+1 oy
443 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (616 puan) tarafından

Merhabalar arkadaşlar 5.5 yıldır evliyim çocuk sahibi olduktan sonra bir müddet evden yürüttüm işimi... özel sektörde insan kaynakları ve muhasebe  sorumlusuydum hem iş hem ev üstüne çocukla zorlanıyordum işe epey ara verdim şuan iki çocuğum var biri 3.5 biri 1.5 yaşında büyük oğlum eylülde kreşe başlayacak Allah nasip ederse küçüğümün zor bir bebekliği vardı eskiye göre ağlamaları krizleri yok artık çok şükür uyku pronlemimiz dışında... Evimiz yok kirada oturuyorduk son bebeğimde epey sıkıntı yaşayınca üstüne kira artışları falan derken kayınvalidem ve benim kendi ailem kayınvalidemin yanına taşınma fikrini öne sürdüler geçen sene kayınvalidemin alt katını yaptırıp buraya yerleştik çokta faydası oldu Allah razı olsun belki oda olmasa bu süreçte hem ben hem eşim hemde evlatlarım çok hasar alırdı. Daha önce ev alma imkanımız varken eşimin birtakım borçları nedeniyle altınlarımı ve birikimimi borçlara verdik şuan kenarda 5 kuruş paramız yok olanı da evi yaptırırken verdim. Sorun şu ki 10 gün önce kendi mesleğimi yapabileceğim bir yerle görüşmemiz oldu ve 2 gün önce işe alındım fabrika yeni kurulmuş (8 ay önce) henüz bir düzeni yok çalışan personel sayısı az idari kısmında sadece genel muhasebe ve üretim sorumlusu var insan kaynakları olarak işe alındım ama insan kaynakları dışında her işi görüyorum (planlama,sevkiyat,irsaliye kesme, silo takipleri ve ön muhasebe) gibi gibi. Sabah 8 akşam 6 çıkış haftasonları çalışma olmayacak hafta içi mesaiye kalınmayacak şekilde anlaştık iki küçük çocuğum  var buna göre anlaşmamı yaptım ama sabah 6da evden çıkıyor akşam 9 gibi eve geliyorum mesaiye kalamam dedikçe şu işlerin bitmesi gerekir dendi eşim çalışmamı istemiyor hal böyle olunca kayınvalidem bakarım çocuklara ama çocuklar seni soruyor yemiyor içmiyor beni de dinlemiyorlar kızım seneye işe başlasan diyorlar açıkçası ne yapacağımı şaşırdım çok yoruluyorum ama iş yapmayı iş hayatını da çok özledim kendime olan güvenim 2 günde yerine geldi bile diyebilirim ama kararsızım eşim bu şekilde olmaz olmuyor 14 saat evde yoksun bu şekilde hem çocukların bakımı hem ev hem yemek hepsi arka planda kalıyor yorluyorsun haliyle dinlenmek istersin ama bende yoruluyorum ne kadar annnemde baksa sen gibi bakamaz çocuklara diyor biz bile bu şekilde evde iki arkadaş gibi oluruz yarına kadar kararını ver biz mi işin mi diyor çok ama çok kararsızım seneye belki bu sektörde kendi işimi bulamayabilirim siz olsanız ne yapardınız kendinizi yerime koyup bir fikir verir misiniz lütfen 

15 Cevaplar

+1 oy
(1,693 puan) tarafından

Esinizin maasi mi daha yuksek sizin mi? Ona gore o ciksin isten o zaman diyecegim neden direkt kadin evde dursun cocuga baksin moduna giriliyor.Cok da guzel bir mesleginiz var ama bu duzenle mumkun degil,muhtaclik yoksa eger paraya isten cikin derim maalwsef calisan anne olmak paikolojik olarak cok ama.coook yorucu.Cocuklar sizin degil kaynananizin tarzina gore yetisecek yoksa iyi ya da kotu farketmez 

(616 puan) tarafından

Eşimin maaşı benimkinden yüksek haliyle ben daha yeni girdim işe performansa göre ücret artışı olur bizim sektörde eşim kurumsal bir firmada çalışıyor ama inanın yetmiyor ikimiz beraber çalışırsak çocuklarımıza daha kısa sürede daha güzel bir gelecek veririz diye düşündük çalışmama karışan bir insan değil normalde şuan niye böyle yapıyor az buçuk anlayabiliyorum görüşemiyoruz oturup sohbet edemiyoruz eve geldiğim gibi duş alıyor sonra yemek yapıyorum yapmaya çalışıyorum daha doğrusu çocukların duşu üstüne başı sütü derken onları uyutmaya kalmadan ben uyuya kalıyorum çünkü daha yeni başladım bünyenin alışması zaman ister bilemiyorum 

