Özellikle gece gelen enerji olayını hiç bilmiyordum. Herkes uyuduktan sonra ayakta kalabilirsem çok mutlu oluyorum. Gün içinde enerjim çok düşüktür. Özellikle ikindiden sonra enerjim gelir yavaş yavaş. 

çoğu kişi böyle sanırım 

0 oy
önce (6,484 puan) tarafından

Son zamanlarda çok dikkatimi çekiyor çünkü bana da çok uyuyor bak mutfak dolaplarını sildim az önce daha iki gün önce silmiştim aslında 

herkese psikiyatri yolu göründü 😅

önce (6,484 puan) tarafından

Halay çekerek girersek kliniğe bizi topluca yatırırlar ev işlerinden bi süreliğine kurtuluruz hem de hep bir arada oluruz yazışmaya gerek kalmaz 

aaa çok mantıklı 😂 gel kız adanaya ruh sağlığı hastanesi benim evin dibinde 😂😂

0 oy
önce (4,350 puan) tarafından

Dediğin gibi benim de instagramda falan gördüğümde cok dikkatimi çekti resmen beni anlatıyor bir uzman ile gorussem mi falan diye düşünürken ablamla paylaştım ablam da bir uzmana gitsek hepimize bir teshis koyar ben de okbden supheleniyorum mesela ilaçlı bir tedavi mi istersin? Konuşarak tedavi diyorsan zaten sen istersen bunu değiştirebilirsin dedi. Mantıklı geldi zaten yasim kaç olmus su saatten sonra teshis konması bende bir sey değiştirir mi bilemedim. Ben de kendime rutinler belirlemeye basladim sabah kalkınca ilk is yatağını topla bütün camları ac evi bir toplayıp supur vs vs vs iste kendi dinamiginize gore bu onemli ölçüde hayatimi kolaylaştırdı. Bazen zorlaştırdigi da oluyor ama en azından her sey yarimyamalak kalmıyor. Salonu toplarken yatak odasında çamaşırları goruyorum tam onlara dalacakken hayır sevval once salon diyorum 

önce (4,350 puan) tarafından

Bu arada gece gelen enerji avci-toplayici döneminden kalan bir şeymiş simdi tam bilimsel anlatamayacağım ama iste ilk insanlar zamanında gece uyanıklar avcılık gunduz uyanıklar toplayicilik yaparmış yani o dönemde yaşasak avcı olurduk 

evet bu eski insanlardan günümüze aktarılan çok şey var, belki de dediğin gibidir

benim de bir plana ihtiyacım var. zaman yönetimim sıfır

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 84 göst.
5 Eylül 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Civciv1234 (1,723 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 2,626 göst.
28 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.

Kategoriler

1,476,770 soru

24,173,895 cevap

336,012 kullanıcı

...