+1 oy
301 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (18 puan) tarafından

Merhaba anneler anlatıldıgıımi öğrendim evlendiğimden beri deli gibi çalışıyorum gırtlak'a kadar borca girdim ev yaptık hala evin borcunu ödüyoruz ev kayınbabanın üstüne yaptığımız dairede kiracı yaşıyor biz de kiradayız daha önceki kavgamızda evde senin hakkın yok ev babamın demişti .4 yaş çocuğum var çok güçlü ve mantıklı hareket etmek zorundayım çalışıyorum araba almayi da düşünüyorduk ne yapacağım hukuksal olarak haklarım neler yardımcı olun lütfen

6 Cevaplar

+3 oy
(1,892 puan) tarafından

Daha önceki kavgada ev babamın deyince sen üstünüze gecirmeyip hâlâ ödemeye de devam ettiysen hiçbir şey de alamazsın bacım. Bosanacaksan hiç bekleme tek çocuğun var boşa gitsin uğraşma hic

(603 puan) tarafından

Nasıl alamıyor mal kaçırmış kocası devlette ***** değil mal kaçırmak suçtur zaten kadın çalışıyorsa her türlü ispatlar ama avukata git danış anlat avukat yol gosterir çabuk ol ki kocan cinlik yapmasın 

(4,400 puan) tarafından
+1

Keşke adaletli bir hukuk devleti olsak da bu dediklerin kolaylıkla hallolsa. Kanunlar her zaman haklının yanındadır ama bunu işleme koyanlar tam tersi. 

(1,892 puan) tarafından

Alamıyor, çok iyi bir avukat tutacak da öyle . O da zor 

(1,825 puan) tarafından

Zamanın da bende bu konuyu avukatla konuştum eğer ev başkasının üzerineyse alamazsın demişti 

(603 puan) tarafından

Sen bu evin kredisini odemedin mi 

(603 puan) tarafından

O zaman bütün erkekler analarının babalarının üzerine yapsın yok öyle bir dünya bunun adı mal kaçırmak mal kaçırma davası açar ki son on yılın banka dökümünu çıkarır dediği gibi evlendikten sonra karı ya da koca kredileri odemislerse banka dökümleri de çıkarsa bu mal kaçırma olur evi alır kadin

(1,825 puan) tarafından

O banka dökümleriyle birşey yapabilirse bilmiyorum benim de başımdan geçtiği için avukatın dediğini yazdım mal kaçırma olmuş olmuyor ki boşanma davası olurken yapsa doğru mal kaçırma ama evliyken kayinbabanin üstüne olmuş benim oturduğum evde kayınbabamin üstüneydi borcu bitti kendi üstüme aldım 

(603 puan) tarafından

Şimdi okudum bosanmadan bir yıl öncesi de devir edemez ama bence bu adam babasına kendi arsasina ev yapmış gibi duruyor kul hakkı yani hem 5 yıllık evliler sanırım ben olsam Allah'a havale eder bosardim  gerçi kadında da suç var neden çalışıp da kayınpedere ev yapmış ben olsam bir kuruş vermez o dk bosardim 

(1,825 puan) tarafından

Bu devir de kimseye güvenmeyeceksin kimin ne yapacağı belli olmuyor ki eşim mecburluktan kayınbabamin üstüne yapmış borç biter bitmez gidip tapuyu alacaksın benim çocuğum var dedim ve kendi üstüme yaptırdım benden de kızıma geçecek zaten ortada çocuk varsa onu da düşünmek gerek kadın biraz fazla güvenmiş anladığım 

-Reklam-
0 oy
(1,134 puan) tarafından

Postun çıksın 

0 oy
(6,697 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun inşallah evi keşke kayınbabanın üzerine yapılmasına izin vermeseydin

0 oy
(603 puan) tarafından

Git iyi bir avukata boşanmada 10 yıl geriye dönük banka hesap dokumlerini cikarabiliyorsun dediğin gibi çalışıp aldıysanız eşin onun borcunu odediyse daire babasının ustune bile olsa dava açıp alabilirsin ama banka dökümleri vb yoksa alamazsin

(18 puan) tarafından

Varmı iyi bir avukat tanıdığınız geçen biri ile konuştum önden 100.000 TL istedi mal varlığının da kazandıktan sonra %25 ini alırım dedi

0 oy
(4,400 puan) tarafından

Borçlar kimin üstüne?

(4,400 puan) tarafından

Boşanırsan eşin bu borçları ödemez. Evi de niye kayınpederinin üstüne yaptınız? Nasıl güvendin 

(18 puan) tarafından

Ev yapılmadan önce 2 katlı mustakil binaydi arsa kayınbabanın üstüne olsugu için tüm daireler onun bu yılın başında tapuyu üstümüze alacaktık ama zaten borcun üstüne birde tapu masrafi çıkmasın dedik borç bittikten sonra alacaktık durum boyle oldu

(18 puan) tarafından

Benim merak ettiğim belgeli olmasa da o dairenin bizim olduğunu herkes biliyor kiracıdan gelen kira var ve bu ev için odedigim oaralar her birinde açıklama yazmasa da dekontlari bulurum o evdeki hakkımı alabilir miy im alamazsam tapuyu alana kadar devam mi edicem napicam 

(4,400 puan) tarafından

Aaa kötü olmuş. Eşin biraz vicdanliysa yarı parasını verir yoksa çok zor alman. Ama senin eşin de pek öyle gözükmüyor. Allah yardımcın olsun. 

(18 puan) tarafından

Daha önce çocuğumuzun üstüne yapacağını söylemişti bu benim için iyi mi kötü mu

0 oy
(5,755 puan) tarafından

Kocan biliyor mu senin bildiğini? Yoksa sen gizli gizli mi anladın burası çok önemli 

(18 puan) tarafından

Tapuıdan şerh dediğiniz nedir detaylandirir misiniz 

(1,443 puan) tarafından

Eşinin üzerine olursa şerh koyduruyorsun ki aile mülkü diyorsun, satamiyor 

(18 puan) tarafından

Şu anda sadece Whatsapp konusmalar var işinden dolayı eve geç geliyor gelmeden önce tüm konuşmaları siliyor bunun telefonla veya görüntülü olarak konuştuklarını ortaya çıkaran bı sistem varmı ele gelecek deliller icin

(5,755 puan) tarafından

Onu bilemiyorum ki tam olarak. 

Evi üzerinize geçirme parası toplam ne kadar, o parayı sen biriktirip esine versen hadi tapuyu alalım ne olur olmaz ölümlü dünya sonradan kardeşlerinle sıkıntı yaşamayalım dersen. 

O zaten şuan sana kabahatini kapatmak için ılımlı davranıyordur,sen alttan alttan işle onu. Şu tapu işini bi an önce  çöz. En acil olanı o. 

(18 puan) tarafından

Maalesef daha bu sabah söyledim onun derdi para değil 104 bin istiyorlar ama onu ödemeyecek durumda değil daha önce tartismamizda evden kovmustu o ev benim de değil senin de değil babamın evi demişti o yüzden şuan yok dedi bikac sene beklesin dedi

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 449 göst.
21 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,173 göst.
2 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Elbetbirgünn (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 96 göst.
0 oy
2 cevap 141 göst.
19 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eranur (52 puan) tarafından soruldu