0 oy
222 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (68 puan) tarafından

Selamun aleyküm hanimlar 

İlahiyat mezunuyum KPSS yani MEB ags girdim ama atanma beklemiyorum , suan boşanma aşamasındayım 1 senedir 4.5 yaşında oğlum var ve artık hayatımı kurmak istiyorum ailemin yanında yaşıyorum tanıdığımızın bir dükkanı var ara sokakta 6 ay felan kira almadan verebilirim demiş az maliyetli be açılabilir yada nasıl bir iş yapabilir gelir elde edebilirim ücretli ogretmnlik hem çok az maaş Hemde çocuk da olduğundan zor fikirlerinizi bekliyorum . Özel ders felan versem desem formasyonum vs var ama tanidik çevre vs burda yok nasıl olur bilmiyorum internette online dersler çok ama nasıl bir yol izlenir acaba 

6 Cevaplar

0 oy
(3,989 puan) tarafından

Aslında özel ders iyi fikir. Dükkanı güzelce tasarlayıp, başlangıçta 1-2 öğrenci de olsa, başlayabilirsiniz. Yaklaşık 6 ay kira olmayacaksa, yeterli öğrenci bulana kadar toparlarsınız bence. Çevre dükkanlara küçük afişler asar, küçük kartvizitler verirsiniz.

(3,148 puan) tarafından

Din kültüründen pek kimsenin özel ders alacağını sanmıyorum. Matematik, fen, İngilizce olsa bir nebze

(3,989 puan) tarafından

Küçük yaş gruplarına kuran kursu gibi eğitimler çok ilgi çekiyor. Ama bu konuda yeterliliğiniz var mı ya da din kültürü eğitimine dahil mi bilmiyorum tabi. Mesela dükkanı biraz kreş ortamı gibi dekore edip, çocuklara namaz, dualar, sureler öğretip, ahlak bilgisi verebilirsiniz. Öğlen 2-3 saat sürer. Hem işi olan çocuğunu size bırakıp işini halleder, hem de siz o süre için de çocukla ilgilenip, din kültürü öğretmiş olursunuz. 

(3,148 puan) tarafından

Yorumu yazan benim, post sahibi değil. Bu dediğiniz çok uzun ve riskli bir iş. Küçük cocuklarla çalışmak çok daha riskli. Milli egitimden onay ve ozel öğretim faaliyeti yürütmek için ruhsat almak zorunda. En ufak bir şikayette başına bir sürü dert açılır. 

(3,989 puan) tarafından

Aaa pardon, isme bakmamışım. Süreç olarak zor olabilir ama kısıtlı derecede öğrenci olacak. Benim çevremde var mesela bu tür derslere çocuklarını gönderenler. Açıkçası tam teşekküllü oldukları da manidar. Ama çok talep alıyorlar. Tabi yine de konu hakkında bilgim yok. Dediğiniz de doğru, ingilizce, matematik gibi konularda özel ders daha iyi olur. 

(4,790 puan) tarafından

Ama iyi niyetli olmayan insan çok. Biri şikayet ederse cezası ağır olur. Çok riskli bu dediğiniz.

(68 puan) tarafından

Aslında dükkan herhangi hır şey üzerine olabilir dershane vs değil giyim veya gıda mesela hiçbir fikrim yok özel ders nerden nasıl verilir onu da bilmiyorum artık adım atmak istiyorum ama nasıl bilmiyorum açıkçası 

(4,790 puan) tarafından

Benim hayalim bebek maması ve bezi üzerine dükkan açmak ama tabi sosyal medya üzerinden de satış yapmak lazım. Piyasadan biraz ucuza satarsan iyi getiri olur diye düşünüyorum. Çünkü bu ürünlere ihtiyaç hiç bitmiyor. Bir de eğer imkanın varsa işkura kayıt yap ve git oraya yüzyüze bu konuyu konuş . Her kayıt olanın kendi uzmanı oluyor . Oda işin prosedür kısmıyla ilgili fikir verir. Nasıl ilerler öğrenmiş olursun. Kadın girişimci olacağın içinde bayağı devlet destek sağlıyor diye biliyorum. 

-Reklam-
0 oy
(428 puan) tarafından

Dükkan ne üzerine? Dershane gibi bir şeyler mi yapacaksın?

0 oy
(3,148 puan) tarafından

Özel ders verirseniz evde verin bence kesinlikle dükkanı karıştırmayın. 

0 oy
(5,783 puan) tarafından

Bulunduğun çevreye bak,mesela iplikçi var mı,zuccaciye var mı,kırtasiye var mı bulunduğun çevrenin ihtiyacına göre karar verebilirsin

0 oy
(787 puan) tarafından

Bence en temizi ücretli öğretmenlik yada KPSS.dger dükkan vs yorar  .kar risk

0 oy
(3,622 puan) tarafından

Oyunevi cocuk atolyeleri yuksek kar marji olan isler tum gun ayirmak.zorunda olmjyo da insan yapabiliyosaniz boyle yapin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 68 göst.
+1 oy
2 cevap 109 göst.
0 oy
0 cevap 23 göst.
+2 oy
0 cevap 91 göst.

Kategoriler

1,476,932 soru

24,176,066 cevap