0 oy
333 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,513 puan) tarafından

Kizlar evlerimizin anahtarını aldık eşim temizlik yapma başka dedi sanırım bu ayın sonunda artık oturabilicez , ev 3+1 boş temizlik için kendim yapabilir miyim çocuklara kayınvaldim bakacak , bir günde başlayıp bitirirmiyim cam kapı mutfak dolapları banyo tuvalet inşaat kabasi alınmış ama ev toz içinde yapabilirmiyim

17 Cevaplar

0 oy
önce (7,253 puan) tarafından

Zor olur tek kişi kaynim oğlu için evi tadilata soktu ben iki eltim ancak akşama kadar bitirdik 

-Reklam-
0 oy
önce (699 puan) tarafından

Mümkün değil boş ev inşaat sonrası temizliğe girdiği için en zorudur değil 1 günde bitirmek 3 günde 20 defa temizleseniz bile bitmez inşaat sonrası temizlik şirketleri var makineler ile geliyorlar onları tercih edin tek başınıza altından kalkamazsınız

0 oy
önce (537 puan) tarafından

Ben geçen 3 artı bir sıfır eve gittim canim ama ev sahibi de yardım etti sabah 8 akşam 5 e bitti ama duvar silmedim toz aldım 

Boş evde en önemlisi duvar silmek zaten asıl pislik ordan geliyor sizin mesleğiniz temizlik görevlisi sanırım ben öyle anladım yorumunuzdan ev sahibi istemedi mi duvar silmenizi Çünkü boş evde duvar sildirmeyen bi ev sahibi hiç denk gelmedimde allah korumuş sizi

önce (3,513 puan) tarafından

Duvarı silmek gerek mi onu unuttum ben tammen

Tabi kuzum bütün toz duvara çıkıyor benim gittiğim evin avizeleri takilmamisti o yüzden silmedim 

Çok sanslıymışsınız boş evde duvar silmek tam bi işkence ben mesleğinize güvenerek bişey sormak istiyorum haftaya kendi evimize taşınacaz inşaat sonrası temizlik yardımcılarımız gelecek ama burdaki temizlik sistemi farklı duvarları neyle silersek daha uzun süre temiz kalır ve leke tutmaz

Canım ben bulaşık tableti ve beyaz sirke. İle siliyorum boş evlerde yani sıfır tozlu evlerde ama oturtulmuş evde Arap sabunu sirke ile silerim Arap sabunu pasparlak yapar 

İlk önce tablet ve sirke ile temizletip 1 ay sonra arap sabunu ile sildirsem olur mu peki daha uzun süre dayanır mı 

Yani uzun süre den kastin ne canım hani leke tutmaması mi leke tutmasın dersen bimde silikonlu cam sil var ondan kullanabilirsin zaten 0 evin Tozu tek silim ile gitmez kuzum sen sil o çıkar sen sil o çıkar 

Evet leke tutmaması 2.5 yaşında oğlum var kendi yemegi öğrenmeye başladı bazen sinirlenip duvara fırlatıyor tabagını ve duvarları sürekli silmek zorunda kalıyoruz türkiyede yaşamıyorum o silikonlu cam sil dediğiniz nasıl bişey belki burda vardır ona bakayım

0 oy
önce (685 puan) tarafından

cik zor olue . benim 2+1 ev icin bi gun temizlikci geldii 3 gun de ben yaptim temizlikci sonrasi . evi oturlacak hale getirdim iyi kotu yerlestim . sonra cckla yer degisme yaptim oturmaya baslayinca. kaba temizligi yemizlikciye yaotiettimda tabi bastan savma yapiolar icine sinmio insnain

0 oy
önce (12,156 puan) tarafından

Tek başına çok zor olur canım eşin de yardım etsin bari. Eşinle ikiniz 1 günde halledersiniz

Bizim eşyalar depoda oda koltukları halıları yikiycak 

0 oy
önce (6,854 puan) tarafından

İnşaat temizliği zor oluyor kendi başına iki üç günde anca yaparsın biz şirkete temizlettik iki kişi geldi sabah 9 da başladılar akşam beş olunca gittiler 

0 oy
önce (5,501 puan) tarafından

1 gunde yapamazsin 2 gunde biter kondini yormadan yavas yavas detsyli yaparsan da 3 gunde biter valla kayinvalidem ev aldi 0 daire insaat tozu vardi galiba seninki de oyle 4+1 ebevey banyolu giyinme odali camasir alanli falan koca evi kari koca hallettiler geldiler gittiler kac kez soyledim de bana bile minnet etmedi 60 yasinda 2 kisi yaptilar 

0 oy
önce (256 puan) tarafından

Oda oda cam kapı duvar ve yer sil çık yaparsan iki günde biter banyo tuvalet büyük fırçayla deterjanla biter ama mutfak oyalar yani tozlu olduğu için iki güne biter 

0 oy
önce (5,192 puan) tarafından

Biz kaynanamın evini eşimle temizledik 2 günümüzü aldı oda inşaat tozu vardı 

Ha deyince bitmez öyle

Özellikle banyo ve WC çok yormuştu alçı kireç izleri beton izleri çok zorladı

Muhakkak yanında alçı kazıyıcı spatula götür 

0 oy
önce (54,158 puan) tarafından

hayirli olsun eviniz bir gunde yetismez

0 oy
önce (250 puan) tarafından

Bnd eltimle gıttım ıkı gune bitti ama eltim yavaş çalıştı oyuzden once duvarların tozunu al pencerenınde tozunu al ilk sonra yerlero heeyerın tozunu al sonra işe giriş camları sil kapları en son yere geç oda oda da yapabilirsın yerlerde de boya lekesi oluyo illa o ugrastırıyor insanı fayansları ıslak ıslak telle daha çabuk cıkıyor bıde camlarda çok ugrastırıyor cımento boya lekesi oda ugrastırıyor 

ALLAH kolaylık versin 

0 oy
önce (18,683 puan) tarafından

Tak hortumu çeşmeye yıka foşur foşur. 

0 oy
önce (343 puan) tarafından

Tek asla yetismez

0 oy
önce (1,913 puan) tarafından

2-3 güne bölersen yaparsın da çok koordine olarak yapman lazım. Liste hazırlayıp o listeye uyarsan tahmin ettiğinden daha kısa zamanda daha çok iş yaparsın.

Bence yanına iş bilen birini de al, böylece kuvvetiniz artar.

Mesela parkelerdeki tozları sile süpüre bir saatte ancak giderirsin ama araba fırçasıyla yeri fırçalayıp en son çekçekle çekersen, üstüne de kuru bir bezle silersen daha hızlı ve daha verimli iş yapmış oluyorsun. Parkeler o kadar kısa sürede şişmez, korkma.

Camları da aynı şekilde sıkılmamış bezle bolca köpükleyip çekçekle çekersin, arkasına kuru bez veya gazete.

Yerinde olsam önce odaları bitiririm, kapıları kapatıp tuvalet banyoya geçerim, her şey bitince mutfağa girişirim. Kullanılmamış ev olduğu için yağ, kir, pasla uğraşmayacaksın. Bu senin avantajın.

Mutfak bitince de kapıları sile sile koridoru temizlerim. En son dış kapı ve önünü de silip bitiririm.

Annem 40 senelik evli, biz neredeyse her sene 2 kere taşınıyorduk o yüzden temizlik konusunda bu söylediklerim çok önemli.

Öyle fazla deterjan kullanmana bile gerek yok, evvela çalı süpürgesiyle süpürüp ardından araba fırçasıyla her yeri fırçalarsan, camları silip de odanın kapısını kapatırsan her şeyin ne kadar hızlı bittiğini göreceksin. Kolay gelsin. 

Sağol cnm ya dikkate Alican zaten bu ablada da ayarladım oda yardım edicek inşallah kolaylıkla bitiririz

0 oy
önce (8,298 puan) tarafından

Yapabilirsin tabi ama bir güne sığdırman çok zor iki üç gün de anca biter bir kişi ile 

0 oy
önce (1,635 puan) tarafından

Bitmez canm feyanslardan zor geçen alçılar. Yere yapışan alçılar çimentolar tek tek kazıdım telledim gecmiyodu bı günde yapamazsın. 

0 oy

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim dikatte Alican önerilerinizi 🥰

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 314 göst.
0 oy
5 cevap 181 göst.
+1 oy
4 cevap 500 göst.
0 oy
5 cevap 281 göst.