0 oy
349 göst.
Diğer kategorisinde (713 puan) tarafından

1 aylık bebeğim besige koyuyorum koyduğum gibi kalkıyor emzik veriyorum istemiyor midesinin bulandırıyor nereye kadar böyle olacak hiç biseye yetememek bakamamak bi kızım daha var 3 yaşında emzir yerine koy buyukle ilgilen diyorlar öyle bişey olmuyor 1 haftadır banyo yapamıyorum büyük kızla ilgilenmeyi geçtim de isyan değil sadece nasıl yetişiyor diğer insanlar sabahtan beri memede uyumak istiyor toplasan adam akıllı 2 saat uymadi

8 Cevaplar

0 oy
(917 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Hepimiz gectik o zamanlardan.Bunu bilki gecici bu zaman sabr etmek gerek.Benim kiziminda gunuz uykusu hic yoktu 30dk uyur uyanirdi bir is yapamazdim.4ayinan sonra kendi kendine duzene oturmaya basladi.simdi gunde 3defa uyuyor gunuzleri

-Reklam-
0 oy
(794 puan) tarafından

Aslında dediğin gibi küçüğün emzir uyusun zamanı şu an . O konuda birşeyleri yanlış yapıyor olabilirsin. Kolik değilse. Banyosunu yaptır altı temiz olsun emzir gazını çıkarmayı unutma iki saat uyur zaten . Büyüğünde ilgi yaşı . Eşin yada yaninda olan biri biraz ilgilense kendine vakit ayirsan biraz iyi gelir . Vakit ayırma da yemek çamaşır bulaşık değil kendine zaman . Onun dışında hepimiz aynıyız . Benimde yenidoğan,3 yaş ve 8 yaş . En çok zorlandigim 3 yaş olan çünkü ne tam anlayabiliyor ne anlamıyor. Oda yarım Bebek gibi . Elimden geldiğince vakit ayırıyorum babasına gönderiyorum . Büyüğün de tatili geliyor mutfağa gireriz çay içer sohbet ederiz kahve yaparım balkonda otururuz dersiydi etkinliğiydi vakit geçiyor. Temel ihtiyaçları için Kaç parçaya bölünüyorum bilmiyorum ama yastığa başımı koyar koymaz bayılıyorum. Geçecek inşallah. 

(713 puan) tarafından

Bilmiyorum kolik herhalde sürekli kucakta susuyor yatağına koyuyorum uyanıyor ağlıyor her ihtiyacıni karşılıyorum yani hani desem ki tecrübesizim bilmiyorum bakmayı ama yok yok yani şimdi Beyaz gürültü açtım fon sesi o tür sesler ile uyuyor doğdu doğalı yatmıyor neyi eksk yapıyorum kızımla ilgilenmeyi geç tuvalete gidemiyorum 

(713 puan) tarafından

İki saat geç yarım saat uyusa şükür ediyorum kendime sıfır zaman ayırıyorum eşim sabah erken gidiuor akşam geç geliyor çalışıyor 

(14,799 puan) tarafından

Her bebek dediğiniz gibi değil ne yazıkki. Benim kızım da aynıydı yarım saat uyurdu 35 dk uyusa oh uzun uyudu derdim. Ne wc ye gidebilirdim ne de yemek hazirlayabilirdim. 

Sürekli hamakta salladım ben yoksa asla uyumazdi. Bi yere giderken hamagi taşırdım 

(713 puan) tarafından

Postu açtığımdan beri kendimi sorguluyorum neyi eksik neyi yanlış yaoiyorum diye. Karnı aç diyende oldu biseyleri yanlış eksik diyen de oldu altını aç emzir uyutmaya çalışıyorum ama yerine koyunca uyumuyor. Cisli bez sayısı ve nüfusu normal dedi doktor 2800 doğdu 3700 olmuş kilosu burdan akıl almak istedim akıl isterken bakamiyor eksik yapiyora döndü herşey

