+1 oy
176 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (2,895 puan) tarafından

Bı şuan kirada oturuyoruz 7.5 'a ve ev sahibi 6 ayda bir kirayı artır diyor dünde sinirlendim satalım arsayı ev alalım gibisinden smdi de eşim diyo satmayalim kira ev var oraya bakalım 9.10 a tutarız. Gibisinden ben de kararsız kaldım 

Kirada oturmak mi ev almak mi

7 Cevaplar

0 oy
(5,343 puan) tarafından

Nasıl bir ev alacağına bağlı. Bizim oturduğumuz semtte ortalama 10 milyon evler. Şahsen bir apartman dairesi için arazi satıp o parayı vermem ben. Kiradayız biz. Gücün yetiyorsa kirada devam et tüm evler senin, kafan atarsa çıkarsın ama ev sahibiysen zor. 

(2,895 puan) tarafından

3+1 canım  

(2,747 puan) tarafından
+1

Ben bu görüşe karşıyım arsa duracağını ev almak daha mantıklı alma gücü var sonuçta her yer senin kira desende her ay çalıştığını orayaq yatırmak mantiksiz

(5,343 puan) tarafından

Ev bir yangında depremde selde gidiyor arazi hayatta kalıyor. Ben de böyle taşınmaz mülke karşıyım. Evim olsa ne olmasa ne. Kirayı ödeyecek gücüm varsa evim olmasa da olur. 

Biz alt komşuyla ciddi sıkıntılar yaşadık. Polislik olduk. Baktık bu ruh hastası insanlarla baş edilmiyor taşındık kurtulduk. Ev bizim olsa satmak için uğraşırdık. İyi ki de kiracıyız dedik eşimle. 

(2,747 puan) tarafından
+2

Suan aagligin yerinde farzwt ikinizde hasta oldu ve her ay kira geliyor deprem sel diye ev sahibi olmayı istememek mantıksız geliyor 

(5,343 puan) tarafından

İşte o zaman arsayı satar parasını işletirim 😄 Allah korusun herkese sağlık versin 

(2,895 puan) tarafından

Yok cñm öyle yapamam 🤣 düğününde eşim satacakdi altinlari yapmak için ailem dedi arsayı satma altini da olmasin

-Reklam-
0 oy
(1,373 puan) tarafından

Vallahi kim ne derse desin ama ben alma taraftarıyım.. Bu yaz eşim ev almazsa bırakıp gideceğim artık.

Ev sahiplerinin triplereyle uğraşılmaz. İnsanın evi olunca kafadan bir tane hayalin gidiyor, ona göre birikim yapıyor ve ona gire hayat standartını yükseltiyorsun..

Ben Kocaeli de yaşıyorum evler 4,5 milyon eşim alamaz ama daha alt bir mahallede 3 milyona ev aldırçam artık

Çünkü ev sahibim sürekli tereyağı kullanma kokuyor, evimi çamaşır suyla yıka cifle bokuları temizle diyerek illahlah ettirdi beni.

Eşin de bence uygun bir ev almalı. Sürekli eö sahiplerinin tripleri ve zamlarışla uğiraşlmas

0 oy
(373 puan) tarafından

Arsa cok degerliyse evet satmayın.Daha uygun yerlerde oturma imkaniniz varsa tabiki satmayin derim.Ama 15 20 k kira verip arsa degersizse sadece 1 ev parasi yapacaksa bir an once sat ev al.Arsa degerliyse getirisi cok yuksek olacaksa bekle.Arsa kalmadi cunku kimsenin elinde.

0 oy
(2,905 puan) tarafından

Ev alabilecek güçteysen ev al kirada oturmak çok zor

0 oy
(2,364 puan) tarafından

Evet arsa durdukça değerlenecek ama sen kirada gezerken ev sahibinin ağız kokusunu çekerken ömrünü çürüteceksin. Gerek var mı? Bende buna karşıyım yer satılmaz yer satılmaz arkadaş sefalet çektikten sonra ne gereği var arsanın. Kayınbabamda öyle bir sürü arsası var birini satın araba alalım dedik kendileri için he kaynanam araba araba diye tutturuyor. Bir yere gidecek oluyorlar milletten araba aranıyorlar. Yoook ben sağken sattırmam yer satılır mı durdukça değerleniyor diyor. İyi arsaya binip gezersin o zaman diyorum içimden. 

0 oy
tarafından

Şimdiyi düşünerek değil yarınları düşünerek plan yapın. Yasliligimiz olacak başında bı ev olsa kötümü. Evlada muhtaç olmazsın nerde kalacagim kaygın olmaz benim evim var diye düşünüp harket edebilirsin. Ev almak mantıklı 

0 oy
(378 puan) tarafından

Biz ev aldık valla. Yarının ne olacağını bilemezsin. En azindan bir evim var deyip oturursun içinde. Kira çok zor. 5 sene kirada kaldım. Oturduğum evleri hiçbir zaman benimseyemedim. Hep emanetlik oturdum. Bir çivi dahi cakmadim. Şimdi kendi evime geçtim. 4 5 gün oldu oh be dünya varmış dedim. Kiralar malum çok arttı artık. Her sene o parayı çocuklarımla eşimle yemek varken ne diye kiraya vereyim ki? Ya da başka bir yatırım yaparım.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 227 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Beyazgelincik (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 892 göst.
+1 oy
12 cevap 393 göst.
18 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ipek6161 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 294 göst.
16 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde mirayasel (399 puan) tarafından soruldu