0 oy
424 göst.
Diğer kategorisinde (272 puan) tarafından

Dün babalar günü diye kaynanamlara gittik orda benim oğlum 3 yaşında kuzenide 13 yaşında kuzeni kaynanamlara yaşıyor benim oğlum kızın odasında kulaklık görmüş onu istedi oda vermiyor zaten çocuğu kıskanıyor sürekli buraya gelme burası benim filan diyor sevmiyorum diyor oğlum da bastı çığlığı istiyorum diye kimse ikna edemedi benimki ağlıyor o vermem diyor zorla ikna ettim aldım çocuğu geldim gittik kulaklık aldık neyse ben kulaklık aldım gostericem dedi bende gitme desemde babası götürdü ben gitmedim orda benim çocuğum yine onu istemis ben onu istiyorum diye herkeste benim çocuğuma bağırmış kizmislar tamam yaramaz ama çocuk ağzını açsa bagiriyolar neyse zorda olsa kizinkini alıp benimkine vermişler eşim sinirli geldi eve bir daha dedi çocuğu oraya götürme dedi bende benmi goturdum sen götürdün bana suç bulma dedim biliyosun hiç kimse sevmiyor istemiyor ısrarla sen gidiyorsun dedim neyse bugün sabah kaynanam aradı kulaklığı geri ver ağlıyor evde dedi bende dedim buda burda ağlıyor vermiyor nasıl alıyım elinden dedim o zaman dedim kapısını kitleseydi gostermeseydi dedim dedim eşim bı daha dedim çocuğunu size goturmiycek bende gitmesini istemiyorum dedim yok niye öyle diyosun dedi dedim bı kulaklık için neler yaptınız dedim nerdeyse dedim dovuceksiniz evdekine hicbisey demezken çocuğuma herşeyi söylüyorsunuz yok dedim gitmesin size kimseyide rahatsız etmesin dedim sonra eşimi aradım olanı anlattım oda dedi ben yarın halledicem dedi ama çok sinirlendim sadece içimi dökmek istedim

13 Cevaplar

+8 oy
(6,776 puan) tarafından

Kusura bakmayın sizin çocuğunuz ağlıyor diye vermek zorunda değil hele alıp eve gitmeniz hiç hoş değil 

Burda sizi haklı bulamayacagim ağlaya bilir o ona ait birşey değil 

tarafından
+1

24 yaşındayım yine de özel eşyalarımı kimseye veremem. Çocuklar geleceği zaman kutuya doldurup kaldırırım😂 ama herkes bunu yapmak zorunda değil 

(6,776 puan) tarafından

Yani bunun büyüğü küçüğü yok dün akşam eşimin arkadaşı geldi ailecek kızi oğlumun arabasına göz dikti alıp gitmek istedi ben bile müsade etmedim kırılan kirila bilir oğlum zaten kabul etmedi benim o dedi ki bayanda oğluma bağırdılar diyerekten belliki acitosyon yapiyor haklı bulalim diye ama nereden bakarsan bak haksız hadi orda sakinlesin diye verdiler ikna edip orda bırakması gerekir di 

O kadar misafir aşığı ben akşam eşime lütfen gelmesinler lütfen dedim *** ettiler koltuklarimi sinirden bende silmedim öyle duruyor 

(23,820 puan) tarafından

Ben 35 yaşındayım gönül rızasıyla bile şahsi eşyamı paylaşmam eşyalarımla duygusal bağ kuruyorum bazen cömertliğim tutum verdiğimde de gidip aynısından kendime alıyorum veya onu vermeyip aynısından alıyorum :) 

