+2 oy
219 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (313 puan) tarafından

Kısa bir zaman önce işe başladım. Dün, yemek arasında tek başıma oturuyordum. Hemen arka masama aynı yerde çalıştığım üç kız geldi sevgilileriyle beraber. 

Konu konuyu açtı ve bir anda benim hakkımda konuşmaya başladılar. Bir tanesi sürekli ne kadar beceriksiz olduğumdan, hiçbir şey yapmadığımdan ve bu sebepten beni diğer kankisiyle zorbaladığını söylediler. Diğer kız Aciz bir insanmışım, cevap veremezmişim yoksa bana agzimin payını verirlermiş ve bana acıdığı için iyi davrandığını söyledi. Hâlbuki diğer kızla gerçekten arkadaş olabilecegimizi düşünmüştüm 

Sonra da, hakkında konuşuyoruz ayıp olmadı mı bizi duyuyor, dedi. Ben hiç ses etmeden kendi işime baktım. Diğeri ise duyarsa duysun nasıl olsa postalarız hak ediyor dedi. 

Normalde kırılgan bir tip değilim ama bu sözlere çok kırıldım. Normal hayatta  çok konuşan bir insan değilim bu sebepten sessiz bir tipim ve inanın bana elimden geldiğince güler yüzlü olmaya çalıştım ama bu cümleler bilmiyorum ama zoruma gitti. 

Sizce yarın ise gittigim de hiç duymamış gibi ki davranayım

10 Cevaplar

+3 oy
(1,209 puan) tarafından

Susma işte seni küçük görmelerine izin verme. Postalanacak biri varsa postacı sen ol.

-Reklam-
+2 oy
(313 puan) tarafından

İyi akşamlar herkese 

+2 oy
(1,535 puan) tarafından

Nıye duymamış gibi davranacaksın ver ağızlarının payını herkess hak ettiğini söyle

(313 puan) tarafından

Kuzenimle eskiden beraber çalışıyorduk evlendiği için ayrılmak istedi. Yarın konuşsam illa ki duyacak bizimkilere söyleyecek.  Ailem de duymasın istiyorum ama zoruma da gidiyor söyldikleri. 

+2 oy
(1,497 puan) tarafından

Sanırım kızlar haklı çünkü öyle terbiyesiz konuşmalara kulağını tıkamışsin. Ne kadar ayıp yaptıkları. Bence orada onları uyarmaliydin . Konuşurken duymazdan geldiysen yarın işe gidince konuyu açmanın anlamı yok bence ama onlara karşı kendini savunabilmelisin. 

(313 puan) tarafından

Kavgacı bir tip değilim, konuşkan da. İş yerinde de merhaba, merhaba, şu dosya lazım bunu almalısın bu var mı, vs gibi konuşma haricinde pek bir şey konuşmuyoruz. 

Başlangıçta iyimser yaklaştım ama samimi gelmedikleri için mesafe koymuştum. Bu ana kadar bana kinlendiklerinden bile haberim yoktu. 

Haklısın ama o an konuşmam daha iyi olurdu ama iş uzamasın istedim. İş uzayınca ailem duyar vs falan ne gerek var, diye düşündüm. 

Son olarak iyi davrandığını söyleyen kız gelip bana bir şeyler söylerse konuyu açmadan direk kesip aramızda ki ufak samimiyeti de yok etmek mi daha mantıklı olur? Yoksa açıp kurcalamak mi? 

Çünkü yarın yanıma gelecek, biliyorum. 

(1,497 puan) tarafından

Sessizce uzaklasmalisin öyleyse. Ama açığını yakalamasınlar çünkü niyetleri çok kötü işinden ederler seni. Sen her zaman ki gibi davran ama (kızgın, sinirli bir şekilde degil) samimi olmayın derim. 

+2 oy
(4,328 puan) tarafından

Ne kadar kötü insanlar var...

+2 oy
(4,586 puan) tarafından

Yarın işe gittiğinde ne diyeceksin dün hakkımda konuştunuz duydum küsüm sizemi ? O an o an cevap verecektin sen kendinin pasif bi karakter olduğunu çok iyi gösterdin kusura bakma az tuttugunu koparır ol arabanin önüne konulan her şeye gülen süs eşyası değilsin. iş hayatı pasiflikleri kabul etmez, hayırdır ya siz kimin hakkında konuşuyosunuz diyecektin

+2 oy
(22,168 puan) tarafından

Bence sessiz kaldıkça daha beterini yaparlar sessiz kalma 

+1 oy
(5,574 puan) tarafından

Nasıl bir yerde çalışıyorsun yada ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama kimseye hakkını yedirme o kendini bir şey sanan tiplerle hiç muhattap olma sana yakın davranıp insan satacak tipler belli başınızda müdür şef tarzı biri varsa anlatabilirsin senin ekmeğinle oynamalarına izin verme

+1 oy
(4,581 puan) tarafından

Biraz sesini çıkar dişli ol 

Sessiz olursan daha çok ezerler 

Sesini çıkar kendine güven cesur ol 

Ne demek duymamazliktan gelmek valla ben olacam 

Ağızlarının payını çok güzel vermistim

+1 oy
(686 puan) tarafından

Vurastigina değmez. Başka iş bulabilirsin? Kendilerini ne sanıyorlar İngiltere prensesimi. Kucums digimden değil herkes ekmeğinde ama çalıştıkları iş bellidir sınıfları bellidir. Bu ego nerden geliyomus onlara muhattap olma kale alma. Kendilerini dahada yuceltmesinler. Hiç vurasmayi sevmem boyleleriyle. Zamanını onlara harcama.

Ustlerinle arani iyi tut ustabaşı olur müdür olur. Onlarla iyi olursan kimse kolay kolay bişe yapamaz. Neyse sen o işe gidip çalışıp paranı alıyorsun. Gördüğün yarım saat bı saat molada hiç kale almaya değmez. Çalış paranı al işini iyi yap. Gerisini takma.

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 361 göst.
+2 oy
3 cevap 128 göst.
0 oy
6 cevap 118 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.

Kategoriler

1,455,498 soru

23,884,096 cevap