(794 puan) tarafından

Duygusalsin şu an yoksa dediğimde alınacak bişey yok. Benimde üç tane ilk ve son normal düzeyde çocuklar ama 2 numara hayatı bana zindan etmişti . Ağlama şekli dunyada eşi olmayan biseydi çok tuhafti . Bir haftada açlıktan 6 kilo vermiştim . Tabiki biliyorum her çocuk bir değil senide anlıyorum. Kolik değilse diye belirttim zaten . Ama muhakkak bir sıkıntısı vardır . Sen eksik yada hatalı olmuyorsun burada . Bakamiyor eksiksin demedim de . Birşeyleri yanlış yapıyor olabilirsin diye çok nazikçe söylediğimi düşünüyorum. Üzdüysem özür dilerim. 

(14,799 puan) tarafından

Sen kimseyi dinleme canım herkes çok biliyor. Bunu diyenlerin bebeği sakın bir bebekti anlaşılan. Gıda diyeti mi yapmadım, gaz damlaları mi kullanmadım. Neler neler. Kilo alımı iyi olan bir bebeğe neden mama verelim ki doktorlar da bunu istemiyor zaten. Bazı bebekler doğuştan huysuz maalesef. Hepsini bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum. Yok sese alıştır, yok kalabalığa alıştır. İşte sallama ona alışır bla bla bla. Ben neler denedim neler aklın şaşar. Uyusun da nasıl uyursa uyusun derdim. Emzirme yastığına koyar memeye dayardim kendimin oturarak uyuduğumu bilirim. En son çarem yüz assa yatırmak ve hamak kullanmak oldu. 4. Aydan sonra daha iyi oldu. Ne Bi yere gidebildim.  Ne birine birakabildim

0 oy
tarafından

Sende kendimi gördüm resmen ilk kızımda aynı senin gibiydim yemek yapamıyordum yiyemiyordum uyuyamıyordum banyo yapamıyordum hatta afedersiniz tuvalete bile gidemiyordum evde yalnızken eşimi bekliyordum tuvalete gidebilmek için o derece mi diyeceksiniz evet o derece. Çünkü sabahtan akşama kadar sadece ağlıyordu kızım tam bir yıl bu şekilde sürdü lohusalıktan sonra biraz biraz toparladım. Şimdi kızım 3 yaşında ve hamileyim. Başıma neler geleceğini biliyorum o yüzden daha kötüsü olamaz diye düşünüyorum öyle ya da böyle zaman geçicek büyüyecekler. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çok zor seni çok iyi anlıyorum sadece zamana bırak. Ben de çok şikayet ederdim ama kızımın bebeklik hallerini özlüyorum o zamanlar kıymetini bilelim.

(713 puan) tarafından

Hiç iyi değilim okurken ağlıyorum büyüğü.kucugunu dövüyor yemek yok uyku yok oda benden yemek bekliyor destek yok napacam bilmiyorum böyle olacağını bilmiyordum

tarafından

Evet sende ayrıca kardeş kıskançlığı da var bu da çok normal bir süreç. İlgini büyük üzerine görünürde vermeye çalışırsan onu yapmaz. Ben hatırlıyorum annem sadece kardeşimle ilgilenirdi ben gözünde hiç yoktum gözüne girmek için her şeyi yapardım ama yine de gözü beni görmezdi. Kızıma bunu yaşatmicam Rabbim ömür verirse küçük bebeğim büyüyene kadar kızımla paylaşıcam bütün süreci inşallah. Şimdi onlardan bizi anlamalarını bekliyoruz ama anlayamazlar bizim durumumuzu koca yetişkinler bile anlamıyor ki el kadar bebeklerin anlamasını beklemek ahmaklık olur. Şu anda yapman gereken tek şey zamanın geçmesini beklemek annelik görevini yapmak. Eşinden ailenden alabildiğin kadar destek al çok yardımcı olur bu süreçte daha kolay atlatırsın. Ben de ağlıyordum dedim ya bir yıl boyunca uykusuzluktan ağlardım valla. Üstelik birileri yardım ettiği halde böyleydim. Allah yardımcın olsun geçicek hepsi.

