+4 oy
1,562 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (29 puan) tarafından

Herkese iyi akşamlar daha önceden de bu konu hakkında bir post açmıştım sanırım yine sizlerle konuşmaya ihtiyacım var. Bahsetmiş olduğum gibi eşim iki sene önce bir kadınla birliktelik yaşamış eşimde o zaman bir senelik evliydik. Kadının hamile kaldığını öğreniyor ve çocuğu aldırması gerektiğini söylüyor. Kadın başta aldırdım diyor ama sonra doğum yapmak için bizim olduğumuz şehire geliyor doğum yapıyor üstelik kızın ailesi de doğum için kızının yanında geliyor gittiğinde eşimi her yerden  engelliyor. Hiçbir şekilde bir iletişime geçmiyorlar. Eşim bir sene boyunca bu çocuk benden mi değil mi diye içinde yaşıyor her şeyi en son bir gün şuradan günlük bir tartışma yaşıyoruz ve boşanmak istiyor. O esnada bana sana yaptığım büyük bir yanlış var diyor ve bir yaşında bir çocuk olduğu söylüyor. Boşanmayı Başta kabul ediyorum dört ay ayrı kaldık, dilekçeler felan imzalandı anlaşmalı olacaktı ama vermeye gitmedi mahkemeye . Bayram sonrasında da tekrar birleştik. Çok pişman her türlü hissettim bunu. Bir kez bu çocuk konusu geçti o da ilk o barışma kararı aldığımız zaman kadına ulaşmış çocuk esirgemeye verdim demiş. Ama yerini falan asla söylememiş. Sonra kızın babası aramış sahip çıksaydın çocuk esirgemede şu an git naparsan yap demiş ama çocuğun ismini bile söylememiş. Bana çok muallak geldi madem çocuk esirgemeye vereceksin neden dünyaya getirdin veya eşim sahip çıkmak istemiş niye ismi şu , şu şehirdeki esirgeme kurumunda demedin.  Hepsi ayrı ayrı bir şekilde düşündürüyor ama en düşündüğüm şey acaba. Bu çocuk eşimin aklına geliyor mudur. Çünkü geçen sene bunu sadece kendisi bilirken günde 20 kez aklıma geldi demişti biz boşanma aşamasındayken kızlar sizce düşünüyor mudur. Lütfen rica ediyorum beni yargılamadan yorum yapmaya özen gösterin hakkınızı helal edin uzun oldu.

38 Cevaplar

0 oy
(163,444 puan) tarafından

ooy ooy oooyyyy bi kadin icin cok agir kaldirilmayacak seyler yasamissin rabbim kimseye yasatmasin afettiysen vardir bi bildihin niyesimi nedenini sorgulamak bize dusmez ama su durumda esin merak ediyo ve ya etmiyo bunu sorup ogrenmen daha dogru olur ama suda bi gercekki insan unutmaz tabiki merak eder sana dillendirmez belki ailesine soyluyodur

-Reklam-
0 oy
(9,616 puan) tarafından

Madem affettin eaininde tabiki aklındadır die düşünüyorum bulun cocugu bakın yarın eşin arkasına düşerde cocugu isderse bakarmıaın die kendinede sor yani 

0 oy
(622 puan) tarafından

Allah kimseye yaşatmasın seninde yardımcın olsun canım ama şöyle bşey varki eşininde suçu var tek kafının değil belki evli oldugunu bilmiyordu ne diyerek gitti bilinmez ama senin çocuğun yoksa uzun süre de düşünme çünkü sen eşini affetmemişsin birlikteligi geçtim yan yana yatsan bile miden almaz son pişmanlık hiç bir zaman fayda etmez çokta güzelsin seni bırakıp gözü neden dışarda ne yaşadınız sen bilirsin ama  Allah gönlüne ferahlık versin 

0 oy
tarafından

Sen aşırı merhametli bir kadınsın . Ben olsam kocamı parçalardım. Kapıya da atardım . İmtihanın çok büyük. Bundan sonra eşine güveneceğinide sanmıyorum. Allah yardımcın olsun inşallah. Yorumlarda okudum çocuğa bakacağını yazmışsın gerçekten Allah senden bin kere razı olsun inşallah, bende annesi olmayan oğluma anne oldum , ne olursun o çocuk sana gelirse anne şefkatini aratma ona ❤️ doğurmakla anne olunmuyor buna emin olabilirsin 

(6,595 puan) tarafından

Nasıl oldu evlatlık mi aldınız 

(29 puan) tarafından

Bu güzel yorumun içimi dindirdi bir nebze de olsa Allah razı olsun evet bundan sonra eşime güvenemiyorum, yani yaşıyor muyum onu bile bilmiyorum 

0 oy
(5,756 puan) tarafından

Bence bi avukata danışıp çocuğu bulun ve test yaptırın. Eger gerçekten öyle biyerdeyse alıp siz büyütün çocuğu. 1 yaşındaki çocuk anasız babasız ne yapacak oralarda.

