+1 oy
299 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,582 puan) tarafından

22 gunluk bebeğim sarılığı 7.4 yüksek buldu doktor üst sınırı 6 sayıyoruz 7 uzamış sarılık vs biseyler anlattı. Bakınca bebeğim sarı değil. Haftanın bir günü 24 saat emzirmeyi kes diğer 1 hafta normal besle tekrar aynı şekilde yap 2 hafta sonra gel dedi.  Anne sütü daha iyi değil mi anlamadım. 

24 saatlik süreçte sadece mama ver dedi. Bu mamayı aldım bu arada iyidir inşallah

image

10 Cevaplar

+3 oy
(2,831 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Uzamış sarılık çoğunlukla anne sütü sarılığı olabiliyor o sebeple 1 gün kes mama ver demiş. Doğru bir uygulama. Her satılık geçiren bebekte ten rengi hep sarı kalmıyor kandaki orana göre karar veriliyor o yzuden sarı olmasa bile sarılığı devam ediyor olabilir. Sma iyi bir mama, çoğu doktorun ilk önerisi. Güvenle kullanabilirsin. Biberonun anne memesi gibi olanlardan olursa meme reddi ihtimali düşer. Sık sık besle yine de 

(2,831 puan) tarafından

Besleyiciligi daha yüksek bir mama, iyi yapmışsınız. Geçmiş olsun 

(2,595 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bizimde kan uyuşmazlığından başımıza gelen olay mama markası yazdığın için arkadaşın postuna yazmak istedim bizim doktorda hipp combotic önerdi gerçekten çocuğa iyi geldi ama smayıda çok öneriyorlar eğer çocuk mamayı sevmez yada farklı marka düşünürseniz bu mamayı önerebilirim yoğun bakımda kalırken hipp istediler bizden 

(2,831 puan) tarafından

Hipp combiotic prebiyotik ve probiyotik içerdiği icin ayrıca da organik sutyten gelen protein içerdiği için ozellikle yoğun bakımda kalan kuvez bebeklerinde sindirim sistemi destekleyici olduğu için kullanılan bir mama. Sindirimi daha kolay hatta bence ar mama katagorisinde o yüzden istenmiştir kuzum ben palm yağı olduğu ocin tercih etmedim sma da yok. Bize de hastanede hipp verdiler güzel içerikli bir mama genel olarak. 

(2,595 puan) tarafından

Yanlız şunu eklemek istiyorum benim bebe malesef ağır kplik acillerde geçiyor günlerimiz ileri zamanlarda dokundu şimdi normal hippe geçtim daha rahat etti tabi her bebek farklı ama sarılıkta bizi kurtardı o ayrı :) geçmiş olsun değer fazla değil sadece sabır gerekiyor sarılık konusunda 

(1,582 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim çok sağolun ❤️ değer fazla değil bende de geçen hafta ten rengi daha sarıydı. Şimdi ise daha iyi. Git gide düşüyor bence

-Reklam-
0 oy
(1,511 puan) tarafından

Sarılık bebek aç kaldığı için oluyor zaten neden 24 saat aç bırakmanı söyledi acaba, başka doktora git sürekli besle bebeğini aç kalması daha tehlikeli 

(1,582 puan) tarafından

Yazmayı unuttum sadece mama ver o süreçte dedi 

(1,511 puan) tarafından

Ay o da ne alaka canım ilk defa duyuyorum, 24 saat sana zor olucak sağım yapmak zorundasın sürekli. Anne sütüyle sarılığın alakası yok bol bol seni emmesi gerekiyor zaten. Tabiki mamaya karşı değilim sütün yoksa mama alabilir bebek

(2,831 puan) tarafından
+3

Anne sütü sarılığı diye birşey var alakası var kuzum

(1,511 puan) tarafından

Yaa ilk defa duydum ama doğumuma 2 ay kaldı öğrendiğimde iyi oldu. Çok anne sütü aldığı için mi sarılık oluyor yani

