+1 oy
318 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (23 puan) tarafından

Merhabalar 5 yaşında bir oğlum var ve kardeş düşündük 2 defa düşük yaptım ve bir anomalili bebek dünyaya getirdim 6 saat yaşadı vefat etti genetik bir sıkıntı varmış bebekte ama ben ve eşimde  sıkıntı yok dediler ama hala korkuyorum. Başına böyle birşey gelen oldumu tekrar hamile kalsam yine anomalili olurmu bilginiz varmı şimdiden çok teşekkür ederim 

11 Cevaplar

+4 oy
(6,017 puan) tarafından

genetik sıkıntılar ya genetik aktarım yoluyla ya da döllenme esnasında oluşan mutasyonla ortaya çıkıyor.

br tanıdığımızda da mutasyon sonucu olmuştu bütün genetik tarama yapılmıştı. 

yani aynı şey olur mu olmaz mı bilemeyiz, bu benim için de geçerli herhangi biri için de

-Reklam-
+1 oy
(1,809 puan) tarafından

Ben canm bem sayfama bak ahhhh ,bende korkuyorum ama Rabbım verirse ne diyim

(23 puan) tarafından

Rabbim sağlıkli hayırlı evlatlar nasip etsin bize inşallah 

+1 oy
(225 puan) tarafından

Kuzenim de aynı sıkıntıyı yaşadı 3 ölü den sonra 4. Sapasağlam doğdu. Doktor doktor gezdiler hepside hamile kalma dedi genetiğe bakıldı temiz çıktı sadece 1 doktor onlara dedi ki genelde 4. Bebek yaşıyor sağlıklı oluyor onlarda tüm yaşadıklarına rağmen denedi ve bebekleri şimdi 2 yaşında çok sağlıklı 

(23 puan) tarafından

İnşallah bende tekrardan 

sağlıklı bebek sahibi olurum 

+1 oy
(3,999 puan) tarafından

Benim 3 kayıbım var.  Düşükler genellikle kromozom bozukluklarınadan dolayı (anomali) oluyor. Fakat çok şükür şuan 2 sağlıklı çocuğum var.

Tanıdığım bir aile var ve 2 çocukları var. Her 2 çocuk da farklı ağır hastalıklara sahipler. 

Yani herkese göre değişiyor. 

Ya genetikli tüp bebek yapacaksınız ya da daha ilk aylardan amniyosentez gibi bebekteki genetik hastalıkların olup olmadığına bakacaksınız. 

+1 oy
(3,420 puan) tarafından

Parqlı detqylı testler var.benim ablamın ilk bebeği doğduğunda iç organlarında sıkıntı vardı 1 gün yaşadı.2.bebeği anensefali olarak doğdu o da 1 gün yaşadı.

Çok şükğr yakın zamanda doğum yaptı bebek iyi.

Ama böyle durumlarda doktorlar tüp bebek öneriyor.tavsiyem detaylı testlerden yaptırıp öyle çocuk gwtirmen

+1 oy
(1,797 puan) tarafından

3 defa kürtaj oldum kromozom sorunu var dediler üçü içinde genetik testimiz temiz geldi tüp Bebek düşünürken Rabbim birden nasip etti şimdi hamileyim Allah sağlıkla bağışlasın güzel gidiyar hamileligim bu sefer doktorum her bebeğin aynı olaçak diye bişey yok ben kötü tecrübe ettin maalesef sorun o ayki yumurta ve sperm de hatta ikiside sağlıklı olabilir eşleşirken sorun olabilir herkes kadar riskin var bunlar senin bi sonraki bebeğini etkilemez dedi her ay farklı yumurta ve sperm oluyor birbirinden bağımsızlar son bebeğimde genetik test yapıldı detaylı tesadüfen eşleşme hatası oluşmuş kromozomlarde yani bizimle bu ilgisi bile yokmuş iki sağlıklı hücre, genetik testin temiz geldiyse tekrar aynı sorunu herkes kadar yaşama riskiniz var canım 

+1 oy
(977 puan) tarafından

Benim 3 tane anomali bebeğim oldu doğumda vefat ettiler şimdi şükür iki tane sağlıklı kızım var

(23 puan) tarafından

Maşallah SüphanAllah 

(977 puan) tarafından

Allah'ın hikmetinden sual olunmaz korkma içini ferah tut 

+1 oy
(2,811 puan) tarafından

Cok zor bir süreç gerçekten.Ben olsam çok 2. Çocuk çok isteseydim tüp Bebek denerdim veya bu kadar kayıp çok ağır olduğu için istemezdim. 

+1 oy
(4,170 puan) tarafından

Cok korkuyorsanız tup bebek yapıyorlar genetik taramalı embriyo transferi ile

0 oy
(16 puan) tarafından

Bende de 2tane anoli yüzünden kaynım var şuan tekrar düşünüyorum ama korkuyorum da Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin siz akraba evliliğini yaptınız

(23 puan) tarafından

Hayır yabancı ilk oğlum sağlıklı ama sonrası sıkıntı oldu

(16 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında çokta sağlıklı diğer ikisinde sıkıntı vardı ve öldu şuan tekrar dusunuyorum ama korkuyorum yine aynı olcak diye nedenleri ne bilmiyorum genellikle Allah'ın vergisi  yani ardında yatan nedenler ne bilmiyorum kimisi folik aside bagliyorlar

(23 puan) tarafından

Seninle aynıymışiz ben çok yoruldum ve yıprandım aşırı korkuyorum  ikiz esiydi vefat eden bebeğim acaba diyorum ikiz olduğundan mi sıkıntı oluyor kan pıhtılaşmami bilemiyorum 

(16 puan) tarafından

Testleri yaptık hepsi temiz çıktı kan pihtlasmada yaptık birşey çıkmadı yani Allah vergi dua ediyorum Allah bana bu tanne daha sağlıklı evlat versin diye

0 oy
(406 puan) tarafından

Düşüğün ardindan bir yil hamile kalınmaz 

(23 puan) tarafından

Tam bir yıl arayla oldu zaten canım 

(406 puan) tarafından

Kanverdin mi

(23 puan) tarafından

Hamile değilim şuan düşünüyoruz daha yeni yeni

(1,294 puan) tarafından

Yok o yüzden sormuyor kandan bakılıyor artık size bakıldımi eşinizle taşıyıcılık varmı yokmu diye 

önce (23 puan) tarafından

Benden geçmiş bu bebeğe ama genetik doktoru dediki sizde bir sıkıntı yoksa bir sıkıntı yoktur demektir 

önce (1,294 puan) tarafından

Hayır o öyle olmuyor sizde taşıyıcılık varsa genlerinizden geliyor başka bir doktora daha gidin 

önce (23 puan) tarafından

Maalesef Hatay'da genetik merkezi yok kanlarimizi Ankara'ya gondermistik ve telefonla konusabildim sadece çocuğun hastalığını açıklayacak bir tanım bulamadık denildi sizden geçmiş sadece siz saglikliysaniz bir sorun yoktur demektir denildi 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 776 göst.
12 Mayıs 2019 Aile & Aşk kategorisinde Mavikelebek (545 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 169 göst.
0 oy
3 cevap 143 göst.
0 oy
1 cevap 58 göst.

Kategoriler

1,477,223 soru

24,180,453 cevap

336,302 kullanıcı

...