-Reklam-
+1 oy
(3,981 puan) tarafından

Yeni kurulan bir iş yerinde düzen oturana kadar yüksek mesai hep oluyor. Sizde de olmuş. Söylenen saatlere ve fazla iş yükünden ötürü ben otomatik olarak işten çıkardım zaten. Evlenmeden önce çalıştığım günler ve saatler hep uzardı, ama ne eş/ne çocuk olduğu için göze batmazdı. Şuan şu durumda, o şartları kabul etmem.

Seneye neden kendi işinizi bulamayasınız? İnsanın önüne her zaman iyi fırsatlar çıkabilir. 

(3,981 puan) tarafından

Bu arada benimde 2 çocuğum var. Kızım 3 buçuk yaşında, eylülde okula başlayacak ve oğlum 18 aylık. Sizinle aynı. 

(616 puan) tarafından

Oda bu düzenden şikayetçi bu şekilde devam edecek olan hem sana hem bana hem çocuklara olacak diyor çocuklar için enazından küçüğü de kreşe başlayana kadar onlarla ol diyor. Kayınvalidem iyi insandır gerçekten sıkıntı mı bilemem ama torunlarının gönlünü hoş eder hayır demez ne isterlerse verir ev talan olsa amaaann çocuk bu deyip dur demez eve geldiğim gibi eb savaş haline dönmüş oluyor 2 gündür toplayamadım kızım toplasam yine dağıtıyorlar diyor biri diyemem yemek bekleyemem ondan evi toparlamak çocukları yıkamak uyutmak zor geliyor ama şikayet etmedim 2 gündür 3 gibi yatıp sabah 6 gibi kalkıyorum çocuklara kahvaltı hazırlayıp masaya koyuyor öyle çıkıyorum yoruluyor olmam ileride sıkıntı olur mu onu da bilmiyorum sadece beynim kazan gibi şuan

(3,981 puan) tarafından
+1

Uzun bir aradan sonra gelen çalışma azmi ve özlemiyle şuan durumu idare edebiliyorsunuz ama emin olun bir yerden sonra çoook zorlar. Maalesef eşiniz haklı. Bir süre daha uygun bir işte çalışabilirsiniz. Çalışma saatleri iyi olduktan sonra illede 1 yıl daha beklemeye gerek yok. 

(616 puan) tarafından

Sanırım eşim kadar sizde doğru söylediniz öncelik evlatlarım sonrası sonra gelir bu yönde karar kıldım yarın görüşüp istifa dilekçemi veririm. Benim değilde çocuklarımın biraz daha zamana ihtiyacı var onu anlamış oldum yorum ve fikirler içinde ayrıca teşekkür ediyorum 🙏

(3,981 puan) tarafından

Umarım her şey gönlünüzce olur. Çocuklar olunca öncelikler de değişiyor. Daha iyi şartlarda çalışabileceğiniz bir iş mutlaka bulursunuz. 

(616 puan) tarafından

İnşallah çok çok teşekkür ediyorum 

+1 oy
(403 puan) tarafından

Bende tamamen bıraktım.bir hafta taşınma süremiz varken bebek gündüz annemde kalıyordu biz temizlik yapıp gidiyorduk bir kaç gün içinde çocuk yemeden kesildi annem gitti diye.strese giriyorlar ve çok kötü hissettiriyor.haddime değil belki ama bence de çocuklarını kendin büyüt.isi daima bulursun ama sana en çok ihtiyaç duydukları zaman bu yaşları.bebekler daima annesini ister.

