Eden bulur derler ya daha önce birilerine ızdırap olan birinin birşey çektiğini aynı şeyi ya da benzerini yaşadığına şahit olmadim hiç.
Gerçekten eden bulur mu? Öteki alemde alacak cezasini ona inancım tam ama bu dünyadaki cezası peki ?
Var mı bunu etmişti şunu buldu dediğiniz kişiler olaylar??
Kötü insanlar krallar gibi yaşıyor olan masuma oluyor.
Ben gördüm yıllarca bana yapılan yanına kâr kaldı dedim öyle sandım. Ama beterini yaşıyormuş sevinmedim ama grmda üzülmedim ne yalan söyleyeyim.
Darısı diğerlerinin başına inşaAllah
Amin hakeden herkeseee
Evet buluyor ben sadece Allah a havale ettim o gerekeni yaptı verdi cezasını
Ohhh sevindim vala
Bu tarz postlar cok goruyorum demekki bi cok insan bu durumu kafasina takiyo iyiler cekiyo kotuler gununu gun ediyo diye bi dusunce var ama hic bisey gorundugu gibi degil bunu fark etmiyoruz tobe haşa Allahin adaletini mi sorguluyoruz adaleti yaratan o degil mi biz onun kadar mi tartabiliyoruz elbette daha ince planlari var biz bunu gorebilecek kapasitede degiliz oyle olsa gazzedeki cocuklar icin katliam varken amekirada israilde gayri muslimler neden gununu gun ediyolar cunku bazi seylerin cezasi bu dunyaya agir gelir onlar ahirette cekecek cezasini ya da kotuluk eden biri yolda duser kafasina bisey carpar elini kolunu keser vs seyler hatta hastaliklar bile gunahlarina kefarettir belki oyle oyle bitirdi gunahini belki gunahina girdigi kisi bana sunu bunu yapti diye dedikodusunu yapti eee butun gunahini kendi ustune aldi kotuluk yapana kalmadi bile bunlari hic kimse hesap etmiyo ama Allahin adaleti cok incedir illa kisi yaptiginin aynisini cekecek diye bisey yok ceken olur cekmeyen olur burda kotuluk yapar gider 2 sokak asagida bi kopege Allah rizasi icin su verir onun hurmetine ufak tefek musubetler gelir atar gunahi boyle durumlarda kendimizi hesaba cekmeliyiz benim gecmisim de ya da bugunumde bi gunahim mi var ki bu musubet bana geldi Rabbim brni sevdigi icin temizlemek icin mi bu insanin bana kotuluk yapmasina izin verdi diye kendimizi hesaba cekip gecmis gunahlarimiz icin istigfar edip gelecek gunahlarimiz icinde dua etmeliyiz
Yazdıklarıniz için teşekkür ederim hepsi çok mantıklı ama sadece şuna katılmıyorum bana yaptığı kötülüğü bir baskasina yaptığı iyilik karşısında hafifletilmesi ya da yok edilmesine gönlüm razı olmadı ne ediyorsa aynısını bulması benim değil nefsimin isteği olur bunada engel olamıyoruz maalesef
O Allahin adeleti kuzum benim gonlumde eden bulsun istiyo ama Allahin adaleti cok buyuk biz bilemeyiz bi söz var ya parayla imanin kimde oldugu belli olmaz diye aynen oyle biz kotuluk yapti diye o kisiden nefret ederiz 1 gece ictenlikle tovbe eder o da Allahin kulu Allah affedicidir affi sever affeder yani onemli olan Allahu tealeyla muhabbettir kiminki daha saglamsa Rabbim onu bagislar ha yaptigi yanina kalmaz ama ben demiyorum ki bi adam adam oldurdu sonra tovbe etti bitti gitti degil onun cezasi cikar ondan ama ayni sekilde cikmayabilir
Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyelim😊uzun uzun yazdınız hakkınızı helal edin🩵
Helal olsun ne demek onei olan imandir kardesim kimin ne yaptigiyla ilgilenmeyi birakali cok oldu bende cunku oyle mutlu olunmuyo ben Allaha iman ettim Rabbimde imtihan ediyo ne geliyosa ondan geliyo kufre dusecem mi dusmeyecem mi diye kuldan bilme Allahtan bil tovbe hasa Allaha kusulur mu beni imtihan ettin diye o da olmaz herseyi bizim icin yapiyo de mutlu ol gerisini bosver
1,510,052 soru
24,638,680 cevap
365,658 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın