+1 oy
149 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (172 puan) tarafından

Kızlar selam hepsiniz iyisiniz inşallah güzel anneler. 

Oğlum 3 yaşında konuşmuyor diye çocuk Druna götürdüm atipik otizm'e benziyor dedi çocuk psikiyatrina yönlendirdi. Bugün gittim psikiyatra bazı sorular sordu oğlumla yalnız durdu biraz sonra dedi ki otizme benzer bir ibare göremedim otizm diyemeyiz ama konuşması için bir kaç ay takip edelim ve agte diye bir test yapılması gerektiğini söyledi şuan onu merak ediyorum nasıldır nedir hiç bilmiyorum ilk defa duydum ve çok merak ediyorum internete bakınca çocuğun gelişimsel sürecini takip etmek amacıyla yapılan bir test diyor. Bilen duyan yapan var mı canım kızlar çok merak ediyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler mutlu günler 🥰♥️💐

2 Cevaplar

0 oy
(1,865 puan) tarafından

Ben kızıma yaptırdım sana çocuğun gelişimi hakkında sorular soruyor evet ya da hayır diye cevap veriyorsun testin sonucuna göre de yönlendirme yapıyorlar kızımın 9 ay geriden geldiğini söyledi dil terapistine gittik oda bir sorun olmadığını 3 yaşına kadar bekleyebilecegimi söyledi

(172 puan) tarafından

Kızınız kaç aylıkti gittiğiniz zaman. Şuan benim oğlum 3 yaşında konuşmuyor maalesef onun için istedi psikiyatr

(1,865 puan) tarafından

27 aylıktı dil terapistine de götürmenizi tavsiye ederim ben içim rahat etsin diye ilk başta psikologa gittim ama bu testin 3 yaşında yapılması daha doğruymuş çocuk doktoru öyle söyledi ekran var mi

(172 puan) tarafından

Psikolog görüşmesinden sonra söyleyeceğim mutlaka. Ekran yok iki aydır sıfır daha önce vardı evde yalnız olduğu için canı sıkılıyordu artık oyundan benden maalesef açıyordum bende ama iki aydır sıfır ekran ve şükür ki söylediği birkaç kelime daha net çıkmaya başladı ve daha fazla söylüyor 

(1,865 puan) tarafından

Ekran bizde de vardı bende o hataya düştüm evde tek canı sıkılmasın birşeyler öğrensin diye açtım şimdi 29 aylık olacak baya ilerledik tam konuşmaya başlamadı ama ikili cümleler çıkmaya başladı AGTE testi gelişimine bakıyor ben otizm var mi diye bakacaksınız diye sordum oda yok gelişimi için dedi bize 9 ay geriden geliyor dedi ama çocuk doktoru gelişimsel pediatri uzmani görsün dedi oda testin 3 yaşında yapıldığını söyledi ben özel de yaptırmıştım yarım saat sürüyor 

(172 puan) tarafından

Hep bilmediğimizden işte ama kim ister evladı kötü olsun ki. Kesinlikle kendi rahatım için değil onun canı sıkılmasın diye yaptım ama yavruma zarar vermişim maalesef 

(1,865 puan) tarafından

Kendini suçlama canım bak ben çocuk gelişim mezunuyum ben bile o hataya düştüm mahallede çocuk yok parka gidiyoruz çocuk yok hep oyuncak sıkılıyor diye açtık ama hata yaptık kuzenim de hep izletti sabahtan akşama kadar ekran uyuyana kadar açık kalırdı 3 yaşında büyümüşte küçülmüş o derece iyi konuşuyor her çocuk farklı işte kimisine zarar veriyor kimisine vermiyor boşver zararın neresinden dönersen kâr ihmal de etmiyorsun elinden geleni yapiyorsundur suçlama kendini

(172 puan) tarafından

Maalesef öyle canım olan oldu artık hataları yapmayıp doğru yolda ilerleme zamanı. Bu zamanın çocukları öyle şanssız ki haftasonu dışarı çıkıyoruz hava miss gibi ama tek bir çocuk yok mahallede bu konuda çok üzülüyorum çocuklarımıza 

(1,865 puan) tarafından

Maalesef çoğu çocuk elinde telefon evde kalmak istiyor yani dışarı çıkmak istemiyor bize dil terapisti oyun grubuna götürün dedi ama ilçe de oturuyorum oyun grubu da yok kreş kesinlikle tavsiye etmem orda ki çocuklar konuştuğu için ters etki yaratır dedi konuşmaya başlayacaklar İnşaAllah 

-Reklam-
0 oy
(7,111 puan) tarafından

Canım konusmasi nasil benim oglumda 3 yasinda 50 kusur kelimesi ikili uclu cumlesi var ama akici degil doktor telefon tablet tv kes dedi akranlariyla bir araya getir dedi senin ki nasil

(1,620 puan) tarafından

Senin oglanla benim oğlan yaşıt diye hatırlıyorum ay olarakda 

Akıcı bir vaziyette istediği herseyi dile getiriyor 

Bir ara hafif bir kekemelik hisseder gibi oldum ama sonradan geçti onuda çok hızlı knsuuyordu bence ondan  

Havalar ısındı bol bol çıkar dışarı bol bol knus onla sohbet et sorular sor 

(7,111 puan) tarafından

Iki gündur cikiyoruz canim ama o kadar cok kafama takiyorum ki artık sabah ezani okunuyordu uyudugumda butun gece arastirma yaptım ne yapabilirim diye oyun grubuyla konustum bugun onda da suanlik doluymus yer olursa arıcaklar beni bugun butun gun disaridaydik telefonu televizyonu kestim hatta esimle ikimizde yaninda oynamiyoruz inan suan babasi ogluma kitap okuyor bende mutfakta biraz dinleniyorum 😇😇 ikimizde elimizden geleni yapiyoruz canım

(172 puan) tarafından

Maşallah senin oğlan iyi bence benim oğlumun o kadar yok maalesef. Evde yalnız tek çocuk. Arkadaş ortamı da yok bir ben varım bana çok bağlı ama benden de sıkılıyor artık . Ama ekranı kestiğimdrn beri kırk yılda bir söylediği kelimeleri şuan daha sık ve daha net söylemeye başladı şükürler olsun. Geç uyandım ama bu saatten sonra kimseyi dinlemem ne gerekirse yaparım ve psikiyatrin bana söylediklerini söyleyeyim canım sana da. Bol bol yaşıtlarıyla vakit geçirsin ve bir kreşe mutlaka yaz oyun gruplarının da faydası olacağını söyledi 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 124 göst.
0 oy
3 cevap 185 göst.
2 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde _kubra123 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 123 göst.
19 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tubiskooo (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 364 göst.

Kategoriler

1,474,193 soru

24,135,932 cevap

334,295 kullanıcı

...