(616 puan) tarafından

Bunları da düşünüyorum onlara hakta veriyorum iş yerinde bende çok özlüyorum geldiğim gibi üstüme atılmaları beni bitiriyor onlar uyuyunca öpmeye doyamıyorum ama sonra herkes sizin için diyorum. Yorumlara göre gerçekten bir karar vericem benim bakamadığım yönden belki başkaları bakar diyorum 

+1 oy
(8,254 puan) tarafından

Bu şartlarda çıkardım işten. Sonucta sana verdikleri sözü tutmamislar ben öyle şeylere aşırı takılırım. Sana para veriyolar diye suistimal edemezler sonuçta emeğin karşısında kazanıyorsun. İşverenin talebi varsa işçinin de talebi var öyle kendini ezdirme kızının da dediği gibi daha sonra bak bence de iş çocukların sana en çok ihtiyaç duyduğu zaman şu an oara her zaman kazanılır 

(8,254 puan) tarafından

Bilmiyorum ben doğru söylediklerini düşünmüyorum açıkçası seni yatıştırmak için söylüyorlar gibi geldi bana. Neden onların %70 lik iş kısmını sen tek başına ustleniyorsun ki yani neden bu kadar ağır beklentideler. Seni sömürmeye çalışıyorlar 

(616 puan) tarafından

Elbette işin içinde doğru söylemedikleri çok şey var işi daha yeni görüyorum yapmadığım işleri yapıyorum haliyle yatıştırmak için söylerler. Firmada sadece 2 kişi var üretim müdürü sadece üretimde resmi evrakları girmiyor görüşmeler ve üretim sarışın için firmalarla iletişime geçiyor işin tamamnını genel muhasebe elemanı yapıyor aklınıza gelebilecek herşey a'dan tutun z'ye kadar muhasebe insan kaynaklarına bakılırsa bir nebze de olsa işler yoluna girer diye düşündüler ama bu meslekler dışında her işi veriliyor 

(8,254 puan) tarafından

Yani illa ki düzgün yerler de vardır 8 ayda işleri toparlayamadilarsa daha toparlayamazlar 

(8,254 puan) tarafından

Neye karar verdin buraya da yaz benim yorumun altina merak ederim 😂

(616 puan) tarafından

Konuştum kendileriyle işe çok erken gelip çok geç gittiğimi kendi mesleğimi dışında çok iş yaptığımı firmanın düzen oturtmayacağını ve çocuklarımın henüz buna hazır olmadıklarını söyledim istifa yazımı verdim kabul etmediklerini daha çok yolun başında olduklarını söylediler sen ben işi üstlenmezsek nasıl düzen otursun dediler. İnsan kaybetmek çok kolay biz seni kazanmak istiyoruz dediler mesaiye ve geç durumuna bir çözüm üreteceklerini söylediler pazartesi görüşelim üstünde tekrar konuşalım dediler bense çıkış işlemlerimin yapılmasını rica ediyorum pazartesiye kadar sen yine düşün ücret konusunda da iyileştirme yapabiliriz dediler eşimde kesinlikle olmaz çocuklar hazır değil dedi 

+1 oy
(11,514 puan) tarafından

İş saatiniz çok fazla belki daha iyi şartlarda başka bir iş bulursun. O kadar saat çocuklardan ayrı kalmak senide bebeleri de yıpratır tam anakuzusu cagindalar

(616 puan) tarafından

Kesinlikle öyle onlar için zor gibi duruyor sanırım ben değilde evlatlarım buna hazır değil gibi 😞

+1 oy
(988 puan) tarafından

Psikologlar çocuğa ilk üç yıl annenin bakmasının çocuk gelişimi açısından daha iyi olduğunu söylüyor. Şahsen benim de çalışmam lazım. Çalışmayı çok da istiyorum. Ama 3 yaşındaki çocuğumu kimseye bırakamıyorum. Beni arıyor, beni soruyor, beni özlüyor. Kıyamıyorum. Çocuğum benim için daha önemli. Sonuçta onu bu dünyaya kendi isteğimle getirdim. Senin bir de bebeğin var. Yazık günah ona. Ev işleri konusunda ise eşinin de ev işi yapması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta 2 küçük çocuğun var. Sana yardımcı olmalı, ev işlerini ve çocuk bakımlarını senin üstüne yıkmamalı. İş bulma konusunu dert etmemelisin. Tabii ki de seneye de, öbür seneye de, sonraki senelerde de iş bulabilirsin. 

