+3 oy
717 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,437 puan) tarafından

image

image

Kremalı karides tavası yaptım en son uzerine parmesan ekledim eşim bayildi, babam uğramişti oda yedi oda cok begendi. :) sizinle de paylaşiyim dedim

Tam yazlik hafif bi yemek oldu yanina da semiz otlu cevizli salata yaptim. Hmm misss :) deneyin derim 

28 Cevaplar

0 oy
(3,409 puan) tarafından

Sırt kısmındaki siyah kanalcıkları çıkarmalıydın canım🤢 karides severim ama böyle değil 😬 oğlum deniz mahsullerine bayılır(anasının Karadenizli olmasının hakkını veriyor😂) sırf onun için alıp yapıyorum karidesli yemekler.

(1,437 puan) tarafından

Aman kalsin nolcak ugraşamadim ya 😅

(3,409 puan) tarafından

Miniklerinden alınca uğraşması zor oluyor da jumbolardan alınca o kadar uğraştırmıyor😂 

-Reklam-
0 oy
(6,943 puan) tarafından

Hiç yemedim cnm tadı nasil

(1,437 puan) tarafından

Deniz ürünleri seviyorsan eger cok begenirsin tadini cignemesi cok guzel okyanus aromasi geliyo agzina

0 oy
(4,039 puan) tarafından

Ben hiç yemedim tadını çok merak ediyorum . Eşim hiç güzel değil yeme diyor. Tarifini atsana ben de yapayım kendime bir gün.

(1,437 puan) tarafından

Aşko 3 diş sarimsagi irice doğra ve yaklasik 80-100gr teryaginda cevir sonra karidesleri at karidesleri sotele sonra kremayi dök ondan sonra istediğin baharati at ben toz biber karabiber tuz pul biber ve kekik attim en son chery domatesleri dogra ekle az daha pişir varsa elinde parmesan cok guzel oluyo yoksa kaşar bile olur rendele at servis ederken uzerine ince maydonoz kiy bayila bayila yersiniz ❤️🩷

0 oy
(1,768 puan) tarafından

Eline sağlık tarif verir misin ben de yapayım ya çok lezzetli görünüyor 

(1,437 puan) tarafından

Aşko 3 diş sarimsagi irice doğra ve yaklasik 80-100gr teryaginda cevir sonra karidesleri at karidesleri sotele sonra kremayi dök ondan sonra istediğin baharati at ben toz biber karabiber tuz pul biber ve kekik attim en son chery domatesleri dogra ekle az daha pişir varsa elinde parmesan cok guzel oluyo yoksa kaşar bile olur rendele at servis ederken uzerine ince maydonoz kiy bayila bayila yersiniz ❤️🩷

(1,768 puan) tarafından

Çok sağol canım 

0 oy
(163,308 puan) tarafından

Haftada 2 kez mutlaka yapiyom 

(1,437 puan) tarafından

Bende daha sık yapicam gerçekten guzel oluyo

0 oy
(4,194 puan) tarafından

Mekruh olmasa tadına bakmak istediğim bir karides var bir de yengeç gerçekten merak ediyorum. Yengeci bir kere yanlışlıkla yer gibi oldum ama onun tadı turşu gibiydi ben soslu yemek isterdim. 

Bu arada benim arkadaşım yapiyor o karidesin sırtındaki siyah damar gibi şeyleri tek tek kurdanla temizliyor. 

(1,437 puan) tarafından

Aşko benim bildiğim karides helal istakoz ve yengec mekruh onunda sebebini diri diri haşlanarak pişirilmesi diye biliyorum 🤷🏻‍♀️

(4,194 puan) tarafından
+1

Yok balım karides de balık cinsi olmadigi icin Hanefi mezhebine göre mekruh kabul ediliyor zaten deniz böceği diye geciyor. 

0 oy
(3,331 puan) tarafından

Baliktan baska deniz urunu yiyemiyorum yaa yiyen herkez seviyo ama cok itici geliyo gercekten

0 oy
(4,152 puan) tarafından

Afiyet olsun canım ben sevmiyorum. Ne zaman yapılsa da yemem 🤗

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 412 göst.
7 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 765 göst.
+6 oy
21 cevap 747 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde curious (1,156 puan) tarafından soruldu