(1,582 puan) tarafından

Ben de ilk defa duydum ya değişik

(2,831 puan) tarafından

Yok hayır, Anne sütü içeriğindeki bazı maddelerin bilirübinin bağırsaktan geri emilimini ve kana geçmesini sağlayan enzimlerin daha hızlı çalışmasına, bilirübinin atılımının azalmasına neden olması sonucu gelişen bir durumdur. Kesinlikle anne sütünün kesilmesi gerekmez ama bu hanımda 22 gün uzun süren bir sarılık olduğu için bir gün kesmeyi uygun görmüş 

0 oy
(305 puan) tarafından

Başka doktora git lütfen dediği saçma geldi sakın aç bırakma bebek olur her 20 dk bı emzir ucunu ağzına iyi memenin alışınca cup cup çeker zaten yaz geldi 3 güne bı banyo yaptır canım gelişim yönünden çok iyi olur ama asla aç bırakma sürekli memede olsun

(1,582 puan) tarafından

Canım süt verme 24 saat mama ver dedi yazmayı unutmuştum 

(2,496 puan) tarafından

Doktor'un dediği asla saçma değil bir yöntem bilmıyor olablrsnz

0 oy
(305 puan) tarafından

Keşke Bebelac Gold alsaydın çok iyi mamaydi gaz yapmıyor bide buda iyi ama seninde bolca su içip tatlı süt yapan şeylerden yemen lazım canim sütünün tadı tatlı emsin şekeri düşmez bebisin

(1,582 puan) tarafından

Ya canım Bebelac aldı eşim ama doymadı bı turlu ya

(305 puan) tarafından

Bı ölçek  fazla verebilirsin canım sıkıntı olmaz fazla gelse kusar 

tarafından

Bebelac gold SMA'dan daha mı iyi ? 🙄 

(305 puan) tarafından

Aynen kilo aldırmıyor karın doyuruyor sadece 

0 oy
(19,557 puan) tarafından

Bu değerle 3 ay boyunca sürdü uzayan sarılık dediler bizede canım aynı mamadan bende kullandım 1 ay sütüm az diye çok önemli bir değer değil merak etme artmasin sadece 3 aydan sonra düştü bizde 

0 oy
(327 puan) tarafından

Canm 7.4 hiç de yuksek değilsarilikta  üst sınır 18 dir benim bebeğimin sarılığı 17 oldu ve 2 aya anca geçti 3 günde bir kan alınıp değerlerine kilosuna bakldi ve 10 a düşünce artık gelmeye gerek yok dendi sizinki yüksek değil korkma

(327 puan) tarafından
+1

Ayrıca ben sma kullandim  mama olarak ve hiç işe yaramadı bizde Bebelac almaya başladım ve bize bu daha iyi geliyor ben hem anne sütü hemde mama veriyorum 

0 oy
(260 puan) tarafından

Mamanın sarılığı geçirmede daha etkili olduğunu biliyorum ama benim bebeğim de sarılık olduğunda emzirmenin ardından 30 ml mama veriyordum şırınga ile. Bir gün boyunca vermemezlik etmedim emzirmeyince süt birikir mastıt olursun ama doktorun söylediği de yanlış diyemem.

0 oy
(3,120 puan) tarafından

Bizim 11 çıkmıştı 1 akşam mavi ışık aldı.kan uyusmazligi vardi bizde anne sütü çok daha iyi geliyor o akşam hep sahip verdik mamada hipp marka kullandik

0 oy
(769 puan) tarafından

Daha gecen hafta bizimki 9.5 ti  doktor üst sınır 12 endişelenme bol bol emzir 2 günde gecer dedi benim bebeğim uyanmadığı için mama verdim uykuda 3 günde düştü

0 oy
(2,575 puan) tarafından

Bu mama çok iyi bende bebeğime kullanıyorum ama bizde kilo yapmıyor mama karnını doyuruyor sende hem emzir sonra mama ver öyle sarılığı geçer bizim sarılık değeri 21 olmuştu öyle düşün sonra yavaş yavaş azaldı ama benm sutumde vardı şuan oğlum 3 aylık halada hafif sarılığı var

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 354 göst.
0 oy
17 cevap 883 göst.
0 oy
2 cevap 236 göst.
15 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
2 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde mehal (835 puan) tarafından soruldu

Kategoriler