0 oy
92 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (42 puan) tarafından

Kızlar oğlum son 3-4 aydır geçmeyen bir eğzama problemi vardı heleki son dönemde gözlerin yanında sırtına kadar yayıldı doktor bişeye alerjisi olabilir dedi ve yumurtayı kestim 4 gündür ve egzamalar iyileşime geçti çoğu bitti gibi oldu 3 buçuk yaşında ve 1 yaştan sonra aslında yumurta veriyorum yani cogunluk nerdeyse her gün veriyordum faydalı diye böyle şeyler hiç yaşamadık sonradan mı alerjiye çevirdi acaba

4 Cevaplar

0 oy
(6,541 puan) tarafından

Bizim dogdugundan beri coklu besin alerjimiz var. 

Doktorumuz alerji bi anda olup bi anda gecebilir demisti. Yani sonradan da olabilir. 

Ama size tavsiyem bagirsak destekleyici besleyin. Abur-cubur ,seker,paketli gida vermeyin. 

Gunluk beslenmesinde kuzu ilikli kemik suyu mutlaka kullanin. Hindistan cevizi yagi kullanin. Corek otu yagi da iyidir. Bi de tursu yedirin evde kendinizin yaptigi olsun ozellikle lahana tursusu cok iyidir. 

Bi de akasya gami var ben henuz almadim ama bu da cok iyi bagirsak dostuymus. 

(42 puan) tarafından

Ya ben anlam veremiyorum artık bütün çocuklarda alerji var neredeyse 3 cocuktan 2 sinin bişeye alerjisi var Allah sonumuzu hayıretsin

(6,541 puan) tarafından

Canim gunumuzde yediklerimizden kaynakli. Temiz icerikli degil. Bagirsak astari zayiflayinca zararli maddeler vucuttan cikamiyo kana karisiyo. Vucutta egzama gibi tepkiler veriyo. Sadece yedigimiz degil hava bile temiz degil. O sebeple beslenmesine cok dikkat etmelisiniz. 

Yani ozellikle abur -cubur ,paketli gida ,seker cok tukettiyse bunlar da bagirsak mikrobiyatasini bozmus olabilir.  Bagirsak astari incelmis olabilir yani sonradan alerji olmasinin sebebi beslenme kaynakli olabilir. 

Eklemeyi unutmusum yemeklerine dogal tereyagi ve zeytinyagi da kullanmalisiniz. Ve yemekleri gunluk taze olmali. 

Biz beslenme ile kurtulduk alerjiden. 

(42 puan) tarafından

Yemek konusunda ben biraz takıntılıyyım evlendiğimden beri evime bitkisel yağ girmedi herseyi tereyağ ile yaparım onuda mümkün oldukça doğal alırım yoğurtum kendim yaparım sütüm direk tanıdiğm inek besleyen hatta özellikle hayvanı dağ bayır gezdirenden alırım yumurtada direk tavuktan ithal :) ama dediğiniz gibi hava temizliği inanılmaz berbat yumurtaya alerjis çıkmasına inanılmaz üzüldüm inş zamanla geçebilen bişeydir

(6,541 puan) tarafından

Ne guzel beslenme cok onemlidir zaten. En iyisini yapiyosunuz. .

Sormayi unutmusum cocugunuza sut veriyo musunuz ? 

Gecmis sorulariniza baktim geniz eti sorunu varmis. Bunun da en buyuk sebebi alerjidir aslinda. Belki ilk olarak bu sekil tepki verdi bilemeyiz. 

Sut veriyosaniz vermeyin bi sure. Hatta bi sure sut urunleri bile kesiliyo. Ama tabi once uzmanlik alani alerji olan bi doktora gitmenizi oneririm. 

Uzulmeyin dedigim gibi beslenme destekli gecer zamanla. Bizim herseye vardi ,et ,sut urunleri,yumurta ,kuruyemisler,tavuk, tahin,cilek,kivi domates. Hepsi gecti bi cilek ve kivi kaldi.

(42 puan) tarafından

Süt sevmiyor ama ayran ve yoğurt çok seviyor süt içtiği çok nadirdir genzi eti bademcik kulak tüpü ameliyatı oldu 1 ay öncede belkide oda alerjiden kaynaklıydı ama nefes almakta çok güçlük cekiyordu heleki son dönemde cok ciddi uyku apnesi başlamıstı yaptırdık hemen

(6,541 puan) tarafından

Gecmis olsun. Gerekiyosa yapilmali tabi. 

Dedigim gibi beslenmesini destekleyin.

(42 puan) tarafından

Teşwkkür ederim

-Reklam-
0 oy
(3,485 puan) tarafından

Alerjik reaksiyonlar ileriki yaşlarda da olabilir. Benim metale alerjim 25 ten sonra oldu mesela. Önceden takı takardım, sorun olmazdı. Şuan direkt egzemaya çeviriyor. 

0 oy
(4,384 puan) tarafından

30 yaşından sonra sinek ısırığı alerjim çıktı ve gene 30 dan sonra alerjik bronşit oldum. Heran her yaşta her şey olabilir .

0 oy
(3,276 puan) tarafından

Aslinda bir deri testi ile öğrenebilirsiniz. Denemeye yanilma cok vakit alir ve yorar. Oglumda 9 aylikken basladi 2 bucuk yasinda bitti derken 4 yasinda geri geldi. Çoklu besin alerjisi var. Hala ilaclarla devam ediyoruz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 130 göst.
0 oy
16 cevap 1,199 göst.
31 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Büşrasu (656 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 384 göst.
20 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynepcelik (2,462 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 188 göst.
28 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,510 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,408 soru

24,098,535 cevap

332,235 kullanıcı

...