Ben 34 aylık başladım. Her şey yolunda gitti. 2 yaş zaten memeden kesme yaşı art arda iki önemli değişikliği yüklememeli çocuğa bence. Mesele hızlı öğrenmesi inatlaşması değil ki sadece. İleride oluşacak zararı da hesaplamak gerekir. Çoğu anne çocuğu erkenden her şeyi yapsın ister. Oysa çocuğun ileri dönemdeki sağlığı için uzun vadeli düşünmek gerekiyor.
Erken yürümesi marifet değil. Omurgası için 1 yaştan sonra yürümesi istenir. Daha erken yürütmek için uğraşmak doğru değil. Ama bebek kendi kendine yürürse yapacak bir şey yok.
Dişlerinin 3-4 aylıkken çıkması iyi bir şey değil. Süt dişlerinin erken dökülmesi ve ileriki yaşlarda diş problemlerinin artması demek. Oğlumun 4 aylıkken dişi çıktı üzüldük biz. Ama genetik, yapacak bir şey yok.
Erken tuvalet eğitimi vermek doğru değil. Özellikle meme kesmenin hemen ardından.
Bunlar benim bilgilerim. Aceleci bir anne değilim. Çok okurum sorarım ama en çok da çocuğumu gözlerim. Hazırsa ona göre hareket ederim.
Sadece kendi çocuğumu değil diğer çocukları da gözlerim. Çocukların %90'ı da 24 aylıkken tuvalette ıkınacak kadar gelişmiş olmuyor. Merdiven testine dayanarak söylüyorum 🧚
Herkesin anneliği farklıdır. Ben uzun vadeli düşünerek erkenciliği doğru bulmuyorum 🙏