(29 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum 

0 oy
tarafından

Bunun tek seferlik olduğunu düşünmüyorum 

Çocuğa yazık oldu eşin bı halt yemiş bari babalihini yapsın mal 

(29 puan) tarafından

Tek seferde çocuk olmaz ki zaten yani bir ihtimal birden fazla yaşamış öyle düşünüyorum 

0 oy
(1,382 puan) tarafından

Düşünüyordur ama bence peşine düşün çünkü yalan da olabilir bir omur boyu cocugu var mi yok mu yada ondan mı değil mi arada kalacak kocan

(29 puan) tarafından

Eşimden değilse eğer zaten onca yaşadığı korku aldığı ilaçlar içindeki o bastırdığı duygular hepsi boş yere olacak 

(1,382 puan) tarafından

Evet canım bence peşine düşün ya esin evet bi hata yapmış ama bedelini de ödüyor 

0 oy
(1,494 puan) tarafından

Babam derdi ki çocuğunu atan birine asla güvenmem. Bugün çocuğunu atan yarın beni mi atmayacak? Bence düşünmemesi sıkıntılı bir durum. Eşin düşünmüyorsa vicdansız, merhametsiz,gamsizin tekidir. Kendi cocugunu düşünmeyen seni hiç düşünmez ilk fırsatta tekmeyi koyar. Yapması gereken çocuğun peşine düşüp gerçekten anlatilanlae doğruysa çocuğuna sahip çıkmak. Ama bence kadın eşin çocuğun peşine düşmesin diye çocuk esirgemeye verdim diye yalan söylüyor 

(29 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum çünkü verecek olsa başta doğurmaz 

(1,494 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Aynen kaçırıyor olabilir eğer doğurduğu yalan değilse 

0 oy
(6,776 puan) tarafından

Yüzde bir milyon düşünüyordur bunları Göze alarak donseydiniz keşke 

(29 puan) tarafından

Ne diyeceğim bilmiyorum 

0 oy
(6,595 puan) tarafından

Düşünüyordur evlat sonuçta kendisi de baba 

0 oy
(3,882 puan) tarafından

Keşke eşin bu haltı yediği an Anlasaydın gülüm yanlış anlama amacım seni üzmek değil ama başka bir kadını koynuna alan erkeğe saygım yok ama pişman diyorsun inşallah dediğin gibi samimi bir şekilde pişmanlıktir bu, bide şuan o çocuk dedikleri gibi var ise üzüldüm ona çünkü suçsuz günahsız biri o ve o iki akılsızin zevkine kurban gitti, Allah seninde o küçük çocuğunda yar ve yardımcısı olsun inşallah 🥺

(29 puan) tarafından

Ah anlayamazdım ki şehir dışında yapmışlar yaşamışlar nerden bilecektim ölüm vardı aklımda da böyle bir şeyin başıma geleceği yoktu aklımda abla , 

(3,882 puan) tarafından

Valla adına üzüldüm yaa rabb'im yardımcın olsun inşallah kardeşim benim 😔

0 oy
(1,648 puan) tarafından

İnşallah bir daha böyle bi durum yaşamazsın canım abuk subuk yorum yapıp senin canını daha çok sıkmak istemiyorum ama bence illa ki düşünüyor aklına geliyordur ortada masum bir çocuk var kendinden ve ya başkasından belli değil eşin bu ihtimali düşünüp ya bendense diye vicdan azabı çekiyor olabilir yaptığı son derece yanlış bi durum ama empati yapıp düşünürsek ben eşinin yerinde olsam illa ki aklıma gelirdi hatta hiç aklımdan çıkmazdı çocuğa çok üzüldüm bence annesi de bir inat uğruna doğurdu bilemeyiz ama çocuğun da esirgeme kurumuna düşmesi beni çok üzdü Allah yardımcınız olsun yuvanız böyle bi kötü olay daha görmesin inşallah 

(29 puan) tarafından

Allah razı olsun güzel duan için, umarım selamete çıkarız 

0 oy
(1,366 puan) tarafından

Ben olsam böyle bir şeyi kaldiramazdim ya evliyken aldatmış çocuk olmuşsa  o çocuğa da ömrüm boyu sıcak bakamam kendi cocugum.olursada kardeş diye tanitamazdim herkesin kapasitesi farklı tabi .eğer senin çocuğun yoksa en güzeli boşanmak yoksa ömür boyu bunlarla ugrasir durursun .senden önce evlilikten bir çocuk olsa durum farklı ama senden sonra olan cocugu kabul etmek herkesin harcı değil .kendi hayatina bak eşin olacak adam ne hali varsa görsün seni yeni evliyken aldatan adamdan hayır gelmez

