+1 oy
248 göst.
önce Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından

Menemen yapacam buzluğa fasulye koyacam biber dolması koyacam

Sizler neler koyacaksınız başka 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (9,643 puan) tarafından

Biber ,kabak ,patlıcan kuruttum 

Tarhana yaptım 

Domates konserve yaptım 

Buzluğa bamya attım 

Tuzlu yoğurt yapıcam birde turşular yapılacak kaldı 

önce (6,276 puan) tarafından

Tuzlu yoğurt nasıl birşey

Yöresel bir ürün keçi yoğurdu tuz ile kaynatılarak yapılıyor 

Ondan sonra nasıl tüketiliyor

Çorba yapıyoruz kahvaltıda tüketiyoruz 

önce (854 puan) tarafından

@@Kahvelihuzur Tarhana tarif verir misin

Bizimki o kırmızı olan un tarhana değil serenad taş yada sıkma tarhana derler 1 kg buğday 5 kg keçi yoğurdu biraz tuz sadece bunlar var içinde 

image

önce (854 puan) tarafından

Hım. Anladım. Teşekkür ederim yine de cevap için. Afiyet olsun 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,361 puan) tarafından

O işi genelde kayinvalidem yapiyor bizde dometes suyu birazda salça yapacakmış .aslında lutenisa yapsaydı iyidi ama çok zahmetli bu sene olmaz 

0 oy
önce (2,103 puan) tarafından

Kabak biber kurutuyorum fasulye kuruttuk erişte kestik haftayade menemenlik yapıp koycaz salça yapılacak salça yaoarken patlıcan ve kırmızı biber kozleyip dolaba atcam Allah'ım nasıl ederse 

önce (288 puan) tarafından

Közleyip sonra nasıl kullanıyorsunuz 

0 oy

Biberleri doldurup mu buzluğa koyuyorsun

Ben boş koyuyorum patlıcan da aynı şekilde buzlu şekilde çözülmeden doldurup içini pişiriyorum 

0 oy
önce (1,422 puan) tarafından

Bahçeden fasulye domates topladık domatesleri menemen yaptık kavanozladık fasulyeleri attık buzluğa annemle şimdi salça yapıcaz o ara ateşte biber patlıcan közleyip koyucam  bide üşenmezsem kendi evime gittiğimde kahvaltılık sos yaparım annemlerde kardeşim ben annem bölüşürüz herşeyi o kadar çok yapamam uzun iş çünkü ahahahah bide bezelye atıcam buzluğa kış için yeterli gibi 

Bezelyeyi nasıl atıyorsunuz buzluğa

önce (1,422 puan) tarafından

Biraz haşlayıp soğuk suda bekletiyorum sonra vakumlu poşetlare koyup buzluğa atıyorum kışında havuç zamanı patatesle havucu küp küp doğrayıp haşlıyorum biraz bezelye koyup içine kavonozluyorum garnitür gibi direk açıp kullanıyorum herşeye 

0 oy
önce (5,033 puan) tarafından

Bamya ve kabak koyabilirsin domates dograyip ktencereye koy domatesler suyunu salsin tikirdasin sebzeni koy karistir poşetle ikisini de ayni sekilde yapabilirsin 

Patlican koysbilirsin halka halka kizartip musakkalik koyarsin karniyariklik koyarsin bamyayla kabagi koydugun gibi ayni metot patlican da koyabilirsin yemeklik 

Koz koyabilirsin patlican kapya biber sogan sarimsak bunlari firinda kozlerisin soyar posetlersin 

Benjm buzlugum yok o yuzden pek bisey koyamıyorum kozleri konserve yaptim az fasuyle bamya ve karniyariklik koyabildim sadece 

Kabağı dolmalık mi nasıl yapıyorsunuz kışlık 

Yerin varsa dolmalikda olur biberleri yaptigin gibi sadece icini oy posetle mis gibi olurben dogruyorum kucuk kucuk yemeklik 

Buz olunca tadı değişmiyor mu hiç denemedim

Ya valla ben buzluga herseyi koyuyorum hic biseyin tadinin degistigini fark etmedim oyle buzluk kokusuymjs sasi tarmis hic bisey hissetmedim biz yiyoruz ama bazilarina degisiyo gibi geliyo bilemem oni denemen lazim 

0 oy

İstanbul da mısın fasulye alabildin mi ya burda çok pahalı migrosta 120 küsür ay 101 75 mi neydi pazara daha bakmadım bilmiyorum genelde her yaz arabalar geçiyor getiriyordu sokak satıcısından alıyordum bu sene gelmedi ya alamadım hale mi gitsem orda ucuz mu bilmiyorum hesap yaptım 5 kilo 75 liradan 450 falan ediyor ama 5 kilo da yetmiyo az kaliyo en az 10 gerek oda 800 1000 tutuyo çok pahalı ya domates kapya biber alcam buldum uygun patlıcan da Alcam yapcam dolmalık ve konserve olarak yemeklik birazda dolma biber koycam da tek fasulye kalıyor yaa 🤦 napsak bilmiyorum haftasonu pazara bakcam olmadı hale bakarız hiç olmadı 5 kilo  alabilirsem bütçe uyarsa 75 den alıyım napiyim 

0 oy
önce (1,903 puan) tarafından

Patlıcan biber kuruttum

Közlenmiş patlıcan 

Közlenmiş biber 

Karnıyarıklık patlıcan kızarttım

Kebaplık patlıcan hafif kızarttım

Biber bırazını yemeklik doğradım birazını sadece böldüm

Menemen hazırlayıp poşetledim

Yemeklik domates daha hazırlamadım 

Diğerlerinden de biraz daha hazırlamam gerekiyor 

0 oy
önce (163,427 puan) tarafından

Dolmalık biber patlıcan kabak kuruttuk salça yaptık bamya kuruttum tarhana yaptık 28 kg sarma sardık reçel yaptık çilek vişne incir saksı biberindej turşu yaptık kışlık durumluk yufka yaptık buzluk için yeşil fasulye yaptık bı kaç eksiğim kaldı sadece

0 oy
önce (831 puan) tarafından

Busene hiçbişry yapmadım iyikide yatmamışım difriz bozuldu içindekiler erimiş et tavu madımak vişne pide vardı hepsi çöp oldu valla

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 326 göst.
24 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sevmus (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 569 göst.
29 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,138 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 741 göst.
5 Ağustos 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 288 göst.

Kategoriler

1,471,154 soru

24,094,871 cevap

332,017 kullanıcı