(616 puan) tarafından

Bende çocuklarıma kendim bakma taraftarıyım ama bazen bunalıyorum bir anne olarak buna hakkım var mı bilmiyorum ama nefes almak istiyorum arada. Oğlum kreşe başlayınca daha fazla vaktim olur diye düşünüyorum bazen ikisine zor yetiniyorum o kreşe faydalı şeyler öğrenirken bende hem kendime vakit ayırabilirim hemde küçüğümle ilgilenme zamanım daha fazla olur diye düşünüyorum. Eşim ev işi konusunda gerçekten beceriksiz etraf toplamayı sevmez yada süpürge açayım yardımım olsun demez yerinden kıpırdamasında bana iş çıkmasın diyorum bazen :) yemek yapmayı sever yaparda arada saolsun ama mutfağı görünce yapmasa daha iyiydi derim.  Evimiz düzenlidir eşim iş yerinden geldiği gibi sofrası hazırdır sanırım bu düzeni görememesi de bu konuşmaya vesile oldu sanırım en mantıklısı çocuklarımla olmak içimden öyle geçiyor 

(988 puan) tarafından

Tabii ki seni çok iyi anlıyorum. Ben de bir anneyim. Hissettiğin şeylerin aynısını ben de hissediyorum. Ben de bu yüzden çalışmak istiyorum. Ama daha zamanı olduğunu düşünüyorum. Eğer eşin ev işlerinde yardım etmiyorsa senin ve çocuklar için daha zor olacağını düşünüyorum. İçindeki sesi dinlemeni tavsiye ederim. Anneler asla yanılmaz. ❤️

(616 puan) tarafından
+1

Hem kalbimin sesini hemde çocuklarımın isteğini yerine getirdim biraz daha zamana ihtiyacımız var onu anladım ileride onlar okula başlayınca iş bulursam başlarım yapacak bişi yok ile gidene kadar bugün hep hayırlısını diledim istifamı verdim

(988 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım. 

+1 oy
(1,962 puan) tarafından

Çocukların küçükmüş canım.bnmkide bir buçuk yaşında duşa girsem kapıda bekliyolar evin içinde beni arar evet zor çalışan insan bu farki daha iyi idarak edebiliyor ama çok zor durumda değilseniz çocukların ikiside şuan sana çok muhtaç bence onlarla geçir derim ne kdr gelse o kdr gidiyor zaten

(616 puan) tarafından

Öyle gelir kadar gider oluyor ben hiç olmazsa burdayken kira vermiyorken bir birikimimiz olsun kendi evimize taşınalım mantığıyla gittim. Ama sanırım işe devam edemeyeceğim evlatlarım için biraz daha zamana ihtiyacımız var gibi

(1,962 puan) tarafından

Öyle  oluyor benim annem hep çalışırdı çok zor çocuk için etkilenmişse hiç kendini zorlama zaten çalışma şartları iyi değilmiş  ilk 3 yaş anne ye düşkün oluyolar sonrasinda sosyalleşmek istiyo çocuklar  zaten o zaman çok aramıyor yakın birisi olursa yanında biraz zman verin kendinize 

(1,962 puan) tarafından

Annenin rolü paradan daha değerli kıymetli ve zahmetli bunu anlamışlar en azindan evdekiler de bunu küçümseyen insan da oluyor buda bir nimet :)

(616 puan) tarafından

Dediğin gibi enazından biraz annelerin yapmış ve üstlenmiş olduğu görevi görmüş oldular istifa ettim bugün

(1,962 puan) tarafından

Hakkında hayirlisi olsun  inşallah 

+1 oy
(60 puan) tarafından

Merhaba ben ATT yım ikizlerim oldu şimdi 3.5 yasindalar bu zamana kadar güzel şekilde onlarla vakit geçirmek için isimden odun verdim ve eşimde bunun fazlasıyla farkında Eylül'de kreşe basliycaklar ve işime donucem 

Demem o ki fırsatlar hezamn çıkar ama çocuklarının bu zamanlari birdah geri gelmez !!

(616 puan) tarafından

Evet canım hemen hemen herkes aynı düşüncede aklım karışık akıl akıldan üstündür benim göremediğimi başkası görür söyler dedim o yüzden de fikir almak istedim cevap veren herkese de teşekkür ediyorum evlatlarımla bir müddet daha beraber olacağım küçüğüde biraz büyüyene kadar enazından

+1 oy
(28,404 puan) tarafından

Şuan çok üzüldüm çalışmandan yana gönlüm ama evdekilerde üzülmese iyi olur bir orta yol bulmanız lazım aşko ya

(616 puan) tarafından

Aklım gerçekten karışıktı çalışmayı çok ama çok özlemişim gerçekten bir yol bulmak için fikir istedim çokta güzel yorumlar aldım ama çocuklarım buna hazır değilmiş onu farkettim biraz daha zamana ihtiyaçları var öncelik onlar sonrası sonra... Yapacak bişi yok içim cız etsede istifa dilekçemi yazıcam yarın ilerde daha iyi şartlarfa daha güzel bir firmada iş bulabilirim belki

