+1 oy
237 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Merhaba kizlar kizim bu sene anaokuluna baslayacak fakat yeni dogum yaptim okul uzak aracimizda yok. Yakinda cami var sibyan mektebine gondersem nasil olur acaba anaokullariyla parelel isliyorlarmis. Cocugunu gonderen var mi acaba 

9 Cevaplar

+1 oy
(15,277 puan) tarafından

Aynı değil. Biri meb e bağlı biri diyanetin. Birinde anaokulu öğretmeni derse girer diğerinde ilahiyat mezunu. Tabi ki kötü şeyler anlatmıyorlar dini eğitim alıyor çocuklar zamanında biz de gittik kastım o değil ama nitelik olarak eşdeğer değil canım 

-Reklam-
0 oy
(23,460 puan) tarafından

Oğlum 4 6 yaş kuran kursuna gitti bu yıl. Diyanetin. Diyanetin bir çok seyinden memnun olmasam da bu uygulamasından memnun kaldım. Çok güzel şeyler öğrendi oğlum. Bu yıl da devam ederek Allah nasip ederse 

(8 puan) tarafından

Evet bende 4-6yaş yaz kuran kursuna yolladim. Bende memnun kalinca orada ogrendim aslinda anaokulu yerine orayada gonderebilecegimi bilmiyordumonceden. Sadece anaokuluna gidenlerden geri kalir mi acaba 1.sinifa baslayinca diye biraz endise ettim acikcasi ama anaokullariyla parelel ilerliyoruz bizde dediler 

0 oy
(17,402 puan) tarafından

Milli değerlere hiç yer vermiyorlar eğitimde. Sadece dini değerler ve normal anaokulu aktiviteleri var. 

(8 puan) tarafından

Aslinda yaz kuran kursunda bayragimizi falan islemislerdi kavonoza ay yildiz yapistirip icine kirmizi kagitlar falan atmislar ama dogrudur belkide hepsi ayni degildir. 

(17,402 puan) tarafından

Bizim burda cumhuriyetin yüzüncü yılında bile hiçbişey anlatmadılar çocuklara. Sanki bu ülkenin bir okulu değiliymiş gibi yok saydilar cumhuriyet bayramını. 

(8 puan) tarafından

Ne kadar üzücü bu yüzden ikilemde kaldim bende sadece dini degerlere agirlik verirlerse diye. Umarim öyle olmaz 

(23,460 puan) tarafından

Benim oğlumun gittiği kuran kursu hiç öyle değildi. Milli dini tüm değerleri öğrettiler. Galiba kuran kursundsn kuran kursuna çok fark var. 

(17,402 puan) tarafından

Keşke bir standartları olsa. Benim kizim okul olarak kabul etmedi. Siteden arkadaşları bayraklarla balonlarla cumhuriyet kutlamasına gittiler, diyanetin okulu normal sıradan bir gün gibi geçirdi o günü. Çocuk yaz kurslarını bile istemedi. Iyice soğudu kurstan. 

(23,460 puan) tarafından

He öyle kutlama yapılmadı . Dışarıda kutlanmadi yani. Ama okulda kutlama yaptılar.

tarafından

Eğer öyleyse şikayet edebilirsiniz kköyü çünkü yazı geliyor her milli bayramda ve o günlerin anlam ve önemini anlatan şiir piyes etkinlik gösteri yapmaları zorunlu

(17,402 puan) tarafından

Yarım dönem gitti  benim kizim sadece Bed-i Besmele töreni yapıldı. O törende de video çekmek yasaktı. Sadece anneler katılabilir dediler. Babalar eğitimin tamamen dışında tutuluyor. Sınıf öğretmeni olan tanıdıklarımın hepsinin ortak görüşü diyanetin kursuna giden çocuklar ilkokulda uyum sorununu çok fazla yaşıyorlarmiş. Aslinda net karşilastirma yapabilmek için iki kurumuda deneyimlemiş insanların fikirlerini sormak gerekir bence. 

0 oy
(16,024 puan) tarafından

Kızım gönderdim mennun kaldım Kuran Kerim eğitimi dışında da etkinlikler yaptırdı öğretmenimiz 

(8 puan) tarafından

Ne guzel kisa sureli yaz icin falan mi yolladiniz yoksa anaokulu yerine mi yolladiniz 

0 oy
(4,856 puan) tarafından

Yaz kuran kursuna gönderdim hâlâ devam ediyorlar . Az bir süre kaldı bitmesine ama kış dönemi için devam edecek öğrenciler de var . Ben çok memnun kaldım nasip olursa yazın yine vermeyi düşünüyorum.  

0 oy
(8,326 puan) tarafından

Çocuğun dini eğitimi de alması şart. Biz sadece bu dünyaya odaklı yaşayıp acaba fark olur mu sıkıntı olur mu diye düşünüyoruz ama altyapı vermeden ebedi dünya içinde cenneti istiyoruz ... Hangi emekle ? Anneler çocuklarıni bu dünya için hazırladıkları kadar ahirete de hazırlamış olsa suan bu durumda olmazdık .

0 oy
(1,970 puan) tarafından

Oğlum çok güzel şeyler öğrenmişti şuan ama.yakin değil kreste ki cogu şehide yapiyolar.bnce zaten oğlum bizim sayı harf biliyodu 

0 oy
(315 puan) tarafından

Benimkide 4 yaşında bende agd verdim oda bur nevi diyanete ve milli eğitime bağlı  bende çok memnun kaldım bence ilk dini eğitim sonra da normal eğitim o yaştaki cocuklar çok güzel ezberliyor ve unutmuyorlar  ama karar sizin yinede

0 oy
(4,007 puan) tarafından

o camiye gonderenlere sor bence , hepsi ayni olmayabiliyor . benim gonderdigim cok iyiydi , kitap setleri var ordan her gun islediler konulari . yaptiklari aktiviteler de cok guzeldi

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 154 göst.
14 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Havin06 (3,342 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 169 göst.
+1 oy
3 cevap 200 göst.
0 oy
2 cevap 98 göst.
10 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,199 soru

24,179,676 cevap

336,272 kullanıcı

...