(713 puan) tarafından

Umarım 2.bebeginiz uslu olur ki kizinizla ilgilenebilirsiniz yoksa her anne bütün evlatları ile eşit ilgilenmek ister ama olmayınca olmuyor 

tarafından

İnşallah canım inşallah tek temennim o. Yoksa gerçekten psikolojik olarak çok zorlanicam bunu da biliyorum. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Sen de inşallah tez zamanda toparlarsın.

0 oy
(376 puan) tarafından

Aynı sorunları yaşadım wc dahi gidemiyordum kızım beni mahvetmisti. Karnı doyuyormu bundan eminmisin karnı doyunca uzun süre uyur bebekler. Meme istiyorsa doymuyordur. Benim kızım doymuyordu sutum azdi mamada almadı hiç sureklı memede uyumak isterdi. Ama oglumda sutum coktu doyuyordu uyuyordu banada zamn kalıyordu cok rahattım. 

(713 puan) tarafından

Doktor mamaya gerek yok dedi cisli bez sayısı ve kilosu iyi dedi 2800 doğdu 1 ay oldu 3700 şuan kilosu 

(376 puan) tarafından

Ben cok cektım cnm, birde çok. Gazliydi bebeğim. Allah yardımcın olsun inşallah düzene girer biraz sabret. Kucağına da alısmıs gibi emzirir emzırme yerine koy hafif salla öyle alıştır seni mahveder yoksa. 40 i çıkınca düzelir belki 

(713 puan) tarafından

Emzirir yerine koyuyorum inan kucağa alacak zamanın yok nasıl alıştı bilmiyorum 

0 oy
(325 puan) tarafından

Tam olarak bende boyleydim  tuvalete bile vakit kalmiyordu üstelik hepimiz aynı anda. Domuz gribi olduk perişan olduk bide banyo yapmak bile imkansız emzr yerine koy diyenlere bakma valla koyduğum gibi ağlıyor zaten  diğerinin tuvaleti falan Fila uğraşıp dueuyorsun beni en çok desteksiz olmak yordu kimsem yoktu şimdi 7 aylık küçüğüm yeni yeni düzene giriyoruz pek de girdik sayılmaz benim buyukte pek zorlu bir çocuk Allah yardımcın olsun

(713 puan) tarafından

Benim büyük kizimda çok zor kafayı yiyecem amin ne zaman tam olarak bı düzen olur 

(325 puan) tarafından

3 4 aylık olunca gazı sancisi biticek yavaş yavaş düzene girer  boylexe

(713 puan) tarafından

İnşallah dua et nolur 

0 oy
(22,804 puan) tarafından

Dostum doyduğuna emin misin bebisin peki. 

(713 puan) tarafından

2800 doğdu 1 aylik cisli bez sayısı ve kilosu iyi dedi doktor 3700 sence doymuş gibi değil mi

(22,804 puan) tarafından

Evet doymuş gibi

(713 puan) tarafından

O zaman sorun ne olabilir 

(22,804 puan) tarafından

Gaz olabilir. 

0 oy
(1,894 puan) tarafından

13 senedir anneyim birde bana sorsan keşke 

Analık elbetteki çok zor.

0 oy
(1,327 puan) tarafından

Çok normal canım şuan senin karnındaki seslere senin kokuna alışık onları istiyor güvende olması için bunları hissetmesi gerek sling kullansan göğsünde gezdirmi olursun işine yarar belki hem diğer kızınlada ilgilenebilirsin 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 229 göst.
23 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Karakiz1515 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 258 göst.
23 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Karakiz1515 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 158 göst.
31 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mormenekse (1,404 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 613 göst.
27 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,898 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,530 soru

24,059,970 cevap

330,096 kullanıcı

...