+1 oy
178 göst.
önce Diğer kategorisinde (863 puan) tarafından

Kızlar ben kayde yaşıyorum ve burada yogurdumu kendim mayaliyorum bu yogurtlarin kaynaklarını ne ben ne eşim ne de cocuklar yiyor bende bunları ayrı bir yerde 2 3 yoğurt mayalamada biriktirip 5 litrelik bidonda az soğuk suyla çalkalayın tereyağ yapiyorum sonrasında ayran gibi olan kismida tencerede bir avuç tuzla kaynatıp çökelek tapıyorum şu 5 6 aydır hiç tereyağ çökelek almadık dışarıdan sizlerde yapıyor musunuz ben gibi

7 Cevaplar

+3 oy
önce (18,547 puan) tarafından

Yoğurt kaynağına bayılırım. Yediğim için tereyağı yapmam. Yapsam da beceremem bence. Çok emek güç gerektiren bişey. Makine varsa kolay

önce (863 puan) tarafından

Makina yok canim ama ben alistigim için zor gelmiyor 250 300 gram çıkıyor o da bizi idare ediyor almakla bas edemiyorum ayda bir kilo gidiyordu böyle atıyorum buzluğa ihtiyaç oldukça yiyoruz

-Reklam-
+1 oy
önce (1,281 puan) tarafından

Kaynanam da buzlukta saklar biriktirip yayık yayar tereyağı yapar .

Valla kaç aydır almıyorum yapıp paketleyip atıyorum buzluğa ordan z az kullaniyorum

+1 oy
önce (1,965 puan) tarafından

Bende yoğurdumu kendim mayalarım 

Kaymağını almam 

Eğerki sadece süt pişirirsem onun kaymağını alır kahvaltıda yer çocuklar 

Tereyağınıda kendim yaparım 

Ama çökeleği yemiyorlar kayınvalıdeme veririm :)

Poğaça ve borekte kullanıyorum canim ben

+1 oy
önce (4,984 puan) tarafından

evet yaparım çok da güzel olur. tabi az kişi olduğumuz için kaymak biriktirmek biraz zaman alıyor. 

Bizde aziz kiz iki çocuk 2 eşimle ben ama ben yoğurt çok tüketiyorum haftada 5 litrede yapiyorum bitiyor illa

yok 5 litre bitmez bizde 2 litre falan, kefir tüketiyoruz belki onun da etkisiyle daha az tüketiyoruz yoğurdu 

Bize asla yetmez bizde en fazla 3 gün yeter 2 litre

valla ne güzel, ben fazla yiyince şişlik oluyor. laktoz intoleransım var o kadar bile yememem lazım beya bitkisel yoğurt tüketmem lazım ama yoğurdu çok severim 

Anladım canim

+1 oy
önce (3,579 puan) tarafından

Maşallah, ne kadar özendim şuan size. Bir ara yoğurdu hep kendim yapıyordum. Ama şuan bıraktım. Yine başlarım inşallah. Tereyağını tam olarak nasıl yapıyorsunuz? 

Yoğurdun üstündeki kaynakları 2 3 mayalama biriktirip dolapta tutuyorum sonra 5 litrelik bidona biraz soğuk suyla iyice calkaliyorum 15 dk kadar o zaten üstüne toplanmaya başlıyor anlıyorsun olduğunu tencereye boşaltıyor üzerine soğuk su serpip 2 ³dk ɓkliyirum alıp soğuk su ile yıkayıp paketleyip kaldiriyorum

önce (3,579 puan) tarafından

Teşekkür ederim, deneyeceğim mutlaka. İnşallah olur, ekran  fotosu aldım. 

Rica ederim canim

+1 oy
önce (5,525 puan) tarafından

Bende yapıyordum ineklerimiz gitti  hazır yoğurda döndük malesef ben sıkma kaşar peynirimi labne peynirimi de kendim yapıyordum kışlık peynirimi basıyordum şimdi bi kilo peynir alıyoruz marketten kimse yüzüne bakmıyor benim kız kedileri besliyor 

Peynir bizdedir yenmiyor son zamanlarda sıcaktan midir 🤷‍♂️ bilmiyorum onun yerine yumurta krep pankek filan yiyorcocuklar

Keşke yumurta yese vallahi onu da ağzına sürmüyor yedikleri pankek patates kızartması sucuklu tost bide yumurtanın selamını söyleyen sandviç oda sadece salatalikli ekmek oluyor 

Krep yap arasına reçel benim kiz bayılıyor veya biz kabartma diyoruz burda yumurta 1 çay bardağı kadar su un kabartma tozu ben az kuru nane de koyuyorum çarpıyorum lokma gibi tavaya döküp kızartıp veriyorum onu da çok seviyorlar

Krep te yemiyor ama diğer dediğini nisastayla yapıyorum gaygana deriz onu da yemiyor 

Çok şükür bizim yemekler ilgili pek sıkıntımız olmuyor

Darısı başımıza 🙏🙏

0 oy
önce (54,014 puan) tarafından

bir kez yaptim ben kaymagini halama veriyorum kahvaltida yiyor

Ben sevmiyorum kaymak küçüklüğümden beri hiç alisamadım

önce (54,014 puan) tarafından

bende yemiyorum gece mayaladim ayirdim yine 

Bende mayaladim akşam üzeri alırım kaymağını bir dahaki sefer mayaladigimfa onla beraber yaparım yine tereyagini

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 305 göst.
18 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kizilaslan (2,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 177 göst.
5 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Dilek6616 (5,134 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.
0 oy
5 cevap 120 göst.

Kategoriler

1,472,434 soru

24,111,117 cevap

332,969 kullanıcı

...