+3 oy
304 göst.
Diğer kategorisinde (9,711 puan) tarafından

Kizlar aranızda DGS ye girecek olan var mı ? Yada önceden girip kazanan 

10 Cevaplar

+1 oy
(2,496 puan) tarafından

Allah kolaylık versin 

(9,711 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 🌺 

(2,496 puan) tarafından

Hangi bölümü tamamlayacaksnz

(9,711 puan) tarafından

İslami ilimler okuyorum ilitama tamamlamak istiyorum 

-Reklam-
+1 oy
(10,378 puan) tarafından

DGS ne demek ki

(4,266 puan) tarafından
+1

Ön lisanstan lisansa geçmek için yapılan dikey geçiş sınavı canım, yani iki yıllık üniversiteyi 4 yıllığa tamamlamak için 

(10,378 puan) tarafından

Hmm gireceklere bol şans ve başarı diliyorum o zmn

(9,711 puan) tarafından

Evet canım lisans tamamlamak için girmek istiyorum da oğlum pek çalışmama fırsat vermiyor acaba yetisurmu diye merak ettim 

+1 oy
(484 puan) tarafından

Ben yıllar önce gitmiştim ve kazanmıştım. İyi bir bölüme , yüksek puanla girmiştim o dönem. Dönüm noktam olmuştu. O dönem bölümüm eşit ağırlık alıyordu, ama ben bir sene sadece matematik çalışmıştım.

(9,711 puan) tarafından

Ya ne güzel bende girmek istiyorum sözelden 2 ayda yapabilirmiyim acaba bende matematiğe bakıyorum hep ama alanım sözel işte 

0 oy
(1,400 puan) tarafından

Muhasebeden maliyeye gecmistim. Sonra da denetimden yüksek lisans yaptım 

(9,711 puan) tarafından

Maşallah ne güzel sizce 2 ayda yapılır mi

(1,400 puan) tarafından

Bence yapılabilir ama bölüme de bağlı. Bence çok zor bir sınav değil 

(9,711 puan) tarafından

Bölümum sözel canım 

(1,400 puan) tarafından

Yani benim de eşit ağırlıklı dediğim gibi yapılabilir bence 

(281 puan) tarafından

Benim kardeşim de muhasebe son senesini okuyo mezun olcak bu sene dgsye gircek ne  önerirsiniz ona kazanabilmesi için sınavı 

(9,711 puan) tarafından

Valla benim hocam ALES DGS videolarını keşfettim Olcay hoca mükemmel anlatıyor kesinlikle onları dinlesin ben vakit bulamıyorum çocuktan malesef yapabildigim kadar artik

(1,400 puan) tarafından

@Aylinece ben muhasebeyi örgünden tamamlamasını tavsiye etmem eğer akademisyenlik falan düşünmüyorsa. Muhasebe mesleği düşünüyorsa eğer 4 yıla açıktan tamamlasin o sürede de bir yerde çalışıp tecrübe edinsin. Çünkü bu meslekte sadece tecrübeye bakıyorlar. Ben örgün kazandığım halde aciktan okudum. O sırada bir muhasebe ofisine sonra şirkete girdim 2 yıl zaman kaybetmedim orda çalıştım o sırada okulumu bitirdim. Sonra evlendim. Evlendikten sonra ve çocuğum varken örgün eğitimden yüksek lisans yaptım. Mali müşavirlik sınavlarını da kazandım şuan malı müşavir oldum çok şükür 

(1,400 puan) tarafından

Kpss düşünüyorsa eğer kardeşimi de maliye okuttum. 4 yıl maliye okudu, sonra kpss ye atandı o da vergi dairesinde gelir uzman yardımcısı oldu çok şükür. Memurluk düşünüyorsa açık öğretimden dolayı belki mülakatlarda iyi izlenim vermeyebilir. Öyleyse maliyeden 4 yıla tamamlasin derim. Bana göre DGS ile geçiş yapılabilecek en mantıklı bölüm maliye. Ben de maliyeye geçiş yapmıştım. Zaten Türkiye'de 4 yıllık muhasebe bölümü 1-2 üniversitede var. Ben afyonu kazanmıştım mali müşavirlik düşündüğüm için zaman kaybetmek istemedim gitmedim, açıktan tamamladım 

0 oy
(46 puan) tarafından

Ben de DGS ile geçiş yaptım lisans mezunu olmak için geçtim 

(9,711 puan) tarafından

Nasildi peki sınav kolay mı ben sözelden gircen sence 2 ayda yapilirmi tabi matematigede bakicam 

0 oy
(1,877 puan) tarafından

Benim arkadaşım girmişti, sadece Türkçe matematik oluyor demişti. Bayağı kolay olduğunu söylüyordu. O da yaşlı bakımdan hemşireliğe geçiş yapmıştı. 

(9,711 puan) tarafından

Yaa inşallah evet sadece Türkçe ve matematik var bende 2 ayda halledersem gireyim diyorum yoksa seneye dedim ama 1 yıl kaybetmek hıc mantıklı gelmiyor bana 

0 oy
(281 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba kardeşim giricek Mayıs sonuna doğru başlıcaktı başvurular Haziran başı da son 20 temmuzda sınav  sanırım başladı birde bişey sormak istiyorum bu sınavdan geçemezse iki senelik mezuniyeti falan yanmıyor diyimi  

(9,711 puan) tarafından

Hayır kız yanmaz DGS zorunlu degilki yansın 

(281 puan) tarafından

Ya tamam kardeşim de ilk gircek ya ondan bilgim yok teşekkür ederim dediklerini kardeşime ilettim gerisi ona kalmis napmak istiyorsa kararını versin teşekkür ederim 

(9,711 puan) tarafından

Ayn öyle canım rica ederim 

0 oy
(102 puan) tarafından

Açıköğretim adaletten hukuka geçiş var mı kalktı mı bilgisi olan yazabilir mi? Ona göre başvuru yapacağım.. Nette tam birşey yazmıyor.. 

(9,711 puan) tarafından

Canım klavuz yayinlandi googleden DGS klavuz yaz tablo 2 ye tıkla hangi bölümlerden diğer. Bölümlere geçiş var hepsi yazıyor 

(102 puan) tarafından

Çok teşekkürler canım hemen bakıyorum 

(9,711 puan) tarafından

Üst kısma bakma onlar normal önlisans alt kisimdakiler açıköğretim bende baktım benim bölümüm yok çok şaşırdım yaa araştırayım gerçekten yoksa girmicem sınava yaa çok üzüldüm inşallah öyle değildir çünkü ben ilitam hep var biliyordum ama klavuzda göremedim 

(102 puan) tarafından

Açıköğretim adaletten hukuka geçiş KALDIRILMIŞ.. tabloda yok.. Var da hukuka geçiş yok halka ilişkiler vs yazıyor sadece.. 

(102 puan) tarafından

Araştır canım bende ilitam her zaman var diye biliyorum ama değişmiş olabilir.. Sınav ücreti de maşallah yani 950 lira olmuş 

0 oy
(553 puan) tarafından

Bende şuan onu düşünüyordum kararsıızm aslında istiyordum ama bu son dönen atamalar canımı sıktı 

(9,711 puan) tarafından

İşte en azından lisans tamamliyim okul bitsin artık gözümde 

0 oy
(94 puan) tarafından

İnşallah istediğin sonuçlara varırsın. Ben seneye YKS bekliyorum geriden geliyorum 😅🤍

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 63 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde BETIGUL (9,711 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
15 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Azraselimm (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 94 göst.
6 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Azraselimm (29 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 307 göst.