(6,776 puan) tarafından

Gerçekten öyle 

(272 puan) tarafından

Beni kimse anlamıyor haklısınız vermek istemeyebilir çok normal bişey bende kaldırıyorum bişey olduğunda ama tamam kaldırmak zorundada değil ama ben her zaman anlatıyorum oğlum yapma izinsiz ey alınmaz diyorum inaninki öğretiyorum ama bazen dinlemiyor kızda gözüne gözüne sokuyor bak aldım diye sırf daha çok ağlatmak için kulaklıkta aldım ama o onu istedi babasıyla gitmişti ben orda olsam asla almazdım o kulaklığı onlar vermiş alda git diye kİ diyorki zaten doğduğundan beri bunu niye doğurdun çıkardığım yere geri şok ölsün bu niye yasiyorki diyor kimsede bişey demiyor buna benzer bir sürü şey ben elkmden geldiği kadar arlirini yapmaya çalışıyorum ama o adım atmıyor kaynanam benim oğluma Tokat atmış ben  bugün öğrendim dedim sen benim çocuğuma Tokat atamazsın vermeseydin beni arasaydun ben gelip onu birsekilde ikna eder alırdım dedim herseyine kiziyolar haksizmiyim simdi zaten oğlum benim inat söz dinlemiyor ben onu bir psikologa goturucem inşallah düzelir de herkesin agzzi kapanır ben haklı olmak için yazmadım dünden beri sikintidaydim içimi dökmek için yazdim

tarafından

Sorma büşra bazıları giderken elinde oyuncak var mı diye eşim dikkat eder. İki kere biz görmeden yaşandı oğlum hâlâ sorar giden oyuncakları çok üzülmüştüm hiç aynısını da bulamadım. 

Canım çocuğun inatsa zorsa ona göre yaşayacaksın. Uzun oturmayacak yanında bir şeyler götürüp onla oyalayabilirsin. Karşıdaki ergen olabilir, diğerleri sınırını bilmiyor olabilir onları değiştiremezsin sen ona göre davranacaksın. Hepimizin etrafında zor insanlar var, çocuğumuzun durmadığı yerler var. Aile diye gitmeye kendinizi zorlayıp ne kendinizi ne çocuğunuzu yormayacaksınız. 

Onların diğerine nasıl davrandığını boş ver kendi çocuğunu koru yeter. Kendininkini korurken karşıyı da zorlama

(6,776 puan) tarafından

Biz yazdığına göre yorumladık şimdi konuyu degismene gerek yok inan benim oğlundan inat değildir biz bunun için özel eğitim bile alıyoruz o derece konuşmadığı için kendini ifade edemiyor ve bunun ayrı bir hırçınlığı da var gerisini sen düşün ve inatlasmasi psikolojik bir durum değil doktorun sana diyeceğini soyelyim aglasada zirlasada dediğini yapmayacaksınız kandırmak için gidip aynısını almayacaksiniz ogladigi zaman duymayacaksiniz ki şuanda bunu düzene kouydun koydun koymazsan daha da koyamazsin bu senin elinde olan birşey çocuk alışmış ağlayarak aldırmaya istediğini yaptırmaya yargılamak için deniyorum bu yollardan bende geçtim senin sucun benimkinin suçude benim çünkü oğlundan önce iki evlat verdim toprağa ve oğlum benim göz bebeğimdi doğana kadar ölecek diye beklendi o sitrese dayamayip felç geçirmiştim düşün gerisini sen yani şuan herşey sizin elinizde 

Bende çok üzülüyorum valla örnek vereyim sabah tan beri mini uzaylı adamları arıyoruz yok akşam Uzay araçlarının içindeydiler eminim büyük ihtimalle kaşla göz arasında gittiler :( 

(15,127 puan) tarafından

Eski postlarına baktım arkadaşın oğlundan kendi dahi muzdarip defalarca yorulup yıldığını laf geçiremediğini anlatmış. Şimdi evladının huyunu bilip karşı taraf da ama o öyle dedi böyle yaptı demenin mantığı yok. 

(6,776 puan) tarafından

Eski postlarina bakmadim öyleyse bile bile lades oynayıp günah keçisi aramaya gerek yok 

(272 puan) tarafından

Asmira toprak rüzgar hanım efendi öncelikle basınız sagolsun inşallah sizdebir an önce iyilesir sağlığınıza kavuşursunuz tamam ben haksizim sizin gözünüzden bakınca evet benim çocuğum yaramaz inat ben inkar etmiyorum ama öğretiyorum alma diye kimsenin biseyini ama dinlemiyor beni bunun için bende götürdüm psikologa yine goturucem beni lincliyorsunuz ama bu sadece benim anlattığım kadarı gerisi onemlide değil o zaman bana öneriniz nedir ben ne yapabilirim ne yapmam gerekiyor o zaman bana bunuda soyleyin

tarafından

Sadece her eleştiriyi linç olarak algılamamanız gerektiğini söylemek istiyorum. Diğer yorumlara bakmadım ama burda sadece doğru söylenip öneriler verildi linçleme yok

