Kızıma 20 gün önce bezi bıraktırdım. Çiş konusunda maşallah çözdü %90. Ama kaka olayı beni delirtmek üzere. İlk 4 gün hiç kaka yapmadı, sonra sağlık ocağına götürdüm bağırsak düzenleyici 2 şurup verdi doktor. Bu şuruplar sayesinde kabızlığı baya azaldı. 3 kere full bezi var gibi kakasını yaptı. Sonra anlattım ettim tamam dedi. Ama kakası son çıkmaya başlayınca anne çiş diye geliyor. hâliyle çamaşırıda batıyor, o gelen kakayı yapıp, devamını ıkınmıyor. Sonra tekrar aynısını yapıyor. Kaka olayı hemen öğrenemeyebilirmiş ama tamamen çözmesi ne zaman olur. Kızmak istemiyorum ama sabrımın bitmesine az kaldı çünkü
Zorlayıcı bir surec yegenimde ayni sekilde idi yine seninki son anda da olsa soyluyormus bizimki yapardı buldugu yere en son annanesi gilde halinin ortasına yapti anneannesi de dedi yeter artık haliyi batirdin bir daha tuvalete gitmezsen yakacağım elinde de çakmak
Amaç tabiki evin kirlenmesi degil korku vermek ti basarili da olundu bir daha yapmadi birde o an kalabaliktim kerkes cocuga bakinca utandi da ama kaka sorunu da çözüldü
Kendi çocuğumda bi problem yasamadim illaki kiyafetlerimiz çok kez batti ama alıştırma kilodu var bilmiyorum kullaniyormusun en azindan heryer kirlenmez asla yumusaklik gosterme net ol ama aşırı baski da ileride kiskanclik gibi sorunlara sebep oluyor diye duydum .zor surec ya allah kolaylik versin . Çocuk tam kac yasinda erken mi olfu acaba egitim
35 aylık, çiş konusunda hiç problem çikarmadı. Zaten bezi çıkarıncada mutlu oldu, çiş by by diyor ama kaka beni delirtecek. Kaç kere bağırdım bir daha pantolununa yaparsan dövecem dedim ama yok. 1 gün tutuyor o korkuyla sonra kabız olunca zorla yapmaya başlayınca anne çiş diyor
Valla benm oglanda 2 yaşında 2 haftadır tuvalete başladık bir kere kakasını yapdi tuvalete daha yapmadı gece altına yapdigi için bezliyorum , sabah kalkinca bezine yapıyor, tuvalete yapmıyor tutuyor karnında dişkisi kalmiş sabahdan beri hastanelerdeyim karni ağrıyor diye sabah çok ağladı hastaneye götürdüm lavman verdiler çocuğa yapdim, 4 defa tuvaletini yapdi bugün bezine sizce tuvalet egitiminde kaka sorununu nasıl çözecez bilmiyorum devam etsem mi kakasini tutuyor
Post başlığını görünce bian postu bn açtım sandım. Bugün tam 65. Günümüz bizim. 2 ayı geçti tuvalet eğitimiz.. maşallah deyim ifak tefek kazalar dışında çözdük cisi. Ama kaka olayı fiyasko. 65 günde sadece 4 gün kakasını tuvalete yaptı. Aslında farkında yaptığı anın ama midesi çok hassas olduğu için direk kusuyor. Ve bu sebeple kusacak korkusuyla bilerek altına yapıyor. Nasıl olacak bnde bilmiyorum. İlk 20 gün full altına kaçırdı..ilk öğrenme aşaması deyip önemsemedim. 21. Gün kendisi kakasını yapmak istedi ve midesi bulandı. 2 . günde ise kakasını gördüğü gibi ağız dolusu boğulurcasina kustu. Bu iki günden sonra dahada yapmadı tuvalete..bakarsam kusarim dedi hep. 2 gün önce yine söylemeye başladı zorladı kendini kusmamak için ve bugün yine kustu. Sonrasında yine bilerek altına yaptı.. sabırlı olmak gerekiyor. 65 gün oldu bir kez olsun kızıp korkutmadim. Hep huyuna gittim konuştum anlattım kitaplarla vs. Ama elinde olan bi durum değil. İstemsiz kusuyor. O yüzden anlayışla karşılıyorum. Sizinde kolay olur inşallah
Bizde de aynı şekilde oldu. İdrarı hızlı çözdü ama kaka da bayağı altına kaçırdı. Bir kaç tane külot ve pijamayı çöpe attım hatta. Kaç defa altını yıkadım bilmiyorum. Ammaaaa yavaş yavaş öğrendi. Korkusu geçti. Kızımın korkmasının sebebi kakasını tuttukça kabız oluyordu, ıkındığı zaman haliyle acıyordu. Ben hiç şurup vermedim. Bol bol su içirip, kayısı yedirip, meyve suyu içirdim. Bu şekilde dışkısı yumuşuyordu. Tam anlamıyla 3 ay sürdü bu süreç. Şuan da çok şükür her şey iyi.