(28,404 puan) tarafından

Hayırlısı olsun hakkında ddoğru söylüyorsun 😑

(616 puan) tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(3,145 puan) tarafından

Çocuklar olmasa bile bu şekilde çalışma şartları çok zorlayıcı bana göre. Ben de çalışıyorum, yoruluyorum da ama 4te evde oluyorum. 2 sene haftada 3 gün calistim. Geçen sene 4 gündü ama bu sene tekrar 3 olacak inşallah. Evet çalışmak gerçekten insanın psikolojisine iyi geliyor ama burda resmen cocuklari gün boyu görememe gibi bir durum var. Şimdi yine idare edersiniz ama zamanla çok yorulursunuz. Bence karşınıza illa fırsat çıkar. 

(616 puan) tarafından

Bende bu şekilde karar kıldım çocuklarımın biraz daha zamana ihtiyacı var ileride çalışma kararı alırım gerçekten çalışmak gibisi yok kendi ayakları üstünde durabilmek kadar güzeli de yok 2 gün bile olsa kendime bir özgüvenim geldi. Bu şekilde çalışmak şimdi olmasa da ileride bana da zarar verir diye düşünüyorum firmanın düzen kurması zaman alacaktır kendime de çocuklarıma da vakit kalmayacaktı belkide yarın konuşup istifa dilekçemi sunacağım

0 oy
(460 puan) tarafından

Kızma ama sabahın kaçında gidip 9da geliyorsun ve küçük çocuğun çok küçük saatleri esnek olsa neysede çalışma bencebu sene en azından. Bu çocukların bu yılları bu halleri bir daha geri gelmicek

(616 puan) tarafından

Yok canım niye kızayım fikir edinmek adına açtım postu zaten 2 gündür sabah 6 akşam 9 gibi geliyorum. Verilen tavsiyeler neticesinde ve çocuklarıma vakit ayıramama kısmıyla işe ara verme kararı aldım biraz daha büyüsün çocuklarım sonrasında iş fırsatı olursa çalışırım 

0 oy
(6,777 puan) tarafından

Bu şartlarda çocuklarınla olmamda fayda avar cnm 

(616 puan) tarafından

Evet canım öyle karar kıldım bugün işyerinde son günüm

0 oy
(23,439 puan) tarafından

Çocuklar bişey yiyip içmiyor deyince kalbimden vuruldum .küçük daha çok küçük ya. Ve mesai saatleri çok uzun hakikaten. Bence çocukların yanında durman daha iyi gibi geldi bana. Eşinin sözleri çok saçma ama ya biz ya işin falan deyince saçmalamış. 

(616 puan) tarafından

Ona da hak veriyorum evlendiğimizden beri evde duran evi ayakta tutan çocuklarla ilgilenen biri vardı şuan neredeyse hiç yok onu anlayabiliyorum sadece konuşurken konu farklı yerlere gidebiliyor kendini tam olarak ifade edemediğini düşünüyorum ve evet bende üzüldüm onlar benim dünyam bugün işyerinde son günüm bu şekilde karar kıldım 

(23,439 puan) tarafından

Hayırlısı. Allah daha güzel.kapilar açar inşallah en hayırlı zamanda 

0 oy
(7,281 puan) tarafından

Ben bu durumda olsam calismaz evimle çocuklarımla ilgilenirim. Çocukların küçüklük hali hiçbir zaman geri gelmeyecek tadını çıkarmak lazım

(616 puan) tarafından

İstifamı sundum canım 

(7,281 puan) tarafından

Hayırlısı olsun hakkınızda Rabbim daha güzel kapılar açsın

(616 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun

0 oy
(484 puan) tarafından

Ben olsam evlatlarımı seçerim.. çünkü onları doğurmayı ben seçdim bana en ihtiyaç duydukları zamanlarında nasıl babannelerine bırakabilirimki.. 

(616 puan) tarafından

İstifa ettim canım hiçbir ley onlardan daha önemli değil denemiş olduktan henüz erkenmil onu anladık hiç olmazsa

İlgili sorular

+4 oy
11 cevap 478 göst.
+1 oy
9 cevap 208 göst.
+3 oy
7 cevap 248 göst.
23 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Canikom (1,172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 373 göst.

Kategoriler

1,476,776 soru