(272 puan) tarafından

Hayır üzerime çok gelindi çok yuklendiler ona istinaden öyle dedim

(6,776 puan) tarafından

Yazılanı düzgün okursanız yapmanız gerekeni yazdım 

-Reklam-
+5 oy
(15,127 puan) tarafından

Siz haksızsınız çocuğunuza siz laf geçirememişsiniz. 13 yaşındaki çocuğa üzüldüm eşyasını sırf küçük diye vermeli gibi bir kafa yapısı ile bakılıyor. Zorunda mı hayır değil. Niye odasını kilitlesin sen çocuğuna hayırı net çekeceksin başkasının evinde yapsa alacak mısınız o evden de. Yani burada çocuğu neden oraya yolladınız kısmı da var madem gitmeseydi tekrar. 3yaş çocuk da hayırı öğrenir öğretirseniz izah ederseniz.  Senin oğlun ağlamasın diye o eşyasını vermek zorunda kalmış. Senin evine biri gelip bunu yapsa hoşuna gider mi

(272 puan) tarafından

Hayır bak anlatamadım kendimi tabiki vermek zorunda değil ama gözüne sokuyor ben ikna etmiştim zaten her zamanda anlatıyorum.asla aldırmıyorum hicbiyersen bişey ne münasebet istedi diye zaten alamaz ama başıyla gitmiş tekrar göstermiş kız ben kulaklık aldığım halde onu istemis kız zaten doğduğundan beri oğluma kinli ölsün diyor geri şok çıktığı yere diyor niye doğdu diyor son gittinde onlar vermiş ben orda olsam aldirmazdim babası yanındaydı alda git vurdan demişler kaynanamda çocuğa Tokat atmış bende sen benim çocuğuma vuramazsin dedim bende bir daha böyle olay yaşanmasın diye goturmiycem zaten psikolaga goturucem ben uzulmuyormuyum böyle olaylar yasaninca

(15,127 puan) tarafından

E almış işte sen de gayet suçu karşıya atıyorsun. Ben kulaklık aldım göstericem de şık değil. Bu post karşı tarafı yermek için açılan bir post. Sen oğlumun bu huyunu sevmiyorum nasıl düzelteyim diye değil bir ergenle didişebilmek için açmışsın. Karşındaki 13 yaşında taze ergen çocuk diğeri 3 yaşında ortayı bulacak olan yetişkinler daha da manasız davranmışlar

(272 puan) tarafından

Sen nasıl düşünüyorsan öyle düşün sende sadece beni yermek için gelmişsin postuma sabahtan beri yok öyle yok böyle diyip duruyorsun sana cevap vermiycem artik bence sende yazma benim postuma

+4 oy
(3,882 puan) tarafından

Çocuğun şımarık kusura bakma bacım, her ağladığında istediğini alırsanız işiniz zor, burada haksız olan sizsiniz

+3 oy
(23,089 puan) tarafından

Senin çocuğun o çocuğun eşyasını alıp eve getirdi. İsteyince siz işte çıkıp bı de laf söyleyip vermiyoruz mu dediniz. Valla pessss. Kimin malını kime vermiyorsun. Çocuk bu ister de ağlar da ama esin çocuk izin vermediği halde demek ki eve getirip gelmiş. Sen de daha üste cikiyorsun. Kapısını kitleseydi ne demek. Diyecek çok şey var da bu kadarla kalayim

(272 puan) tarafından

Ben zaten almadım getirdim bıraktım orda kulaklığı sonra babasıyla gidince lanet olsun deyip onlar vermiş ama bilerek yapıyor ne alsa çocuğun gözüne sokuyor bak ben aldım diye oda istiyor diyorum bizim değil diye  her seferinde biraktiriyorum ama bu sefer onlar vermis

(23,089 puan) tarafından
+1

Ne olursa olsun malını vermiyorum demek olmaz. 

(272 puan) tarafından

Malını vermiyorum demedim ozaman niye verdiniz dedim alın dedim aradim onlarda almıyoruz dedi eşime dedim oda ben alırım yarın ona aynısından bı tane dedi

+2 oy
(23,820 puan) tarafından

Bir eşya eğer sahibinin rızası yoksa başkasına verilmez  birinin üç birinin on üç yaşında olması hiç bir şeyi değiştirmez çocuk ağlasa bile ona bunun mümkün olmadığını ailesi olarak siz anlatacaksınız yoksa istediği şeyi zorbalıkla yapan bir insan yetiştirirsiniz 

Ama aile üyelerinin kızması konusunda haklısınız mesafe koymanız iki taraf içinde makul olan 

(272 puan) tarafından

Bakın ben anlatıyorum ben zaten ikna ettim babasıyla gidince tekrar göstermiş aglayincada yeterli git deyip onlar vermiş galiba kaynanamda Tokat atmis bugün eve geldi sen vuramazsin 

(23,820 puan) tarafından
+1

Siz postta vermedi diye kızı kötülüyorsunuz ne yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım haliyle yorum yazanlarda pekala vermek zorunda değil diyecektir gitmeyin görüşmeyin ayrıca çocuğunuz illa olacak diye diretiyor ise sizde aynısından alsaydınız 

+1 oy
(3,544 puan) tarafından

Simdi seni haklı mi görmemiz lazım.burda

(272 puan) tarafından

Beni haklı görün demiyorum isteyince ben almadım zaten bıraktım kandırdım ona başka kulaklık aldım ben sonra babasıyla gitmiş yine istemiş oda çocuğa her gittiğimizde ölsün bu çıkardığım yere geri şok niye dogurdun bunlar nasıl laflar kimsede birşey demiyor en son onlar vermiş zaten ben yoktum babasıyla oradaydı ben olsam asla aldirmazdim zaten alda git deyip kaynanam Tokat atmış çocuğa hakkı varmı bende ona sinirlendim daha çok sen Tokat atamazsın dedim istemiyorsan göndermem gondermiycemde dedim eşimi arammis niye gondermiyosunuz diye

+1 oy
(5,017 puan) tarafından

o tam ergenlik yaşına tabi 3 yaşındaki çocukla uğraşması hoş değil. 

senin oğlunda inat, aklı onda kalmış. 

ha senin çocuğuna bağırmaları hoş değil ama bunu bile bile öyle babasıyla göndermeyecektin oğlunu, sen de gidecektin yanlarında. 

(272 puan) tarafından

Burda bı kavga çıktı sokakata herkes sokağa benim oğlumda balkondan babasını istedi oda aldı ben gezdiricem dedi dışarı çıkardı bana ben anneme götürüyorum demedi ben göndermedim çünkü sabah olay oldu ben oğlumu ikna ettim kulaklık aldım ona ord görünce yine istemiş evet inatçılık var oğlumda her zamanda söylüyorum kimseden izinsiz bişey alınmaz diye öğretiyorum inaninki ama yapıyor işte bbu sefer ben almadım kulaklığı onlar alda yeterki git demiş kızda oğluma fogdugundan beri ölsün niye doğdu çıktığı yere geri şok gibi laflar var  ne kadar aralarını yapmaya calissamda kızda kıskançlık bitmiyor eşimle bı ara boşanma derecesine geldi ilk doğum yaptığım zamanlarda Tokat atmış galiba kaynanam benim çocuğa ben dedim sen benim çocuğa Tokat atamazsın istemiyorsan götürmem zaten goturmiycemde dedim vermeseydiniz ben onu bi şekilde kandırıp gotururdum dedim

+1 oy
(9,777 puan) tarafından

Çocuğuna herşeyi alamayacağını öğretmen lazım kulaklık kırılabilir bişey 13 yaşındaki çocuk senin çocuğun sırf küçük diye şımarıklığını kabullenmek zorunda değil kızım teyzesinin herşeyine dokunmak ister kardeşim izin verse ben vermem onun eşyaları alanı çünkü 

(272 puan) tarafından

Ama biz o çocuğun simarikligini çekiyoruz dogfugundan beri çocuğa karşı bir kimi var onun yüzünden ben eşimle boşanma aşamasında geldim kimse laf soyletmiyo ama benim çocuğuma söyleniyor ben zaten öğretiyorum ama bazen böyle yapıyor hem ben almadım onlar yeterki git deyip verdiler resmen kovdular

+1 oy
(4,051 puan) tarafından

Kulaklığın aynısından alıp oğlunuza verebilirdiniz ayrımcılık var bu kesin eşinin görmesi iyi olmuş en azından 

(272 puan) tarafından

Ben dedim veriyim geriye diye almadı kayananam geldi babası alicak ona tekrar alicak dedi eşimde bugün işte aradım onuda dedim niye aldırdım laf ediyorlar dedim oda ben yarın halledicem dedi yerine aynısından alicaktik annesiyle babası ayrı babası ile birlikte babannesinin evinde yaşıyor ya ben ona ablalık yapıyorum ama yine yaranamiyorum istiyorki hep ben olayım ben zaten sürekli gitmiyorum özel günlerde filan ama onu bile istemiyor o torunlariysa benimkide torun

(4,051 puan) tarafından

Bak canım senin çocuğun için çabanı anladım ben de iki tane inatçı çocuk büyütüyorum sen mi öyle yaptın deseler yapmadı  doğuştan inatçı kızım var ama kaynının çocuğuna da haklılık payı veriyorum çünkü anneden ayrı sen çocuğunun yanında olduğun için kıskançlık belirtisi gösteriyor olabilir yani o böyle birşeyler gösteriyor ki sen çocuğunu bırak onu sev yani aynı annesiyle görüşmediği için bırakıp gittiğini düşündüğü için sen de onu bırakıp gidersin diye düşünüyorum olabilir rabbim onun da yardımcısı olsun çocuklar için çok zor bişey anne baba ayrıldığı zaman 

(272 puan) tarafından

Ben farkındayım biliyorum ilk evlendiğinde beni annesi yerine koydu benim çocuğum doğunca beni kıskandı ama elimden geldiği kadar onada yardımcı oluyorum bı sorunun ollursa gel diyorum yanıma alıyorum parka gidiyorum onuda getiriyorum ihtiyacın varmı diye soruyorum sabahtan beri de oğluma söylüyorum yaptığın yanlış diye o kadar inatki gerçekten yoruldum aslında sorun kulaklık değil ben onun yerine kizada alirim sorun değil herşeyde çocuğa kızıyorlar doldum artık buraya da oyuzden yazdım ama herkes beni çocuğa sanki kötü bir şey yapmışım gibi yargiladilar birşeyde demedim hiç ben onada hak verdim ben kaynanama kızdım aslında oda oğluma Tokat attı diye birde ben nasıl bu davranışları engellerim bu oğlumun davranislari için nasıl yol izlerim diye belki belki bi yol gösteren olur diye yazdım ama herkes yanlış anladı kötü biri değilim aslında 

(4,051 puan) tarafından

Üzülme canım herkes mükemmel anne mükemmel insan ama kendi çocuğuna aynı şey yapılsa oooo sorma gitsin bir psikologla görüş olmazsa sen de çocuğuna fazla yüklenme canım daha çok inat yapar rabbim yardımcın olsun ♥️♥️

(272 puan) tarafından
+1

Amin canım çok sağol goturucem zaten psikolaga bakalım inşallah iyi gelir 

+1 oy
(173 puan) tarafından

Ya senin çocuğun ağlıyor diye kızın kulakligini getirdiniz bide istediğinde vermiyorsunuz bide onları kotuluyorsunuz bide asla gitmiycez diyorsunuz ,pardonda oda küçük ben o yastayken bırak elin cocigu kardeşime bile vermezdim 

(272 puan) tarafından

O küçük çocuk benim çocuğuma ölsün geri girdiği yere sok onu diyemez kulaklık meselesinden öncede böyleydi hem ben almadım kulaklığı onlar vermiş alsa git diye

+1 oy
(711 puan) tarafından

Ya siz çocuğunuzu dizginleyemediniz die 13 yaşındakinimi sucladiniz hata sizin çocuğunuza başkasının eşyasını istememesi gerektiğini ögretmelisiniz 

(272 puan) tarafından

Ben söylüyorum dinlemiyor o onu yasindaki kızın söylediklerini duysan böyle demezsin yok çocuğunu geri şok yok niye doğurdun yok oldururum onu peki bunlar nasıl laf sizin çocuğunuza söylense dünyayı yakarsuniz dimi

(711 puan) tarafından

Ben kızın soylediklerini yada sizin söylediklerinize bişey demiyorum demek istediğim çocuğunuz başkasının esyasi için aglamamali siz onun annesisiniz sizi dinlemeli o sizin anneniz değil ben kızım 4 yaşında amcasının kalemlerini fln istediği zmn amcası halası çok konuşurdu onların konuşmasına müsade etmezdim çünkü kendi kızımı kendim dizginlerdim onlar susardi edecek kelime bulamazdi

(272 puan) tarafından

Ben zaten elletmezdimnyine babasıyla ordayfi Tokat atmış çocuğa kaynanam ben buna sinirlendim kızda kendisi vermiş al git diye benim oğlum inat biliyorum zaten psikolaga goturucem  beni dinlemedigi çok zaman oluyor ilgisiz biri degilim anlatiyorimdabende çok yoruldum gerçekten liclendim bunun öncesi sonrası var o yüzden kimse anlamıyor yoksa bende biliyorum izinsiz alinmayacagini dizginlemem gerketigini 

(711 puan) tarafından

Kızımı oğluna tokat ati

(272 puan) tarafından

Hayır kaynanam atmis

+1 oy
(1,405 puan) tarafından

Kusura  bakma hatalısın çocuk ağlarsa ağlasın o da onun eşyası siz gideceksiniz diye odasını kilitlemek zorunda değil sen çocuğuna sahip çıkacaksın.. 

(272 puan) tarafından

Seninde yaparsa birgün çocuğun anlarsın beni nasıl oluyormus 

(1,405 puan) tarafından

Yok canım 16,  15,  9.5  ve 27 aylık 4 çocuk sahibi bir anneyim ne  gittiğim yerde çocuklarıma fırsat verdim ne gelene çocuklarımın eşyasını ellettim o çocuğumun özeli demeyi de biliyorum çocuğum o başkasının alamayız demeyi de biliyorum Rabbim e  şükürler olsun hiç bir problem yaşamadım ne ben ne eşim fırsat vermedik.. Kendini ve  çocuğunu orada rahatsız hissediyorsan sen de bir daha  gitmezsin olur biter.. 

(272 puan) tarafından

Bak canim ben öğretiyorum zaten ama orda istedi ikna ettim aldım götürdüm gittim kulaklık aldım vermek zorunda tabiki değil sorun o değil zaten kıskanıyor gözüne sokuyor unutturdum tekrar neden gosteriyorsun hadi onuda gectim ölsün bu çıktığı yere geri şok niye doğdu gibi laflar ediyor buna sinir oluyorum en sonda alda git demiş kendi vermiş ben almadım banasiyla gitti jatnanamada ogluma Tokat atmış ben bunu hazmedemedim sen vuramazsin gelmesin dersin gelmem dedim oğlum inat biliyorum ama ne kadar anlatsamda yapıyor zaten artık psikiolaga götürüp yaptıklarını anlaticam

0 oy
(26,888 puan) tarafından

Diğer çocuk 13 yaşındaymış onun için de en zor inatçılık dönemleri şuanda ergenlik çağında bir kız eşyasını birine vermek istememesi gayet doğal özellikle de bu küçük bir çocuksa tabiki vermez siz de o yaşlardan geçtiniz küçük bir çocuk ağlıyor diye eşyanızı ona verip evlerine gönderir miydiniz burda iş sana düşüyor çocuğuna ağlayarak her şeyi elde edemeyeceğini öğretmen lazım 

(272 puan) tarafından

Bak canim ben zaten öğretiyorum her seferinde.soyluyorum başkasının eşyasını alınmaz diyorum ilk gördü dedimki verme ona sakla dedim ben elimden geldiği kadar onada yardımcı olmaya çalışıyorum ben oğlumu ikna ettim aldım eve getirdim gittim kulaklık aldım iki tane aldım babası gidibnce yine göstermiş unutmuştu niye gösteriyorsun bilerek yapıyor çünkü kıskançlık var arada oğluma öldun diyor cikarttigin yare geri şok diyor dogmasaydi diyor en son onlar vermiş zaten alda git diyye

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 151 göst.
+1 oy
0 cevap 45 göst.
23 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir098765 (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
+1 oy
2 cevap 90 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde Ulkemdeyabancistmyrm (190 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,670 soru

24,114,148 cevap

333,131 kullanıcı

...