(29 puan) tarafından

Ben bakmayı istiyorum ama benim de içim kaldıramaz çünkü o çocuğum bir suçu yok ama  o çocuğa her bakmam da o kadın gelecek aklıma , benim en büyük hayalim eşimin kucağına bir bebek vermekti ama olmayacak o bunu çoktan yaşamış. Öyle çok acı ki bırakmayı denedim dört ay ama yapamadım bilmiyorum ah nereye gitsem bu ağrı diner 

(1,366 puan) tarafından

Ah kuzum benim o kadar ağır bir yukki bu şimdi bakarım desende bakamazsin öyle kolay değil bakmak kabul etmek .hem niye bakasin kendine yapasin ki ilk hamileligini doya doya rahat rahat yaşamak varken elinde bir çocukla onun sorumlulugu ile mi yasayacaksin.Gercekci ol biraz hiçbir zaman için almayacak .eğer annesi ölmüş bir çocuk olsa evet al bak büyüt ama annesi başka yerde keyif sürerken sen kahrını çekeceksin ve büyüyüp kendini bildiginde annesini arayacak ona değer verecek insan oğlu vefa bilmez canım genceciksin 25 yaşındasın güzelsin ömrünü heba etme bunlara. Emin ol eşine olan aşkın sevgin de kalmayacak bu gerçekle yaşadıkça .ne hali varsa kendi görsün sen kendi hayatına bak .yanlısı baştan yapmis bu adam sana .yarın bir gün sen onun başkasından yaptığı çocuğu büyütürken seni yine aldatır bu adam hiç şaşmaz bu bir kere aldatan mutlaka tekrar eder .sende elinde iki çocukla kalırsın 

(29 puan) tarafından

Kimse kimsenin annesi olamaz ki , her ne olursa olsun. Ve evet ben daha gencecik bazı şeylere doya doya yaşamak isterim ama olmadı ya abla kaldı hayallerimin hepsi bir bir tıkıldı başıma 

(1,366 puan) tarafından

Kimsenin hayatı hakkında şunu yap bunu yap demek haddime değil ama 35 yaşındayim senin yaşlarında olsaydım belki kafam karısirdi senin gibi ne yapsam diye ama yaş ile biraz daha net görüyor insan bazı şeyleri ve senin önünde daha güzel bir hayat vardjr emin ol eğer eşinde içine sinmezse kendi yolunu çizmek en doğal hakkin .kimse senden daha değerli değil ve ailem yuvam yerinde dursun diye düşünme yuva baştan yıkılmış zaten erkeklere çok acıma bu konuda pişman falan diye .erkeklerin pişmanlığı yeni bir kadın görüp fırsatını bulana kadardır. 

0 oy
(3,197 puan) tarafından

Yani çok karışık bir durum evlat onun ise dusunmesi lazım zaten bence bulup sahip çıkmalı çünkü o çocuğun ahi o adamı iyi etmez bir anlık zevkinin bedelini o çocuk ömrü boyunca ödeyecek bende öğle bir babanın evladiyim maalesef beni ölüm anı gelince bulmak aklına gelmiş adamın çünkü olememis zaten benle konuşunca vefat etti 

(29 puan) tarafından

Eşimi savunmak değil ama o bir senedir bulmak için çok çaba sarf etmiş o kadın gizlemiş hala da aynı devam ediyor ortada bir ah edecekse o da o kadına gider çünkü eşim eminim bunun vicdanıyla yaşıyor, bu olaydan sonra psikolojik tedaviye başladı yetmedi alkol aldı yetmedi kendini kaybetti burada hata iki kişilik ama şu an o çocuğu gizleyerek en büyük hayatı o Allah’ın cezası kadın yapıyor . 

0 oy
(3,270 puan) tarafından

Eşinizin yaptığı çok büyük bir yanlış Allah affetsin onu ama illaki aklına gelir düşünür evlat çok farklı bir durum. Rabb'im yardımcınız olsun ama o çocuğu bulun derim. Dünyaya gelmiş ve eşinizden ise babalık haklarını yerine getirmesi gerekiyor

0 oy
(1,129 puan) tarafından

Büyük ihtimal eşinden değil öyle olsa yerini yurdunu söyler bak çocuğuna der. 

0 oy
(23,826 puan) tarafından

Yargılamamak için yorum yapmıyorum bir zahmet gelsin tohumunu sağa sola saçıp hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam ederse insanlığını sorgularım ben asıl 

0 oy
(438 puan) tarafından

Düşünmesi birşeyi değiştirme olan olmuş. Bundan sonra ne yapacağınıza karar vermişsiniz. Hayttaki en masum olan o. Bence bulunmaması su an için en doğrusu. Hayat neyi getirir bilemeyiz. Bulsanız bile ona annelik babalık yapabilecekmisiniz? Eğer gerçekten çocuk esirgeme de ise onun için en doğru yerde.

İlgili sorular

+1 oy
47 cevap 1,132 göst.
0 oy
6 cevap 241 göst.
+3 oy
22 cevap 557 göst.
+1 oy
14 cevap 445 göst.

Kategoriler

1,472,707 soru

24,114,587 cevap