+1 oy
283 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (249 puan) tarafından

Hanımlar Selam!Demek ben yurtdışında yaşayan biriyim.Şuan vatanımdayım annemler burda yakınlarım,herkes.Haziran 12’de geldik Ağustos 28’de gideceğiz 🥺En son 2021 yılında gelmiştik.Ağustos girdiğinden beri kendimi çok kötü hiss ediyorum.Şu an babamlardayım.Burda kaynanalarla yaşıyorum .onlarla birlikte otururken ne zaman Ağustos biter de evime giderim (yurtdışına)Bakmayarak ki orda da komşular bana 🫤Ama babamlardayken hep hüzünlenirim bir daha ne zaman gelirim diye gam yapıyorum.Benim sorunum o ki yurtdışında ayrı yaşasak bile kv kpların dediği geçiyor eşim olacak adam öyle izin vermiş onlara.yani istediğim zaman vatanıma gelemem.birde ne zaman geleceğim buraya Allah Bilir.Ne yapsam ben nasıl bu ruh halinden kurtulsam

5 Cevaplar

+1 oy
(163,537 puan) tarafından

Hangi ulkedesin bende belcikadayim 20 Haziran'da geldim 1 Eylül'de doncem ama hamd olsun ben heryil geliyorum başka türlü yaşayamam zaten

(825 puan) tarafından

maddi manevi olanaklarini imkanlarini alim gucunu adalet sistemini  insani degerleri  duzeni tertipi insanlarin madeni bir sekilde yasadigi medeni bir ulkede oldugunun bilincine varirsan eger zaten vatan aski falan sadece lafta kalir.   ben asla ve asla inanmiyorum yurt disinda yasayip keyf catip 100 euroya marketten etinden sutunden  dort dortluk alisverisini yapip koca poset dolusu cikan insanlarin turkiyede 100 tl ile bi kutu peynir bile alamadigi bir yerin vatan aski ozlemiyle yanip tutustuguna ölsem inanmam. insanlar orda bir aylik maasiyla her turlu hobisine  dort dortluk imkanlara sahipken tirkiyede kitin kanaaat yasayacagini oda temel iltiyaclarla yasayacagini bile bile turkiyede gelip yasamak istiyorum vatan aslim agir basio geri donus yapacam demesine asla inanmam. varsa oyle bir yigit ordaki imkanlarini bana devredebilir oturma iznini vs . bende turkiyedeki imkanlarimi cöpune kadar birakip gidebilirim. yer degistirebiliriz. gelismis ab ülkesiyse. gidip uyduruk bir ulkede sefil sefalet pislik icinde zaten kimse yasamak istemez. gidipde bi acganistanda bangladeste yasamiosa insan 🤣🤣

(825 puan) tarafından

yav boyle es ile fizanda olsanda mutlu olunmaz bikere kimene yani. bas git bas gel nere istiosan kimseye beni goturu sirtinizda tasiyin demiosnki . istemeyen gtmesin istemeyen gezmesin . boyle insanlarla  altin kafeste bile yasanmaz allah kurtarsin

(249 puan) tarafından

Allah kurtarmıyor işte 9 yıl koskoca 9 yıl.Vatanda büyük evimiz var birlikte yaşıyoruz.Bana anahtarını bile vermiyorlar.bir keresinde birlik oturduğumuzda amcamın oğlunun düğünü vardı aşağılık kp’ye dedim gütmek istiyorum.”sen nereye gideceksin?elalem ne der?gelini tekbaşına yollamışlar “ falan filan.gidemedim düğüne((şimdi ayrı oturuyoruz yine karışıyorlar bıktım yeminle bu hayattan şu insanlarla .Aslında yaşadığım yer kötü değil de ben her yıl gelirsem böyle üzülmem.Ağustos girdiğinden beri ağlıyorum 

(825 puan) tarafından

sizinliler magara ayisiymis kusurabakma. yurtdisinda yasam sartlari vatan matan degil senin derdin magara insanlariyla yasaman malesefki.

(249 puan) tarafından

Mağara insanlarından ayrı yaşıyoruz ama ne mana?Kafalarını sokuyorlar herşeye.işin kötü tarafı kocam olacak adam onların söylediklerini söylüyor .Ne yapsam nasıl düzeltsem durumu?Gelecek yıl vatana gelmem zor çünkü küçük çocuk bakacağım.İnşaAllah öbür sene istersem eşimin ailesi mutlaka laf söylerler.Ne yapsam acaba 

-Reklam-
+1 oy
(403 puan) tarafından

Adapte olmaya caliscaksin kurslara gidip Türk habitatı oluştur kendine orda da bir topluluğun olsun 

(249 puan) tarafından

Zaten adapte olmuşum da ama Vatanı terketmek zor be.Keşke hiç gelmeseydim 

(403 puan) tarafından

Değişiklik oldu diye düşün eşin ne iş yapıyor bilmiyorm ama Rusya'da da çok Türk var 

+1 oy
(3,966 puan) tarafından

Yaşadığınız ülkenin dilini, kültürünü, ortamını ne kadar benimserseniz o kadar iyi olur sizin için. 

Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizdeki durum daha çok, bir daha ne zaman geleceğinizin belli olmaması. Eve döndükten sonra orada da kaynananızın olacak olması ve eşinizin ailesinin sözünü dinlemesi.

Şayet her sene düzenli gidip gelebilseydiniz bu denli zor olmazdı diye düşünüyorum. 

Kendim de Fransadayım ve her sene gidip geliyorum. Evet ailemi özlüyorum ama bir süre sonra da kendi düzenimi arıyorum. 

(249 puan) tarafından

Evet bir daha ne zaman gelirim orası belli değil.eşim olacak adam babasının kuklası.babası ona karını boşa derse ,o da boşar.1 haftadır girmiş yurtdışına,sadece 1 kere beni aramış.Böylesi adam neme lazım 

+1 oy
(2,203 puan) tarafından

Ben seni anladım . Kocan hala ana baba sözü dinleyip senin bile zaman gidip geleceğine karışıyor galiba . Neden izin veriyorsun böyle olmasına ? 

(249 puan) tarafından

Benim izin verip vermediğim onlar için önemli değil.kendileri neye karar verirlerse o olur.Nasıl bir b.ka düştüm bilmiyorum 

+1 oy
(829 puan) tarafından

Bende yurtdışında yaşıyorum ve hiç Vatan hasreti çekmiyorum çünkü burda insanlık insana verilen değeri gördüm ülkemde insan yerine konulmadıgımızı anladıgımdan beri sadece şükür edıyorum hangi ülkedesin bilmiyorum o ülkenin imkanlarını değerlendirirsen zorlanmazsın diye düşünüyorum

(163,537 puan) tarafından

Sen hangi ulkedesin 

(829 puan) tarafından

Yenizelanda

(249 puan) tarafından

Vatan hasreti derken benim yakınlarım en yakınlarım burda ve benim onları görmem ayrı yaşamama rağmen kocamın ailesinin elinde😒nasıl dert etmesem.Neden bu imtihan bitmiyor Allahım 9 yıl oldu işte 

(829 puan) tarafından

Gaz vermek gibi olmasın ama hatayı en başında yaptın eşinde olsa aileside olsa kim olursa olsun sınırını çizeceksin kimsenin onu aşmasına izin vermeyeceksin sen eğer sınırlarını çizmezsen sana kimse saygı duymaz senin önce bu durumu halletmen gerekiyor yok kavga ederiz şu olur bu olur diye düşünmeyeceksin gerekirse kavga edin ortalık karışsın ama sen önce tek başına bi bireysin bunu idrak edip ona göre davranman gerekiyor şikayet etmen üzülmen hiçbir işe yaramaz 

(249 puan) tarafından

9 yıl birlikte oturduk şu an ayrıyız Rusya’da.Ayrı yaşasakta bizi bir aile gibi görüyor şu adamlar.Vatanda birlikte aynı evde yaşıyoruz Sizce ne yapayım?şu an hamileyim her halde gelecek sene gelemeyeceğim vatana.Öbür yıl geleyim diyorsunuz yani?

(829 puan) tarafından

Önce sınırınızı belirlemen gerekiyor eşinizin ailesine karşı sinirinizi belirledikten sonra isterseniz doğum yaptıgınız zaman bile gidebilirsiniz kim ne karışır hesap vermeniz gereken kişi eşiniz onun ailesi değil onlar geri dursunlar geldiğiniz zamanda görüşmek zorunda değilsiniz eş ailesi ile istediğiniz zaman ailenizi görmeyede gidersiniz buna kimse karışamaz

(249 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim sözleriniz için Allah yardımcımız olsun İnşaAllah 🤲🏻Ama malesef eşim kendinde iyi bir insan olsa da velilerinin sözünden çıkmıyor onlar ne derse yapırlar.Mesela vatanda giyindiğime karışıyorlardı annem babam sus ne derlerse yap dediler ve onlar da bildiklerini yaptılar herşeyime karıştılar annem babam için sustum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 193 göst.
0 oy
26 cevap 911 göst.
25 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Ipeksiii (113 puan) tarafından soruldu
+3 oy
17 cevap 683 göst.
0 oy
9 cevap 269 göst.
15 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (352 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,616 soru

24,172,021 cevap

335,898 kullanıcı

...