Oğlum sunetliydi iyileşsin öyle başlicam dedim. Başliyali 12 gün oldu çiş söylüyor bazen bazende hoc soylemiyor ben 10 dakikada yada 15 dakikada hadi tuvalette gidelim diye yapdiriyorum, ama kakasıni bi kez tuvalete yapdi çiş yapıyor die gece bezliyorum sabah tuvaletini beze yapıyor hatta bez takmasam yapmıyor tuvalete bugün karın ağrısı vardı sabah hastaneye götürdüm dışkısı kalmiş karninda lavman yaptım çok agliyodu krize girdi , tuvalete neden yapmıyor tutuyor sence şuan devam edim mi kaka.işini nasıl yapacam yine tuvalete oturtsam yapmayacak karnı ağrır bugnn cok ağladı lütfen akıl ver sence ne yapsam kaka işini
Henüz 2 hafta olmuş. Bence pes etmeyin. Tuvalet eğitimi gerçekten iki taraf için de çok zor, çok iyi anlıyorum 💛 Kakasını tuttukça içeride karşılaşıyor, yaparken de acıyor. Bu yüzden yapmak istemiyorlar. Kakasını yumuşatacak yiyecekler yesin. Mesela çok pilav yedi diyelim, arkasından kayısı yesin, su içsin, lifli gıdalar tüketsin ki kakası yumuşasın.
Kızım tuvalete gittiğinde o kakasını yaparken ona sarılırdım, sırtına masaj yapardım rahatlasın ve korkmasın diye.
Kakasını tuvalete yapan hikayeler okuyun ya da kendiniz anlatın. Bu süreçte tuvalet konulu çizgi film de izleyebilir. Kakanı tuvalete yaparsan, küçük sürprizlerim var deyin.
Tüm bunlara rağmen mutlaka altına yapacaktır. Varsın külot ve pijamalar çöpe gitsin, kesinlikle sabırlı olmak lazım.
♥️ cok güzel yazmışsın cnm benim pes etmiyorum bugün karnı çok ağrısı yapamiyor diye gündüz hep hastanedeydim bezliydu gercekden dediğiniz gibi konuşuyorum ediyorum , çocuk şarkıları var tuvalet için onları açıyor 15 , 20 dakika bekliyom yapmıyor tuvaletini tutumuş yapmıyor şimdi yarn gene tutup yapmaz ağrı çekecek , gercekden sabır işi bak normalde yapmıyordu çişini felan 2 gün önce üst üstte 3 , 4 kez işedi kendide söylüyor kaka popodan yapilir, çiş pipiden yapılır diye ama kakayi yapamıyoruz , tuvalet işi bugün aksadı hastanedeydim yarn devam etsem tutacak gene karnı agriycak krize giriyor ağlarken büklüm büklüm oldu gazda cikaramayonca maf oldu yavrum o ağladıkça içim parçalandı
Böyle inişli çıkışlı dönemler oluyor. Kakasını altına yapınca o an gülüp, şakalar yapın hatta. Çünkü altlarına yaptıkları zaman hem utanç duyuyorlar, hem korkuyorlar. Bizden yana rahat olmaları lazım.
Kayısı meyve suyu olsun evde. Kuru kayısı ya da kuru erik de olabilir. Tuvalet için çok işe yarıyor. Bizde tam 3 ay sürdü. Kiminde daha kısa da olabilir, uzun da olabilir. İnşallah en kısa zamanda halledebilirsiniz🍀
Çok teşekkür ederim saol bugün sabah 8 den belli uyanigim bende hastalandim uyuyim biraz ben, cocuk tuvaletini yapamayınca hemen kayısı kaynattim.mryve suyu yapdim içiriyor teşekkür ederim inşallah herkez kolay atlatır bu durumu
1,489,195 soru
24,340,907 cevap
346,043 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın